Draga moja istanbul, ja ti sve to objasnjavam sebi teorijom Beatles-a. naime, o cemu se radi; kada su se pojavili oni pa onda redom svi ostali muzicki bendovi muskarcima se stvorila slika u glavi da je ok uzeti gitaru u ruke, pustiti kosu i osnovati bend jer ce od toga imati ne znam kakve koristi u zivotu. moj otac prvi, umjesto da okonca studij, nakon setkanja po Zagrebu, Beogradu i na kraju Sarajevu, najvise vremena je proveo pjevajuci u KUD-u i putujuci po Evropi. njegov brat takodje, dok ih je njihov otac finansirao tesko radeci kao privatnik. na kraju su imali neku sklepanu skolu i dosta srece u zivotu pa su izgradili kakvu takvu karijeru. moj brat isto, prepametan je za skolu, moj doticni isto - muzika, gubljenje vremena, pametovanje. od svih muskaraca koje poznajem jedan jedini je uspjesan - muz moje prijateljice, ali u isto vrijeme emotivno hendikepiran pa onda i taj belaj.istanbul sonbahar wrote:Na pocetku moram priznati da nisam bas vicna pisanju tema na forumima kao i da je o ovoj temi mozda bilo govora ranije, ali me zivo interesuje vase misljenje i iskustva. Naime, smatram se prilicno uspjesnom mladom zenom, pri tome ne mislim samo na diplomu, auto i nekretnine, vec na neke druge osobine koje cine covjeka covjekom a zenu zenom, da ne nabrajam, jer nije rijec samo o meni.
Uglavnom, da ne duzim, interesuje me sta fali nasim finim, dobro odgojenim i pristojnim muskarcima, koji izgleda znaju samo uputiti pogled u prolazu, nasmijati se, okrenuti za tobom i tu se sva prica na zalost zavrsava, dok im je istovremeno zivotopis pun detalja "kako su, gdje su i s kim su", u sta licno sumnjam. Sta im fali pa ne znaju prici djevojci?
Trazim odgovor na pitanje gdje je nestala muska inicijativa, gdje je nestala muskost (ali ona normalna, ne moramo odmah na temu sexa) i da li je danas stvarno doslo vrijeme da zene pored svega moraju i to pitanje zabavljanja i braka uzeti u svoje ruke?
Mislim, nisam ocajna, ali hey, zivot ide....
muskarci su jednostavno zaboravili biti muskarci, preuzeti odgovornost u svakom smislu. trose vrijeme na gluposti a mame i tate ih jos glade po rusim kosicama... tako ti je to draga moja.. dok se mi skolujemo, gradimo uspjesno karijeru, vodimo racuna o svemu, radjamo djecu itd.