Sramota za NOVU TV

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

anais_nin

Post by anais_nin »

don vito wrote:Dajte, ljudi, malo popustite sa ovim analizama "ko" i "kako" izvjestava. Postoje ovi "novinari" propagandisti sa svih strana koji jedva cekaju ovakva sranja da sire mrznju ali i vade mast pojedincima sa foruma. Svirac stavi link internet-portala iz neke vukojebine i odjednom se tamo stvori 17 komentara, uglavnom Sarajlija, sto je tri puta vise nego taj portal za mjesec dana u normalnim okolnostima, ima uopste posjetilaca. Kome se pravdate? Onaj ko ima namjeru da ovaj zlocin prikaze kao "ubistvo na nacionalnoj osnovi" (Nova TV, pincomi, bljeskovi, livna, qurci, palci...) on ce to i uciniti bez obzira na cinjenice. Onda se sa ove strane jave neki koji odu u drugu krajnost, psuju majku ustasku Novoj TV, ni tamo budala ne nedostaje i odosmo svi u neku stvar. Sve ovo sto se danas desavalo nije radjeno zbog slike koju cemo imati u hrvatskim medijima nego ZBOG NAS SAMIH i NASE DJECE.
P.S. Razumijem ogorcenje zbog "Trojica Bosnjaka ubila Hrvata" ali nisam primijetio da je iko digao glas, niti nazvao ljigavu Kantonalnu TV "fasistickom televizijom" kada su prije 15 dana javili da su staricu zapalili pocinioci "ROMSKE NACIONALNOSTI"!?
bilo je ogorcenja i zbog toga :roll:
zemo_online

Post by zemo_online »

kako ti bona znas,ti si u torontu?
amrica

Post by amrica »

nisam mislila da cu ikada citati vijesti sa b92, imam steceni animozitet od 92. ali fakat ovaj link gore pokazuje da si komsije profesionalni do daske, za razliku od susjeda, u ovom slucaju, naravno.
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

test01 wrote:kako ti bona znas,ti si u torontu?
nije ona, guza joj je :D
anais_nin

Post by anais_nin »

homo_sapiens wrote:
test01 wrote:kako ti bona znas,ti si u torontu?
nije ona, guza joj je :D
najbitnije je valjda gdje su mi oci :D jos uvijek u glavi :D ko je pazljivo pratio teme o slucaju starice Ljubice Djokic mogao je primjetiti negodovanje i bunt odredjenih forumasa zbog nacina na koji su mediji izvjestavali o tom zlocinu :(
colt

Post by colt »

don vito wrote:Dajte, ljudi, malo popustite sa ovim analizama "ko" i "kako" izvjestava. Postoje ovi "novinari" propagandisti sa svih strana koji jedva cekaju ovakva sranja da sire mrznju ali i vade mast pojedincima sa foruma. Svirac stavi link internet-portala iz neke vukojebine i odjednom se tamo stvori 17 komentara, uglavnom Sarajlija, sto je tri puta vise nego taj portal za mjesec dana u normalnim okolnostima, ima uopste posjetilaca. Kome se pravdate? Onaj ko ima namjeru da ovaj zlocin prikaze kao "ubistvo na nacionalnoj osnovi" (Nova TV, pincomi, bljeskovi, livna, qurci, palci...) on ce to i uciniti bez obzira na cinjenice. Onda se sa ove strane jave neki koji odu u drugu krajnost, psuju majku ustasku Novoj TV, ni tamo budala ne nedostaje i odosmo svi u neku stvar. Sve ovo sto se danas desavalo nije radjeno zbog slike koju cemo imati u hrvatskim medijima nego ZBOG NAS SAMIH i NASE DJECE.
P.S. Razumijem ogorcenje zbog "Trojica Bosnjaka ubila Hrvata" ali nisam primijetio da je iko digao glas, niti nazvao ljigavu Kantonalnu TV "fasistickom televizijom" kada su prije 15 dana javili da su staricu zapalili pocinioci "ROMSKE NACIONALNOSTI"!?
Politicari navalili da su Bosnjaci, pa reko da im kazemo da nisu i da otklonimo sumnje :D
dimu

