Moze. Ali 5. Aprila. Jer, tada...FeuerFunke wrote:Sta mislite da polozimo cvijece na mostu Suade Dilberović i Olge (ne mogu se sjetit prezimena)?
Ipak su oni žrtve istog ideala koji nas sve danas ovdje pokreće.
OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale
- madner
Ako ti je lakše, SS ne gleda sa strane, on je druga strana.suncica24 wrote: I samo jos nesto...koliko sam ja upratila, a upratila sam dobro, ti o protestima govoris "sa strane". Kad dodjes i sam kazes sta mislis i za sta ti mislis da se treba boriti...imas sva prava i da kritikujes.
Ja fakat, "mrzim" ljude koji sjede, zale se, kritikuju, a ne poduzimaju nista. Mozda su to i jedini koje ne podnosim (cak i one sa ekstremnim, drugacijim uvjerenjima od mojih iskreno postujem, ali ove...)
PS: Sorry ako sam gruba, ali imala sam tezak dan i zaista nisam sposobna podnjeti kritiku od nekog ko... gleda sa strane!
- memlija
Ovu pjesmicu sam napisao u ljeto 2007, i cini mi se da je sada pravi trenutak da je podijelim sa Vama, draga moja Ruljo
...oprostite na ponekoj vulgarnosti
, ali bez toga ista ne bi imala smisao kontate?
.....
vrijeme brzo leti, uzasno brzo prolazi,
nizu se dani, godine lete
al' jos uvijek nas prate nasi porazi
dokle cemo biti donji, dokle da ovo trpimo
tolike price, tolika obecanja
pa jebote nista se ne mijenja
narod i dan danas zivi u nekim proslim vremenima
pricaju kako je nekad lijepo bilo
a niko o trenutnim problemima
rad na crno, prostitucija, mafija, droga
sve je to ba oko nas
picke sto se ne fatate toga
hoce, al' u kurcu,
daj ti fukari nek ima za kafu i cigare,
a sta ce biti sutra kazu:
ma bice bolje jerane
ma jebo vam jeran baku eto to vam ja porucujem
kafa ce vam se ohladiti
nemojte boga vam da vas opterecujem
gdje su vam djeca, sta ona rade
pojma nemate stoko jedna
ne skidate oci sa motherfucking grand parade
doso vakat stid te reci i u armiji smo bili
koja ba armija?
smiri hormone malo jerane
svi kukaju za kifle se nema,
a gradi se na sve strane
boga mi nesto golemo se sprema
dokle ovako i kako dalje ubijte me ako znam
daj boze da ne poludim jer iz dana u dan sve vise sam sam
toliko od mene, a vi skontajte sta sam htio reci
ma u stvari jebe me se, umoran sam
odoh malo prileci
toliko od mene za ovaj put...sto se tice letaka i distribucije istih stojim na raspolaganju....memli strana ce biti oblijepljena kao pred izbore
i za sve ostalo sam takodje available....idemo lagano sportski.....sada nema odustajanja....
vrijeme brzo leti, uzasno brzo prolazi,
nizu se dani, godine lete
al' jos uvijek nas prate nasi porazi
dokle cemo biti donji, dokle da ovo trpimo
tolike price, tolika obecanja
pa jebote nista se ne mijenja
narod i dan danas zivi u nekim proslim vremenima
pricaju kako je nekad lijepo bilo
a niko o trenutnim problemima
rad na crno, prostitucija, mafija, droga
sve je to ba oko nas
picke sto se ne fatate toga
hoce, al' u kurcu,
daj ti fukari nek ima za kafu i cigare,
a sta ce biti sutra kazu:
ma bice bolje jerane
ma jebo vam jeran baku eto to vam ja porucujem
kafa ce vam se ohladiti
nemojte boga vam da vas opterecujem
gdje su vam djeca, sta ona rade
pojma nemate stoko jedna
ne skidate oci sa motherfucking grand parade
doso vakat stid te reci i u armiji smo bili
koja ba armija?
smiri hormone malo jerane
svi kukaju za kifle se nema,
a gradi se na sve strane
boga mi nesto golemo se sprema
dokle ovako i kako dalje ubijte me ako znam
daj boze da ne poludim jer iz dana u dan sve vise sam sam
toliko od mene, a vi skontajte sta sam htio reci
ma u stvari jebe me se, umoran sam
odoh malo prileci
toliko od mene za ovaj put...sto se tice letaka i distribucije istih stojim na raspolaganju....memli strana ce biti oblijepljena kao pred izbore
i za sve ostalo sam takodje available....idemo lagano sportski.....sada nema odustajanja....
-
thedude
mislim da bi ste morali malo stati na loptu, razmisliti i preispitati misljenja na osnovu teksta koji ste napisali. mislim da borce treba istinski podrzati i mislim da svi mi u sebi gajimo taj osjecaj postovanja prema njima. za slike, ne znam, mislim da se tu cacka mecka koja nije tema nasih protesta.suncica24 wrote:Izvini, ali po ovome se vidi da ni ti nisi bio, ni jucer, ni prosle subote.[Matrix] wrote:bez uvrede ali nismo mi spali da nas se spominje na protestu.StarScream wrote: Borci su i vise nego dovoljno uradili za nasu drzavu i sve nas! Sada je vrijeme da mi njih podrzimo, i na ovaj vazan datum spomenemo!
