Potpisujem svaku rijec. Hvala Alfonse...Alfons Kauders wrote:malo ste otisli s teme...
elem, ne radi se o tome da li je metal mainstream... znamo da (vise) nije... niti o tome da li je prevazidjen... (sta onda tek reci npr. za jazz ili blues, da ne idemo jos dalje u proslost)... istina je i da tu vrstu muzike slusa sve manje ljudi... sto se na kraju krajeva pozitivno odrazava na kvalitet iste jer je sve vise rade ljudi neoptereceni komercijalnim rezultatima...
sto se tice sevdaha i silovanja istog... pa gospodo samo upalite radio i onda skontajte koliko je jeftino prigovarati jednom obrazovanom muzicaru poput hota sto u par svojih pjesama koristi sevdah i prilagodjava ga jednom drugom muzickom pravcu... sevdah dakle svakodnevno trpi puno gore silovanje... ovo sto emir radi je mila majka... kao i ono sto su radili maajka i banda...
doduse, i njih dvojicu smo otjerali... jednog u zagreb, drugog u beograd... ko ce u bosni to objavljivat... nije to za nas, ha ja... otjerali smo i mesu selimovica, mozda je nekome smetalo sto i on u svojim knjigama pise o turskom vaktu na neprimjeren nacin... "pecaj ribu ahmete sabo, pecaj ribu"...
hot je pozitivan lik, jako pozitivan... vecina ljudi u tz ga voli... nevezano za muziku... vec 'nako... i jako tesko cete u tz cuti losih stvari o njemu... a o njegovom umijecu kada je gitara u pitanju... samo mozete cuti dobre stvari... jedan od najboljih gitarista koji je ikad svirao u tz i sire... puno sire...
a ovim primitivnim maloumnicima koji ga prozivaju za prezime stvarno nemam sta reci... argumenti na nivou "vidi mu glave" iz nadrealista... za njegovo ime i prezime, te njegov rad se makar zna... zato i pricamo o njemu... a vi bijednici se mozete kurciti samo po netu i kafama... mada i u ovo drugo sumnjam... fuj...
Emir Hot - Sevdah Metal
Moderator: _BataZiv_0809
-
Drumer
- DaysleepeR
ja te molim da procitaj pazljivije neke stvari prije nego meni replicirasAlfons Kauders wrote:malo ste otisli s teme...
elem, ne radi se o tome da li je metal mainstream... znamo da (vise) nije... niti o tome da li je prevazidjen... (sta onda tek reci npr. za jazz ili blues, da ne idemo jos dalje u proslost)... istina je i da tu vrstu muzike slusa sve manje ljudi... sto se na kraju krajeva pozitivno odrazava na kvalitet iste jer je sve vise rade ljudi neoptereceni komercijalnim rezultatima...
sto se tice sevdaha i silovanja istog... pa gospodo samo upalite radio i onda skontajte koliko je jeftino prigovarati jednom obrazovanom muzicaru poput hota sto u par svojih pjesama koristi sevdah i prilagodjava ga jednom drugom muzickom pravcu... sevdah dakle svakodnevno trpi puno gore silovanje... ovo sto emir radi je mila majka... kao i ono sto su radili maajka i banda...
doduse, i njih dvojicu smo otjerali... jednog u zagreb, drugog u beograd... ko ce u bosni to objavljivat... nije to za nas, ha ja... otjerali smo i mesu selimovica, mozda je nekome smetalo sto i on u svojim knjigama pise o turskom vaktu na neprimjeren nacin... "pecaj ribu ahmete sabo, pecaj ribu"...
hot je pozitivan lik, jako pozitivan... vecina ljudi u tz ga voli... nevezano za muziku... vec 'nako... i jako tesko cete u tz cuti losih stvari o njemu... a o njegovom umijecu kada je gitara u pitanju... samo mozete cuti dobre stvari... jedan od najboljih gitarista koji je ikad svirao u tz i sire... puno sire...
