Trebali bi nešto i po tom pitanju napravit čisto da ne bi bilo belajadinchy84 wrote:i ja se pitam...anakadabra wrote:Imam jedno pitanje. Dali je neko najavio policiji za ovo okupljanjeda ne bude
SUBOTA, 09.02.2008., 13.00h, ISPRED KATEDRALE
- anakadabra
- vedderedi
I ja se nadam da su skontali.anakadabra wrote:Trebali bi nešto i po tom pitanju napravit čisto da ne bi bilo belajadinchy84 wrote:i ja se pitam...anakadabra wrote:Imam jedno pitanje. Dali je neko najavio policiji za ovo okupljanjeda ne bude
Mada mislim da će i sami skontati da trebaju doći nakon ovih informacija u medijima
- valterbranisarajevo
Obavezno, sve je sada u njihovim rukama, oni će ih ili primjerno kazniti ili pustiti za mjesec-dva na ulicu..vedderedi wrote:Mozda bi onda trebali skrenuti u Kulovicevu ulicu pa do Kantonalnog suda otici i tamo se zaustaviti?valterbranisarajevo wrote:Moram nešto primjetiti, kako se opet lagano u drugi plan, kao po običaju gura odgovornost sudija i tužilaca, socijalnih radnika i pedagoga, a sva odgovornost pokušava prebaciti na policiju koja je ova dva svirepa ubistrva riješila za 2,5 sata(ubice gospođe Ljubice za 40 minuta, a Denisove za 2 sata) i privela počinioce pravdi. Za razliku od političara i sudija policajci su cijelu noć davali krv za Denisovu operaciju, a ja ne vjerujem da je neko od tužioca npr zavrnuo rukav. još uz to prortiv ove trojice su prošle godine podnijeli nekoliko prijava. Da su ih sudije i tužioci procesuirali Denis bi vjerovatno bio živ.
U stvari oni su jedini uradili svoj dio posla u ovim teškim trenucima.
Ne treba frustracije neplaćenih mandatnih kazni prenositi na ovo. Krivci su negdje drugo..
- scooter21ba
nije meni mrsko hodati sam mislim da ce biti veci uticaj ako se oboje uradidinchy84 wrote:a hajd mi molim te objasni sto si toliko zapeo sa autima? Mrsko ti hodat, sta li?scooter21ba wrote:mislio sam ko moze nek prati kolonu ako je bude ikakomonsisi wrote:nemojte to sa autima, sta ce djeca koja ce doci, jer smo organizirali prevoz iz kiseljaka, bolje je setnjom, jer to odaje pravo pocast Denisu, bolje je...
mislim da bi trebalo obiljeziti na svaki nacin
sto se tcie djece iz kiseljaka nek budu u setnji a ostali koji mogu nek budu u koloni s autima![]()
Ako je dogovoreno da se hoda, onda se hoda i gotova prica.
- anakadabra
Nemojmo sad izmišljat toplu vodu, molim vas!!! Zna se kako se rade takva okupljanja i gotovo!!!scooter21ba wrote:nije meni mrsko hodati sam mislim da ce biti veci uticaj ako se oboje uradidinchy84 wrote:a hajd mi molim te objasni sto si toliko zapeo sa autima? Mrsko ti hodat, sta li?scooter21ba wrote: mislio sam ko moze nek prati kolonu ako je bude ikako
mislim da bi trebalo obiljeziti na svaki nacin
sto se tcie djece iz kiseljaka nek budu u setnji a ostali koji mogu nek budu u koloni s autima![]()
Ako je dogovoreno da se hoda, onda se hoda i gotova prica.
- Tesssa
ma nema tu skontali ili ne. Mora se obavijestiti policija bez obzira, pa makar 5 ljudi letke dijelilo...vedderedi wrote:I ja se nadam da su skontali.anakadabra wrote:Trebali bi nešto i po tom pitanju napravit čisto da ne bi bilo belajadinchy84 wrote: i ja se pitam...Mada mislim da će i sami skontati da trebaju doći nakon ovih informacija u medijima
-
skojotovski
nemaju oni sta da kontaju. drotovi su to.
mislim da bi neko od organizatora trebao kontaktirati muriju i najaviti. mada se to radi 24 sata ranije, ali mislim da nece biti problema.
mislim da bi neko od organizatora trebao kontaktirati muriju i najaviti. mada se to radi 24 sata ranije, ali mislim da nece biti problema.
