STIDIM SE SVOG SARAJEVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
elixiaboy

Post by elixiaboy »

bosanska rijec wrote:
elixiaboy wrote:
bosanska rijec wrote:Hocu da ti kazem da se obicnim ljudima koji cine taj grad i sarajevu nema sta prigovoritiObicni ljudi se pomayu bez obzyira kojem narodu pripadaju
dok evo od politicara ova djeca se uce i razbojnistvu, netolerantnosti, udiskriminaciji itd. Jer kakav je to primjer politicara koji obilazi staricu samo zato sto pripada istom narodu kao on, dok u isto vrijeme drugu staricu maltretira, sad ti meni reci sta ce ovi maloljetnici naucit kad imamo ovakve politicare. :?
Ima se sta prigovoriti, non stop se ponavlja prica o multietnicnosti Sarajeva. Ta multietnicnost de facto ne postoji! Kao sto rekoh u prvom postu ne poznajem tog Radmanovica tako da o njemu ne mogu zakljucke donositi ali mislim da bi se prica drugacije odvijala da je Komsic dosao toj starici u bolnicu (vidi prvi pos t).
Usput, tema je "STIDIM SE SVOG SARAJEVA" a ne Radmanovic
pa ti totalno onda promasio temu a ne ja
Posto si ti iznosio/la neistinu, morao sam skrenuti s teme i ukazati na tu neistinu. :D
mostarac

Post by mostarac »

anais_nin wrote:
danas wrote: do i look like an idiot :?
pa kao, trebas mi objasnjavat da se 1990-e nisu otimali iPodovi i mobiteli jer ih tada nije bilo... te godine su se otimale tene i jakne i satovi... ali da je neko zapalio ziva insana -- NIKAD nisam cula... a to je ipak malo drugacije od obijanja stana ili kradje auta...
pa svirepost ovog zlocina ga odvaja od "obicne pljacke" :roll: jer nisu oni posli da opljackaju staricu pa je onda u ljutnji sto nije imala novca kod sebe udarili ili nesto tako :roll: oni su prvo ukrali kantu benzina sto samo po sebi pokazuje NAMJERU tj predumisljaj :( jednom je 15, drugom je 16 :roll:

uvijek su postojale ubice, monstrumi, psihopate itd itd samo cinjenica je da zadnjih godina sve vise tih zlocina cine DJECA :roll: djeca ulaze u skole sa oruzijem, djeca siluju i zlostavljaju, djeca vrse ovakve okrutne zlocine nad drugim ljudskim bicima :roll: promjenila su se "vremena" ne samo kod nas nego svuda u svijetu :( uz to jedna od bitnih stvari koje su bile i te kako drugacije kod nas prije 20 godina su zakonodavstvo i policija :roll:
Razlozi ovoga su veoma ociti i nije ih tesko pronaci.

Ti si kao dijete gledala ovo:

Image

Image

pa si slusala vijesti u kojima su glavni likovi bili:

Image

Image

Image

a roditelji su ti kupovali:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

a danas u podne oni gledaju ovo:

Image

pa ovo:

Image

i ovo:

Image

likovi iz vijesti za djecu su ovo:

Image

Image

Image

a roditelji im kupuju i zajedno sa skolom dozvoljavaju ovo, a ni 15 godina nemaju:

Image

Image

Image

Image

Image

Razlika je tako ocita, a posljedicama se onda ni najmanje ne treba cuditi, a pogotovo razlici izmedju djece prije i djece danas, jer ovakvu djecu smo mi napravili,a nisu pala s neba. Djeca su asocijalna, jer im mi dozvolimo da igraju Play Station po cijeli dan, da ne bi isli vani, djeca su neobrazovana, jer ini roditelji nemaju bas naviku citanja knjiga, djeca su agresivna jer je agresivnost sve sto vide u drustvu oko sebe, djeca su kriminogena, jer je kriminal osnovno obiljezje drustva i jer takvi najbolje prolaze, djeca su monstruozna, jer ih niko ne sputava niti obrazuje po tom pitanju...
Ovo je samo logicna posljedica i nista vise.
Razlika izmedju nekad i sad je toliko ocita da covjeka bude strah.
simi5

Post by simi5 »

Dozvolite mi da kažem nešto iako nisam iz Sarajeva. Tenzije, netrpeljivosti i podozrenja na nacionalnoj osnovi lako mogu da se pomešaju sa zločinima iz niskih pobuda. Dok istraga ne bude okončana neće se znati da li je napadače, koji su očigledno izvršili zločin s predumišljajem neko podplatio, ili su u pitanju manijaci.