Post by dimu »

amrica wrote:nova tv nikad nije spomenula nista iz BH pozitivno, samo lete da ocrne Bosnjake.
nemoj tako

pricali su za Hanu pozitivno... ipak je ona bosanska paris hilton :lol:
amrica

Post by amrica »

ajooooj, pa to najzesce ismijavanje nas, ovakvih kakvi smo, pa i Paris je komedija, koja smeta svim osim sebi, i onim koji joj uzimaju pare. Dedo joj ostavio brdo para, a mozak joj k'o kliker, ali dedo jos ziv, premislja da napise testament da sve ostavlja u dobrotvorne svrhe.
Neelix

Post by Neelix »

sto jes jes, SFF su nahvalili na sva usta
PasoDzigera007

Post by PasoDzigera007 »

Neelix wrote:sto jes jes, SFF su nahvalili na sva usta
Zato sto SFF i jeste za pohvalu tu im se nije imalo kud 8-)
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Ja sam gledao Red Carpet kad onaj GURU malo je reci hvali Sarajevo i nocni zivot ...
limun_

Post by limun_ »

hvale ga zato sto je miro p. napravio aranzman, da vodi SFF goste (sve poznate face) u dubrovnik.

dakle, cista racunica. a inace, ne sumnjam da bi se i na to posrali, kako samo oni znaju.

hinjare :-x
zemljotres

Post by zemljotres »

Last edited by zemljotres on 10/02/2008 23:51, edited 1 time in total.
zemljotres

Post by zemljotres »

zemljotres wrote:Image
Potpiši peticiju >> http://www.ipetitions.com/petition/novatv
Caleb

Post by Caleb »

:( :(

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bi ... 4/index.do

nije samo nova tv:
Napali su me jer sam progovorila hrvatsku riječ, i to stariji ljudi, a onda su me izvrijeđala i djeca nevjerojatna je ta ispovijed.
Zastupnik u državnom Domu naroda Ivo Miro Jović osupnuto pita što se još mora dogoditi da društvo i mediji u BiH prepoznaju Sarajevo kao grad opasnog življenja za svakoga, poglavito za Hrvate.

Učenicima trgaju križeve s lančića ispred KŠC-a, jedna je časna sestra ošamarena, zapaljena je starica, napadnut franjevački provincijal, a sada ubijen i divan mladić, odlikaš, učenik generacije i nadareni glazbenik i sportaš podsjeća Jović. Denisa pamte kao mirnog i nasmiješenog dječaka. Zašto je zasmetao Ademiru Leloviću (18), Berinu Taliću (19) i Nerminu Sikirici (17) ostat će znano samo njima. Denis je rastao sa svojom majkom, bakom i djedom, koji su tek danas popodne, spuštanjem kovčega u grob, shvatili da ga više nema.

Svjedoci koji od straha nisu reagirali u tramvaju, ako imaju imalo ljudskosti, imalo savjesti, sada će kazati što se dogodilo poručila je Branka Jukić, novinarka TV Kiseljaka, koja je izvještavala o višestrukim napadima na Hrvate Sarajeva i okolice.

U ovom će vas gradu zaskočiti ako samo čuju hrvatsku riječ dodaje B. Jović, a konobar lokala "Metropolis" dodaje: Nekada nisi smio na Buća potok poslije 10 navečer, a sada ne smiješ niti na Alipašino. Možda je to tema koju ovim slučajem treba otvoriti.

mala od skandala

Post by mala od skandala »

PasoDzigera007 wrote:
in33sa wrote:
Grof wrote:Zamislite obrnutu situaciju: Trojica Hrvata ubili Bosnjaka u zapadnom Mostaru.