a ovim primitivnim maloumnicima koji ga prozivaju za prezime stvarno nemam sta reci... argumenti na nivou "vidi mu glave" iz nadrealista... za njegovo ime i prezime, te njegov rad se makar zna... zato i pricamo o njemu... a vi bijednici se mozete kurciti samo po netu i kafama... mada i u ovo drugo sumnjam... fuj...
prvo ja smatram a to je jasno iz mog posta da je dobro sto metal vise nije mainstream Hvala Bogu pa vise nema bendova poput Warrant, Poison, Firehouse i slicnih sweetera
sto se tice silovanja, ako to rade muzicki laici, to ne stoji covjeku koji je obrazovan
neznam samo sto ti poistovjecujes skolovanog muzicara sa muzickim laicima? niko to osim tebe nije uradio
- Alfons Kauders
ma nije ovo tebi upuceno, vec svima... nemam vremena ni zivaca da odgovaram svima, a cudi me da je i drummer to uradio... huja i inat bezbeli...DaysleepeR wrote: ja te molim da procitaj pazljivije neke stvari prije nego meni repliciras
prvo ja smatram a to je jasno iz mog posta da je dobro sto metal vise nije mainstream Hvala Bogu pa vise nema bendova poput Warrant, Poison, Firehouse i slicnih sweetera
sto se tice silovanja, ako to rade muzicki laici, to ne stoji covjeku koji je obrazovan
neznam samo sto ti poistovjecujes skolovanog muzicara sa muzickim laicima? niko to osim tebe nije uradio
-
Drumer
Svega pomalo tu ima druzeAlfons Kauders wrote:ma nije ovo tebi upuceno, vec svima... nemam vremena ni zivaca da odgovaram svima, a cudi me da je i drummer to uradio... huja i inat bezbeli...DaysleepeR wrote: ja te molim da procitaj pazljivije neke stvari prije nego meni repliciras
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
Drumer wrote:Nek su u modi Regina i Letu Avioni i ostali mediokriteti.....Ergot wrote:Ovo je novi album iz 1981 godine? Nego, jesu li jos uvijek u modi kozne gace sa metalnim siljcima i nitnama?

-
Drumer
To bekane udri se bekane. To si trebao/la uraditi prije nego sto si pisao nebuloze...Bea_Trix wrote:Drumer wrote:Nek su u modi Regina i Letu Avioni i ostali mediokriteti.....Ergot wrote:Ovo je novi album iz 1981 godine? Nego, jesu li jos uvijek u modi kozne gace sa metalnim siljcima i nitnama?
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
a sta cu, to mi se desilo od ovog silnog slusanja regine...Drumer wrote:To bekane udri se bekane. To si trebao/la uraditi prije nego sto si pisao nebuloze...Bea_Trix wrote:Drumer wrote:Nek su u modi Regina i Letu Avioni i ostali mediokriteti.....
-
Drumer
Samo nastavi tako i imaces super ispunjen zivotBea_Trix wrote:a sta cu, to mi se desilo od ovog silnog slusanja regine...Drumer wrote:To bekane udri se bekane. To si trebao/la uraditi prije nego sto si pisao nebuloze...Bea_Trix wrote:
- Bea_Trix
ma kakvi, moj je zivot prazan bez jos klonova regine.Drumer wrote:Samo nastavi tako i imaces super ispunjen zivotBea_Trix wrote:a sta cu, to mi se desilo od ovog silnog slusanja regine...Drumer wrote:To bekane udri se bekane. To si trebao/la uraditi prije nego sto si pisao nebuloze...
- Alfons Kauders
drumer ba... nemoj reginu zajebavat... doci ce ebner u tuzlu da te polomi... jeben lik...
metar i sesetpet... i jedno 55 kila kad pokisne....
- Alfons Kauders
e takvi kod nas prvi najebu i najvise najebu... zato nisam dobar...Drumer wrote:Svega pomalo tu ima druze. A sta cu moram, jace je od mene...A i volim cojka zato sto je dobar ba, ko hljeb..A ja takve ljude cijenim najvise...
