Mostar: Novi napadi na zastave hrvatskog naroda u BiH

Raikkonen

Post by Raikkonen »

Stari-Most wrote:eh da ti kaze brat nesto sad me dobro slusaj i shvati ovo kao TAKO I NIKAKO DRUGACIJE

1. vi niste hrvati, vi ste bosanci i hercegovici katolicke vjeroispovjeti i ako ti se nesvidja ovdje u nasoj drgaoj BIH imas hrvatske papire pa brisi i živi u Županji.
E moj dragi kolega, to su samo tvoje puste želje, jer ja sam sviđalo se tebi ili ne Hrvat, državljanin BiH, ali ipak Hrvat.
kame

Post by kame »

BigusDickus wrote:Sta kome smeta zastava Hrvatskog naroda, koji je jedan od tri konstitutivna naroda u BIH? U cemu je tu problem?

Kazem "zastava Hrvatskog naroda", namjerno, a ne Hrvatska zastava, kao sto neki to ovdje tumace, pa odmah kazu "nek' ide u lijepu njihovu, pa je tamo kaci!".

Svidjalo se nekome ili ne, sahovnica je stoljecima simbol Hrvata na ovim prostorima i ni u kom slucaju nije samo simbol Republike Hrvatske. Niko je ne treba povezivati sa bilo kakvim fasizmima, jer je to apsurd. Podjednak apsurd bi bilo povezivanje polumjeseca i zvijezde sa El Kaidom, ili grbove Srpskog naroda, vezati iskljucivo za Karadzica i SDS.

Ako je postojanje grbova, zastave, jezika i ostalih obiljezja Hrvatskog naroda u BIH, nekome problem i uvredljivo, tu mu niko ne moze pomoci, jer ima problema sa poimanjem realnosti na ovim prostorima, ili je jednostavno vrlo ogranicenog znanja, pa zbog neobavjestenosti tako reaguje.
BigusDickus wrote:Ako imas kablovsku ili digitalnu satelitsku, mozes s vremena na vrijeme pogledati neku od emisija na HRT-u, pa te molim da prebrojis, koliko puta se izgovori zrakomlat, okolotrbusnipantolodrzac, krugovalnodalekovidnapostaja ili neka od slicnih srpskih "narodnih umotvorina". Ono kako je "Hrvatski nastao iz bosancice" ne zasluzuje nikakav kometnar, jer je suvise besmislena tvrdnja.

@RoadRunner - Cisto sumnjam da ce iko ikada nazvati neku ulicu u Hrvatskoj po Aliji Izetbegovicu. Sa druge strane je nesreca nase zemlje ako neka ulica legalno nosi naziv Franje Tudjmana. Ali opet, posto je ovo naopaka zemlja, pa se neke ulice zovu Dragoljuba Draze Mihajlovica, ne cudi me previse.
Meni nikad nije ni smetala zastava sa ljiljanima i licno mislim da je propust sto je dopusteno da taj grb i zastava, s vremenom postane obiljezje samo jednog naroda. To je nazalost rezultat rata. Sto se tice himne, situacija je slicna kao i sa grbom i zastavom, opet nazalost, ali tako je (s tim sto bivsa himna mene blago podsjeca na ilahiju, ali ja nisam strucnjak za te stvari, pa je zato ovo moje misljenje u zagradama). Vecina ne-Bosnjaka u BIH, nakon zavrsetka rata, nikada ne bi prihvatili ta obiljezja kao svoja. Niko ne kaze da je zivot fer.
Blago receno me ne zanima za kakva prava ce se izboriti Srbi u Hrvatskoj, hoce li moci kaciti svoje orlove, 4C ili bilo sta drugo. Hem, nisam Srbin, hem je moja zemlja Bosna i Hercegovina, a Hrvatsku smatram za prijateljsku, susjednu zemlju. Imam tamo neke rodbine, ali to je otprilike to. Kosa mi se dize na glavi od one suplje, o rezervnim domovinama i ne bih zelio da iko krene sa tom pricom.

@Qwert - Ja tebe ne "podjebavam", niti bilo koga drugog na ovom forumu. Kad "podjebavam" to se da prilicno jasno vidjeti iz mog posta, a obicno zakacim i nekog smajlija, za svaki slucaj. Ovdje sam bio u potpunosti ozbiljan.
Luna zna biti puno Sarajevo u nekim prilikama, najtiraznije novine u mom gradu se zovu Dnevni Avaz, ja upotrebljavam dosta turcizama u svakodnevnom govoru, jer sam tako naucio i sve dok funkcija svega toga nije iskljucivo da mene natjera da se osjecam kao "gradjanin drugog reda", upoce mi ne smeta. To su jednostavno obiljezja, jezik i specificnosti jednog dijela mojih sugradjana i nemam ama bas nista protiv toga. Ja to ne shvatam kao vrijedjanje, ugnjetavanje ili nekakvu diskriminaciju.
Ali, ako se u nekom mjestu gdje su u vecini drzavljani BIH, po nacionalnosti Hrvati, neko usudi da izvjesi sahovnicu na vidno mjesto ili postavi kriz, onda se to odmah kvalificira kao diskriminatorski cin, usmjeren protiv, ni manje ni vise nego, DRZAVE. E, jebi ga!
Meni se cini da je to sve posljedica uspjesne, dugotrajne propagande, gdje je svako Hrvatsko obiljezje, po defaultu neprijateljsko i pro-fasisticko.

Bigusdickus, prica ti je skroz bez veze.

Cuj himna ilahija. :D :D :D

Samo se pokazuje tacnim ono sto nedavno rekoh, a ti se ogradi od recenog. :oops: :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Bezveze je jedino to sto si ti iz citavog posta izvukao samo recenicu koja se odnosi na himnu i to dio kome ja ne pridajem nikakvu vaznost. Zato sam to i stavio u zagrade.
Ne znam na sta mislis, kad kazes "ono sto sam nedavno rekao", tako da se ne mogu ni ograditi od toga.
kame

Post by kame »

BigusDickus wrote:Bezveze je jedino to sto si ti iz citavog posta izvukao samo recenicu koja se odnosi na himnu i to dio kome ja ne pridajem nikakvu vaznost. Zato sam to i stavio u zagrade.
Ne znam na sta mislis, kad kazes "ono sto sam nedavno rekao", tako da se ne mogu ni ograditi od toga.
Izvukao samo to?

Kao da se ostatak posta razlikuje od izvucenog? :D

Ubleharu jedan.

Ubjedjujes narod da ta zastava predstavlja ono sto ne predstavlja. Ni za hrvate ni za bosnjake.

Ubleho!
BigusDickus

Post by BigusDickus »

kame wrote:
BigusDickus wrote:Bezveze je jedino to sto si ti iz citavog posta izvukao samo recenicu koja se odnosi na himnu i to dio kome ja ne pridajem nikakvu vaznost. Zato sam to i stavio u zagrade.
Izvukao samo to?

Kao da se ostatak posta razlikuje od izvucenog? :D

Ubleharu jedan.

Ubjedjujes narod da ta zastava predstavlja ono sto ne predstavlja. Ni za hrvate ni za bosnjake.

Ubleho!
Od ovog trenutka ignorisem svaki tvoj post, koji ima veze sa politikom. Jednostavno nema svrhe da se raspravljamo oko pitanja u kojima se nikad necemo sloziti, niti naci kompromis.

.
kame

Post by kame »

:oops: Napredujes li s onom ilahijom? :P :D

Ubleharuuuuuuuu :P :lol:
Post Reply