1KM ZA AVAZ = 1KM PROTIV BiH

Post Reply
montag

Post by montag »

RMK (Radonchich – Mishkovic Kooperacija)

Portfolio: Pod nikad razjašnjenim okolnostima stečeni prvobitni kapital upotrijebljen za razvijanje medija i neviđeni politički uticaj. Potom se prebacili na visokogradnju, tačnije najvisočiju gradnju u regionu. Udruživanjem dva sumnjivo stečena kapitala planiraju preuzeti svo tržište.

Mane: Beskurpulozni.
(iz magazina Start-br.238)
:bih:
ninja02

Post by ninja02 »

enssa wrote:interesantno da ga zovu fukarom dok covjek pravi najvece zgrade balkana.nas fukarasti narod mora pljuvati po svakome.svaka mu cast kad zna covjek
Eh, Sto su tornjevi visi moral je nizi! :sad:
travnik

Post by travnik »

Avaz su nacionalisticke novine i sramota je ta su najcitanije u BiH!
Agic Nurija

Post by Agic Nurija »

.........danonočna borba za opstanak BOSANSKE VRSTE na bosanskoj baštini - plemenitoj, amin![/quote]

.......................................................
Znas li Ti sta je RAMIN.[/quote]

Jedi govna!
zimomor

Post by zimomor »

Da li bi neko mogao pronaći i postaviti članke u kojima Avaz blati Čedomira Jovanovića?
b@tto

Post by b@tto »

zimomor wrote:Da li bi neko mogao pronaći i postaviti članke u kojima Avaz blati Čedomira Jovanovića?
ja sam čuo da su ga opisali kao saradnika zemunskog klana, i potencijalnog četnika.
svaka čast
don vito

Post by don vito »

Radnici ABA3A profesionalno angazovani na ovom forumu, i pored brojnih dokaza, slomise se dokazujuci kako nema nista od saradnje Radoncica i Miskovica. Ali, ne lezi vraze, njihovi poslovni partneri ih demantuju. Obratite paznju na datum kada je donja informacija objavljena. Poklapa se sa datumom curenja informacije iz sarajevskog suda o osnivanju zajednicke Radoncic-Miskoviceve firme. Dakle, evo saopstenja Delte, firme koja je procvat dozivjela krvavim Milosevicevim parama.
Mišković i Radončić osnivaju zajedničku kompaniju
Beograd, 25. januar 2008. - Predsjednik Delta holdinga Miroslav Mišković dogovorio se sa medijskim magnatom i vlasnikom bosanske kompanije ''Avaz'' Fahrudinom Radončićem da osnuju zajedničku kompaniju sa sjedištem u Sarajevu, saopštila je kompanija ''Delta''.''Delta holding'' očekuje da će ovim poslovnim potezom u potpunosti zaokružiti prisutnost na tržištu oba entiteta BiH. Delta Holding je osnovan februara 1991. godine i postao je prava multinacionalna kompanija koju čini pet članica (Delta M, Delta MC, Delta Banka, Delta Osiguranje, Delta Sport), a svaka se, opet, grana na mnogo manjih poslovnih grupa. Samo Delta M, na primer, čini Delta In, Delta Auto, Delta DMD, Delta International, Madži, Detmile, Delta Agrohemija, Delta Invest, Delta Agrar, Difashion, Delta Funghi...
Treba li vise nekome dokazivati ko je vlasnik nebodera pored Zeljeznicke stanice?
Treba li nekome dokazivati da je 1 KM za ABA3 = 42 dinara za Miskovica?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

Post by -LIBERO- »

Kupovina ABA3A je potpora rasprodaji Bosne,i uplivu kapitala preko Drine.

Recimo ABA3U NE
b@tto

Post by b@tto »

-LIBERO- wrote:Kupovina ABA3A je potpora rasprodaji Bosne,i uplivu kapitala preko Drine.

