bilo je ogorcenja i zbog togadon vito wrote:Dajte, ljudi, malo popustite sa ovim analizama "ko" i "kako" izvjestava. Postoje ovi "novinari" propagandisti sa svih strana koji jedva cekaju ovakva sranja da sire mrznju ali i vade mast pojedincima sa foruma. Svirac stavi link internet-portala iz neke vukojebine i odjednom se tamo stvori 17 komentara, uglavnom Sarajlija, sto je tri puta vise nego taj portal za mjesec dana u normalnim okolnostima, ima uopste posjetilaca. Kome se pravdate? Onaj ko ima namjeru da ovaj zlocin prikaze kao "ubistvo na nacionalnoj osnovi" (Nova TV, pincomi, bljeskovi, livna, qurci, palci...) on ce to i uciniti bez obzira na cinjenice. Onda se sa ove strane jave neki koji odu u drugu krajnost, psuju majku ustasku Novoj TV, ni tamo budala ne nedostaje i odosmo svi u neku stvar. Sve ovo sto se danas desavalo nije radjeno zbog slike koju cemo imati u hrvatskim medijima nego ZBOG NAS SAMIH i NASE DJECE.
P.S. Razumijem ogorcenje zbog "Trojica Bosnjaka ubila Hrvata" ali nisam primijetio da je iko digao glas, niti nazvao ljigavu Kantonalnu TV "fasistickom televizijom" kada su prije 15 dana javili da su staricu zapalili pocinioci "ROMSKE NACIONALNOSTI"!?
Sramota za NOVU TV
- anais_nin
- homo_sapiens
nije ona, guza joj jetest01 wrote:kako ti bona znas,ti si u torontu?
- anais_nin
najbitnije je valjda gdje su mi ocihomo_sapiens wrote:nije ona, guza joj jetest01 wrote:kako ti bona znas,ti si u torontu?
-
colt
Politicari navalili da su Bosnjaci, pa reko da im kazemo da nisu i da otklonimo sumnjedon vito wrote:Dajte, ljudi, malo popustite sa ovim analizama "ko" i "kako" izvjestava. Postoje ovi "novinari" propagandisti sa svih strana koji jedva cekaju ovakva sranja da sire mrznju ali i vade mast pojedincima sa foruma. Svirac stavi link internet-portala iz neke vukojebine i odjednom se tamo stvori 17 komentara, uglavnom Sarajlija, sto je tri puta vise nego taj portal za mjesec dana u normalnim okolnostima, ima uopste posjetilaca. Kome se pravdate? Onaj ko ima namjeru da ovaj zlocin prikaze kao "ubistvo na nacionalnoj osnovi" (Nova TV, pincomi, bljeskovi, livna, qurci, palci...) on ce to i uciniti bez obzira na cinjenice. Onda se sa ove strane jave neki koji odu u drugu krajnost, psuju majku ustasku Novoj TV, ni tamo budala ne nedostaje i odosmo svi u neku stvar. Sve ovo sto se danas desavalo nije radjeno zbog slike koju cemo imati u hrvatskim medijima nego ZBOG NAS SAMIH i NASE DJECE.
P.S. Razumijem ogorcenje zbog "Trojica Bosnjaka ubila Hrvata" ali nisam primijetio da je iko digao glas, niti nazvao ljigavu Kantonalnu TV "fasistickom televizijom" kada su prije 15 dana javili da su staricu zapalili pocinioci "ROMSKE NACIONALNOSTI"!?
- amrica
ajooooj, pa to najzesce ismijavanje nas, ovakvih kakvi smo, pa i Paris je komedija, koja smeta svim osim sebi, i onim koji joj uzimaju pare. Dedo joj ostavio brdo para, a mozak joj k'o kliker, ali dedo jos ziv, premislja da napise testament da sve ostavlja u dobrotvorne svrhe.
- PasoDzigera007
Zato sto SFF i jeste za pohvalu tu im se nije imalo kudNeelix wrote:sto jes jes, SFF su nahvalili na sva usta
-
zemljotres
Potpiši peticiju >> http://www.ipetitions.com/petition/novatv
Last edited by zemljotres on 10/02/2008 23:51, edited 1 time in total.
-
zemljotres
-
Caleb
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/bi ... 4/index.do
nije samo nova tv:
Napali su me jer sam progovorila hrvatsku riječ, i to stariji ljudi, a onda su me izvrijeđala i djeca nevjerojatna je ta ispovijed.
Zastupnik u državnom Domu naroda Ivo Miro Jović osupnuto pita što se još mora dogoditi da društvo i mediji u BiH prepoznaju Sarajevo kao grad opasnog življenja za svakoga, poglavito za Hrvate.