Ono važnije je da taj zločin umesto teme za međusobno optuživanje vas nevinih treba da postane motiv da se setimo naših komšija druge nacije, vere ili usamljenih staraca. Da više pažnje posvetimo afirmaciji humanosti. Da se deci ne usađuju refleksi mržnje i ubistva.
encian

Post by encian »

evo sam ja stvarno sokirana, najprije sta se desilo ovoj jadnoj starici, pa onda onim grasovim kretenom sto se izderao na crnca, pa onda i onima sto su mahali pistoljima pred austrijankama, prijateljicama nekog forumasa. previse za par dana.

ali koji vam je vise vama sto postavljate ove teme?! na kraju imam osjecaj da ste tu samo da kategoricki iznesete svoje misljenje kako je sarajevo postalo grozno. nije sarajevo samo incidenti. i sreca nije sarajevo samo takvi kao vi sto ga se stidite zbog stvari koje nemaju veze sa njim.

sarajevo je "proslava" "1000 dana opkoljenog sarajeva" i slicne stvari. sve drugo su individue koje prave sra**a, rak koji treba nekako izlijeciti ili odstraniti. kako u sarajevu, tako i u tuzli, mostaru, zenici, zagrebu, new yorku, torontu, tokiju, becu i td. nemamo mi pojma sta se desava u drugim gradovima, ali uvijek smo najglasniji da kazemo kako je nase najgore. pa jedan od najboljih japanskih univerziteta je imao registrovan i odobren rape club (silovateljski klub) ciji su clanovi planirano i organizovano silovali okolo. pa svejedno se niko ne stidi tog univerziteta vec i dalje lete da se upisu tamo.

pogledajmo dalje od svog nosa.
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

encian wrote:evo sam ja stvarno sokirana, najprije sta se desilo ovoj jadnoj starici, pa onda onim grasovim kretenom sto se izderao na crnca, pa onda i onima sto su mahali pistoljima pred austrijankama, prijateljicama nekog forumasa. previse za par dana.

ali koji vam je vise vama sto postavljate ove teme?! na kraju imam osjecaj da ste tu samo da kategoricki iznesete svoje misljenje kako je sarajevo postalo grozno. nije sarajevo samo incidenti. i sreca nije sarajevo samo takvi kao vi sto ga se stidite zbog stvari koje nemaju veze sa njim.

sarajevo je "proslava" "1000 dana opkoljenog sarajeva" i slicne stvari. sve drugo su individue koje prave sra**a, rak koji treba nekako izlijeciti ili odstraniti. kako u sarajevu, tako i u tuzli, mostaru, zenici, zagrebu, new yorku, torontu, tokiju, becu i td. nemamo mi pojma sta se desava u drugim gradovima, ali uvijek smo najglasniji da kazemo kako je nase najgore. pa jedan od najboljih japanskih univerziteta je imao registrovan i odobren rape club (silovateljski klub) ciji su clanovi planirano i organizovano silovali okolo. pa svejedno se niko ne stidi tog univerziteta vec i dalje lete da se upisu tamo.

pogledajmo dalje od svog nosa.
Debil koji je postao o tim pištoljima,LAŽE :D Strankinje u Sarajevu mogu biti zavedene i ostavljenje,ismijane ali napadnute pištoljima,nema šanse :-D
Mogli su im se samo šlepati likovi.Da su oni,možda.One,no way :-)
Kad smo to apsolvirali,idemo dalje.
Vidi,ako se stidimo države,jbg onda.Još gore.A nešto slično se dešava. Stidim se političara-konjokradica koji nas kao predvode,debilnog naroda koji ih je izabrao i kritične-kuton mase kojoj je nacionalni sport postao kukanje na forumima i kafama.
I konje ubijaju,zar ne ? :D :-D
gradjani svijeta