1 Mart je dovoljan razlog da se i oni spomenu, i da se na razglas pusti neka ratna patriotska pjesma. Npr. Branioci Sarajeva.
Samo ovo kao izmice kontroli.predlaze se od ove suncice24 da neki ljudi govore kao gradjani a mi kao gradjani da slusam sta oni govore.Budu li te osobe govorile (jer oni su TA VLAST) onda ce se sve ovo brzo raspasti u tisucu djelica.To je paktiranje .
Jer, npr. jucer su govorili ljudi iz mase. Sto na razglas, sto povicima, sto transparentima...
A posto nisi bio... a kritikujes...gotova prica![]()
PS: Ovo "neki ljudi kao gradjani"..."oni su TA VLAST" ... ne kontam
molim vas za malo vise razumjevanja jednih prema drugima
hvala
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
eh ovako.
ostavila sam od svakog makar jedan post sa prijedlogom koji sam po sebi nije zlonamjeran i spam. neka se niko ne ljuti, repliciranja i chat koji krene od bedzeva, majica i slika, pa zavrsi na "visokoj politici" je izbrisan.
da vam napomenem: OVO NIJE JOS JEDNA POLITICKA TEMA. ovo je tema nama, nasem gradu -- tema o nasem zivotu, buducnosti i nasim ZAHTJEVIMA. jasnim, definiranim, onim od kojih ne odstupamo.
dosta o politickim partijama, one nisu tema.
zamolila bih ljubazno one koji nisu ucestvovali u protestima, odnosno prisustvovali istim (a nisu doprinosili i podrzavali iz dijaspore) da ne daju svoje komentare jer se odaju - SVE STO STE NAVELI DA SMO PRESKOCILI, BILO JE NA PROTESTIMA. i borci, i djeca boraca, i penzioneri, i radnici, i intelektualci, i profesori, i studenti, i ucenici, i djeca, i NVO i feministice, i religiozni i nereligiozni, vegeterijanci i mesojedi, visoki i niski, debeli i mrsavi. GRADJANI.
dobronamjerne prijedloge koji se ticu protesta a ne podrivaju njihov osnovni duh i temelj, uvijek sa radoscu prihvacamo. hvala vam, gradjani.
SUBOTA, 1. MART, 13,00H ISPRED KATEDRALE. VIDIMO SE!
ostavila sam od svakog makar jedan post sa prijedlogom koji sam po sebi nije zlonamjeran i spam. neka se niko ne ljuti, repliciranja i chat koji krene od bedzeva, majica i slika, pa zavrsi na "visokoj politici" je izbrisan.
da vam napomenem: OVO NIJE JOS JEDNA POLITICKA TEMA. ovo je tema nama, nasem gradu -- tema o nasem zivotu, buducnosti i nasim ZAHTJEVIMA. jasnim, definiranim, onim od kojih ne odstupamo.
dosta o politickim partijama, one nisu tema.
zamolila bih ljubazno one koji nisu ucestvovali u protestima, odnosno prisustvovali istim (a nisu doprinosili i podrzavali iz dijaspore) da ne daju svoje komentare jer se odaju - SVE STO STE NAVELI DA SMO PRESKOCILI, BILO JE NA PROTESTIMA. i borci, i djeca boraca, i penzioneri, i radnici, i intelektualci, i profesori, i studenti, i ucenici, i djeca, i NVO i feministice, i religiozni i nereligiozni, vegeterijanci i mesojedi, visoki i niski, debeli i mrsavi. GRADJANI.
dobronamjerne prijedloge koji se ticu protesta a ne podrivaju njihov osnovni duh i temelj, uvijek sa radoscu prihvacamo. hvala vam, gradjani.
SUBOTA, 1. MART, 13,00H ISPRED KATEDRALE. VIDIMO SE!
Last edited by Bea_Trix on 24/02/2008 20:45, edited 2 times in total.
- maki_celo
oci mi ispadose
trazeci bilo kakve reakcije prozvanih.treba sacekati njihove reakcije pa cemo imati i materijala za sledecu subotu.
aman,napadose me ovi iz komsiluka sto sam bio na protestima,ali kad im objasnih o cemu se radi povukose se i obecali su pojacati 'rulju',njih oko 15-ak.
samo je jedno bitno,bez uplitanja bilo koje politicke partije/stranke cemo moci ovo da postignemo i ima da nam se svaki dan prikljuci 100-ak gradjana
a prvi put ako se uplete koja stranka/partija mi gubimo podrsku i ode trud uzalud/mast u propast
aman,napadose me ovi iz komsiluka sto sam bio na protestima,ali kad im objasnih o cemu se radi povukose se i obecali su pojacati 'rulju',njih oko 15-ak.
samo je jedno bitno,bez uplitanja bilo koje politicke partije/stranke cemo moci ovo da postignemo i ima da nam se svaki dan prikljuci 100-ak gradjana
a prvi put ako se uplete koja stranka/partija mi gubimo podrsku i ode trud uzalud/mast u propast
-
mala-i
Ja sam ovim protestima shvatila da se pojedine televizije gledaju tamo gdje nikad ne bih pretpostavila
Reakcije su i više nego pozitivne. Čula sam regiranja ljudi koje slobodno mogu svrstati u apatične i isti se planiraju priključiti 1. marta. Nadam se svečarskom raspoloženju.
