"uspjesne zene" i "uspjesni muskarci" be

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

ozbiljna

#101 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"

Post by ozbiljna »

istanbul sonbahar wrote:Na pocetku moram priznati da nisam bas vicna pisanju tema na forumima kao i da je o ovoj temi mozda bilo govora ranije, ali me zivo interesuje vase misljenje i iskustva. Naime, smatram se prilicno uspjesnom mladom zenom, pri tome ne mislim samo na diplomu, auto i nekretnine, vec na neke druge osobine koje cine covjeka covjekom a zenu zenom, da ne nabrajam, jer nije rijec samo o meni.
Uglavnom, da ne duzim, interesuje me sta fali nasim finim, dobro odgojenim i pristojnim muskarcima, koji izgleda znaju samo uputiti pogled u prolazu, nasmijati se, okrenuti za tobom i tu se sva prica na zalost zavrsava, dok im je istovremeno zivotopis pun detalja "kako su, gdje su i s kim su", u sta licno sumnjam. Sta im fali pa ne znaju prici djevojci?
Trazim odgovor na pitanje gdje je nestala muska inicijativa, gdje je nestala muskost (ali ona normalna, ne moramo odmah na temu sexa) i da li je danas stvarno doslo vrijeme da zene pored svega moraju i to pitanje zabavljanja i braka uzeti u svoje ruke?
Mislim, nisam ocajna, ali hey, zivot ide....
Draga moja istanbul, ja ti sve to objasnjavam sebi teorijom Beatles-a. naime, o cemu se radi; kada su se pojavili oni pa onda redom svi ostali muzicki bendovi muskarcima se stvorila slika u glavi da je ok uzeti gitaru u ruke, pustiti kosu i osnovati bend jer ce od toga imati ne znam kakve koristi u zivotu. moj otac prvi, umjesto da okonca studij, nakon setkanja po Zagrebu, Beogradu i na kraju Sarajevu, najvise vremena je proveo pjevajuci u KUD-u i putujuci po Evropi. njegov brat takodje, dok ih je njihov otac finansirao tesko radeci kao privatnik. na kraju su imali neku sklepanu skolu i dosta srece u zivotu pa su izgradili kakvu takvu karijeru. moj brat isto, prepametan je za skolu, moj doticni isto - muzika, gubljenje vremena, pametovanje. od svih muskaraca koje poznajem jedan jedini je uspjesan - muz moje prijateljice, ali u isto vrijeme emotivno hendikepiran pa onda i taj belaj.
muskarci su jednostavno zaboravili biti muskarci, preuzeti odgovornost u svakom smislu. trose vrijeme na gluposti a mame i tate ih jos glade po rusim kosicama... tako ti je to draga moja.. dok se mi skolujemo, gradimo uspjesno karijeru, vodimo racuna o svemu, radjamo djecu itd.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

"all work and no play makes jack a dull boy"
madner

#103 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"

Post by madner »

ozbiljna wrote: Draga moja istanbul, ja ti sve to objasnjavam sebi teorijom Beatles-a. naime, o cemu se radi; kada su se pojavili oni pa onda redom svi ostali muzicki bendovi muskarcima se stvorila slika u glavi da je ok uzeti gitaru u ruke, pustiti kosu i osnovati bend jer ce od toga imati ne znam kakve koristi u zivotu. moj otac prvi, umjesto da okonca studij, nakon setkanja po Zagrebu, Beogradu i na kraju Sarajevu, najvise vremena je proveo pjevajuci u KUD-u i putujuci po Evropi. njegov brat takodje, dok ih je njihov otac finansirao tesko radeci kao privatnik. na kraju su imali neku sklepanu skolu i dosta srece u zivotu pa su izgradili kakvu takvu karijeru. moj brat isto, prepametan je za skolu, moj doticni isto - muzika, gubljenje vremena, pametovanje. od svih muskaraca koje poznajem jedan jedini je uspjesan - muz moje prijateljice, ali u isto vrijeme emotivno hendikepiran pa onda i taj belaj.
muskarci su jednostavno zaboravili biti muskarci, preuzeti odgovornost u svakom smislu. trose vrijeme na gluposti a mame i tate ih jos glade po rusim kosicama... tako ti je to draga moja.. dok se mi skolujemo, gradimo uspjesno karijeru, vodimo racuna o svemu, radjamo djecu itd.
Ma grohotom se smijem. Dakle neozbiljni neuspješni ili emotivno hendikepiran i uspješan, ukratko nesavršen naspram savršenstva u vašem olićenju. :roll:
Pa imal to malo realnosti, ili doza samokritike?
Ja da sam emotivno izbalansiran, uspješan, ljep, tolerantan, romantičar i jebač podigao bi sam sebi bistu i promjenio ime u Tito.
:D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#104 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"

