holivudske zvijezde protiv nezavisnog kosova

Post Reply
AbU_JamaL_MovE

Post by AbU_JamaL_MovE »

koop wrote:"Zaboga, zaboga... Pa, upravo o tome ti i pricam, samo nisu nas poturcili, nego vas. I sve do prije par godina ste bili samo muslimani, i nista vise od toga. Sta mislis sto ste jedina grupa muslimana (koja sebe pateticno pokusava da nazove narodom) u Evropi, da niste doletjeli na cilimu sa Istoka?"

Da ne povjerujes.
O cemu ti pricas, sovinisto nepismeni.
Kao prvo to sto si pravoslavac, ne znaci ama bas nista po pitanju porijekla.
Zanimljivo je kako Srbi imaju tu potrebu da se dotaknu tog nekog nasljedja, korijena, istorije i praistorije, da bi sami sebe ubjedili kako su bolji, veci, stariji i ne znam ti sta jos, a sve u cilju da bi vam lakse bilo opravdati tlacenje, ubijanje i protjerivanje, (ovdje slobodno ubaci bilo kojeg istorijskog srpskog neprijatelja, "tlacitelja" i pripadnika "belosvetske" urote: muslimani,katolici,jevreji,romi,bosnjaci,hrvati,slovenci,vatikan,UN,USA,EU,...).

Koliko su stvari izmejsane na balkanu, vrlo je lako da ti se cukundeda zvao: Murat,Ivica,Rudolph,...

No to nije ni bitno, bitno je da ti i tebi slicni, kao sto rekoh, vjerujete u neku genezu srpstva koja nema veze s mozgom. Evo par tipicnih "folova" koje volite prosipati (i naravno svrsavate dok slusate sami sebe kako pricate ove gluposti):

Srbi su najstariji narod na Balkanu - Naravno, prije vas su ovdje zivjeli medvjedi, vukovi, lisice, pokoja kuna zlatica,...Haaaaalloooo, Malo provjeri kad' ste dojahali iz jeben Ukrajine.

Turci su nas tlacili, i tlacili, ali mi smo ostali dosljedni "veri pradedova", a vi ste se "poturcili" - Da naravno, kako to da nakon 500 godina turske okupacije postoji hiljade manastira koji datiraju iz perioda prije turskog dolaska na ove prostore. Da me neko ne shvati pogresno, ali pogledaj kako se hriscani odnosise kad su u slicnoj situaciji (u Spaniji od hiljade dzamija, ostale su:1 i ta kao muzeji). Za one koji mrze da se bakcu sa davnom istorijom, imali su primjer Srpskog "urbanistickog" plana 92-95 u BiH, gde dzamiju vidis ti parking posadi.
Drugo, ljudi su ovdje primili Islam, isto kao sto je neki tovj preadk primio krscanstvo
Ah da, ti priupita da li su muslimani dosli na nekom letecem cilimu s istoka.
Ja uvijek zaboravim da je Isus Hrist rodjen u okolici Cacka. WTF!? cuj ti tvog rezona. Znaci, vi ste primili kriscanstvo, a prije toga ste bili sta?

Kosovo je srpsko - Opet, prije nego li dodjoste VI, to je bila pustara. Jel' ti stvarno, al' mozes da povjerujes sam sebi kad pricas ovakve gluposti. Vladali ste Kosovom taman toliko koliko i Turci. I rekoh vladali, starosjedioci nikada niste bili.
Ovo me podsjeti na razgovor koji sam imao sa jednim bivsim kolegom s posla. JuznoAfrikanac, skot porijeklom, sa apsolutno istom retorikom. "To je nasa drzava, mi smo je napravili, mi smo ovo mi smo ono, mi smo jedini koji se trebamo pitati za bilo sta". Kad sam ga upitao a sta on misli da je bilo tu (odnosno ko je bio tu) prije dolaska bijelaca, on mrtav hladan, i sasvim ozbiljanj rece, nista(niko).

Eto, ti se busaj u svoje korjenje, dok je tebe i takvih, ne plasim se za Srbiju, zavrsice tamo gdje joj je i mjesto i analima istorije, zemljo koja je bila ali vise nije. Sto se mene licno tice, imali ste priliku da se iskupite poslje sveg' sranja koje ste meni licno, i ljudima na ovim prostorima kolektivno napravili u 90-im. Tu katarzu, za koju sam se nadao da ce te proci, ste nogom u guzicu nabili iz Srbije.

Goodbye and good luck, prijatelju iz zone sumraka, daleko ti kuca.
Sto jes jes :thumbup:
hatorio_hanzo

#102 Re: Ko to uci hISTORIJU...