Post by gradjani svijeta »

I sad, zbog cetnika koji su gadjali civile, imamo pravo da palimo starice dovijeka...ma daaaaaaj.....
gradjani svijeta

Kad pogledam malo dalje sjetim se onog nesretnika koji je negdje pred pocetak rata s grupom jarana osudjen za pljacku i ubostvo starice. Cini mi se neko rece da je starica bila udavljena. Da govorim koje je nacionalnosti bila zena, ne mogu, zlo mi je vise od toga. Al tip je bio osudjen, nakon malo vremena pusten i valjda ga sustiglo njegovo, umro je mlad. Dzenaza je bila naravno ogromna, novine pune osmrtnica. E toga me stid, nemamo vise ni obraza ni srama pa javno svi na svakom mjestu podrzavamo neljude, nema vise uzora, ideala, pravda, postenje i cast ne stanuju vise ovdje.
Strasno mi je i da neko kaze kako bi polio ruku tih mladica i palio da dugo gori...pa ko bi to mogao uraditi. Da li zasita ti sto tako govore znaju sta govore i da li su svjesni uopste kako bi to izgledalo.
Uzasno je sto se desilo starici u svakom slucaju. Zakazuje nam obrazovanje, odgoj, skola, policija, sudstvo, sve. Ali ako ono ljudsko zakaze u vecini nas, e onda nem nema spasa.
gradjani svijeta

mostarac wrote:
anais_nin wrote:
danas wrote: do i look like an idiot :?
pa kao, trebas mi objasnjavat da se 1990-e nisu otimali iPodovi i mobiteli jer ih tada nije bilo... te godine su se otimale tene i jakne i satovi... ali da je neko zapalio ziva insana -- NIKAD nisam cula... a to je ipak malo drugacije od obijanja stana ili kradje auta...
pa svirepost ovog zlocina ga odvaja od "obicne pljacke" :roll: jer nisu oni posli da opljackaju staricu pa je onda u ljutnji sto nije imala novca kod sebe udarili ili nesto tako :roll: oni su prvo ukrali kantu benzina sto samo po sebi pokazuje NAMJERU tj predumisljaj :( jednom je 15, drugom je 16 :roll:

uvijek su postojale ubice, monstrumi, psihopate itd itd samo cinjenica je da zadnjih godina sve vise tih zlocina cine DJECA :roll: djeca ulaze u skole sa oruzijem, djeca siluju i zlostavljaju, djeca vrse ovakve okrutne zlocine nad drugim ljudskim bicima :roll: promjenila su se "vremena" ne samo kod nas nego svuda u svijetu :( uz to jedna od bitnih stvari koje su bile i te kako drugacije kod nas prije 20 godina su zakonodavstvo i policija :roll:
Razlozi ovoga su veoma ociti i nije ih tesko pronaci.

Ti si kao dijete gledala ovo:

Image

Image

pa si slusala vijesti u kojima su glavni likovi bili:

Image

Image

Image

a roditelji su ti kupovali:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

a danas u podne oni gledaju ovo:

Image

pa ovo:

Image

i ovo:

Image

likovi iz vijesti za djecu su ovo:

Image

Image

Image

a roditelji im kupuju i zajedno sa skolom dozvoljavaju ovo, a ni 15 godina nemaju:

Image

Image

Image

Image

Image

Razlika je tako ocita, a posljedicama se onda ni najmanje ne treba cuditi, a pogotovo razlici izmedju djece prije i djece danas, jer ovakvu djecu smo mi napravili,a nisu pala s neba. Djeca su asocijalna, jer im mi dozvolimo da igraju Play Station po cijeli dan, da ne bi isli vani, djeca su neobrazovana, jer ini roditelji nemaju bas naviku citanja knjiga, djeca su agresivna jer je agresivnost sve sto vide u drustvu oko sebe, djeca su kriminogena, jer je kriminal osnovno obiljezje drustva i jer takvi najbolje prolaze, djeca su monstruozna, jer ih niko ne sputava niti obrazuje po tom pitanju...
Ovo je samo logicna posljedica i nista vise.
Razlika izmedju nekad i sad je toliko ocita da covjeka bude strah.
Svaka cast Mostarac:)
mala od skandala