Recimo ABA3U NE
ja nikada nisam ni rekao da,to je poslije valtera najgora poslijeratna novina u f bih
Dasi

Post by Dasi »

saim_adka wrote:Novinarska objektivnost u BiH = 10%
Novinari vodjeni licnim interesima = 95%
Novinari vode licne ratove s pojedincima = 100%
Nepismenost novinara = 90%
Novinarske lazi (neprovjerene informacije, rekla/kazala) = 80%
Novinarska korumpiranost = 85%

Jedini nacin da se to rijesi = povlacenje sponzorstva, tacni preusmmjeravanje na profesionalne novine i novinare (trenutno takve nemamo).
Avaz je najaci u BiH upravo zbog oglasa. 80str = 60str oglasa + 10str rekla/kazala/prepisivanje + 5str rat s Oslobodjenjem i nepodobnim + 5str vijesti. Razlika izmedju Avaza i ostalih novina je u onih 60str...

Doslo je vrijeme kada nepismeni odlucuju koje su nepismene i neprofesionalne novine najbolje, Sama cinjenica da se Express proda i prije stampanja, kuda ces dalje?
a sta mislis kako dodju do tog broja oglasa? UCJENOM sto ce reci da to nisu oglasi nego REKETI. bas bi volio vidjeti firmu koja ce reci avazu necu da se oglasavam kod vas.
i samo da pitam ove zastitnike lika i djela fahre koji se busaju s tim kako je avaz bosnjacka i patriotska novina. kako to onda da jedna takva patriotska novina objavi text milorada dodika na citavu stranu??? jel to znaci da je i milorad dodik zastitnik bosne i hercegovine, jedan veliki patriota i zaljubljenik u bosnjake???
1 km za avaz = 1 km miskovic blize sarajevu i beha
zimomor

Post by zimomor »

Tuzlanski borci poručuju: Neće biti ni "D" od Delte, ako treba, i revolucija!

*** SPAM *** - Tuzlanski borci ogorčeno komentarišu informacije da će tajkun Slobodana Miloševića Miroslav Mišković graditi poslovne objekte u ovom gradu. Najavljuju da će to spriječiti i pitaju se - ko je omogućio Avazu i Fahrudinu Radončiću da uvlači srbijanske tajkune na prostore koje su branili i odbranili borci Armije BiH.

"Ne, to nije moguće. To se neće dogoditi. Po cijenu života mi borci nećemo dozvoliti da Mišković, koji je finansirao četničku agresiju na Bosnu i Hrecegovinu, sada gradi u Tuzli. U agresiji koju je on finansirao mnogi mladići su izginuli, ostali bez nogu ili ruku i sada da još ovdje dođe da pravi biznis. To borci neće dozvoliti. Ovdje neće biti ni D od Delte", piše "Oslobođenje".

"To ćemo spriječiti, ako treba, revolucijom", ljutito komentariše Faruk Šahović, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Tuzlanskog kantona. I drugi aktivisti JOB-a i Organizacije demobilisanih boraca TK-a Refik Plavšić, Tahir Bašić i Nihad Bukvić slažu se sa Šahovićevim stavovima.

Prostor na staroj Željezničkoj stanici u Tuzli, koji je na tenderu dobio "Avaz", postaje sjeme razdora, ali i simbol duhovnog otpora ulasku srbijanskih ratnih tajkuna na prostore BiH.

"Mrzim i naše tajkune, a kamoli one koji su izrasli na četništvu. Od same pomisli da bi Delta i Mišković mogli graditi u Tuzli, borcima drhte želuci", ogorčenje Faruk Šahović.

Bez obzira na reakciju boraca i građana, postoji realna opasnost da Mišković investira u Tuzli, ali samo pod uslovom da mu to omogući vlasnik Avaza jer je ta firma već praktično ušla u posjed placa. Oni su na konkursu dali najbolju ponudu od 7,9 miliona KM. Procedura dodjele zemljišta, kako tvrdi tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović, bila je tran-sparentna i regularna.