To si sigurno ne bi imalo nacionalni predznak? Ahaaaaaaa..... bosnjacki mediji iz Sarajeva bi digli na noge cijelu drzavu.
Istina.
Svi ste sami pametnajkovici nema sta,umjesto da pricamo o tragediji koja se vec godinama desava vi o nacionalizmu,ubijen je mladic ,dijete halo ba o cemu vas dvojica?Sta je istina vi to ko fol znate jel najlakse na Bosnjake ozezi sto sa zapadne sto istocne strane,pa cudi me da niste spomenuli da je otac poginulog Denisa rahmetli Jasmin Konakovic (Bosnjak),to jelde nek se zaobidje trazite trunku u jajetu.FUJ!Zao mi samo mladog dijeteta.
slažem se .. ali ovi likovi su toliko isfrustrirani da uvijek traže nacionalni predznak ...
za_sada_bez_dobrog_nicka

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

dimu wrote:pricali su za Hanu pozitivno... ipak je ona bosanska paris hilton :lol:
Čuj bosanska Paris Hilton aaaa, :-)

Bar da ima čevabdžinicu pa hajde, nego gola ko pištolj... :D
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Caleb wrote::( :(

nije samo nova tv:
Napali su me jer sam progovorila hrvatsku riječ, i to stariji ljudi, a onda su me izvrijeđala i djeca nevjerojatna je ta ispovijed.
Zastupnik u državnom Domu naroda Ivo Miro Jović osupnuto pita što se još mora dogoditi da društvo i mediji u BiH prepoznaju Sarajevo kao grad opasnog življenja za svakoga, poglavito za Hrvate.

Učenicima trgaju križeve s lančića ispred KŠC-a, jedna je časna sestra ošamarena, zapaljena je starica, napadnut franjevački provincijal, a sada ubijen i divan mladić, odlikaš, učenik generacije i nadareni glazbenik i sportaš podsjeća Jović. Denisa pamte kao mirnog i nasmiješenog dječaka. Zašto je zasmetao Ademiru Leloviću (18), Berinu Taliću (19) i Nerminu Sikirici (17) ostat će znano samo njima. Denis je rastao sa svojom majkom, bakom i djedom, koji su tek danas popodne, spuštanjem kovčega u grob, shvatili da ga više nema.

Svjedoci koji od straha nisu reagirali u tramvaju, ako imaju imalo ljudskosti, imalo savjesti, sada će kazati što se dogodilo poručila je Branka Jukić, novinarka TV Kiseljaka, koja je izvještavala o višestrukim napadima na Hrvate Sarajeva i okolice.

U ovom će vas gradu zaskočiti ako samo čuju hrvatsku riječ dodaje B. Jović, a konobar lokala "Metropolis" dodaje: Nekada nisi smio na Buća potok poslije 10 navečer, a sada ne smiješ niti na Alipašino. Možda je to tema koju ovim slučajem treba otvoriti.

pa taj isti miro Ivo jovic je kidao ucenicima u kiseljaku krizeve,dok je bio komunista.To citav kiseljak zna. :x
travnik

Post by travnik »

Prilog je tendenciozan i potiče nacionalnu netrepeljivost, ali ista reakcija bi bila određenih bošnjačkih medija da su Hrvati ubili Bošnjaka, na žalost to je realnost Balkana. Ne kažem svih medija, ali sigurno određenih medija da. Većina hrvatskih medija je veoma korektno izvjestila o ovom događaju ( HRT, Jutarnji list i itd ). Uostalom na ovom istom forumu ima naslov teme da su tri Hrvata pretukla Švicarca. Naravno ova dva slučaja se razlikuju, ali ima velika sličnost u tome što je nacija stavljena u prvi plan, i nitko se nije na ovom forumu protiv toga pobunio, a to znači da postoje dvostruka mjerila kod pojedinaca.
scarlet_blue

Post by scarlet_blue »