- Tesssa
Bea_Trix wrote:a sta cu, to mi se desilo od ovog silnog slusanja regine...Drumer wrote:To bekane udri se bekane. To si trebao/la uraditi prije nego sto si pisao nebuloze...Bea_Trix wrote:
Drumer, opusti se malo, dvije strane tvojih postova...
-
Drumer
Uh volio bi da dodje, otisao bi nazad u SA sa ustima na zdnjem dijelu glave. Otprilke gdje dodje mali mozak....Alfons Kauders wrote:drumer ba... nemoj reginu zajebavat... doci ce ebner u tuzlu da te polomi... jeben lik...
-
Drumer
Ma cini ti se. Covjek se takav rodi i ne moze se promijeniti. A mislim da ti nisi daleko od toga.Stavise...Alfons Kauders wrote:e takvi kod nas prvi najebu i najvise najebu... zato nisam dobar...Drumer wrote:Svega pomalo tu ima druze. A sta cu moram, jace je od mene...A i volim cojka zato sto je dobar ba, ko hljeb..A ja takve ljude cijenim najvise...
-
Drumer
Ne mere, kad mi neko dira u nesto sto smatram dobrim i kvalitetnim a jos najgore kad to radi na pokvaren nacin onda moram da reagujem..dinchy84 wrote:Bea_Trix wrote:a sta cu, to mi se desilo od ovog silnog slusanja regine...Drumer wrote:To bekane udri se bekane. To si trebao/la uraditi prije nego sto si pisao nebuloze...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Drumer, opusti se malo, dvije strane tvojih postova...
- Bea_Trix
izvrijedja ti mene drumer na pravdi boga, prvi put te susrecem na forumu. pa procitaj moje postove pa vidi ko je "pokvaren" i sta je to tako pokvareno u mome misljenju? i na kraju krajeva, u argumentima?
ili smo pokvareni samo kad se ne slazemo s tobom?
-
Drumer
Kad se uozbiljis onda cu s tobom da polemiziram. A ako ste se nasli uvrijedjeni bas mi je zao....Bea_Trix wrote:izvrijedja ti mene drumer na pravdi boga, prvi put te susrecem na forumu. pa procitaj moje postove pa vidi ko je "pokvaren" i sta je to tako pokvareno u mome misljenju? i na kraju krajeva, u argumentima?
-
Drumer
Nisam rekao da se morate sloziti samnom, al nemojte davati neukusne komentare....Skrecemo sa teme. Molim vas da to ne radimo.....dinchy84 wrote:prije da je to...Bea_Trix wrote:
-
Drumer
A argumenti ti stoje kao toranj u Pizi.....To je moje objektivno misljenje.Bea_Trix wrote:izvrijedja ti mene drumer na pravdi boga, prvi put te susrecem na forumu. pa procitaj moje postove pa vidi ko je "pokvaren" i sta je to tako pokvareno u mome misljenju? i na kraju krajeva, u argumentima?
- Bea_Trix
ti si taj koji nastupa kao uvrijedjeni tinejdzer. postovi ljudi na ovoj temi su ozbiljni i govore o muzici, a ako obratis paznju, vidjet ces da su se ljudi potrudili i da svoje misljenje argumentiraju. to sto ti djetinjasto mislis da ako ja nisam fan komercijalnog metal sevdaha po nekoj izvanzemaljskoj logici slusam reginu, pa te vrijedja sto se ne uklapam bas u taj tvoj vrlo imaginativan sablon, bas mi je zaoDrumer wrote:Kad se uozbiljis onda cu s tobom da polemiziram. A ako ste se nasli uvrijedjeni bas mi je zao....Bea_Trix wrote:izvrijedja ti mene drumer na pravdi boga, prvi put te susrecem na forumu. pa procitaj moje postove pa vidi ko je "pokvaren" i sta je to tako pokvareno u mome misljenju? i na kraju krajeva, u argumentima?