"Konkurs je zasnovan na Zakonu o građevinskom zemljištu FBiH i odluci Opštinskog vijeća Tuzla. Tokom konkursa prikupljene su zatvorene ponude. Po zakonu, zemljište do-bija ko ponudi najbolje uslove i najveći iznos sredstava za zemljište. Po našoj praksi, komisija ponude otvara javno. Činu prisustvuju i novinari. Tako je bilo i u ovom slučaju. Najbolju ponudu dao je Avaz. Imao je i urednu finansijsku garanciju HVB Central profit banke iz Sarajeva. Shodno tome, na prijedlog komisije, Opštinsko vijeće je donijelo odluku o dodjeli zemljišta Avazu. Oni su sa opštinom sklopili ugovor i petog januara ove godine odjednom platilI cjelokupan iznos od 7,9 mili-ona KM. Znači, cijelo vrijeme mi smo kontaktirali i pred nama se pojavljivao samo Avaz, a ne neko drugi", rekao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

"Rekao sam da je sa nama u kontaktu samo Avaz. Jedino Avaz može dobiti građevinsku dozvolu. Da li će Avaz ili Radončić ulaziti u ortačke odnose sa nekim, pa i sa Deltom, to ja ili Opština nismo u stanju određivati", tvrdi Imamović.

Komentar u vezi sa ovom temom tražili smo od nekoliko političara iz Tuzle. Niko nije želio jasno i otvoreno govoriti. Neki tvrde kako nisu upućeni i slično. Jedino su sve boračke strukture rezolutne.

"Nema govora da će neki četnički tajkun moći graditi u Tuzli. Neka ga Radončić vodi sebi kući i neka mu dozvoli da tamo radi Šta hoće. Mi borci smo jednom halalili život i opet ćemo to učiniti. Znamo mi šta su oni nama radili tokom rata, a znamo i na kojem je položaju bio Radončić. Tražićemo odgovornost svih koji raznim tipovima dozvoljavaju da nam u uzlu pokušavaju dovesti četnike biznismene. Neka ih vode sebi u Sarajevo ili tamo odakle su došli, a ne nama u Tuzlu", ljutilo komentariše Nihad Bukvić, predsjednik RVI-ja Tuzle.

Borci najavljuju i organizovane akcije kako bi onemogućili da Miloševićevi tajkuni investiraju u Tuzli.

(24sata.info)

http://www.24sata.info/10114
Thinker

Post by Thinker »

Ljudi ovo je klasična izdaja i priprema ovaca za klanje. Ako sve ovo gledamo mirno bojim se da nismo bolje ni zaslužili.
Sada me je više strah nego 92, tada smo bar znali ko je neprijatelj!!!!
shuriken

Post by shuriken »

zimomor wrote:Tuzlanski borci poruèuju: Neæe biti ni "D" od Delte, ako treba, i revolucija!

*** SPAM *** - Tuzlanski borci ogorèeno komentari¹u informacije da æe tajkun Slobodana Milo¹eviæa Miroslav Mi¹koviæ graditi poslovne objekte u ovom gradu. Najavljuju da æe to sprijeèiti i pitaju se - ko je omoguæio Avazu i Fahrudinu Radonèiæu da uvlaèi srbijanske tajkune na prostore koje su branili i odbranili borci Armije BiH.

"Ne, to nije moguæe. To se neæe dogoditi. Po cijenu ¾ivota mi borci neæemo dozvoliti da Mi¹koviæ, koji je finansirao èetnièku agresiju na Bosnu i Hrecegovinu, sada gradi u Tuzli. U agresiji koju je on finansirao mnogi mladiæi su izginuli, ostali bez nogu ili ruku i sada da jo¹ ovdje doðe da pravi biznis. To borci neæe dozvoliti. Ovdje neæe biti ni D od Delte", pi¹e "Osloboðenje".

