hayat protiv TV Sarajevo

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Što se tiče plata,ovaj,koliko ja znam,a znam na TV SA nema plate ispod 1000 KM.............toliko o niskim platama :D
Topla voda

Post by Topla voda »

a bilo bi fer ,posto su zarifa provalili...da se i oni predstave :-D
ako je on vama/tebi poslao pm,nije fer da to predstavljate forumu.
haj sad budite frajeri i napisite svoja imena 8)
skojotovski

Post by skojotovski »

dobra luka = p...a!
predstavi se, misu jedan, kad glumis pametnjakovica!
DDR400

Post by DDR400 »

Better Man wrote:nemam namjeru da pratim provincijsku televiziju, poret oba HRT-a Nove FTV-a i par stranih programa.
o velicino nismo te prepoznali. pa idi u svijet, ne stiskaj se :roll:

najgore je kad se balkanska fukara pocne izdizati.

a sto se tice tvsa, niko da spomene i onu malu papanku sa obn talenata koja ne zna ni pricati a radi im kulturu :D

ruku na srce opet ih je lakse gledati nego hayat jer je hayat stvarno pokupio sve moguce prikaze u Sarajevu da plase narod sa ekrana. ja ne znam gdje ih samo nalaze. na buvljaku valjda. gledam onu djenu ceremidu veceras u nekoj emisiji, obukla se ko rumunske kurve. ali je bitno da je nabacila vjestacki osmijeh i misli da je faca :lol:
Last edited by DDR400 on 25/01/2008 00:10, edited 1 time in total.
don vito

Post by don vito »

skojotovski wrote:nisi u pravu. svaki mjesec uredno dobiju pakete :lol:
Ovo nije tema rasprave. Da im Svrakic svaki mjesec daje pakete, ili placu 10.000 KM, ili 100.000 KM, nista od toga nije nas problem. Od kvaliteta njihovog programa ovisi hoce li zaraditi pakete, 10.000 KM ili 100.000 KM.
Nas problem je:
Što se tiče plata,ovaj,koliko ja znam,a znam na TV SA nema plate ispod 1000 KM.
To su budzetska sredstva!!! Paraziti traze 4,5 miliona umjesto 2 miliona. I to 4,5 miliona NASIH PARA jer sami nista ne zaradjuju (program nula, gledanost 1 posto, marketing nula). Jos jednom, promislite sta se moze sa 4,5 miliona budzetskih sredstava uraditi? Koliko borackih stanova, pomoci socijalno najugrozenijim, koliko popravljenih ulica u gradu... Ili, sada najaktuelnije, mogla bi se napraviti ustanova za maloljetnicke delikvente da se ne desava da balavci sa 200 krivicnih prijava slobodno setaju gradom, pljackaju zlatare, otimaju mobitele, poljevaju benzinom starice, zato sto na podrucju kantona nema ustanove gdje bi se smjestili.
skojotovski

Post by skojotovski »

paraziti ne traze, pare su dobili od kantona!
Topla voda

Post by Topla voda »

don vito wrote:
Ovo nije tema rasprave. Da im Svrakic svaki mjesec daje pakete, ili placu 10.000 KM, ili 100.000 KM, nista od toga nije nas problem. Od kvaliteta njihovog programa ovisi hoce li zaraditi pakete, 10.000 KM ili 100.000 KM.
Nas problem je:
To su budzetska sredstva!!! Paraziti traze 4,5 miliona umjesto 2 miliona. I to 4,5 miliona NASIH PARA jer sami nista ne zaradjuju (program nula, gledanost 1 posto, marketing nula). Jos jednom, promislite sta se moze sa 4,5 miliona budzetskih sredstava uraditi? Koliko borackih stanova, pomoci socijalno najugrozenijim, koliko popravljenih ulica u gradu... Ili, sada najaktuelnije, mogla bi se napraviti ustanova za maloljetnicke delikvente da se ne desava da balavci sa 200 krivicnih prijava slobodno setaju gradom, pljackaju zlatare, otimaju mobitele, poljevaju benzinom starice, zato sto na podrucju kantona nema ustanove gdje bi se smjestili.
o ,sta ima dusebriznice??
sto nije svrakic to govorio kad su se uzimale prostorije od opcine stari grad za dzaba...sto nije reko nek je uzme neka sehidska familija...pa nek neko prehrani tu djecicu.
sto nije,dok nije akumulirao kapital,preko stranackih veza...pricao o maloljetnickoj delikvenciji i potrebi da se od REALNIH kirija za te prostore izgradi neka komuna,ili poboljsaju uvjeti ...recimo u ljubici ivezicu...gdje se dogodi tragedija?
don vito

Post by don vito »