Reakcije su i više nego pozitivne. Čula sam regiranja ljudi koje slobodno mogu svrstati u apatične i isti se planiraju priključiti 1. marta. Nadam se svečarskom raspoloženju.
-
dzanum
Da, upravo tako.le piaf wrote:Po meni je stvar u tome da se na ovaj nacin vrlo lako moze manipulisati, Sta ako neko Slijedeci put donese natpis lupam "Danisa za predjsednika", ili "Lijanovica za gradonacelnika", shvatate poentu?Amazonka27 wrote:meni nije jedna stvar jasna ovdje. kao sto je vec bezbroj puta receno, nema organizatora, nismo ni dosta ni grozd niti pod rukom bilo koje stranke. Cemu onda rasprave o transparentima koje je donjeo neki NN covijek koji je bio pozvan isto kao i ostalih 2999 (+-) gradjana koji su dosli da iskazu svoje nezadovoljstvo (ne) radom vlade. Onda treba staviti u pozivima " dodjite, podrzite nas, ali mi cemo vam podjeliti transparente onakve kakve mi mislimo da su ispravni i da nece nikoga uvrijediti". Neces da budes tu jer neko moze doci i reci da mu je puna kapa mjesanja vjere i politike? ne moras. Onda upisi medresu i postani hodza i imaj svoj klan ljudi koji ce te slusati i glasati za one za koje ti mislis da je najbolje za vasu mjesnu zajednicu. prestanimo se etiketirati na vjernike i nevjernike, nego podjelimo se na ljude i neljude. Evo, necu ni ja podrzati proteste u kojima su ljudi kojima je bitnije hoce li neko uvrijediti reisa i IZ, nego da li ce ga neko zapaliti pred ulazom ili da nastrada u krcatom tramvaju medju masom ljudi koji nisu smjeli da pomognu jer nevjeruju u ovaj sistem.
Naravno da nije problem u onima s iskrenim namjerama, ali kao sto neko rece ovo je BALKAN, ima ljudi koji ce za sto maraka doci sa, hajde da malo pretjeram, rashinom i ratkovom slikom....
Kako prepoznati je li kritikovanje IZ ili avaza ustvari istiha miniranje protesta, koji je postao prijetnja?
Lijepo je nastupati s pluralizmom u misljenjima, ali onda se gubi poruka iz vida.
Btw, nisam se htjela javljati, iako sam uredno kao savjesna gradjanka zajedno s vama vec 3 subote na nogama.
Ali, iskreno, meni je zasmetalo sto je na TV prikazano u prvom planu, na stepenicama katedrale, titova slika i ono dijete obuceno u pionira.
Kako sam ja shvatila, poenta protesta je da se jedna ohola vlast nauci da radi i snosi odgovornost za nerad, kao i da posljedice tog nerada trebaju biti njihove ostavke. Jedan presing na vlast od strane nezadovoljnih gradjana.
eh, sad kakve veze tito i njegov vakat imaju s tim, ja fakat ne znam, ali mi je sega, to nekakvo vjezbanje demokracije uz prizivanje tita.
neko je polupao loncice.
i da, licno nemam nista protiv jbt-a, no mislim da ga treba pustiti da pociva u miru.
a nemojte misliti da avaz nece u datom momentu udariti svim raspolozivim sredstvima - i onda ce se protesti svesti na komunjarsku rulju koja vrijedja reisa.
ovo ja dobronamjerno, ne zamjerite
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
upravo sam izbrisala 2 strane o titi i reisu. jasno nam je. ne bilo nam jasno vise 
kraj price.
dalje.
1. otkud to da hoce, zadnji je tekst bio koliko toliko pristojan, u Avazu.
2. sta i ako to ucine, to je laz i to vec ptice na grani znaju.
3. sve to mozemo demantirati i hocemo.
to su normalne posljedice. nije to nikakav bauk.
kraj price.
dalje.
-
Area_51
Raja.
Citam sve ovo, osim odusevljenja jucerasnjim skupom, koje mi obasjava cijeli dan, moram kazat par stvari.
Ove proteste organizirala je prevashodno mlada populacija, koja koristi internet. Neka se niko ne ljuti, mlada populacija samo je djelimicno svjesna politicke situacije, nekad nije uopce, tako da su ove akcije otprilike nesto kao dobar fol, iza kojeg stoji parola klasicna politicka i klasicni politicki zahtjevi. Iako je tako, svim srcem podrzavam ove akcije.
Bez obzira sto i dalje mislim da ce se u jednom trenu pojaviti neko, ko ce ovo sve artikulirati, mislim da ce neko probati podmetnut Danisa ili ove Grozdove i Dostove, sto je opet neki logican slijed, kojem se protivim. Sam takodjet insistiram na potpunoj apolitivnosti protesta i tako treba ostat.
Medjutim, ipak vidjeh podosta raznih faca iz politike, primarno ponajvise SDP kadra, pa je ocito, da je ta stranka htjela poentirati ili ovo iskoristiti, davno bi to uradila. Svoje misljenje o SDP rekao sam na podforumu Politika.