"To æemo sprijeèiti, ako treba, revolucijom", ljutito komentari¹e Faruk ©ahoviæ, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Tuzlanskog kantona. I drugi aktivisti JOB-a i Organizacije demobilisanih boraca TK-a Refik Plav¹iæ, Tahir Ba¹iæ i Nihad Bukviæ sla¾u se sa ©ahoviæevim stavovima.

Prostor na staroj ®eljeznièkoj stanici u Tuzli, koji je na tenderu dobio "Avaz", postaje sjeme razdora, ali i simbol duhovnog otpora ulasku srbijanskih ratnih tajkuna na prostore BiH.

"Mrzim i na¹e tajkune, a kamoli one koji su izrasli na èetni¹tvu. Od same pomisli da bi Delta i Mi¹koviæ mogli graditi u Tuzli, borcima drhte ¾eluci", ogorèenje Faruk ©ahoviæ.

Bez obzira na reakciju boraca i graðana, postoji realna opasnost da Mi¹koviæ investira u Tuzli, ali samo pod uslovom da mu to omoguæi vlasnik Avaza jer je ta firma veæ praktièno u¹la u posjed placa. Oni su na konkursu dali najbolju ponudu od 7,9 miliona KM. Procedura dodjele zemlji¹ta, kako tvrdi tuzlanski gradonaèelnik Jasmin Imamoviæ, bila je tran-sparentna i regularna.

"Konkurs je zasnovan na Zakonu o graðevinskom zemlji¹tu FBiH i odluci Op¹tinskog vijeæa Tuzla. Tokom konkursa prikupljene su zatvorene ponude. Po zakonu, zemlji¹te do-bija ko ponudi najbolje uslove i najveæi iznos sredstava za zemlji¹te. Po na¹oj praksi, komisija ponude otvara javno. Èinu prisustvuju i novinari. Tako je bilo i u ovom sluèaju. Najbolju ponudu dao je Avaz. Imao je i urednu finansijsku garanciju HVB Central profit banke iz Sarajeva. Shodno tome, na prijedlog komisije, Op¹tinsko vijeæe je donijelo odluku o dodjeli zemlji¹ta Avazu. Oni su sa op¹tinom sklopili ugovor i petog januara ove godine odjednom platilI cjelokupan iznos od 7,9 mili-ona KM. Znaèi, cijelo vrijeme mi smo kontaktirali i pred nama se pojavljivao samo Avaz, a ne neko drugi", rekao je gradonaèelnik Tuzle Jasmin Imamoviæ.

"Rekao sam da je sa nama u kontaktu samo Avaz. Jedino Avaz mo¾e dobiti graðevinsku dozvolu. Da li æe Avaz ili Radonèiæ ulaziti u ortaèke odnose sa nekim, pa i sa Deltom, to ja ili Op¹tina nismo u stanju odreðivati", tvrdi Imamoviæ.

Komentar u vezi sa ovom temom tra¾ili smo od nekoliko politièara iz Tuzle. Niko nije ¾elio jasno i otvoreno govoriti. Neki tvrde kako nisu upuæeni i slièno. Jedino su sve boraèke strukture rezolutne.

"Nema govora da æe neki èetnièki tajkun moæi graditi u Tuzli. Neka ga Radonèiæ vodi sebi kuæi i neka mu dozvoli da tamo radi ©ta hoæe. Mi borci smo jednom halalili ¾ivot i opet æemo to uèiniti. Znamo mi ¹ta su oni nama radili tokom rata, a znamo i na kojem je polo¾aju bio Radonèiæ. Tra¾iæemo odgovornost svih koji raznim tipovima dozvoljavaju da nam u uzlu poku¹avaju dovesti èetnike biznismene. Neka ih vode sebi u Sarajevo ili tamo odakle su do¹li, a ne nama u Tuzlu", ljutilo komentari¹e Nihad Bukviæ, predsjednik RVI-ja Tuzle.

Borci najavljuju i organizovane akcije kako bi onemoguæili da Milo¹eviæevi tajkuni investiraju u Tuzli.