Post by mala od skandala »

karanana wrote:Ovo je bezobrazluk. Ja sumnjam da su ta ciganchad znala da je gospodja te nacionalnosti. Serem se radmanovicu u usta. A nekako mi je izgledao ok i pristojan covjek. Da je nana hatidza zapaljena, da li bi radmanovic i tada poslao svoje? zar on nije predsjednik sviju nas? kakim im se svoj trojici u usta.
naravno!
EasT

Post by EasT »

Licemjeri i dušebrižnici tipa kojekakvih elixia i ostali kvazipoštovaoci ljudskih prava, obzirom da vam ovdje nikad ništa nije po vašoj mjeri i sva sreća nikad neće ni biti, slobodno razgulite i uživajte u chetnitetu očišćenom samo za vas !!!
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

bosanska rijec wrote:
elixiaboy wrote:
bosanska rijec wrote:Hocu da ti kazem da se obicnim ljudima koji cine taj grad i sarajevu nema sta prigovoritiObicni ljudi se pomayu bez obzra kojem narodu pripadaju
dok evo od politicara ova djeca mogu samo da se nauce i razbojnistvu, netolerantnosti, diskriminaciji itd. Jer kakav je to primjer politicara koji obilazi staricu samo zato sto pripada istom narodu kao on, dok u isto vrijeme drugu staricu maltretira, sad ti meni reci sta ce ovi maloljetnici naucit kad imamo ovakve politicare. :?
Ima se sta prigovoriti, non stop se ponavlja prica o multietnicnosti Sarajeva. Ta multietnicnost de facto ne postoji! Kao sto rekoh u prvom postu ne poznajem tog Radmanovica tako da o njemu ne mogu zakljucke donositi ali mislim da bi se prica drugacije odvijala da je Komsic dosao toj starici u bolnicu (vidi prvi pos t).
Usput, tema je "STIDIM SE SVOG SARAJEVA" a ne Radmanovic
pa ti totalno onda promasio temu a ne ja, sarajevo cine ljudi poput ovih kojih sam navela u primjeru osim njih i osobe na visokim duznostima takodje uticu na druge i salju pozitivne ili negativne primjere koji imaju veze ne sa sarajevom nego i sa cijelom BiH.
elixiaboy wrote: Posto si ti iznosio/la neistinu, morao sam skrenuti s teme i ukazati na tu neistinu. :D
elixiaboy wrote: Sad ispade taj Radmanovic negativac, zato sto je ljude poslao u posjetu starici :? Da razjasnim, ne poznajem gosp.Radmanovica, Da je toj starici u posjetu dosao Komsic sad bi svi rekli, e svaka mu cast, pravi predsjednik- dosao starici u posejtu u bolnicu a ona 2 konja se nisu sjetila.
kazes ne poznajes radmanovica, a ko su ti onda ova 2 konja , znaci ti govoris neistinu , i ne samo to, nego si i licemjeran kao on ... :D
.
kijameta

Post by kijameta »

Naravno da se ne stidim svog Sarajeva,fakat nemam zasto,99% sranja koja se desavaju u nasem gradu,ne cine Saralije,niti je bilo sta od tih desavanja u duhu Sarajeva.
Evo jutros citam da su zlodjelo nad ovom staricom pocinila dva Roma,rodzena u SRBIJI i Italiji.
Zapitajmo se ko je kriv sto nemamo regulisanu granicu prema Srbiji ? RADMANOVIC.
Ko je kriv sto nemamo drzavni zakon o imigrantima ?
RADMANOVIC.
Ko je kriv sto nemamo prihvatni centar za strance ?
RADMANOVIC.
Ko koci uspostavljanje jedinstvene i efikasne policije ?
RADMANOVIC.
Znaci ko je omogucio kriminalcima da cine zlocine ?
RADMANOVIC.
Znaci stid treba da bude RADMANOVICE,da se Sarajlije pitaju i da njihov glas ista vrijedi,ovo bi bila Svicarska.Odnosno sva Bosna bi bila bar ko kanton Sarajevo a dokle god bude RADMANOVICA i DODIKA i onih hecegovackih seljaka,dotle nema napretka.
mala od skandala