-
Drumer
Ako je ozbiljno neciji rad bez osnove nazivati plosnim i svacemu slicnom onda stvarno izvini nisam te prepoznao. Vecina komentara su se sveli na ismijavanje nacina oblacenja, i negativnim konotacijama na vrstu umjetnosti kojom se bavi momak kojeg raja gotivi prvo kao covjeka, pa onda kao umjetnika. Ne trazim da se uklapas ni u kakav sablon ni da budes fan nicega sto ne zelis da budes. Samo nemoj trcati pred rudu i ismijavati nesto o cemu mislim da neznas dovoljno, misleci konkretno na doticnog gospodina Emira Hota....HvalaBea_Trix wrote:ti si taj koji nastupa kao uvrijedjeni tinejdzer. postovi ljudi na ovoj temi su ozbiljni i govore o muzici, a ako obratis paznju, vidjet ces da su se ljudi potrudili i da svoje misljenje argumentiraju. to sto ti djetinjasto mislis da ako ja nisam fan komercijalnog metal sevdaha po nekoj izvanzemaljskoj logici slusam reginu, pa te vrijedja sto se ne uklapam bas u taj tvoj vrlo imaginativan sablon, bas mi je zaoDrumer wrote:Kad se uozbiljis onda cu s tobom da polemiziram. A ako ste se nasli uvrijedjeni bas mi je zao....Bea_Trix wrote:izvrijedja ti mene drumer na pravdi boga, prvi put te susrecem na forumu. pa procitaj moje postove pa vidi ko je "pokvaren" i sta je to tako pokvareno u mome misljenju? i na kraju krajeva, u argumentima?
-
Drumer
Ne vidim da sam te bilo cime uvrijedio. Ako se ti smatras uvrijedjenim onda izvini. Jel moze tako. A clan sam foruma od 2005 godine. Nemam vremena toliko cesto da se bavim ovakvim vidom zabave....Imam pametnija posla...Bea_Trix wrote:izvrijedja ti mene drumer na pravdi boga, prvi put te susrecem na forumu. pa procitaj moje postove pa vidi ko je "pokvaren" i sta je to tako pokvareno u mome misljenju? i na kraju krajeva, u argumentima?
- Bea_Trix
ne, ja to nisam napisala bez osnove. mislim (a ne znam sad pa ko si ti da mi kazes da moje misljenje nije validno) da je u pitanju povrsni komercijalizam i maltretiranje sevdaha. i to nema bas previse veze sa muzickim zanrom kojem ova muzika pripada, da ne ispadne da ja neku hajku dizem protiv metala, nije mi ni na kraj pameti. ne trcim pred rudu i ne ismijavam - jedno je ismijavati, drugo imati NEGATIVNO misljenje.Drumer wrote:Ako je ozbiljno neciji rad bez osnove nazivati plosnim i svacemu slicnom onda stvarno izvini nisam te prepoznao. Vecina komentara su se sveli na ismijavanje nacina oblacenja, i negativnim konotacijama na vrstu umjetnosti kojom se bavi momak kojeg raja gotivi prvo kao covjeka, pa onda kao umjetnika. Ne trazim da se uklapas ni u kakav sablon ni da budes fan nicega sto ne zelis da budes. Samo nemoj trcati pred rudu i ismijavati nesto o cemu mislim da neznas dovoljno, misleci konkretno na doticnog gospodina Emira Hota....HvalaBea_Trix wrote:ti si taj koji nastupa kao uvrijedjeni tinejdzer. postovi ljudi na ovoj temi su ozbiljni i govore o muzici, a ako obratis paznju, vidjet ces da su se ljudi potrudili i da svoje misljenje argumentiraju. to sto ti djetinjasto mislis da ako ja nisam fan komercijalnog metal sevdaha po nekoj izvanzemaljskoj logici slusam reginu, pa te vrijedja sto se ne uklapam bas u taj tvoj vrlo imaginativan sablon, bas mi je zaoDrumer wrote:Kad se uozbiljis onda cu s tobom da polemiziram. A ako ste se nasli uvrijedjeni bas mi je zao....
hvala i tebi i ne trci ti pred rudu nazivajuci nekoga pokvarenim, zlobnim i ovakvim i onakvim. izvinjenje prihvaceno.
pozz