(24sata.info)

http://www.24sata.info/10114
nagradno pitanje!

jesu li ovo gore pravi borci ili ovi dole koji bi mlatili srednjoskolce. vidio sam ih nekoliko jucer pored kantona, jedva su se suzdrzavali da ne napadnu djecu. svaka njima cast za sva herojska djela ali ne smiju se pretvoriti u falangu sadasnje vlasti, to bi bila izdaja njihovih poginulih drugova koji se nisu za ovo borili

Borci osuðuju protest pred zgradom Kantona Sarajevo

Savez dobitnika najveæih ratnih priznanja Federacije Bosne i Hercegovine najo¹trije osuðuje dogaðaje koji su se u srijedu desili pred zgradom Kantona Sarajevo i tra¾i od nadle¾nih institucija da najo¹trije sankcioniraju vinovnike tih dogaðaja.

Ocjenjujuæi da je cilj tog protesta bio u tome da se pred Vladu dovedu "huligani i izgrednici svih vrsta" i "ne samo mladost i ne samo mu¹ki spol", Savez u saopæenju za javnost koji je potpisao predsjednik D¾evad Raðo, da je sada potez na institucijama svih nivoa vlasti da poduzmu energiène i drastiène mjere radi ka¾njavanja organizatora tog protesta i podstrekaèa, onih koji su se vidjeli na snimcima i onih u sjeni.

U povodu ovog dogaðaja Savez zahtijeva i pokretanje odgovornosti pedago¹kih radnika i nastavnog osoblja koje je moglo a nije sprijeèilo eskaliranje dogaðanja u ne¾eljenom smjeru.

Uz izra¾avanje bezrezervne podr¹ke vlastima u ka¾njavanju vinovnika ovih dogaðanja i onih zbog kojih je protest i organiziran Savez iskazuje spremnost da, ukoliko to bude potrebno, rame uz rame zajedno s policijom brani i odbrani institucije, imovinu i sve po¹tene graðane isto onako kako su to njegovi èlanovi radili u proteklom odbrambenooslobodilaèkom ratu.
don vito

Post by don vito »

TUZLACI U BEOGRADSKOM ZATVORU, MISKOVIC U TUZLI!!
Scepo Radoncic i Miroslav Miskovic presli su sa rijeci na djela. Prva zrtva prekodrinske agresije 1992. godine bila je Bijeljina, a 2008. godina to je Tuzla!
Opcina Tuzla raspisala je tender za prodaju zemljista na staroj Zeljeznickoj stanici. Prostor za gradnju na pomanetom lokalitetu na tenderu je dobio "Avaz". Firma Scepe Radoncica na konkursu je dala najbolju ponudu od 7,9 miliona KM. Procedura dodjele zemljišta bila je transparentna i regularna, Avaz je 5. januara ove godine odjednom platio cjelokupan iznos od 7,9 miliona KM i usao u posjed.
Ali, samo desetak dana kasnije Avaz prodaje isto zemljiste firmi PREZIDENT. A kakva je vlasnicka struktura Prezidenta? Firme subjekti, odnosno osnivaci Prezidenta d.o.o. su DELTA M d.o.o, sa sjedistem u Beogradu i osnivackim kapitalom od 50 posto, Avaz d.o.o. Drustvo za izdavacku i Stamparsku djelatnost sa sjedistem u Sarajevu, uz 25 posto osnivackog udjela. Znaci, Miroslav Miskovic, nekadasnji finansijer agresije na BiH, danas sponzor Srpske radikalne stranke, vec je postao najmanje 50-postotni vlasnik atraktivnog zemljista u Tuzli na kojem ce graditi poslovni centar za prodaju srpske robe!!!
Dakle, i zvanicno je pocela agresija Miloseviceve i Miskoviceve Delte na Federaciju BiH. Nakon sto je Miskovicevim parama vodjena agresija na BiH i okupirano 49 procenata drzavne teritorije, uz pomoc Scepe Radoncica krenulo se u osvajanje Federacije. Nimalo slucajno je prva na meti Tuzla, grad u kojem je za vrijeme agresije srbocetnicki agresor potucen do nogu. Zato danas u beogradskom zatvoru cami Ilija Jurisic. To nije bilo dovoljno, nego su Radoncic i Miskovic krenuli u novo ponizavanje gradjana Tuzle. Ima li boljeg dokaza za sunovrat laznog cara Scepana Malog od cinjenice da mu je garant opstanka postalo sluzenje velikosrpskim nacionalistima. Sta ceka tuzilastvo, zasto se ne uhapsi "mirnodopski Fikret Abdic"?
Cryptoman