Nisam vidio, a znam dosta raznih faca, ama bas nikog ko je blizu vladajucoj kombinaciji SDA-SBiH, sto je opet logicno, ko ce od njih doci na skup i traziti smjenu svojih politickih autoriteta. Niko.
Sta je zakljucak. Nece ovi protesti sigurno dovesti do bilo kakvih smjena, nema tog moralnog otklona kod nasih politicara, posebno kod vladajuce SBiH i SDA, ama bas nista se nece desit. Tako da ostaje jedina mogucnost stvaranja atmosfere da im se zada jak udarac na lokalnim izborima, kao prvi korak za one Opce izbore koji dolaze kasnije. Tako trebamo razmisljati.
Sta je problem. Vrlo jednostavno objasnjenje, ma koliko mi protestirali, pitanje je koliko ce potestanata iz ovih ili onih razloga izaci na izbore, glasati i ucestvovati u smjeni ovih sto hocemo. Do sada, mlada raja i gradjanska varijanta raspe glasove iz ciste »furke« malo na Ibru Spahica GDS ili Liberale Lamije Tanovic ili malo za Radom za boljitak, ili na stranke koje ne predju izborni prag, cisto iz nekog fazona, malo i iz obijesti, a dziberi stalno na vlasti. Osnovno je pitanje, hocemo li glasove usmjeriti na one koji mogu ostvariti nase zahtjeve, putem nasih glasova doci na vlast i pomesti ovu gamad koja nas zove »ruljom« i »placenicima« to je pitanje svih pitanja. Bice ono sto ce biti.
Citam sve ovo, osim odusevljenja jucerasnjim skupom, koje mi obasjava cijeli dan, moram kazat par stvari.
Ove proteste organizirala je prevashodno mlada populacija, koja koristi internet. Neka se niko ne ljuti, mlada populacija samo je djelimicno svjesna politicke situacije, nekad nije uopce, tako da su ove akcije otprilike nesto kao dobar fol, iza kojeg stoji parola klasicna politicka i klasicni politicki zahtjevi. Iako je tako, svim srcem podrzavam ove akcije.
Bez obzira sto i dalje mislim da ce se u jednom trenu pojaviti neko, ko ce ovo sve artikulirati, mislim da ce neko probati podmetnut Danisa ili ove Grozdove i Dostove, sto je opet neki logican slijed, kojem se protivim. Sam takodjet insistiram na potpunoj apolitivnosti protesta i tako treba ostat.
Medjutim, ipak vidjeh podosta raznih faca iz politike, primarno ponajvise SDP kadra, pa je ocito, da je ta stranka htjela poentirati ili ovo iskoristiti, davno bi to uradila. Svoje misljenje o SDP rekao sam na podforumu Politika.
Nisam vidio, a znam dosta raznih faca, ama bas nikog ko je blizu vladajucoj kombinaciji SDA-SBiH, sto je opet logicno, ko ce od njih doci na skup i traziti smjenu svojih politickih autoriteta. Niko.
Sta je zakljucak. Nece ovi protesti sigurno dovesti do bilo kakvih smjena, nema tog moralnog otklona kod nasih politicara, posebno kod vladajuce SBiH i SDA, ama bas nista se nece desit. Tako da ostaje jedina mogucnost stvaranja atmosfere da im se zada jak udarac na lokalnim izborima, kao prvi korak za one Opce izbore koji dolaze kasnije. Tako trebamo razmisljati.
Sta je problem. Vrlo jednostavno objasnjenje, ma koliko mi protestirali, pitanje je koliko ce potestanata iz ovih ili onih razloga izaci na izbore, glasati i ucestvovati u smjeni ovih sto hocemo. Do sada, mlada raja i gradjanska varijanta raspe glasove iz ciste »furke« malo na Ibru Spahica GDS ili Liberale Lamije Tanovic ili malo za Radom za boljitak, ili na stranke koje ne predju izborni prag, cisto iz nekog fazona, malo i iz obijesti, a dziberi stalno na vlasti. Osnovno je pitanje, hocemo li glasove usmjeriti na one koji mogu ostvariti nase zahtjeve, putem nasih glasova doci na vlast i pomesti ovu gamad koja nas zove »ruljom« i »placenicima« to je pitanje svih pitanja. Bice ono sto ce biti.
Last edited by Area_51 on 24/02/2008 21:33, edited 1 time in total.
-
margina
maki_celo wrote:oci mi ispadosetrazeci bilo kakve reakcije prozvanih.treba sacekati njihove reakcije pa cemo imati i materijala za sledecu subotu.
Stvarno ljudi ne znaju u cemu je fazon. Znaju samo o onim protestima od srijede kad se gadjalo kamenjem i to im je sve. Kad im spomenes proteste ogradjuju se od svega jer ne zele da budu dio "rusilackih snaga". Nadam se da ce ovi jucerasnji protesti ipak pokrenuti vise ljudi. Nego, da li neko zna kako se dolazi do onih bedzeva, gdje se mogu nabaviti? I jos nesto, ja radim i nemam internet na poslu pa sam preskocila dijeljenje letaka kod trznice jer ste to objavili negdje oko pola12. Kad budete dijelili letke, objavite kada ce se to dogoditi u vecernjim satima.