- vedderedi
Ali i oni postupaju po zakonima, a zakone donose parlamenti. Odlaskom do MUP-a, Predsjednistva i Kantona bismo izvrsili pritisak na dosta institucija, a i nivoa vlasti.valterbranisarajevo wrote:Obavezno, sve je sada u njihovim rukama, oni će ih ili primjerno kazniti ili pustiti za mjesec-dva na ulicu..vedderedi wrote:Mozda bi onda trebali skrenuti u Kulovicevu ulicu pa do Kantonalnog suda otici i tamo se zaustaviti?valterbranisarajevo wrote:Moram nešto primjetiti, kako se opet lagano u drugi plan, kao po običaju gura odgovornost sudija i tužilaca, socijalnih radnika i pedagoga, a sva odgovornost pokušava prebaciti na policiju koja je ova dva svirepa ubistrva riješila za 2,5 sata(ubice gospođe Ljubice za 40 minuta, a Denisove za 2 sata) i privela počinioce pravdi. Za razliku od političara i sudija policajci su cijelu noć davali krv za Denisovu operaciju, a ja ne vjerujem da je neko od tužioca npr zavrnuo rukav. još uz to prortiv ove trojice su prošle godine podnijeli nekoliko prijava. Da su ih sudije i tužioci procesuirali Denis bi vjerovatno bio živ.
Ne treba frustracije neplaćenih mandatnih kazni prenositi na ovo. Krivci su negdje drugo..
- anakadabra
U pravu si drot je drot!!!skojotovski wrote:nemaju oni sta da kontaju. drotovi su to.
- vedderedi
Ja mislim da nema potrebe za tim. Vijest je objavljenja na vecini TV i radio stanica, plus su pozvali gradjane i u ostalim gradovima da izadju na ulice.mislim da bi neko od organizatora trebao kontaktirati muriju i najaviti. mada se to radi 24 sata ranije, ali mislim da nece biti problema.
Uostalom, kako bi nas policija sprijecila da prosetamo gradom?
-
Leonid Breznjev
kazes doslo vrijeme? a kada je to prestajalo? zar nismo oduvijek spremniji na linc i paljenje nego na posao i rad!strong69 wrote:mIRCerka wrote:Sreca pa forum pada...pa ne mogu citati...
Nije poenta sad ovu trojicu spalit i onda prst u uho...
poenta je SPRIJECITI DA SE OVO IKAD VISE PONOVI...
Poenta je SPRIJECITI NASILJE a ne postati ISTI KAO LALOVIC SIKIRICA I OVAJ TRECI...
gledam slike s povorke i prosto mi je muka...Nazalost, doslo je takvo vrijeme da na nasilje uzvratimo nasiljem. Licno sam za to da se poduzmu radikalne mjere protiv ubica i da im se konacno stavi do znanja da ako policija i sudovi okrecu glavu mi ne bi trebali! Okrenuli su glavu u tramvaju i to se treba promijeniti!Arslan wrote:i u cemu bi se razlikovali onda od ovih zlokovaca? moze li mi to iko objasniti? pitate zasto se desava ovo, mislim da je bas iz ovog razloga! mi nista ne umijemo rijesiti ako ne sazovemo na linc, paljenje, udaranje, masakriranje i ubijanje!![]()
Apsolutno se slazem da im treba pokazati da znamo ko su i da svakog od njih mozemo otkriti i objaviti foto.
- pike
Ne mozemo se praviti civilizovani kad to nismo. Nemamo pravosudje koje je u stanju da rijesava probleme, a kad nema pravosudja kako treba onda to ovako mora.Arslan wrote:kazes doslo vrijeme? a kada je to prestajalo? zar nismo oduvijek spremniji na linc i paljenje nego na posao i rad!strong69 wrote:mIRCerka wrote:Sreca pa forum pada...pa ne mogu citati...
Nije poenta sad ovu trojicu spalit i onda prst u uho...
poenta je SPRIJECITI DA SE OVO IKAD VISE PONOVI...