Post by Cryptoman »

ako laze Avaz ne laze Fahro... :D

Image

izvor: "Tuzlanski list"
saljah

Post by saljah »

U zivotu sam postigla da imam diplomu na prestiznom fakultetu na koji sam se sama upisala i sama polozila ispite sa prosjekom 9.5. Sedma sam generacija fakultetski obrazovana u mojoj porodici, imam i gdje i na cemu i s kim spavati. Kuce, stanove, vikendice, sta pozelis, nakita, a najvise obraza, casti, postenja i ljubavi prema bliznjima. I stoga smatram da je Avaz smece, uredjivacka politika opasna i primitivna a uposlenici neznalice. Sramota za nas grad, drzavu i novinarsku profesiju ali adekvatna slika stanja u kojem se nalazimo.
Aferim na podrsci onome koji be te bez samilosti pregazio i ne bi se ni okrenuo samo ako bi mi se slucajno nasao na putu.[/quote]
sedma generacija to mora da ste poceli kod murata
ala ste vi neki vrjedni samo mi reci kod kog ste sultana poceli da studirate posto mi nije jasno
# Osman I (1258-1326)
# Orhan I (1326-1359)
# Murat I (1359-1389)
# Bajazit I (1389-1402)
# Sulejman I (1402-1411)
# Musa (1411-1413)
# Mehmed I (1413-1421)
# Murat II (1421-1451)
# Mehmed II (Osvajač) (1451-1481)
# Bajazit II (1481-1512)
# Selim I (1512-1520)
# Sulejman II (Veličanstveni) (1520-1566)
# Selim II (1566-1574)
# Murat III (1574-1595)
# Mehmed III (1595-1603)
# Ahmed I (1603-1617)
# Mustafa I (1617-1618)
# Osman II (1618-1622)
# Mustafa I (1622-1623)
# Murat IV (1623-1640)
# Ibrahim (1640-1648
hogar

Post by hogar »

To je lijepo rekao nikad_izvini:
Rijec je o tome da je Avaz presjek BH-drustva, posebno bosnjackog dijela.

Sam zivim u Njemackoj i ovdje imaju te BILD novine i najbolje se prodaju, medjutim pored Bilda imate i jedan FAZ, Spiegel ili Zeit.
500 hiljada ljudi koji kupuju Zeit su oni ljudi koji kreiraju Njemacku, a ne onih 5 miliona Bild-citalaca. Oni krampaju.

Ni vi Sarajevo-X forumasi niste presjek BH-drustva. Ljudi koji citaju Avaz ne interesuje Internet.

Moj jedini savjet je da se ne uzbudjujete puno oko toga i da se udsedsredite na iseljavanje, tj. emigraciju. I partizanima je trebalo 40 godina da odgoje jednu generaciju koja je pravila Omladinski Radio SA. samo ovima ce trebati malo vise od navedenog vremenskog perioda...

Sve najbolje...
saljah

Post by saljah »

pa sto ste samo spopali fahra zato sto radi sa miskovicem.pa ako je tako sto se niko nebuni za pink bih i sto se niko nepita ko mu je dao frekfencije i to sto je kupio zgradu u sred sarajeva.pa ako je tako i ovaj dolazi iz srbije
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

Post by dr.gog »

Agic Nurija.........danonočna borba za opstanak BOSANSKE VRSTE na bosanskoj baštini - plemenitoj, amin!

