Posljednja nada za Hilary: Barack Obama sa turbanom na glavi
- jeza u ledja
Eto, sad smo dosli do toga da su mediji, koji su izgleda svi u rukama neocons naveli narod da glasaju za levata Obamu.walkabout wrote:Iako ni tu nece biti idealno i bez gresaka ali sta je alternativa - McCain & neocons...
Zato republikanski tabor "gura" Obamu kroz prajmaris jer znaju da ga mogu pojesti za dorucak u duelu sa McCain-om.
Ko je bolji politicar, kao i to sta treba da bude - to ne igra ulogu.
McCain nije dio neocons.
-
domi
Evo jedan link od mnogih, pa ga prostudiraj loma....jeza u ledja wrote:
Eto, sad smo dosli do toga da su mediji, koji su izgleda svi u rukama neocons naveli narod da glasaju za levata Obamu.![]()
McCain nije dio neocons.
http://www.corporations.org/media/
- jeza u ledja
Jah i?domi wrote:Evo jedan link od mnogih, pa ga prostudiraj loma....jeza u ledja wrote:
Eto, sad smo dosli do toga da su mediji, koji su izgleda svi u rukama neocons naveli narod da glasaju za levata Obamu.![]()
McCain nije dio neocons.
http://www.corporations.org/media/
-
gradska toplana
Hebe se meni ko ce pobjedit ,meni je varit cjevi na -10 ,a oni griju gujcu. 
-
xyz2007
Hilari vs Obama
Hilari - ako sad ne pobjedi nema vise sansi da izlazi na izbore, dok Obama ima. On moze biti predsjednik sljedeci put tako da bi oboje bili Pobjednici samo u razlicito vrijeme. Moja pretpostavka je da bi ona dovrsila ono sto Klinton nije.
Za Bosnu + Ekonomija + Mir u svijetu +
Obama - karizmatican, intelektualno, emotivno, duhovno nevjerovatno dubok, ali sa sobom nosi rizik zbog neiskustva. Ne poznaje igrace svi ce ga vuci na svoju stranu, trebace mu vremena da reaguje pravilno jer ce zeliti da on sam iskusi svakoga ponaosob.
Mislim da bi Hilari trebala pobjediti, onda poslije nje trebao bi da ide Obama - taman ce steci jos iskustva i imati bolje sanse da ostvari sve vizije i bude efektivniji kao Predsjednik.
Hilari - ako sad ne pobjedi nema vise sansi da izlazi na izbore, dok Obama ima. On moze biti predsjednik sljedeci put tako da bi oboje bili Pobjednici samo u razlicito vrijeme. Moja pretpostavka je da bi ona dovrsila ono sto Klinton nije.
Za Bosnu + Ekonomija + Mir u svijetu +
Obama - karizmatican, intelektualno, emotivno, duhovno nevjerovatno dubok, ali sa sobom nosi rizik zbog neiskustva. Ne poznaje igrace svi ce ga vuci na svoju stranu, trebace mu vremena da reaguje pravilno jer ce zeliti da on sam iskusi svakoga ponaosob.
Mislim da bi Hilari trebala pobjediti, onda poslije nje trebao bi da ide Obama - taman ce steci jos iskustva i imati bolje sanse da ostvari sve vizije i bude efektivniji kao Predsjednik.
-
xyz2007
Uradjeno je neko istarazivanje oko toga kako tv stanice koriste lazne argumente da ubjede narod u tacnost informacija ( koje su u stvari netacne )jefferson wrote:slabo ti to pratis!HiBreeD wrote:Moje mišljenje je da ovu zbrku oko Obame rade republikanci,pa MSNBC
je njihova TV stanica,oni su doveli G.W.Bush-a na tron,a ovaj put im ne odgovara da president bude crnac.
A u isto vrijeme Hillary objeručke prihvata te tvrdnje.
Busha je doveo FOX NEWS jer mu rodjak tamo radi. Inace MSNBC je otprilike na ljestvici za odstrel medju republikancima kao i CNN!
Recimo ja to cesto vidim i kod nas u Bosni kad citam clanke koji nam se serviraju pa to se vidi i ovdje kad neko kopira nesto.
Dacu primjer. Novine napisu taj i taj je rekao to i to. I onda argumentuju to sto je "navodno" rekla osoba.
Niko se ne pita, da li je ta osoba stvarno to rekla. Vecina ljudi obrati paznju na argument a ne provjerava istinitost rijeci u prvom planu da li je zaista to i receno.
Jer ako nije, onda kompletan argument nema smisla.
Uglavnom, radili su istrazivanje koliko su gledaoci odredjenih stanica FOX, CNN i WTTW ubjedjeni u istinitost cinjenica koje su se ispostavile netacne.
2001 godine cini mi se - 90% gledaoca FOX-a su bili ubjedjeni 100% u nesto sto uopste nije bilo tacno.
50% gledaoca CNN-a
i 10% gledaoca WTTW.
Znaci najobjektivniju sliku su imali gledaoci WTTW.
Treba ovo istrazivanje i kod nas uraditi ali od strane nezavisnih kompanija tako da ne bude manipulacija. Izvor informacija je jako bitan.