kijameta wrote:Naravno da se ne stidim svog Sarajeva,fakat nemam zasto,99% sranja koja se desavaju u nasem gradu,ne cine Saralije,niti je bilo sta od tih desavanja u duhu Sarajeva.
Evo jutros citam da su zlodjelo nad ovom staricom pocinila dva Roma,rodzena u SRBIJI i Italiji.
Zapitajmo se ko je kriv sto nemamo regulisanu granicu prema Srbiji ? RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
Znaci stid treba da bude RADMANOVICE,da se Sarajlije pitaju i da njihov glas ista vrijedi,ovo bi bila Svicarska.Odnosno sva Bosna bi bila bar ko kanton Sarajevo a dokle god bude RADMANOVICA i DODIKA i onih hecegovackih seljaka,dotle nema napretka.
kijameta svaka ti je ko iz Ćitaba Image
testament

Post by testament »

kijameta wrote:Naravno da se ne stidim svog Sarajeva,fakat nemam zasto,99% sranja koja se desavaju u nasem gradu,ne cine Saralije,niti je bilo sta od tih desavanja u duhu Sarajeva.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
BRAVO MAJSTORE!!!! :thumbup:
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.

:faraon1:
karanana

Post by karanana »

RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
Kijameta, svaki ti dao. :thumbup:
testament

Post by testament »

leticija wrote:Ovo su rijeci njemackog pastora Martina Niemöllera:

"Najprije su došli po komuniste - nisam se bunio zbog toga, jer nisam bio komunist.
Onda su došli po Židove - nisam se bunio zbog toga, jer nisam bio Židov.
Onda su došli po katolike - nisam se bunio zbog toga, jer sam bio protestant.
Onda su došli po sindikaliste - nisam se bunio zbog tog, jer nisam bio sindikalist.
Onda su došli po mene. Ali nije više bilo nikoga da se buni zbog toga."
E ovo pošalji svojima u republiku genocidnu nek` se zapitaju malo!!!
popajic

Post by popajic »

callmethebreeeze wrote:
in33sa wrote:Ma da, sad ce se deset stranica ispisati u pokusaju da se dokaze kako je ovo samo pokusaj pljacke i kako u Sarajevu nema sanse da se nekome nesto desi zbog imena i prezimena.

Tako da... samo nastavite, nojevi.

Zakljucak, klinci krenuli u pljacku sa kanisterom benzina.

E pa svasta.
boze, na ovom forumu sve sami citaci misli.
evo, ja prvi necu reci da se nesto ovako ne moze desiti nekome u sa zbog imena i prezime, ali me zanima gdje si vidio taj podattak.

Podatak potpuno tacan,dolazi iz prve ruke - od nje same !
Zato sam i otpoceo temu .Na pljacke smo se navikli,na puno vece od ovih ulicnih,pa bi i ovu progutali bez problema.
Ni ja ,naravno ne znam stvarni razlog ovoga ,ali nije toliko tesko 2 i 2 sabrati.Kad dva malojletnika krenu sa kanisterom benzina na nekoga to onda meni apsolutno ne lici na slucajnost ili nepredumisljaj.
Pa,molim te lijepo doslo je do toga da za par stotina maraka svako moze naruciti slican napad.
Ja se jednostavno zgrazavam da se dotle doslo,da smo toliko podivljali.
Uzgred budi receno,nisam ni srbin ni hrvat pa mi mozda zato sve ovo tesko pada. Ne mogu da prihvatim da nas se gura da postanemo kao zlocinci koje smo toliko osudjivali.
Jos se opirem da povjerujem da Sarajevo definitivno gubi ono sto ga je uvijek krasilo.A svi su izgledi da gubi !
mala od skandala

in33sa wrote:Ma da, sad ce se deset stranica ispisati u pokusaju da se dokaze kako je ovo samo pokusaj pljacke i kako u Sarajevu nema sanse da se nekome nesto desi zbog imena i prezimena.