Poenta je SPRIJECITI NASILJE a ne postati ISTI KAO LALOVIC SIKIRICA I OVAJ TRECI...
gledam slike s povorke i prosto mi je muka...Nazalost, doslo je takvo vrijeme da na nasilje uzvratimo nasiljem. Licno sam za to da se poduzmu radikalne mjere protiv ubica i da im se konacno stavi do znanja da ako policija i sudovi okrecu glavu mi ne bi trebali! Okrenuli su glavu u tramvaju i to se treba promijeniti!Arslan wrote:i u cemu bi se razlikovali onda od ovih zlokovaca? moze li mi to iko objasniti? pitate zasto se desava ovo, mislim da je bas iz ovog razloga! mi nista ne umijemo rijesiti ako ne sazovemo na linc, paljenje, udaranje, masakriranje i ubijanje!![]()
Apsolutno se slazem da im treba pokazati da znamo ko su i da svakog od njih mozemo otkriti i objaviti foto.![]()
-
fixer
nitko ovdje ne prica o policajcima vec o njihovim sefovima. jednostavno tim ljudima treba dati malo vece ovlasti. treba se desiti da jedan policajac nashamara neku budalu djeciju, pa da djeca vide da ne mogu sve sto im je volja.valterbranisarajevo wrote:Moram nešto primjetiti, kako se opet lagano u drugi plan, kao po običaju gura odgovornost sudija i tužilaca, socijalnih radnika i pedagoga, a sva odgovornost pokušava prebaciti na policiju koja je ova dva svirepa ubistrva riješila za 2,5 sata(ubice gospođe Ljubice za 40 minuta, a Denisove za 2 sata) i privela počinioce pravdi. Za razliku od političara i sudija policajci su cijelu noć davali krv za Denisovu operaciju, a ja ne vjerujem da je neko od tužioca npr zavrnuo rukav. još uz to prortiv ove trojice su prošle godine podnijeli nekoliko prijava. Da su ih sudije i tužioci procesuirali Denis bi vjerovatno bio živ.
-
fixer
bash me interesuje tko su organizatori?skojotovski wrote:nemaju oni sta da kontaju. drotovi su to.
ja kako sam shvatio da je spontano sve. tko je prvi ishao s idejom za danas? ja kako vidim valter je preuzeo dosta posla na sebe sto je za svaku pohvalu. samo ne bi htio da u prosvjede ulete neki pokreti koji bi ovo iskoristili da dodju na vlast. ovo je prosvjed da se pokaze da je sarajevo ipak LJUDSKI grad
- anakadabra
Ja lično bih podržala tu idejuobuca wrote:sta je sa cvjetom, neko je predlozio da svi ponesemo po jedan bijeli cvjetpa hocemo li
-
AANNAA
Evo da se i ja javim... Nisam stigla prije...
Bila sam i na sahrani, pretuzno... Jadna njegova majka, bio je sin jedinac...
Stvarno svaka vam cast na organizaciji sutrasnjeg protesta. Doci ce puno ljudi... I ja cu doci u pola 1. Pa vidimo se... I isprintala sam puno slika, i Denisovih, a i od trojice idiota...
Bila sam i na sahrani, pretuzno... Jadna njegova majka, bio je sin jedinac...
Stvarno svaka vam cast na organizaciji sutrasnjeg protesta. Doci ce puno ljudi... I ja cu doci u pola 1. Pa vidimo se... I isprintala sam puno slika, i Denisovih, a i od trojice idiota...
- shuriken
naravno, kako ko hoce i moze, nije ni cvijece jeftinoBaby Blue wrote:Ja cu definitivno ponijeti... Ne moramo svi... Kako ko hoce...obuca wrote:sta je sa cvjetom, neko je predlozio da svi ponesemo po jedan bijeli cvjetpa hocemo li
samo da citiram sebe cisto da vise ljudi vidi zasto cvijece:
BIJELO CVIJECE
bijelo cvijece bi trebalo biti neki nas kod
bilo kakav cvjetic bijele boje
jer je svaki dan i pogotovo subotom
puna Ferhadija danguba i lezilebovica i svercera i svakakvih likova
mislim da su ljudi koji ce doci tamo s razlogom
zasluzili da se razlikuju od slucajnih prolaznika
vani bi neki NGO preko noci napravio hiljade majica i badgeva i trakica
ali realno mi nemamo takav stepen organizovanosti i resursa
ali mozemo pokusati sa bijelim cvijecem
+ nosit cemo to cvijece kroz grad dolazeci tamo, kao sto pitari i manijaci nose svoje salove, da pokazemo da nas ima
please support bijelo cvijeæe!