Ljudi to je nasa stvarnost,do kada cemo dozvoliti da nam prebrojavaju KRVNA ZRNCA???...mojim venama tece krv sve tri najvece konfesije ove zemlje i ja se PONOSIM time. Nisam nista manje vrijedna od svih njih CISTIH. Probudimo se i ne dozvolimo da nas ponovo truju na isti nacin kao 1990,vidite sta nam se desava
xyz2007

Post by xyz2007 »

maloprije naletih na video - http://www.youtube.com/watch?v=nl0RQ0ioP_g

Iskreno, mislim da su ovakvi ispadi namjerni i da proizvode kreaciju mrznje i netrpeljivosti

ali prouzrokovace kontra-efekat.

Taj Dnevnik je htio da se stekne odbojnost prema Naciji a ne da pokaze objektivno da je svoj djeci u Sarajevu ugrozena bezbjednost ( bezobzira na Naciju )

Niko nije znao ime malog Denisa znaci nije moglo ni biti na nacionalnoj osnovi a i Denis je Bosanac katolik, a ne Hrvat. Nije bilo potrebe dijete smjestiti u Hrvate da bi izgradili mrznju na osnovu njega.

Mali Denis to sigurno i ne bi zelio.

Znaci iskoristavaju djecu i tragedije da politicki izvrse uticaj na mase.

Jako bolesno.

Trebala je ta spikerka da uzme izvjestaj svih ubistava u zadnjih mjesec dana pa bi vidjela ona da kriminal nema nista sa Nacijom, i da su cak i djeca delikventi isto zrtve drustva u kojemu su odgajani.

Bolesno drustvo proizvodi bolesne umove.

Treba samo preuzeti odgovornost i umjesto pokazivati stalno prstom na nekog drugog okrenuti taj prst prema sebi pa reci - a koja je moja uloga u svemu ovome?
zemljotres wrote:
zemljotres wrote:Image
Potpiši peticiju >> http://www.ipetitions.com/petition/novatv
Evo danas cu uraditi nesto dobro i eticki ispravno.

Stavicu potpis svoj kao i cjelokupne moje familije protiv nacionalizma u mojoj drzavi Bosni i Hercegovini. :-D
AzraSAR

Post by AzraSAR »

i ja sam protiv nacionalizma, iako sam patrijota ja ipak znam gdje treba stati, jer je granica izmedju toga veoma blizu... 8-)
*mima*

Post by *mima* »

AzraSAR wrote:i ja sam protiv nacionalizma, iako sam patrijota ja ipak znam gdje treba stati, jer je granica izmedju toga veoma blizu... 8-)
Azra.......jesi li ti bas patriJota?
plemba

Post by plemba »

AzraSAR wrote:i ja sam protiv nacionalizma, iako sam patrijota ja ipak znam gdje treba stati, jer je granica izmedju toga veoma blizu... 8-)
Ono sto trebamo da razjasnimo u startu, jeste da ta tv kuca japi za senzacijom i prodajom svojih priloga.... s druge strane znamo i ko je osnivac ise i kakvi su ciljevi tih osnivaca bili prema BiH u proteklom vremenu...
stoga, ta nadri ili kvazinovinarka je tako strasnu stvar, ubistvo neduznog djecaka Denisa, htjela pretvoriti u senzaciju, kako je to ona vidi, a i njen urednik... uzasno.... nsladivati se na muci drugih...
Dobar sam komentar procitao, da je ta novinarka trebala doci na protest pred katedralu i vidjeti ko je dosao, da li su dosle sarajlije, gradani ili nacionalisti... ja sam bio na protestima i ja sam vidio ko je bio i bio sam sretan sto se ljudi suosjecaju sa drugima nakon svih groznih vremana....
suzivot, tolerancija, rahatluk, to u zagrebu nikad nece shvatiti, nikad nece slaviti i bozice i bajrame i uskrse...nikad, jer ne znaju....
Post Reply