Znas li Ti sta je RAMIN.

Jedi govna
nema smisla :roll:
Cryptoman

Post by Cryptoman »

saljah wrote:pa sto ste samo spopali fahra zato sto radi sa miskovicem.pa ako je tako sto se niko nebuni za pink bih i sto se niko nepita ko mu je dao frekfencije i to sto je kupio zgradu u sred sarajeva.pa ako je tako i ovaj dolazi iz srbije
cedo jovanovic dolazi iz srbije. i vojislav seselj. i nenad canak. i kostunica.

tebi je to sve isto?
don vito

Post by don vito »

Obavezno procitati:
http://www.biznis.ba//index.php?option= ... 8&Itemid=2

Safet Orucevic govori ono sto svi znamo. Da je Scepo Radoncic u finansijskoj buli, niko mu vise na daje kredite zbog njegovih megalomanskih projekata. Jedini spas mu je glavni finansijer cetnicke Srpske radikalne stranke Miroslav Miskovic.
Sira verzija teksta u jucerasnjem Oslobodjenju. Evo nekoliko citata koje mi nije bilo tesko prekucati.
Sokantna ispovijest Safeta Orucevica
RADONCIC JE U SLUZBI VELIKODRZAVNOG PROJEKTA SRBIJE!...
Medijsko lincovanje kojem me je izlozio srazmjerno je finansijskoj dobiti iz ovladavanja Elektroprivredom BiH koju je vec ukalkulirao i obecao Vojinu Lazarevicu...
...Prilikom otvaranja velikog trzisnog centra Miskoviceve firme "Delta" u Beogradu prije nekoliko mjeseci, govorio je potpredsjednik srbijanske Vlade Bozidar Djelic i rekao da je sirenje Deltine mreze u inostranstvu ujedno i projekt drzave SRbije. Prva na tom putu je BiH: raspitajte se zasto je u Banjoj Luci vlasnik najveceg lanaca supermarketa i trznih centara u RS "Tropic" morao prepustiti biznis Miskovicu. Sada je na redu Federacija. Farsa sa Avazovom kupovinom zemljista u Tuzli i kasnijom prodajom Miskovicevoj firmi to otkriva...
...Da li Radoncic srpskim kapitalom gradi neboder u sarajevu? Dobio je povoljan kredit od Investicijeske banke FBiH, medjutim, posto mu je nedostajalo novca, ova banka mu je prestala davati kredite, pa je Radoncic potrazio spas kod Miskovica. Sada se preko Miskovica pokusava iscupati iz blata, a ne vidi da tone sve dublje i dublje...
gorkaz

Post by gorkaz »

don vito wrote:Obavezno procitati:

Safet Orucevic govori ono sto svi znamo. Da je Scepo Radoncic u finansijskoj buli, niko mu vise na daje kredite zbog njegovih megalomanskih projekata. Jedini spas mu je glavni finansijer cetnicke Srpske radikalne stranke Miroslav Miskovic.
Sira verzija teksta u jucerasnjem Oslobodjenju. Evo nekoliko citata koje mi nije bilo tesko prekucati.
Medijsko lincovanje kojem me je izlozio srazmjerno je finansijskoj dobiti iz ovladavanja Elektroprivredom BiH koju je vec ukalkulirao i obecao Vojinu Lazarevicu...
...Prilikom otvaranja velikog trzisnog centra Miskoviceve firme "Delta" u Beogradu prije nekoliko mjeseci, govorio je potpredsjednik srbijanske Vlade Bozidar Djelic i rekao da je sirenje Deltine mreze u inostranstvu ujedno i projekt drzave SRbije. Prva na tom putu je BiH: raspitajte se zasto je u Banjoj Luci vlasnik najveceg lanaca supermarketa i trznih centara u RS "Tropic" morao prepustiti biznis Miskovicu. Sada je na redu Federacija. Farsa sa Avazovom kupovinom zemljista u Tuzli i kasnijom prodajom Miskovicevoj firmi to otkriva...
...Da li Radoncic srpskim kapitalom gradi neboder u sarajevu? Dobio je povoljan kredit od Investicijeske banke FBiH, medjutim, posto mu je nedostajalo novca, ova banka mu je prestala davati kredite, pa je Radoncic potrazio spas kod Miskovica. Sada se preko Miskovica pokusava iscupati iz blata, a ne vidi da tone sve dublje i dublje...