Tako da... samo nastavite, nojevi.

Zakljucak, klinci krenuli u pljacku sa kanisterom benzina.

E pa svasta.
Zbog tvojih šovinističkih komentara i tebi sličnih doću ću opet u situaciju da budem banovana!!! :x

do idućeg banovanja ... Image
Image
popajic

#120 Re: STIDIM SE SVOG SARAJEVA

Post by popajic »

Panasonic wrote:
popajic wrote:
Eto ,dokle smo dosli u svojim usijanim nacionalizmima,sovinizmima,nenormalnim podjelama.

Stidim se SVIH nas kakvi smo postali.
Stidim se sto smo dozvolili da nam usade u dusu mrznju i sto smo jednostavno zaboravili da smo svi LJUDI.
Valjas gluposti.

http://youtube.com/watch?v=_QFXkdR2GWc

Stidim se i ja SVIH nas, jer je vecina zaboravila neke stvari...

Sto se "usadjivanja mrznje" tice, kako ti to nazivas, to ne zavisi od nas...

Glupost je sto mislis da ja valjam gluposti.A i zalosno!
Od koga,molim te, zavisi hocemo li dovijeka gusiti u sovinizmu ako ne od nas? Ili ocekujes da neko drugi u tvoje ime odluci(kao sto i odlucuju) sta ti treba da mislis i osjecas?
Zasto snimak o snajperisti cetniku? Ja sam sarajlija koji je oca na taj nacin izgubio.Meni nikakav snimak ne treba.I dok sam ziv TO necu zaboraviti.
Ako je po tebi rjesenje da kao osvetu pocnemo neduzne ljude spaljivati,bujrum ! Hoces da postanes kao oni- i to bujrum !
Ja necu ! I ZATO se stidim u ime svi koji TAKO razmisljaju .
Guento

Post by Guento »

mala od skandala wrote:
karanana wrote:Ovo je bezobrazluk. Ja sumnjam da su ta ciganchad znala da je gospodja te nacionalnosti. Serem se radmanovicu u usta. A nekako mi je izgledao ok i pristojan covjek. Da je nana hatidza zapaljena, da li bi radmanovic i tada poslao svoje? zar on nije predsjednik sviju nas? kakim im se svoj trojici u usta.
naravno!
Nezavisne novine (nazavisne??) su danas vijest plasirale na naslovnoj i na trecoj strani, ali puno je vaznija slika dvojice iz Radmanovicevog kabineta kako skruseno posmatraju "zrtvu zlocina u Sarajevu" (ta omiljena konstrukcija!).
Al' nije mi krivo zbog inih "radmanovica" koji jedva cekaju da Sarajevu prisiju atribut netrpeljivosti, oni su za to i placeni. Vise mi je krivo recimo zbog Dušana Šehovca (predsjednik Demokratske inicijative sarajevskih Srba) koji je u Nezavisnim isto tako potrcao da "ostro osudi napad na srpsku staricu" i izjavio da je to "negativna poruka svim predstavnicima manjina" jer je ovo "unaprijed pripremljen napad". I ja sam jedne prilike bio "zrtva" tih istih cigana pa se nisam zalio da su mi ugrozena "bosnjacka prava"! *ebe se ciganu iz Italije za tvoja i moja "nacionalna prava". Fuj, Dušane. Jadna ona starica sa vama nacio-dusebriznicima...

P.S. Bracni par Spasojević je cijeli rat zivio i prezivio u ovom istom stanu u Sarajevu i po rijecima Ljubicinog muza nikad im nista nije falilo.
mostarac

Post by mostarac »

RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
ma ja :D
vazda je neko drugi kriv i ne do bog da ima i nase krivice. Izvini, ali i Sarajlija ima papaka samo takvih i da bi bio monstrum ne moras biti rodjen na selu. Mozes biti rodjen i na sred bascarsije. To da je samo radmanovic kriv za sranja u ovoj zemlji ti je supljak samo taki i ono u stilu ovde bi se jelo zlatnim kasikama, samo da nije njih. Izvini ali ja tu pricu popusit necu iz jednostavnog razloga, a to je da iza nje ne stoje fakti i cinjenica. I da nema radmanovica i da nema RS nikako ovo bi se isto moglo dogoditi. Kriminal u mom gradu i zlocin nisu pocinili radmanovici i njemu slicni. Pocinili su ga domicilni, mostarci, djeca sa asfalta. Temeljito su opuhali sve fabrike i napravili svoje feude i ustrojili grad po sistemu mafijaskih porodica. Sve mostarska djeca. Siguran sam da je to isto tako u Sarajevu bez i najmanje razlike i ta prica ti je suplja i nema osnove. Znas da Sarajlije, kao i Mostarci, hoce da imaju funkcionalan grad bez kriminala i da je cist i uredan i lijep, ne bi njima Radmanovic smetao. Ali najlakse je reci Radmanovic je kriv sto se ljeti na vilsonovom setalistu ukines od smrada fekalija u miljacki, Radmanovic je kriv sto saneri svako malo razvale tramvaje, Radmanovic je kriv sto Stari most ne donosi ni deseti dio prihoda koliko bi mogao, Radmanovic i hercegovaki seljaci su krivi... Sigurno da jesu, jer kad bi posla od pretpostavke da bi valjalo ispitati i sve faktore koji uticu na danasnje stanje onda bi morala pogledati i u svoju avliju, tj. Sarajevo npr., a tamo bi nasla Celu, Selimovica, Loju, Bicakcica, Ganica, Brankovica, korumpirano zdravstvo, jos gore sudstvo, a za to draga moja nije kriv Radmanovic nego SARAJLIJE, kao sto su za cinjenicu da je Mostar pun smeca, negostoljubiv, u jeku sezone pun prosjaka, zatim pun rusevina o kojima grad ne brine niti prisiljava vlasnike da brinu, krivi Mostarci, a ne samo oni koji su dosli. Ja sam dijete ciji su se preci stoljecima unazad rodili u Mostaru, ali mogu ti samo reci da foluska tipa da bi Mostar cvjetao da nije ovih sto su dosli, ne pali, jer bio bi isto govno kakvo je i sada. Znam da je i sa Sarajevom isto.
Zato okani se Radmanovica i lijepo ti prvo pogledaj sta Sarajlije mogu da urade za Sarajevo, kao sto ja treba da gledam sta Mostarci treba da urade za Mostar. Eto za pocetak mozes pogledati sta Sarajlije treba da urade da im kroz sred grada ne tece ziva zaraza koja svakog normalnog odbija od duzeg boravka u Sarajevu, a gradjanima na Grbavici i Hrasnom zivot dovodi do nepodnosljivosti.
Okani se Radmanovica i suplje. On jeste politicko govno, ali nije kriv sto u ovoj zemlji ili bar federaciji ili bar kantonu sarajevo nema KP doma. Kanton ima sve ovlasti da poduzme konkretne mjere za rjesavanje vecine problema koje si nabrojala a tu se obrati Denisu Zvizdicu ili ko je vec sad premijer, a ne Nebojsi Radmanovicu, koji jeste politicki papak i pajac u rukama sirovine iz Laktasa, ali nije kriv za mnoge stvari za koje ga optuzujes, tj. te stvari da se ima volje mogu se rjesiti i bez njega i cijele RS.
mala od skandala

Ne daj bolan na "svoje" pa makar bilo i naopako!!! :roll: :D
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

mala od skandala wrote:Ne daj bolan na "svoje" pa makar bilo i naopako!!! :roll: :D
zato nam je vazda naopako :-)
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
RADMANOVIC.
Radmanović je the četalj.Tu smo se složili.
Svaka ti je na mjestu,samo si malo zaboravio Brankoviće,Bičakčiće i tako tu stoku.
Nemoj svega ti priče samo su "oni krivi". To prosipaj ovim što klimaju glavom i NA SVAKO SRANJE SE VADE NA DODIKA,RADMANOVIĆE i HERCEGOVCE.
Al,tako nam i treba.Jeste,oni su krivi za sve,ove "naše političke konjokradice" su jadničci,pošteni,sve bi oni htjeli al im ne daju radmanovići :-)
Da nije smiješno,bilo bi jadno.
Post Reply