E moj don vito nekome bi lakse utjero u g....u nego u glavu. Besmilsleno ti je raspravljati sa osobama ala sarajedjecko ili sayonara..don vito wrote:Djelimicno tacno. Ovaj dio da drzava ne stimulise nasu proizvodnju, odnosno poljoprivrednim rjecnikom receno "ne daje subvencije". Umjesto konkretnih mjera Brankovic & Co su uputili "apel" Klasu da ne poskupljuje hljeb. To je otprilike isto kao kada bih ja uputio "apel" za mir u svijetu. A da cijena hljeba ostane ista bilo je neizvodivo iz vise razloga:and wrote:ja je u hljebu ne mogu poznati jel naša, kineska ili srbijanska.znam samo da je poskupio.znači ni država ni klas ne stimulišu našu proizvodnju,već ja kao kupac.don vito wrote: jok, kineski radnik ima 20-30 puta manju satnicu (zaradu) od naseg. A srbijanski poljoprivrednik ima 15-20 puta veci drzavni poticaj od naseg.
1. zbog nedostatka poticaja domaca proizvodnja je slaba i ne moze podmiriti trziste BiH
2. poljoprivrednicima je visestruko poskupio "repromaterijal" i logistika (nafta)
3. na svjetskom trzistu je psenica drasticno poskupila
4. Brankovic & Co se nisu potrdili da stvore rezerve jer je visak od budzetskih sredstava bilo lakse i sladje uloziti u povecanje placa administracije
Nego, odosmo od teme, a tema je "Scepo Radoncic, najveci neimar krvavim Milosevicevim parama u BiH".
A sto se tice svega ostalog 110% si u pravu. Valjda ce i ta pravna drzava doci na svoje nekada u svijetloj buducnosti