-
Krushko2
ko nije zivio u americi i pratio politiku ne zna ko je hilari klinton. ona ceka na ovaj momenat cijeli zivot. jedini razlog zasto se nije razvela od bila jos prije 25 godina je radi ovih ambicija. brak prodaje kao poslovno iskustvo.
bas mi je drago sto ce obama da je razvali.
- JouRneyMan
Pokusav Hillary smjestiti Obami na razne nacine,ali nece uspjeti,mislima da ce on daje pobjedi.
-
xyz2007
Obama je dobar, jako lijepe stvari zna da kaze za publiku, ima jaku podrsku bogatasa ( Oprah ) ali nema iskustva. Dok bi on stekao iskustvo proslo bi mu pola mandata.
Stvari u svijetu su jako ozbiljne i nema svijet vremena cekati jos 4-8 godina. Ljudi hoce naprijed a nikako nazad.
Hilari je dugo radila na pripremama plus muz joj bi Predsjednik. Njih dvoje u duetu dusu dalo.
Ona mora ne samo da dokaze da ce ispunit ocekivanja svijeta vec i da je u stanju da prevazidje 'plafon' jer je zena.
Drugi bitan faktor, imali bi 2 kljucne i jako iskusne osobe - Predsjednik i Predsjednica skupa. Znaci fakticki 2 predsjednika a ne jedan.
Bil Klinton bi imao jakog uticaja ako Hilari pobjedi jer sigurno zeli da nadoknadi nezavrseno ali u tome i jeste poenta, svijetu treba Klinton, ekonomija je ispod nule, a svjetski mir je jako narusen. Samo ga on i moze popraviti i niko drugi.
Bez dobre ekonomije nema ljubavi ni mira u svijetu, ljudi kad su gladni i nemaju finansijsku stabilnost, nemaju posla, ne mogu ostvariti svoj potenicjal postanu ratoborni i agresivni.
Stvari u svijetu su jako ozbiljne i nema svijet vremena cekati jos 4-8 godina. Ljudi hoce naprijed a nikako nazad.
Hilari je dugo radila na pripremama plus muz joj bi Predsjednik. Njih dvoje u duetu dusu dalo.
Ona mora ne samo da dokaze da ce ispunit ocekivanja svijeta vec i da je u stanju da prevazidje 'plafon' jer je zena.
Drugi bitan faktor, imali bi 2 kljucne i jako iskusne osobe - Predsjednik i Predsjednica skupa. Znaci fakticki 2 predsjednika a ne jedan.
Bil Klinton bi imao jakog uticaja ako Hilari pobjedi jer sigurno zeli da nadoknadi nezavrseno ali u tome i jeste poenta, svijetu treba Klinton, ekonomija je ispod nule, a svjetski mir je jako narusen. Samo ga on i moze popraviti i niko drugi.
Bez dobre ekonomije nema ljubavi ni mira u svijetu, ljudi kad su gladni i nemaju finansijsku stabilnost, nemaju posla, ne mogu ostvariti svoj potenicjal postanu ratoborni i agresivni.
-
sabanss
O jbm ti americke filmovexyz2007 wrote: Bil Klinton bi imao jakog uticaja ako Hilari pobjedi jer sigurno zeli da nadoknadi nezavrseno ali u tome i jeste poenta, svijetu treba Klinton, ekonomija je ispod nule, a svjetski mir je jako narusen. Samo ga on i moze popraviti i niko drugi.
-
jefferson
Sreca pa sadasnji predsjednik ima iskustva!xyz2007 wrote:Obama je dobar, jako lijepe stvari zna da kaze za publiku, ima jaku podrsku bogatasa ( Oprah ) ali nema iskustva. Dok bi on stekao iskustvo proslo bi mu pola mandata.
Abraham Lincoln je jedan od americkih predsjednika koji je imao najmanje iskustva kada je dosao na mjesto Predsjednika.
Vecina ljudi ga smatra za najveceg americkog predsjednika zbog njegovih odluka tokom civilnog rata koji je amerikancima i dan danas najbitniji rat i najbitnije razdoblje.
- jeza u ledja
Hehe fakat.sabanss wrote:O jbm ti americke filmovexyz2007 wrote: Bil Klinton bi imao jakog uticaja ako Hilari pobjedi jer sigurno zeli da nadoknadi nezavrseno ali u tome i jeste poenta, svijetu treba Klinton, ekonomija je ispod nule, a svjetski mir je jako narusen. Samo ga on i moze popraviti i niko drugi.
Clintons to the rescue!
-
zlatan01
Meni se cini da ce se tvoja zelja ispuniti. Ali ne vjerujem da ce Obama razvaliti McCain-a. Ali vidjecemo....Krushko2 wrote:ko nije zivio u americi i pratio politiku ne zna ko je hilari klinton. ona ceka na ovaj momenat cijeli zivot. jedini razlog zasto se nije razvela od bila jos prije 25 godina je radi ovih ambicija. brak prodaje kao poslovno iskustvo.