Post by hatorio_hanzo »

mala od skandala wrote:
callmethebreeeze wrote:
ericfatass wrote:Pa, nece valjda narod(?) koji je juce dobio, nazovi, jezik i ubacuje "h" gdje treba i ne treba da uopste komentarise Kosovo? Prvo i posljednje: vi odlicno znate svoju pravu istoriju i kakvo je vase porijeklo. To je ostalo zapisano i nemojte misliti da ce se to jednog dana naprosto zaboraviti.
Imam tu srecu da sam rodjen u Hercegovini, pa me te vase stupidarije nimalo ne cude... Evo vam i snimak Johnny Depp-a od "malo" ranije, da ne bude kako je i on saznao za Srbiju "juce"...bar dok se ne Dubioza Kolektiv ne proslave toliko da mogu sa ovakvim ljudim da dijele binu...
http://youtube.com/watch?v=Z1C574mkfnc
P.S. Nemojte poslije ovoga da prestanete gledati i filmove Jim Jarmusch-a...

evo ga jos jedan sto ce da truni o porijeklu :oops:
dzaba ti i partibrejkersi i dzoni dep i dzimi dzarmus kad si ti s takvim stavovima choban i sto se jos dugo necete maknuti s mrtve tacke, a, na zalost, ni mi sa vama.

i bez obzira sta ti i slicni tebi trunili kosovo ce biti nezavisno. (koga boli briga sta americki glumci pisu?!) ja sam bio dole u decembru, nemate sanse, vase je proslo, albanci vas ne zarezuju ni sekunde. molite boga samo da se nadje rijesenje za one jadne srbe po enklavama.
gotovo je upiški se više ... :lol: E neka si im rekao! Image
Image

dubioza kolektiv feat. colin farrel
vaca

Post by vaca »

mala od skandala wrote:vaca čitaj sve ispočetka pa donosi zaključke!
Procitala sam. I?
hatorio_hanzo

#104 Re: holivudske zvijezde protiv nezavisnog kosova

Post by hatorio_hanzo »

saviola wrote:NAKON što su prosvjed protiv proglašenja nezavisnosti Kosova najavile holivudske zvijezde George Clooney i Sharon Stone, njihovoj su se "borbi" priključili i Tom Hanks, Michael Douglas, Robert De Niro i Johnny Depp[/b], javlja srpski Press.

Prema informacijama Pressa, uključivanje filmskih zvijezda u kampanju protiv odcjepljenja Kosova rezultat je jakih lobista koji u SAD-u plaćaju srpska vlada i dijaspora.

Tom Hanks je među žestokim protivnicima nezavisnosti Kosova, a nedavno je čak i prešao u pravoslavce zbog ženidbe s glumicom grčkog porijekla Ritom Wilson. Uključivanje Roberta De Nira u kampanju također nije nikog iznenadilo, s obzirom da je on nedavno javno podržao srpskog tenisača Novaka Đokovića i prisjetio se kako je u mladosti proveo "lijepe dane" u Srbiji.

"Srpski stav u vezi s kosovskim problemom podržat će još mnoge poznate ličnosti u Americi. To je od izuzetne, vitalne važnosti za očuvanje Kosova. Glas jednog Clooneyja ili Hanksa u Americi se više čuje i poštuje od glasa mnogih političara. Kad prosječan Amerikanac vidi da neki od najboljih i najpopularnijih holivudskih glumaca podržavaju srpsku stvar, on će o čitavom problemu početi drugačije razmišljati", kaže vašingtonski politički analitičar srpskog porijekla Obrad Kesić.

Prema Kesićevom mišljenju, vrlo je važno što se u Americi sve to događa u izbornoj godini jer "ako dovoljan broj Amerikanaca stane na stranu Srbije, sasvim su moguće i korekcije američke politike, koja je sada gotovo potpuno na albanskoj liniji".