Kao Safino maslo za ramazana. Lopov ko i Fahro. Valjda znas da je Safa vlasnik bisinis.ba portala. Cuo si valjda za Safine goblene (usput bivsa Silajdziceva zana je bila u Safinoj grupi) o Safinim mahinacijama za vrijeme i poslije rata ne trba da ti pricam, to i vrapci znaju bar u Mostaru.
don vito

Post by don vito »

gorkaz wrote:

Kao Safino maslo za ramazana. Lopov ko i Fahro. Valjda znas da je Safa vlasnik bisinis.ba portala. Cuo si valjda za Safine goblene (usput bivsa Silajdziceva zana je bila u Safinoj grupi) o Safinim mahinacijama za vrijeme i poslije rata ne trba da ti pricam, to i vrapci znaju bar u Mostaru.
Dobro, hajde da si u pravu za Safu. Sta to znaci da nema pravo reci ono sto citavo Sarajevo zna? Sta je problem: onaj ko izgovara, u ovom slucaju istinu, ili ono sto izgovara? Miskovic je drzavni projekt Srbije, prije Milosevica, danas Kostunice i Tomislava Nikolica. U Srbiji zatvorene sve radnje Merkatora samo zbog toga sto Slovenija predsjedava EU koja se sprema na priznanje Kosova, a kod nas krvavim parama preko Radoncica dolazi finansijer agresije na BiH, da nakon stotina hiljada mrtvih, ranjenih, silovanih, "ekonomski" zavrsi ono sto nije uspio 1992-1995.
gorkaz

Post by gorkaz »

don vito wrote:
gorkaz wrote:

Dobro, hajde da si u pravu za Safu. Sta to znaci da nema pravo reci ono sto citavo Sarajevo zna? Sta je problem: onaj ko izgovara, u ovom slucaju istinu, ili ono sto izgovara? Miskovic je drzavni projekt Srbije, prije Milosevica, danas Kostunice i Tomislava Nikolica. U Srbiji zatvorene sve radnje Merkatora samo zbog toga sto Slovenija predsjedava EU koja se sprema na priznanje Kosova, a kod nas krvavim parama preko Radoncica dolazi finansijer agresije na BiH, da nakon stotina hiljada mrtvih, ranjenih, silovanih, "ekonomski" zavrsi ono sto nije uspio 1992-1995.

Ma nije vic u tome (mislim na Safu) Slazem se potpuno za Fahru nago kad je Safa veliki patriota sta je cekao do sada da napadne Fahru. Nego kad je Fahro usao na Safinu teritoriju onda je nastala vriska. Mislis da Safa ne prodaje i u Beogradu, nego Fahro stigao prije njega pa je u tome frka.
Cekaj malo pa ces viditi sta ce biti kad se pmire Safa i Fahro. Zmiji zmiji ne kopa oci.
vedderedi

Post by vedderedi »

Zar nije Avaz prvi napao Orucevica, nakon dugogodisnjeg "intimnog" druzenja?
I odakle Avazu one sms poruke, po kojem pravnom osnovu je dosao do njih?
Da li je ipak u pitanju jos jedna Avazova izmisljotina jer Orucevic kaze da ce postojanje tih sms poruka Radoncic morati dokazati na sudu?!?
Post Reply