-
dzanum
Bea_Trix wrote:upravo sam izbrisala 2 strane o titi i reisu. jasno nam je. ne bilo nam jasno vise
kraj price.
dalje.
eh, sta cu ti ja sto si brisala, taki je moderatorski poso, a ovo je forum... nemoj sad i ti upast u javasluk
a o demantijima imam reci samo jednu stvar.... opcepoznatu - jedna slika vrijedi hiljadu rijeci
...i zato one karikature odlicno rade posao
-
Martian_Kyo
Kad smo kod karikatura, treba ih napraviti sto vise za iduci protest/skup. Ne moraju cak ni biti na neke licnosti. Karikature su efektivne i ostaju u sjecanju.dzanum wrote:
Pa svi umjentnicki naklonjeni ljudi koje savjest pece, vjerujem da bi svi cjenili kad nekoliko karikatura podarili ovoj incijativi, vjerujem da bi se pojavili ljudi koji imaju tehnicku mogucnost da iste pretvore u plakate i tako to.
Last edited by Martian_Kyo on 24/02/2008 21:39, edited 1 time in total.
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
Svako, bez izuzetka, ima pravo na svoje misljenje. I niko, bez izuzetka, nema pravo da to misljenje popljuje jer svaki normalan covjek treba da ima SVOJE misljenje. Oni koji se apsolutno slazu po nekom misljenju rade to jer nemaju ili ne zele da imaju svoje misljenje.
Najvaznije pitanje, u cijem se odgovoru krije poenta, je sta je to zajednicko sto je povezalo ×.000 ljudi u grupu koja pisti po ulici ?
Nesto ocito postoji a po meni je to opsto nezadovoljstvo i nesigurnost tu gdje mi sad jesmo. Sad, nama treba neko na koga cemo uperiti prst, imamo to... Samir S. i Semiha B. su ljudi koji su prozvani i mene dodatno motiviraju bezobrazni nastupi nasih "uglednika" koji na uperen prst pocnu pljuvati. I onda se cude kako poleti i kamenje.
Nejse...
Svako ima svoj razlog zasto izadje vani da protestvuje i posto smo mi i neformalna grupa i nemamo ni imena ni obiljezja nikom niti mozemo niti trebamo sugerirati sta se smije a sta ne. Mozemo suptilno usmjeravati ali nikako propagirati neke svoje licne ciljeve.
Dosta postova pocinje sa cuo sam ja, neko mi je rekao i onda ubaci bubu u usi. I onda se obicno to primi zdravo za gotovo i nastane prepucavanje jel' tako ili nije. Hocemo li ponijeti serpe i lonce, piste ili zastave. I, cija je pista najglasnija ili najljepsa.
Arogancija prozvanih fakat nema mjere. I to je ono cemu treba teziti jer je to njihova najslabija karika. Prozivanje ostalih nivoa vlasti ocito je sirenje bunta nekih pojedinaca koji svjesno ili nesvjesno zele to ubaciti kao motiv grupe. Jedni to prisvajaju, drugi negiraju... ali svima jednako je da se svi ljute.
Ovo nije marketing kako prodati neki proizvod, ovo nije i ne smije biti povlacenje za rukav. Stilom a ne silom... sta ce nam bolja parola.
Huh, mogao bi ja ovako i omanju knjigu napisati ali pokusat cu skratiti ono bitno:
- NE da svako bije svoju bitku - DA za jednu veliku bitku
- NE da pljujemo po onima koji se ne slazu s nama - DA za ja idem na proteste, a ti !?
- NE da se bojimo ovog ili onog - DA za to da idemo s pocetnim entuzijazmom i ciljevima
- NE da se reaguje Ad Hoc i vruce glave - DA za strpljenje i hladnu glavu
- NE, nista nije nemoguce - DA, sve je moguce
Najvaznije pitanje, u cijem se odgovoru krije poenta, je sta je to zajednicko sto je povezalo ×.000 ljudi u grupu koja pisti po ulici ?
Nesto ocito postoji a po meni je to opsto nezadovoljstvo i nesigurnost tu gdje mi sad jesmo. Sad, nama treba neko na koga cemo uperiti prst, imamo to... Samir S. i Semiha B. su ljudi koji su prozvani i mene dodatno motiviraju bezobrazni nastupi nasih "uglednika" koji na uperen prst pocnu pljuvati. I onda se cude kako poleti i kamenje.
Nejse...
Svako ima svoj razlog zasto izadje vani da protestvuje i posto smo mi i neformalna grupa i nemamo ni imena ni obiljezja nikom niti mozemo niti trebamo sugerirati sta se smije a sta ne. Mozemo suptilno usmjeravati ali nikako propagirati neke svoje licne ciljeve.
Dosta postova pocinje sa cuo sam ja, neko mi je rekao i onda ubaci bubu u usi. I onda se obicno to primi zdravo za gotovo i nastane prepucavanje jel' tako ili nije. Hocemo li ponijeti serpe i lonce, piste ili zastave. I, cija je pista najglasnija ili najljepsa.
Arogancija prozvanih fakat nema mjere. I to je ono cemu treba teziti jer je to njihova najslabija karika. Prozivanje ostalih nivoa vlasti ocito je sirenje bunta nekih pojedinaca koji svjesno ili nesvjesno zele to ubaciti kao motiv grupe. Jedni to prisvajaju, drugi negiraju... ali svima jednako je da se svi ljute.