- pitt
joj......logike.xyz2007 wrote:Obama je dobar, jako lijepe stvari zna da kaze za publiku, ima jaku podrsku bogatasa ( Oprah ) ali nema iskustva. Dok bi on stekao iskustvo proslo bi mu pola mandata.
Jest.....hilary je puna iskustva........za izvoza ga ima
-
Lesli Eldridž
Ma u pravu si. Ovo je super igra republikanaca. Loši su im oponenti iz demokrata. Žena ne može nikako da bude predsjednik USA. Nema šanse. A crnac pogotovo. I zato će republikanac pobijediti. A ona svađa oko turbana je najcrnja politizacija vjere. Ko god malo nagazi muslimana, svi dižu frku da je religijski diskriminisan. Samo bezveze dižu tenzije.zlatan01 wrote:Meni se cini da ce se tvoja zelja ispuniti. Ali ne vjerujem da ce Obama razvaliti McCain-a. Ali vidjecemo....Krushko2 wrote:ko nije zivio u americi i pratio politiku ne zna ko je hilari klinton. ona ceka na ovaj momenat cijeli zivot. jedini razlog zasto se nije razvela od bila jos prije 25 godina je radi ovih ambicija. brak prodaje kao poslovno iskustvo.
-
jefferson
Po kojem osnovu zena ili crnac nemogu biti predsjednik amerike?Lesli Eldridž wrote:Ma u pravu si. Ovo je super igra republikanaca. Loši su im oponenti iz demokrata. Žena ne može nikako da bude predsjednik USA. Nema šanse. A crnac pogotovo. I zato će republikanac pobijediti. A ona svađa oko turbana je najcrnja politizacija vjere. Ko god malo nagazi muslimana, svi dižu frku da je religijski diskriminisan. Samo bezveze dižu tenzije.zlatan01 wrote:Meni se cini da ce se tvoja zelja ispuniti. Ali ne vjerujem da ce Obama razvaliti McCain-a. Ali vidjecemo....Krushko2 wrote:ko nije zivio u americi i pratio politiku ne zna ko je hilari klinton. ona ceka na ovaj momenat cijeli zivot. jedini razlog zasto se nije razvela od bila jos prije 25 godina je radi ovih ambicija. brak prodaje kao poslovno iskustvo.
-
Lesli Eldridž
Pa to je realnost. Svijet je daleko od idealnog. I jedno pitanje. Zašto da crnac i uz to još musliman ili žena bude predsjednik USA? Zašto bi to valjalo? Sad je moderno govoriti o ugroženosti žena, crnaca, muslimana... Zašto su ugrožene ove kategorije? Uopšte nisu ugroženi.jefferson wrote:Po kojem osnovu zena ili crnac nemogu biti predsjednik amerike?Lesli Eldridž wrote:Ma u pravu si. Ovo je super igra republikanaca. Loši su im oponenti iz demokrata. Žena ne može nikako da bude predsjednik USA. Nema šanse. A crnac pogotovo. I zato će republikanac pobijediti. A ona svađa oko turbana je najcrnja politizacija vjere. Ko god malo nagazi muslimana, svi dižu frku da je religijski diskriminisan. Samo bezveze dižu tenzije.zlatan01 wrote: Meni se cini da ce se tvoja zelja ispuniti. Ali ne vjerujem da ce Obama razvaliti McCain-a. Ali vidjecemo....
- pitt
kao prvo Huso ije musliman.....kao drugo boli me klinac za spol, boju koze ili religiju........to nije nikad bio a niti ce biti razlog da glasam ili ne glasam za nekog od kandidata. Mccain ce mozda pobjediti Obamu .....la vjer da mu nece biti lako.
-
Lesli Eldridž
Hilari će pobijediti crnca, a nju će opet Mccain razvaliti totalno. Zato što je to interes velikih koji vode matrix. Obama i ne treba da bude predsjednik. Nama je u predsjedništvo ušao srbijanac Ganić i vidi šta je bilo. Šta će im crnac i uz to musliman u bijeloj kući? Obama jeste musliman, gdje ti živiš? Kako to ne znaš?pitt wrote:kao prvo Huso ije musliman.....kao drugo boli me klinac za spol, boju koze ili religiju........to nije nikad bio a niti ce biti razlog da glasam ili ne glasam za nekog od kandidata. Mccain ce mozda pobjediti Obamu .....la vjer da mu nece biti lako.
- pitt
Nisi ti dobar sekunde......Lesli Eldridž wrote:Hilari će pobijediti crnca, a nju će opet Mccain razvaliti totalno. Zato što je to interes velikih koji vode matrix. Obama i ne treba da bude predsjednik. Nama je u predsjedništvo ušao srbijanac Ganić i vidi šta je bilo. Šta će im crnac i uz to musliman u bijeloj kući? Obama jeste musliman, gdje ti živiš? Kako to ne znaš?pitt wrote:kao prvo Huso ije musliman.....kao drugo boli me klinac za spol, boju koze ili religiju........to nije nikad bio a niti ce biti razlog da glasam ili ne glasam za nekog od kandidata. Mccain ce mozda pobjediti Obamu .....la vjer da mu nece biti lako.