Učenicima trgaju križeve s lančića ispred KŠC-a, jedna je časna sestra ošamarena, zapaljena je starica, napadnut franjevački provincijal, a sada ubijen i divan mladić, odlikaš, učenik generacije i nadareni glazbenik i sportaš podsjeća Jović. Denisa pamte kao mirnog i nasmiješenog dječaka. Zašto je zasmetao Ademiru Leloviću (18), Berinu Taliću (19) i Nerminu Sikirici (17) ostat će znano samo njima. Denis je rastao sa svojom majkom, bakom i djedom, koji su tek danas popodne, spuštanjem kovčega u grob, shvatili da ga više nema.
Svjedoci koji od straha nisu reagirali u tramvaju, ako imaju imalo ljudskosti, imalo savjesti, sada će kazati što se dogodilo poručila je Branka Jukić, novinarka TV Kiseljaka, koja je izvještavala o višestrukim napadima na Hrvate Sarajeva i okolice.
U ovom će vas gradu zaskočiti ako samo čuju hrvatsku riječ dodaje B. Jović, a konobar lokala "Metropolis" dodaje: Nekada nisi smio na Buća potok poslije 10 navečer, a sada ne smiješ niti na Alipašino. Možda je to tema koju ovim slučajem treba otvoriti.
-
mala od skandala
slažem se .. ali ovi likovi su toliko isfrustrirani da uvijek traže nacionalni predznak ...PasoDzigera007 wrote:Svi ste sami pametnajkovici nema sta,umjesto da pricamo o tragediji koja se vec godinama desava vi o nacionalizmu,ubijen je mladic ,dijete halo ba o cemu vas dvojica?Sta je istina vi to ko fol znate jel najlakse na Bosnjake ozezi sto sa zapadne sto istocne strane,pa cudi me da niste spomenuli da je otac poginulog Denisa rahmetli Jasmin Konakovic (Bosnjak),to jelde nek se zaobidje trazite trunku u jajetu.FUJ!Zao mi samo mladog dijeteta.in33sa wrote:Istina.Grof wrote:Zamislite obrnutu situaciju: Trojica Hrvata ubili Bosnjaka u zapadnom Mostaru.
To si sigurno ne bi imalo nacionalni predznak? Ahaaaaaaa..... bosnjacki mediji iz Sarajeva bi digli na noge cijelu drzavu.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
Čuj bosanska Paris Hilton aaaa,dimu wrote:pricali su za Hanu pozitivno... ipak je ona bosanska paris hilton
Bar da ima čevabdžinicu pa hajde, nego gola ko pištolj...
- taxi_driver
Caleb wrote:![]()
![]()
nije samo nova tv:
Napali su me jer sam progovorila hrvatsku riječ, i to stariji ljudi, a onda su me izvrijeđala i djeca nevjerojatna je ta ispovijed.
Zastupnik u državnom Domu naroda Ivo Miro Jović osupnuto pita što se još mora dogoditi da društvo i mediji u BiH prepoznaju Sarajevo kao grad opasnog življenja za svakoga, poglavito za Hrvate.
Učenicima trgaju križeve s lančića ispred KŠC-a, jedna je časna sestra ošamarena, zapaljena je starica, napadnut franjevački provincijal, a sada ubijen i divan mladić, odlikaš, učenik generacije i nadareni glazbenik i sportaš podsjeća Jović. Denisa pamte kao mirnog i nasmiješenog dječaka. Zašto je zasmetao Ademiru Leloviću (18), Berinu Taliću (19) i Nerminu Sikirici (17) ostat će znano samo njima. Denis je rastao sa svojom majkom, bakom i djedom, koji su tek danas popodne, spuštanjem kovčega u grob, shvatili da ga više nema.
Svjedoci koji od straha nisu reagirali u tramvaju, ako imaju imalo ljudskosti, imalo savjesti, sada će kazati što se dogodilo poručila je Branka Jukić, novinarka TV Kiseljaka, koja je izvještavala o višestrukim napadima na Hrvate Sarajeva i okolice.
U ovom će vas gradu zaskočiti ako samo čuju hrvatsku riječ dodaje B. Jović, a konobar lokala "Metropolis" dodaje: Nekada nisi smio na Buća potok poslije 10 navečer, a sada ne smiješ niti na Alipašino. Možda je to tema koju ovim slučajem treba otvoriti.
pa taj isti miro Ivo jovic je kidao ucenicima u kiseljaku krizeve,dok je bio komunista.To citav kiseljak zna.
- travnik
Prilog je tendenciozan i potiče nacionalnu netrepeljivost, ali ista reakcija bi bila određenih bošnjačkih medija da su Hrvati ubili Bošnjaka, na žalost to je realnost Balkana. Ne kažem svih medija, ali sigurno određenih medija da. Većina hrvatskih medija je veoma korektno izvjestila o ovom događaju ( HRT, Jutarnji list i itd ). Uostalom na ovom istom forumu ima naslov teme da su tri Hrvata pretukla Švicarca. Naravno ova dva slučaja se razlikuju, ali ima velika sličnost u tome što je nacija stavljena u prvi plan, i nitko se nije na ovom forumu protiv toga pobunio, a to znači da postoje dvostruka mjerila kod pojedinaca.