Post by karabaja-x »

madner wrote:
ozbiljna wrote: Draga moja istanbul, ja ti sve to objasnjavam sebi teorijom Beatles-a. naime, o cemu se radi; kada su se pojavili oni pa onda redom svi ostali muzicki bendovi muskarcima se stvorila slika u glavi da je ok uzeti gitaru u ruke, pustiti kosu i osnovati bend jer ce od toga imati ne znam kakve koristi u zivotu. moj otac prvi, umjesto da okonca studij, nakon setkanja po Zagrebu, Beogradu i na kraju Sarajevu, najvise vremena je proveo pjevajuci u KUD-u i putujuci po Evropi. njegov brat takodje, dok ih je njihov otac finansirao tesko radeci kao privatnik. na kraju su imali neku sklepanu skolu i dosta srece u zivotu pa su izgradili kakvu takvu karijeru. moj brat isto, prepametan je za skolu, moj doticni isto - muzika, gubljenje vremena, pametovanje. od svih muskaraca koje poznajem jedan jedini je uspjesan - muz moje prijateljice, ali u isto vrijeme emotivno hendikepiran pa onda i taj belaj.
Ma grohotom se smijem. Dakle neozbiljni neuspješni ili emotivno hendikepiran i uspješan, ukratko nesavršen naspram savršenstva u vašem olićenju. :roll:
Ja da sam emotivno izbalansiran, uspješan, ljep, tolerantan, romantičar i jebač podigao bi sam sebi bistu i promjenio ime u Tito.
ili recimo, karabaja x
madner

#105 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"

Post by madner »

karabaja-x wrote:
madner wrote: Ma grohotom se smijem. Dakle neozbiljni neuspješni ili emotivno hendikepiran i uspješan, ukratko nesavršen naspram savršenstva u vašem olićenju. :roll:
ili recimo, karabaja x
Moze i to, samo da nije karabaja-x, to je ono bas obratno. :D
ozbiljna

#106 Re: "uspjesne zene" i "uspjesni muskarci"

Post by ozbiljna »

madner wrote:

Samokritika se sastoji u tome da smo mi hormonalno neizbalansirane i da to onda neko mora trpjeti. tako moj nesavrseni muskarac trpi mene, takodje nesavrsenu zenu, i ja sam apsolutno i beskrajno sretna tako. on u meni vidi perspektivu a ja u njemu nekog na koga uvijek mogu racunati i na koga se mogu osloniti.
anais_nin

Post by anais_nin »

Lesli Eldridž wrote: Normalni su u defanzivi. Nema cura nigdje k'o u Sarajevu. Napucaju se, izađu, sjednu u neku baštu ili izlog, ima mjesta kod njih, frajer priđe i kulturno i uglađeno pita je li slobodno, a one odgovore nije. I ostanu same cijelu noć, dosađuju se. Koke u Bosni, a naročito u Sarajevu su najprimitivnije na svijetu. Jebale bi se, a da im ne uđe... Sve hoće da su svetice, a rade "one" stvari već sa 14-15 godina i "kuliraju". Vjerovatno je to uzrok da su mnogi frajeri izgubili samopouzdanje. Ako će šta povaliti, lako je to, neko plati, neko naleti na mlade radodajke, ali za ozbiljniju vezu je teško. Šta fali da se reaguje na prvu? Razmijeni se pogled popije piće popriča, dogovori opet sastanak i možda i bude nešto. Ali jok, raja se prepala. I muškarci i ženske. E sad ima još jedan problem, oko dobrih "koka" se kupe loši momci i raja ne smije da priđe. Boji se belaja. Ima još: Inače se lijepih žena muškarci često plaše, jer se boje da se ne obrukaju. Ja kad vidim mladu i umišljenu "kujicu" koja hoda po gradu i para nosem oblake odmah znam da i nije tako ponosna. Glumi veličinu,a nema para. Zato jedan savjet za muškarce "miševe" (isprepadane): ZNAJTE DA ONA I NIJE TAKO PONOSNA, ZAMISLITE JE KAKO KAKI I ONA JE SAMO LJUDSKO BIĆE, A NE NEKO VRHUNARAVNO BOŽANSKO BIĆE. I NJENO GOVNO SMRDI K'O I SVAČIJE DRUGO. Sve je to samo ubleha nezrelih tinejdžerki koje pojma o životu nemaju. Ko se uhvati na njihove ublehe, još je nezreliji i primitivniji od takvih. Budući da je vrlo malo gradskog svijeta ostalo, ni muškarci ni žene se ne znaju normalno i kulturno ponašati i to je osnovni problem sa našim ljudima.
bome ako treba bila bih i kucka a ne samo "kujica" samo da me likovi sa ovakvim razmisljanjem zaobidju :roll: :D
Last edited by anais_nin on 21/02/2008 19:27, edited 1 time in total.
irfan2

Post by irfan2 »

ebote nauci da citiras kako treba ..bezze procita odlomak i na kraju skontah da nisi ovo bila ti :D ..
anais_nin

Post by anais_nin »

irfan2 wrote:ebote nauci da citiras kako treba ..bezze procita odlomak i na kraju skontah da nisi ovo bila ti :D ..
:lol: :lol: :lol: al si sigurno nesto korisno naucio od Eldridz-a :D
irfan2

Post by irfan2 »

da..naucio sam da ga treba zaobic :D ..mada ionako vec selektivno citami tesko mi se potkradaju ovakve greske :D ..najbolji nacin imho :D :)
anais_nin

Post by anais_nin »

irfan2 wrote:da..naucio sam da ga treba zaobic :D ..mada ionako vec selektivno citami tesko mi se potkradaju ovakve greske :D ..najbolji nacin imho :D :)
sorry sto te nenamjerno navedoh na citanje :D odmah nakon sto sam ostavila post forum bio nedostupan nisam mogla popraviti :D
Post Reply