Za oženjene

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
fantazija

Post by fantazija »

Amazonka27 wrote:ljudi dragi gdje vam je ljubav i uzajamno postovanje? O cemu ste pricali prije nego ste se odlucili za brak?Ok, svjesna sam da uvijek ona druga strana moze da glumata i da se dosta stvari otkrije tek u braku...ali...mislim da neokacene slike na zidu su samo ona kap koja preljeva casu svih dotadasnjih stinica koje se nisu razgovorom rijesile nego se presucivale i ignorisale. Ja sam ostala neudata do sada, ne zato sto me niko nije htjeo, nego sto sam kroz veze shvatila da ja nisam zena za njih ili da oni nisu muzevi za mene. Tako mi se desilo da sam "izbjegla" dozivotne probleme sa svekrvom, ili u drugom slucaju,da budem neko ko ce da bude i musko i zensko u vezi...ko ce da donosi platu, radja djecu, odgaja ih, kuha, pere, kontrolise osigurace, zove majstore kad se nesto pokvari i sl.... Nije mi svejedno sto sam halalila prvi put godinu dana svog zivota, drugi put 3 godine...jer kad shvatim...mogla sam da budem citav zivot nesretna.
ne baca se tek tako brak. Na zalost, svakodnevno slusam probleme u braku i probleme oko rastave....ali ljudi moji prestanite biti razmazena djeca i traziti krivca u onom drugom da bi opravdali svoje razmazeno ponasanje. Ne znam sta me ceka u braku, zato sada drzim oci sirom otvorene i u brak cu stupiti tek onda kada shvatim da mi za tog covjeka nije mrsko nista uraditi, da sve sto radim za njega-radim i za nas, da svaki dinar koji zaradim da je to nas dinar, da djete koje rodim-da je to nase dijete, da kad je on tuzan-da i ja placem...
a sve ovo je moguce kad taj neko uspije da me usreci svojim prisustvom, kada nebudem mogla zamisliti ovaj zivot bez njegovog disanja...
znam 100% da se nebi upustila u brak s osobom s kojom nebi moglarazgoavarti, jer na kraju samo razgovor ostane. Sve je lako kada si mald, i djeca dodju, odrastu i odu, sex s godinama iscezne... ostaje samo razgovor... zato pokusajte prvo razgovarati sa osobom pa tek onda potezati za razvodom... kaosto neko rece, zavali se na kauci gleda tv, lezi i ti pored njega i reci da si pozelila da se grlis, jebo rucak, narucite nesto,...pokusaj sama zakaciti slike pa razvali zid...i onda reci da nisi htejla vise da ga peglas sa molbama... napravi neki gest paznje, nesto sto ce ga obradovati kad dodje kuci... :sad:
slazem se sa tobom al mislim da je recept za dobar brak razgovor + DOBAR SEX!!!!!!!!!!!!!!sex iscezne godinama al valjda tako brzo........
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

razgovor, postovoanje, dogovor, raspodjela obaveza, vrijeme jedno za drugo pa bude vremena i za sex.
:D
anais_nin

Post by anais_nin »

ovo postaje izuzetno interesantno :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

callmethebreeeze wrote:razgovor, postovoanje, dogovor, raspodjela obaveza, vrijeme jedno za drugo pa bude vremena i za sex.
Ma makar i oralni!
Slazem se! :D
callmethebreeeze

chuchumbamayumbe wrote:
callmethebreeeze wrote:razgovor, postovoanje, dogovor, raspodjela obaveza, vrijeme jedno za drugo pa bude vremena i za sex.
Ma makar i oralni!
pusalgin, najbolji lijek protiv glavobolje.
ja se izvinjaJEm, ali nisam mogao odoliti.
Baby Jane

Post by Baby Jane »

Oduvijek me je bilo strah braka, ali nisam imala neki razlog za to. Citajuci ove komentare, KONACNO IMAM RAZLOG! :D :D :lol:
nisamja

#107 bas tako

Post by nisamja »

Ma rodila vas majka takvih hiljadu! Da su bar pola takvih i da skontaju da kad pomognu svojoj dragoj u obavljanju tih dosadnih kucnih poslova onda imaju vise vremena jedno za drugo a i manje je svadje u kuci.
Eh to bas fali nasim dragim Bosancima da zive prvo malo sami i da se nauce organizaciji pa tek onda kad se ozene znaju sta im je raditi u stanu (valjda ce do zenidbe vec savladati neke od tih kucanskih poslova).
Ali salu na stranu zaista treba svakom covjeku da se sam snalazi u stanu/kuci a ne ko kakav stranac kad dodje sa posla i pita imamo li zeno secera ili jaja u kuci. (valjda bi trebao da zna sta ima a sta nema i gdje posudje stoji).