Ovo nije marketing kako prodati neki proizvod, ovo nije i ne smije biti povlacenje za rukav. Stilom a ne silom... sta ce nam bolja parola.
Huh, mogao bi ja ovako i omanju knjigu napisati ali pokusat cu skratiti ono bitno:
- NE da svako bije svoju bitku - DA za jednu veliku bitku
- NE da pljujemo po onima koji se ne slazu s nama - DA za ja idem na proteste, a ti !?
- NE da se bojimo ovog ili onog - DA za to da idemo s pocetnim entuzijazmom i ciljevima
- NE da se reaguje Ad Hoc i vruce glave - DA za strpljenje i hladnu glavu
- NE, nista nije nemoguce - DA, sve je moguce
-
Martian_Kyo
ako se to desi..mislim da je zox vec predlozio opijanjeblue15 wrote:OK je protest 1. Marta, ali šta ako nas prozvani preduhitre i u međuvremenu podnesu ostavke?![]()
- Bea_Trix
da, mislim da studenti na ALU imaju za temu vjezbi ove proteste...Martian_Kyo wrote:Kad smo kod karikatura, treba ih napraviti sto vise za iduci protest/skup. Ne moraju cak ni biti na neke licnosti. Karikature su efektivne i ostaju u sjecanju.dzanum wrote:
Pa svi umjentnicki naklonjeni ljudi koje savjest pece, vjerujem da bi svi cjenili kad nekoliko karikatura podarili ovoj incijativi, vjerujem da bi se pojavili ljudi koji imaju tehnicku mogucnost da iste pretvore u plakate i tako to.
-
nikad_izvini
Semiha ima podršku od mene i mnogih drugihIvy wrote:Sve dok ima ovakvih koji komentarisu i potpaljuju vatru na stranicama Avaza, protesti ce dobivati politicku pozadinu:
Kada je bio prvi protest najavljen bio sam ZA.Već u toku protesta sam vidio da je sve politička pozadina,a sada sam već siguran.Ovaj glavonja što je u prvom redu je jedan od prijatelja Damira Mašića iz SDP-a,a ima ih još tu puno iz "mladih SDP-a".
Druga stvar zašto sada nisam za proteste je to što se traže ostavke političara(gradonačelnice i premijera) pazi dobro,zbog moralne odgovornosti.E hvala Bogu da nam je država došla do tog razvoja da nemamo političara koje treba da smjenjujemo zbog lopovluka,nerada onoga što im je u opisu posla,rada protiv države i Ustava...I još nešto.Do prije nekoliko godina većina ovih što protestuje nije ni znala ko je gradonačelnik Sarajevo.Zašto??Zato što ti gradonačelnici nisu radili ništa pa se nije nešto posebno ni čulo za njih.Sada su čuli za Semihu zato što radi za ovaj grad i treba je smijeniti.![]()
Semiha Borovac ima podrsku od mene i mnogih drugih!!
ko su odgovorni za kriminal u gradu?? to sigurno nije gradonacelnica!! onaj ko je odgovaran,,,znaju ovi protestanti ko,,njegova ostavka se ne trazi..a sto? jer dolazi iz SDP!![]()
Treba se maximalno ograditi, u svim medijima!
Komunisti su krivi
Politička pozadina protesta
Samo da/mu/joj poručim nešto:daBodga da vam Semiha kući sjedila,kafu ispijala svaki dan.DaBogda vam Semiha dozvilila da se gradi privatna poliklinika,šta li je već ispred prozora uprkos odbijanjima cijelog naselja i sa godinom odgode.DaBogda vam SDP djecu odgajao zajedno sa SDA,ZGRABIH i ostalim lopovima.DaBogda vam hljeb bio 20 KM,pa se bunili,pa proteste proglašavali političkim,pa vas ubjeđivali da vam je lijepo.
Ili vam je zaista lijepo,ima i te,jelde?!
- Tesssa
da daBea_Trix wrote:da, mislim da studenti na ALU imaju za temu vjezbi ove proteste...Martian_Kyo wrote:Kad smo kod karikatura, treba ih napraviti sto vise za iduci protest/skup. Ne moraju cak ni biti na neke licnosti. Karikature su efektivne i ostaju u sjecanju.dzanum wrote:
Imat cu vise informacija o tome sutra
- Alhemicarkaa
Area, dogovorili smo se da necemo upirati prstom ni u jednu stranku. U svakoj stranci ima i dobrih i losih politicara, mi smo tu da upremo u one lose, bez obzira iz koje stranke dosli. Kako ce neko i za koga glasati je samo njegova stvar, i nismo tu da mijenjamo icija politicka ubjedjenja, na izborima ce odluciti vecina.
A mi se napokon vratimo konstruktivnim prijedlozima i manimo se politicke retorike.
Gdje se imaju kupiti prave pistaljke, one limene i posto su?
A mi se napokon vratimo konstruktivnim prijedlozima i manimo se politicke retorike.
- Faust
Pošto ne koriste svi internet u mjeri kojoj to radimo mi, forumaši, predlažem: izdavanje novina: mogli bismo objavljivati neke od postova s foruma, tekstove s blogova, ponuditi profesorima koji su bili na protestu da se oglase, obajveštavati druge šta je cilj protesta, zamoliti da se ne donosi slika Tita, da transparenti budu tematski vezani za zahtjeve, itd...