-
scarlet_blue
Ljudi to je nasa stvarnost,do kada cemo dozvoliti da nam prebrojavaju KRVNA ZRNCA???...mojim venama tece krv sve tri najvece konfesije ove zemlje i ja se PONOSIM time. Nisam nista manje vrijedna od svih njih CISTIH. Probudimo se i ne dozvolimo da nas ponovo truju na isti nacin kao 1990,vidite sta nam se desava
-
xyz2007
maloprije naletih na video - http://www.youtube.com/watch?v=nl0RQ0ioP_g
Iskreno, mislim da su ovakvi ispadi namjerni i da proizvode kreaciju mrznje i netrpeljivosti
ali prouzrokovace kontra-efekat.
Taj Dnevnik je htio da se stekne odbojnost prema Naciji a ne da pokaze objektivno da je svoj djeci u Sarajevu ugrozena bezbjednost ( bezobzira na Naciju )
Niko nije znao ime malog Denisa znaci nije moglo ni biti na nacionalnoj osnovi a i Denis je Bosanac katolik, a ne Hrvat. Nije bilo potrebe dijete smjestiti u Hrvate da bi izgradili mrznju na osnovu njega.
Mali Denis to sigurno i ne bi zelio.
Znaci iskoristavaju djecu i tragedije da politicki izvrse uticaj na mase.
Jako bolesno.
Trebala je ta spikerka da uzme izvjestaj svih ubistava u zadnjih mjesec dana pa bi vidjela ona da kriminal nema nista sa Nacijom, i da su cak i djeca delikventi isto zrtve drustva u kojemu su odgajani.
Bolesno drustvo proizvodi bolesne umove.
Treba samo preuzeti odgovornost i umjesto pokazivati stalno prstom na nekog drugog okrenuti taj prst prema sebi pa reci - a koja je moja uloga u svemu ovome?
Stavicu potpis svoj kao i cjelokupne moje familije protiv nacionalizma u mojoj drzavi Bosni i Hercegovini.
Iskreno, mislim da su ovakvi ispadi namjerni i da proizvode kreaciju mrznje i netrpeljivosti
ali prouzrokovace kontra-efekat.
Taj Dnevnik je htio da se stekne odbojnost prema Naciji a ne da pokaze objektivno da je svoj djeci u Sarajevu ugrozena bezbjednost ( bezobzira na Naciju )
Niko nije znao ime malog Denisa znaci nije moglo ni biti na nacionalnoj osnovi a i Denis je Bosanac katolik, a ne Hrvat. Nije bilo potrebe dijete smjestiti u Hrvate da bi izgradili mrznju na osnovu njega.
Mali Denis to sigurno i ne bi zelio.
Znaci iskoristavaju djecu i tragedije da politicki izvrse uticaj na mase.
Jako bolesno.
Trebala je ta spikerka da uzme izvjestaj svih ubistava u zadnjih mjesec dana pa bi vidjela ona da kriminal nema nista sa Nacijom, i da su cak i djeca delikventi isto zrtve drustva u kojemu su odgajani.
Bolesno drustvo proizvodi bolesne umove.
Treba samo preuzeti odgovornost i umjesto pokazivati stalno prstom na nekog drugog okrenuti taj prst prema sebi pa reci - a koja je moja uloga u svemu ovome?
Evo danas cu uraditi nesto dobro i eticki ispravno.zemljotres wrote:
Stavicu potpis svoj kao i cjelokupne moje familije protiv nacionalizma u mojoj drzavi Bosni i Hercegovini.
- plemba
Ono sto trebamo da razjasnimo u startu, jeste da ta tv kuca japi za senzacijom i prodajom svojih priloga.... s druge strane znamo i ko je osnivac ise i kakvi su ciljevi tih osnivaca bili prema BiH u proteklom vremenu...AzraSAR wrote:i ja sam protiv nacionalizma, iako sam patrijota ja ipak znam gdje treba stati, jer je granica izmedju toga veoma blizu...
stoga, ta nadri ili kvazinovinarka je tako strasnu stvar, ubistvo neduznog djecaka Denisa, htjela pretvoriti u senzaciju, kako je to ona vidi, a i njen urednik... uzasno.... nsladivati se na muci drugih...
Dobar sam komentar procitao, da je ta novinarka trebala doci na protest pred katedralu i vidjeti ko je dosao, da li su dosle sarajlije, gradani ili nacionalisti... ja sam bio na protestima i ja sam vidio ko je bio i bio sam sretan sto se ljudi suosjecaju sa drugima nakon svih groznih vremana....
suzivot, tolerancija, rahatluk, to u zagrebu nikad nece shvatiti, nikad nece slaviti i bozice i bajrame i uskrse...nikad, jer ne znaju....