Mozda brak ne treba isuvise shvatati ozbiljno? Imam rodjaka koji je jos mlad ali kako se ozenio ne sjecam se da igdje izasao? A znam da mu zena to ne brani. Hehe, ko da bi mogla? Haj lijep pozdrav svima vama!

[/b]
callmethebreeeze wrote:moje uvjerenje da je dobro zivjeti "grijehu" prije zenidbe se samo pojacalo citajuci pojedine postove.

mislim da je razlog sto neki nasi muskarci ne zele nista da rade po kuci jako jednostavan: nisu zivjeli sami.

sjecam se kad sam bio mladji i kad smo buraz i ja zivjeli kod mame, uvijek je ona radila vecinu poslova iako je znala reci "ako ne zelite prati sudje onda pretpostavljam da ne zelite jesti". jednostavno, cesto smo se izvlacili, ali smo se ipak stigli nauciti raditi te neke osnovne stvari.

medjutim, preseljenje u vlastiti stan mi je bila najbolja skola. tada sam se jednostavno naucio da de sudje mora oprati (iako sam ga ja znao slagati po sudoperu pa ga zaliti serpom kipuce vode samo da ono najodvratnije maknem), naucices se da se rucak ne kuha sam, da se kosulja ne pegla sama i tako dalje... najvaznije od svega je sto skontas da su ti poslovi zahtjevni, dosadni i da nikome nije merak to raditi.

jos kad skontas da ako se ti dosadni poslovi u vezi podijele onda ce oboje imati vise vremena, kako za sebe tako i jedno za drugo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

Pita mali Mujica svoga BaBu-Muju zasto su prezervativi pakirani po 3, 6 i 12 komada.
Slusaj Mujice:
oni po 3 kom. su ti za srednjoskolce: 1 za petak, 1 za subotu, 1 za nedjelju.
oni po 6 kom. su ti za studente: 2 za petak, 2 za subotu, 2 za nedjelju
oni po 12 kom. su ti za ozenjene: 1 za januar, 1 za februar ... :D
chuchumbamayumbe

callmethebreeeze wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Ma makar i oralni!
Nije ni Zaglavinjon za odbaciti! :D
callmethebreeeze

chuchumbamayumbe wrote:
callmethebreeeze wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Ma makar i oralni!
Nije ni Zaglavinjon za odbaciti! :D
:D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

:D :D :D :D :D

Image
SsTtEeLlAa

Post by SsTtEeLlAa »

d2 wrote:bil se udala ? :)
:thumbup: :lol: :lol: Ne... ali hvala na pitanju
semmy

Post by semmy »

pici wrote:kod mene je situacija pod stalnom kontrolom,eve vako....
ustanem se kada namirušim kahvu,jedno oko se polako diže dok drugo se oporavlja od sna.Higijena na nivou,uzmem koji casopis i do 12:00 sam u ćenifi.Djeca su vec,valjda tu negdje il u školi il po sobama.Ja polahko dolazim do kompa,koji teškom mukom palim.Dorucak je u kuhinji pa ide ona "Ako nece brdo muhamedu,muhamed ce brdetu".Poslije dorucka ubrzo sleduje rucak,pa se usesredujem na cekanje da žena dojde s posla i prihvati se bracne obaveze.Kada smo svi na rucku zajedno,pricamo dogadaje i viceve.Slijedi poslije podnevni odmor,koji mi žena prekine zveckanjem u kuhinji,suđe se samo nece oprat.Od 19:00 do 21:00 gledamo omiljene sapunice.Djeca su opet tu negdje,motaju.Supruzi oko 23:00 pozelim lahku noc,a onda se posvetim pregledu interneta.Jedva cekam miris jutarnje kahve.
i ti ovo nazivas zivotom i brakom :? :? :?
nadjes li kada vremena za djecu, zenu, razgovor s njima?????
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

semmy wrote:
ustanem se kada namirušim kahvu,jedno oko se polako diže dok drugo se oporavlja od sna.Higijena na nivou,uzmem koji casopis i do 12:00 sam u ćenifi.Djeca su vec,valjda tu negdje il u školi il po sobama.Ja polahko dolazim do kompa,koji teškom mukom palim.Dorucak je u kuhinji pa ide ona "Ako nece brdo muhamedu,muhamed ce brdetu".Poslije dorucka ubrzo sleduje rucak,pa se usesredujem na cekanje da žena dojde s posla i prihvati se bracne obaveze.Kada smo svi na rucku zajedno,pricamo dogadaje i viceve.Slijedi poslije podnevni odmor,koji mi žena prekine zveckanjem u kuhinji,suđe se samo nece oprat.Od 19:00 do 21:00 gledamo omiljene sapunice.Djeca su opet tu negdje,motaju.Supruzi oko 23:00 pozelim lahku noc,a onda se posvetim pregledu interneta.Jedva cekam miris jutarnje kahve.
preko mobitela i emailom :D :D :lol: :lol:

e blago tebi pa ti na forumu olako sve shvatas ozbiljno :D
anais_nin

Post by anais_nin »

semmy wrote:
ma bona on vazdan ovako "lozi" :D nadimak mu je loz ulje :lol: :D
callmethebreeeze

anais_nin wrote:
semmy wrote:
ma bona on vazdan ovako "lozi" :D nadimak mu je loz ulje :lol: :D
garant komunicira s njima preko msn-a.
Saian