Štampanje može biti an najjeftinijem papiru, list ne mora biti obiman i može izlaziti svakog ponedjeljka ili utorka, nakon protesta.
P.S. i ponuditi Mirzi Ibrahimpašiću da nas obraduje karikaturama u novinama svake sedmice, kao što je to uradio ove subote na plakatima.
Štampanje može biti an najjeftinijem papiru, list ne mora biti obiman i može izlaziti svakog ponedjeljka ili utorka, nakon protesta.
P.S. i ponuditi Mirzi Ibrahimpašiću da nas obraduje karikaturama u novinama svake sedmice, kao što je to uradio ove subote na plakatima.
-
sr_osmiput
Ne javljam se cesto na forume, ali zelim pomoci oko ovih protesta. Nisam bio u SA, ali slijedece proteste izlazim. Svakako cestitam na trudu i organizaciji protesta..svaka cast
SUGESTIJE:
1. najveci kiks zadnjih protesta je pojava Vedrana Mehicevica na FTV koji spominje nakav poziv na ostavku semihe... Taj isti Vedran je tolika ubleha u gradskom vijecu (u toku tri godine bez ikakve inicijative), a predstavlja mlade i sto je najgore koristi ove proteste u neko svoje reklamiranje. Na prosloj sjednici nije ni spomenuo medijski najavljenu ostavku Semihe, ni ti postoji u zapisniku neki njegov komentar po pitanju nastale situacije.
Vedran Jasmin Mehicevic je ruglo mladih, cisti primjer korumpiranog mladog lika koji treba da se pojavi sa stavovima koje mu neko kaze.. cak nije u stanju ni sastaviti prostoprosirenu recenicu pred ekranima...a predstavlja neku nasu buducnost....
pojava ovakvih ljudi, nije on jedini, koji se po medijima poistovjecuju sa protestima narusava integritet poziva, zbog cega odredjen broj raje nece nikad izaci. Raja uvjek gleda ko ima hajra od necega sta se desava. Tako je i za ove proteste za koje treba dokazati da je ovo stvarno inicijativa neopterecenih i nezavisnih gradjana...
2. smanjiti intezitet prozivanja istih ljudi uz cinjenicu da je argument protiv Semihe smjesan pored opstepoznatih pljacki drzavne imovine i korumpiranosti politicara, te nerada i opstrukcije u razvoju BiH koja je vidljiva sa svih strana. Takodjer, ne smojemo zanemariti zasto na protestima nema nikoga iz opozicije (prvenstveno SDP)? Ipak je i njima draga fotelja jer trenutno jos uvijek moraju lizati .uzice ovima koji su glavni, a sutra kad daju ostavku reci ce gradjani su imali pravo.....
Treba prosiriti opseg ljudi (imenom i prezimenom) koji se prozivaju bez obzira kojoj stranci pripadaju i koje funkcije obnasaju. Na taj nacin ce se povecati objektivnost poziva na proteste i garantujem veci broj prostestanata.
3. Karikature na transparentima dozivljavaju se kao skec i vrlo brzo ce biti zaboravljeni. ZA nas narod humor je normalan i losim (tokom rata) i dobrim trenucima zbog cega njegov efekat je minoran i nije ni pozeljan jer se na taj nacin vrsi licno vrijedjanje sto ne treba primjenjivati na gradjanskim inicijativama. Efekat takvih transparenata se mjeri po tome sto ce raja pricati jesi li vidio onu karikatruru...hee, hee i to je to... Treba osmisliti jedinstven slogan koji ce biti parola za buduca djelovanja.. Uzmimo primjer Mahatira bivseg Malezijskog premijera koji je od studentskih dana insistirao na sloganu: Mi to mozemo! - kasnije ovaj slogan je postao nacionalni hit i povecanje svijesti kod gradjana.
4.Ne traba moljakati za medijsku podrsku, ona ce sama doci i bolje je sto nije u velikom omjeru. Podrska medija ukazivace da iza nase inicijative stoji neko ko je i prije koristio iste medije za ostvarenje svoji politickih ciljeva. Zalosno je da GROZD pravda svoje djelovanje kroz nase proteste i na taj nacin pere novac koji je dobio u ogromnim kolicinama i lijepo zive od njega.
Neosporna je cinjenica, da je podrska Senada Pecanina umanjila broj protestanata, cak sta vise je pokazao da je njegov citacki auditorij vrlo malen (licno sam iznenadjen) i da iza njega stoji veoma malen broj citalaca koji su spremni za promjenu agonije u BiH na koju je, sa politickog aspekta fokusiran njegov list. Ocigledno je da citaoci Dana znaju da je taj list prerastao u informativni magazin koji je baziran na licnim uvjerenjima (Senad P.) nego na argumentima koji trebaju biti elaborirani iz nezavisnog ugla, a ne licnih frustracija odredjenih novinara (ovo je moje misljenje koje sam potvrdio posljednjim protestima).
Nisam u mogucnosti da se cesto javljam, ali zbog zelje da se nessto promjeni imao sam potrebu da se javim i kazem svoje sugestije koje ne moraju biti podrzane.
