Ne, jer brak je prije svega ljubav, duznost i obaveza. Ovako se olahko svataju stvari npr> sta ako momak napravi "bambino" pa mu dosadi veza i ostavi svoju tkz. ljubav...i hiljade i hiljade drugih negativnih pojava koje proizvodi zajednicki zivot prije braka. Ako mladi zele, oni to mogu ostvariti kroz legalan nacin uz zakon (kakav takav) koji ce im dati mjesto u drustvu ali i stititi njihove interese.zeljka25 wrote:Da li prihvatate zajednicki zivot prije braka..
Koliko vam je zajednicki zivot sa partnerom, prije braka, normalna stvar?! Da li se to kosi sa vasim vjerskim uvjerenjima ili ste jednostavno navikli na to kao na neki logican slijed...??? Zanima me koliko su danasnji ljudi konzervativni i da li nam je prije ljepse bilo kada smo malo vise vodili racuna o svemu tome...
Ako neko smatra konzervativnim ukoliko praktikuje zakon kao normu i nacelo moralnosti u civiliziranom drustvu onda ja neznam sta je to konzervativno a sta ne?
Da li i sama rijec konzervativno znaci nazadno? Naravno da ne!
Za zenu tj> djevojku je bolja opcija brak jer je ona uvijek u tezem polozaju.
Testiranje ljudskih zivota nije zabava i igra niti je za djecu. S obzirom da su u pitanju odrasle, zrele osobe, one koje se vole i postuju odlucuju se na ZAJEDNICKI ZIVOT TJ. BRAK.
ja licno ne smatram da je to konzervativno ali svakako smatram zajednicki zivot van braka jednom nesigurnoscu i ne privatanju obaveza i ljubavi!
By the way, sto se tice vjerskog - to je sasvim drugo pitanje!
Nadam se da sam iznio stav koji je koliko toliko razumljiv i argumentovan!
pozdrav,