Post by Saian »

callmethebreeeze wrote:
dobro, no sta ako joj to ne pomogne :D
d2

Post by d2 »

SsTtEeLlAa wrote:
d2 wrote:bil se udala ? :)
:thumbup: :lol: :lol: Ne... ali hvala na pitanju
i drugi put :D
chuchumbamayumbe

Saian wrote:
callmethebreeeze wrote:
dobro, no sta ako joj to ne pomogne :D
Kao sto vec rekoh, tu je i Zaglavinjon, a ako i on ne pomogne, kao alternativa se daje Kurcomicin, 2-3x dnevno, dok simptomi ne prestanu... :)
d2

Post by d2 »

evo sam slobodan za zenidbe, istina ustao sam u 12 al od 12 pobrisao prasinu, 2 masine vesa sredio, oprao na ruke staze za kuhinju i jaknu, usisao, pobrisao parkete, klopno nekakve makarone sto sam pravio neki dan (oni sareni makaroni sa ljutim salsa sosom od podravke), oprao sudje, ugostio kraljicu majku koja je dosla da vidi kako joj je mali sin, uredno napravio kafu, predao poklon iz obija (pravo dobri drzaci zacina za kuhinju), sad odo do konzum.ba jer mi je mrsko izlaziti po kolu pa se bacam na posao do 20h kad dolazi sretnica koja mi se zove djevojkom, a ako se bude plasila voziti po snijegu tu sam ja da skoknem po nju

ocam' superman, ubio se za zenidbe :D
zauzeto

Post by zauzeto »

d2 wrote:evo sam slobodan za zenidbe, istina ustao sam u 12 al od 12 pobrisao prasinu, 2 masine vesa sredio, oprao na ruke staze za kuhinju i jaknu, usisao, pobrisao parkete, klopno nekakve makarone sto sam pravio neki dan (oni sareni makaroni sa ljutim salsa sosom od podravke), oprao sudje, ugostio kraljicu majku koja je dosla da vidi kako joj je mali sin, uredno napravio kafu, predao poklon iz obija (pravo dobri drzaci zacina za kuhinju), sad odo do konzum.ba jer mi je mrsko izlaziti po kolu pa se bacam na posao do 20h kad dolazi sretnica koja mi se zove djevojkom, a ako se bude plasila voziti po snijegu tu sam ja da skoknem po nju

Svaka cast :D :D :D :D :D
onaaaaa

Post by onaaaaa »

d2 wrote:evo sam slobodan za zenidbe, istina ustao sam u 12 al od 12 pobrisao prasinu, 2 masine vesa sredio, oprao na ruke staze za kuhinju i jaknu, usisao, pobrisao parkete, klopno nekakve makarone sto sam pravio neki dan (oni sareni makaroni sa ljutim salsa sosom od podravke), oprao sudje, ugostio kraljicu majku koja je dosla da vidi kako joj je mali sin, uredno napravio kafu, predao poklon iz obija (pravo dobri drzaci zacina za kuhinju), sad odo do konzum.ba jer mi je mrsko izlaziti po kolu pa se bacam na posao do 20h kad dolazi sretnica koja mi se zove djevojkom, a ako se bude plasila voziti po snijegu tu sam ja da skoknem po nju

Hoces se udati :oops:
Lace

Post by Lace »

sanjex wrote:Ma sto se sexa tice to je isto kao i prije braka, malo i bolje :)
Problem je u tome, sto meni ne smeta da izlazi s društvom kad hoce, koliko hoce i dokle hoce i što mu ne dajem rok da nesto uradi (npr. postaviti 3 slike na zid), on ne moze naci u 6 mjeseci vremena da to uradi. :?
A u braku smo skoro 2 godine.

Bonnie-Clydova mala, naravo da mogu se ukljuciti i udate.
zar tebi treba muz da postavis slike na zid? :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Da mi se pochet zabavljat :lol: .
Lace

Post by Lace »

Bobi wrote:Da mi se pochet zabavljat :lol: .
bobi oni mene isprepadase pa ti vidi :-? :D
Post Reply