Jos jednom svaka cast za trud i organizaciju protesta, te vidimo se u subotu...
P.S. post sam ponovio jer je isti bio izbrisan, nadam se ne namjerno..
SUGESTIJE:
1. najveci kiks zadnjih protesta je pojava Vedrana Mehicevica na FTV koji spominje nakav poziv na ostavku semihe... Taj isti Vedran je tolika ubleha u gradskom vijecu (u toku tri godine bez ikakve inicijative), a predstavlja mlade i sto je najgore koristi ove proteste u neko svoje reklamiranje. Na prosloj sjednici nije ni spomenuo medijski najavljenu ostavku Semihe, ni ti postoji u zapisniku neki njegov komentar po pitanju nastale situacije.
Vedran Jasmin Mehicevic je ruglo mladih, cisti primjer korumpiranog mladog lika koji treba da se pojavi sa stavovima koje mu neko kaze.. cak nije u stanju ni sastaviti prostoprosirenu recenicu pred ekranima...a predstavlja neku nasu buducnost....
pojava ovakvih ljudi, nije on jedini, koji se po medijima poistovjecuju sa protestima narusava integritet poziva, zbog cega odredjen broj raje nece nikad izaci. Raja uvjek gleda ko ima hajra od necega sta se desava. Tako je i za ove proteste za koje treba dokazati da je ovo stvarno inicijativa neopterecenih i nezavisnih gradjana...
2. smanjiti intezitet prozivanja istih ljudi uz cinjenicu da je argument protiv Semihe smjesan pored opstepoznatih pljacki drzavne imovine i korumpiranosti politicara, te nerada i opstrukcije u razvoju BiH koja je vidljiva sa svih strana. Takodjer, ne smojemo zanemariti zasto na protestima nema nikoga iz opozicije (prvenstveno SDP)? Ipak je i njima draga fotelja jer trenutno jos uvijek moraju lizati .uzice ovima koji su glavni, a sutra kad daju ostavku reci ce gradjani su imali pravo.....
Treba prosiriti opseg ljudi (imenom i prezimenom) koji se prozivaju bez obzira kojoj stranci pripadaju i koje funkcije obnasaju. Na taj nacin ce se povecati objektivnost poziva na proteste i garantujem veci broj prostestanata.
3. Karikature na transparentima dozivljavaju se kao skec i vrlo brzo ce biti zaboravljeni. ZA nas narod humor je normalan i losim (tokom rata) i dobrim trenucima zbog cega njegov efekat je minoran i nije ni pozeljan jer se na taj nacin vrsi licno vrijedjanje sto ne treba primjenjivati na gradjanskim inicijativama. Efekat takvih transparenata se mjeri po tome sto ce raja pricati jesi li vidio onu karikatruru...hee, hee i to je to... Treba osmisliti jedinstven slogan koji ce biti parola za buduca djelovanja.. Uzmimo primjer Mahatira bivseg Malezijskog premijera koji je od studentskih dana insistirao na sloganu: Mi to mozemo! - kasnije ovaj slogan je postao nacionalni hit i povecanje svijesti kod gradjana.
4.Ne traba moljakati za medijsku podrsku, ona ce sama doci i bolje je sto nije u velikom omjeru. Podrska medija ukazivace da iza nase inicijative stoji neko ko je i prije koristio iste medije za ostvarenje svoji politickih ciljeva. Zalosno je da GROZD pravda svoje djelovanje kroz nase proteste i na taj nacin pere novac koji je dobio u ogromnim kolicinama i lijepo zive od njega.
Neosporna je cinjenica, da je podrska Senada Pecanina umanjila broj protestanata, cak sta vise je pokazao da je njegov citacki auditorij vrlo malen (licno sam iznenadjen) i da iza njega stoji veoma malen broj citalaca koji su spremni za promjenu agonije u BiH na koju je, sa politickog aspekta fokusiran njegov list. Ocigledno je da citaoci Dana znaju da je taj list prerastao u informativni magazin koji je baziran na licnim uvjerenjima (Senad P.) nego na argumentima koji trebaju biti elaborirani iz nezavisnog ugla, a ne licnih frustracija odredjenih novinara (ovo je moje misljenje koje sam potvrdio posljednjim protestima).
Nisam u mogucnosti da se cesto javljam, ali zbog zelje da se nessto promjeni imao sam potrebu da se javim i kazem svoje sugestije koje ne moraju biti podrzane.
Jos jednom svaka cast za trud i organizaciju protesta, te vidimo se u subotu...
P.S. post sam ponovio jer je isti bio izbrisan, nadam se ne namjerno..
-
nesvjesna
opcija 1: u intersportu -- komad sedam maraka (pljačkaju lopovi)Alhemicarkaa wrote:Area, dogovorili smo se da necemo upirati prstom ni u jednu stranku. U svakoj stranci ima i dobrih i losih politicara, mi smo tu da upremo u one lose, bez obzira iz koje stranke dosli. Kako ce neko i za koga glasati je samo njegova stvar, i nismo tu da mijenjamo icija politicka ubjedjenja, na izborima ce odluciti vecina.
opcija 2: kod kineza (bar kod "mojih" kineza, al je kod "mojih" rasprodato. možda dođu do subote) -- komad pola marke, a pište isto dobro kao one od sedam maraka