Srpska je vlada već ranije angažirala usluge agencije "Barbour, Griffith and Roger" da promovira srpske interese u vezi sa statusom Kosova, a sličnu inicijativu poduzelo je i Srpsko nacionalno vijeće.

srbi su nam uzeli te glumce nama ostaju al pacino ,,robin williams,,jack nicholson ,,bruce willis

Image

mozda tinka bude imala aferu sa nekim od tih glumaca :lol: :lol:

go tinka go tinka
mala od skandala

Post by mala od skandala »

vaca wrote:
Procitala sam. I?
ne bih rekla, jer si donijela stupidan zaključak - da je jedan četnik bio izrevoltiran?! (izrevoltiranost im je u DNK :D )
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Koji je rezultat :? ....evo sam se k'o ush napela i cekam ishod..... :D
vaca

Post by vaca »

mala od skandala wrote:
vaca wrote:
Procitala sam. I?
ne bih rekla, jer si donijela stupidan zaključak - da je jedan četnik bio izrevoltiran?! (izrevoltiranost im je u DNK :D )
Nista ti skontala nisi pa cu ti pojasniti... Ja sam bila ironicna ukazujuci na to da postoji praxa ovdje da se ukazuje na nacionaliste iz jedne etnicke grupe a drugi se amnestiraju. Naime, momak koga sam citirala niposto nije cetnik nego potpuni oposit! Jel' ista jasnije?
dioklecian

Post by dioklecian »

Tadić: Srbija je zajedništvo za sve narode
Predsjednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić poručio je sinoć u Subotici da Srbija znači zajedništvo za Mađare, Bunjevce, Hrvate, Rome i sve druge narode koji u njoj žive.

evo oni sami odustali od zajednistva sa albancima, kao sto vidite nigdje njih ne spominje, alaj ce se holivudski artisti nasukati :D :D :D
kanada71

Post by kanada71 »

Cekaj samo dok Tom Cruise u jednom "scientology" govoru podrzi Srbiju, eto Srbije do Tokija! :lol:
Bljuzgo

Post by Bljuzgo »

kanada71 wrote:Cekaj samo dok Tom Cruise u jednom "scientology" govoru podrzi Srbiju, eto Srbije do Tokija! :lol:
Do Japana jos nije al' do Kozije Cuprije,Dobrinje IV itd . dokazi da nije :lol:
saviola

Post by saviola »

mala od skandala wrote:
Bea_Trix wrote:nemojte, haj nam ostavite nacionalistickog konja :D

maalo samo maalo :D
...ima kandidata za jahanje :D

ti si prva :lol:
Prozor

Post by Prozor »

Ma prodali se za pare, da jos koju plasticnu nabace... Nebi Robert kcerki dav´o ime Drina da je znao kol´ko je krvi ta rijeka ponijela...
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

Evo javljaju na BN, kazu da je se i Jacki Chan izjavio.

Kaze: Srbija do Tokija!
Prozor

Post by Prozor »

bijelo_dugme wrote:Evo javljaju na BN, kazu da je se i Jacki Chan izjavio.

Kaze: Srbija do Tokija!
Preko Kine? :shock:
Prozor

Post by Prozor »

Eto vam,

"George Clooney Kosovo independence rumours: FALSE (see Jan. 20 news) George Clooney's publicist, Stan Rosenfield, today confirmed to ClooneyStudio.com that George "neither made those statements nor did he authorize anyone to make it on his behalf."

http://www.clooneystudio.com/
kanada71

Post by kanada71 »

Bljuzgo wrote:
kanada71 wrote:Cekaj samo dok Tom Cruise u jednom "scientology" govoru podrzi Srbiju, eto Srbije do Tokija! :lol:
Do Japana jos nije al' do Kozije Cuprije,Dobrinje IV itd . dokazi da nije :lol:

Mislis na dokaze kao sto si dobio u Kninu, Okucanima, Pakracu, Sanskom Mostu, Drvaru, Glamocu, itd, ili...? Moze, moze ti se dokazati i za Dobrinju, Brcko, Srebrenicu, itd. Nadajmo se da necemo morati. :lol:
zlata

#117 Re: holivudske zvijezde protiv nezavisnog kosova

Post by zlata »

Mogo je Tom Hanks preci i u muslimane. Punac mu je musliman, Pomak iz Grcke. Inace...Tomu je to ko dobro jutro....

Tom Hanks was an adherent of a number of different Christian denominations while growing up (including Catholic, the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, Nazarene, and a Fundamentalist Christian group. Hanks joined the Greek Orthodox Church when he married his wife, Rita Wilson. The webpage below is not a comprehensive spiritual biography of Tom Hanks, but focuses primarily on the time he spent as a Latter-day Saint.
Last edited by zlata on 22/01/2008 18:51, edited 1 time in total.
Bljuzgo

Post by Bljuzgo »

kanada71 wrote:

Mislis na dokaze kao sto si dobio u Kninu, Okucanima, Pakracu, Sanskom Mostu, Drvaru, Glamocu, itd, ili...? Moze, moze ti se dokazati i za Dobrinju, Brcko, Srebrenicu, itd. Nadajmo se da necemo morati. :lol:
Ti se malo iz Kanade zezas izgleda. Znas li ti uopste kako izgledga karta Bosne junace :lol:
Bljuzgo

Post by Bljuzgo »

Demant George Clooney-a: Nisam se izjasnio protiv neovisnosti Kosova

George Clooney, čiju su navodnu izjavu o protivljenju neovisnosti Kosova prenijele frankfurtske "Vesti", demantirao je da se izjasnio na tu temu. Njegov glasnogovornik je naglasio da George nema namjeru komentirati situaciju na Kosovu niti je ikog drugog ovlastio da govori u njegovo ime.

"Razgovarao sam s Georgeom i upitao ga o njegovoj podršci Kosovu u sastavu Srbije, no on kaže da nije dao nikakvu izjavu te kako nikoga nije ovlastio da govori u njegovo ime. Clooney ne želi komentirati političku situaciju u tom dijelu Europe", stoji u odgovoru kojeg je Clooneyjev predstavnik za medije poslao albanskom listu "Koha Ditore".

List napominje da se popis holivudskih zvijezda koje se protive neovisnosti Kosova svakoga dana povećava. Nakon Clooneya i Sharon Stone, na stranu Srba stali su navodno i Richard Gere, Sean Connery, Tom Hanks, Michael Douglas, Robert DeNiro i Johnny Depp.

Oni bi se svi trebali okupiti na prosvjedima protiv neovisnosti Kosova koji su najavljenmi za februar. :zzzz:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Bljuzgo wrote:Demant George Clooney-a: Nisam se izjasnio protiv neovisnosti Kosova

George Clooney, čiju su navodnu izjavu o protivljenju neovisnosti Kosova prenijele frankfurtske "Vesti", demantirao je da se izjasnio na tu temu. Njegov glasnogovornik je naglasio da George nema namjeru komentirati situaciju na Kosovu niti je ikog drugog ovlastio da govori u njegovo ime.

"Razgovarao sam s Georgeom i upitao ga o njegovoj podršci Kosovu u sastavu Srbije, no on kaže da nije dao nikakvu izjavu te kako nikoga nije ovlastio da govori u njegovo ime. Clooney ne želi komentirati političku situaciju u tom dijelu Europe", stoji u odgovoru kojeg je Clooneyjev predstavnik za medije poslao albanskom listu "Koha Ditore".

List napominje da se popis holivudskih zvijezda koje se protive neovisnosti Kosova svakoga dana povećava. Nakon Clooneya i Sharon Stone, na stranu Srba stali su navodno i Richard Gere, Sean Connery, Tom Hanks, Michael Douglas, Robert DeNiro i Johnny Depp.

Oni bi se svi trebali okupiti na prosvjedima protiv neovisnosti Kosova koji su najavljenmi za februar. :zzzz:

za sve vjerujem ali za gere-a ne bas.cini mi se da je on upravo obilazio izbjeglice(albance) kad ih je miloseviceva vojska protjerala sa kosova.ne vjerujem da je to tako brzo zaboravio.a na kraju krajeva zna ko skriva dva najveca zlocinca ,barem je tako rekao na tv-u.
pitt

Post by pitt »

vala rambo ako im ne pomogne..... :D:D:D
dioklecian

Post by dioklecian »

cyprus wrote:
Prozor wrote:
cyprus wrote: Pa jel ti to izjednačuješ historijski položaj Bosne i Kosova? :roll:
Nije ni nas ni njih bilo 41´, za nas su htjeli autonomiju, ali dobismo republiku, oni ne, i zato sad imas zastitu "teritorijalnog integriteta" Srbije... Samo konstatujem, da ni mi nismo odvjeka uskladjeni kao ravnopravni susjedima, i da smo se vrlo lahko mogli naci u njihovoj poziciji...
Kosovo za razliku od BiH nikad nije bila država i po kom su osnovu trebali dobit status republike? :roll: .

upravo zbog ovakvih kao sto si ti islicnih tebi po mentalitetu i kulturi.
(barbarizmu) :D :-) :zzzz:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

je li moze meni neko objasniti koga boli karfiol sto George Depp Douglas Stone ne podrzava nezavisnost Kosova? :?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

Bea_Trix wrote:je li moze meni neko objasniti koga boli karfiol sto George Depp Douglas Stone ne podrzava nezavisnost Kosova? :?
ma nemoj tako karfiol je dobar za mrsanje ne deblja :D
Saian

Post by Saian »

Golymoodske zvijezde :D :D :D (bash sam nezreo :D)
Post Reply