Topla voda wrote:
don vito wrote:
Nas problem je:
o ,sta ima dusebriznice??
sto nije svrakic to govorio kad su se uzimale prostorije od opcine stari grad za dzaba...sto nije reko nek je uzme neka sehidska familija...pa nek neko prehrani tu djecicu.
sto nije,dok nije akumulirao kapital,preko stranackih veza...pricao o maloljetnickoj delikvenciji i potrebi da se od REALNIH kirija za te prostore izgradi neka komuna,ili poboljsaju uvjeti ...recimo u ljubici ivezicu...gdje se dogodi tragedija?
Ubijedjen sam da imas pravo za Svrakica. Obavijesti medije, tuzilastvo, pokrenite frku, drzim Vam fige da uspijete da ga stavite iza resetaka, i njega i Hadzifejzovica. Samo ovdje je tema "Kantonalna TV" bez obzira na naslov "Hayat protiv Kantonalne". Hayat je postavio pitanje trosenja budzetskih sredstava, sredstava koja pune svi gradjani Kantona Sarajevo i to ne samo Kantonalne TV nego i GRAS-a, Komunalnog, Vodovoda... I otkrilo se da nikakva revizija ne ulazi u Kantonalnu TV da istrazi kako se trose NASE pare. I gdje je problem? U onome koji mulja i krcmi NASE pare ili u onome ko ukazuje na pljacku budzetskih sredstava samo zato sto taj ima nekih oraha u dzepu odranije. O kriminalu i rastrosnosti na TV SA pisala je i Slobodna Bosna prije godinu dvije pa se niko nije pocesao zbog toga nego Kanton dvostruko povecava izdvajanja za tu smijesnu televiziju. A, kada prvog policajca Kantona upitaju otkud na slobodi onaj djecak koji je izvrsio 200 krivicnih djela i prekljuce pokusao opljackati zlataru, onda je razlog sto nema ustanove za smjestaj takvih lica. A ustanove nema jer se 4,5 miliona daju parazitima za glorificiranje kantonalnih ministara.
skojotovski

Post by skojotovski »

don .ito, jedno pitanjce za tebe. moze?
jel' samo Kantonalna TV trosi NASE pare?!
Topla voda

Post by Topla voda »

pa ako su oni uzimali po 4 miliona sve ove godine,logicno je da nedostaju milioni.
postoji li neka finansijska kontrola koja ce pokrenuti krivicne prijave protiv menadzmenta?
moze se njima umanjiti iznos sredstava iz budzeta,mogu se uhapsiti odgovorni za pronevjeru,moze se poboljsati program...al cinjenica je da ce ta tv postojati i da treba da postoji.
isto tako bi bilo ok da se u hayatu ispitaju neke druge stvari..doprinosi,placanje radnika i jos ponesto.
ja postujem to sto se privatnim kapitalom izgradilo toliko repetitora,sto se toliko ulozilo u razvoj privatne tv kompanije,al mi je licemjerna prica o nekim milionima,koji su oduzeti od gradjana....pa su kao gradjani izlozeni nasilju,zbog tih 10-20 miliona,dok svrakici sjede po parlamentima,kantonima i opstinama gdje se upravlja budzetima i ne nalaze za shodno da te stvari promijene u zakonskoj proceduri,nego se i u tim institucijama brinu samo o svojoj koristi ...i nakon svega dizu halabuku o bacanju para na kantonalnu tv.
to sto se 5 puta poplocava ferhadija po 3 miliona...nije problem...pa sto li?
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

skojotovski wrote:don .ito, jedno pitanjce za tebe. moze?
Švrakići su ih već potrošili,jedan napravio TV,drugi ODBRANIO GRAD :D

TV SA=HAYAT= Želim bager :D
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Topla voda wrote:pa ako su oni uzimali po 4 miliona sve ove godine,logicno je da nedostaju milioni.
postoji li neka finansijska kontrola koja ce pokrenuti krivicne prijave protiv menadzmenta?
moze se njima umanjiti iznos sredstava iz budzeta,mogu se uhapsiti odgovorni za pronevjeru,moze se poboljsati program...al cinjenica je da ce ta tv postojati i da treba da postoji.
isto tako bi bilo ok da se u hayatu ispitaju neke druge stvari..doprinosi,placanje radnika i jos ponesto.
ja postujem to sto se privatnim kapitalom izgradilo toliko repetitora,sto se toliko ulozilo u razvoj privatne tv kompanije,al mi je licemjerna prica o nekim milionima,koji su oduzeti od gradjana....pa su kao gradjani izlozeni nasilju,zbog tih 10-20 miliona,dok svrakici sjede po parlamentima,kantonima i opstinama gdje se upravlja budzetima i ne nalaze za shodno da te stvari promijene u zakonskoj proceduri,nego se i u tim institucijama brinu samo o svojoj koristi ...i nakon svega dizu halabuku o bacanju para na kantonalnu tv.
Ti si zaista,il blesav il neinformisan :D
stochar

Post by stochar »

Topla voda wrote:a bilo bi fer ,posto su zarifa provalili...da se i oni predstave :-D
ako je on vama/tebi poslao pm,nije fer da to predstavljate forumu.
haj sad budite frajeri i napisite svoja imena 8)
fakat bi to bilo fer. vidim, iako oni zarifa provaljuju, on ipak ne provaljuje ko su oni. respect!
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Topla voda wrote:pa ako su oni uzimali po 4 miliona sve ove godine,logicno je da nedostaju milioni.
Vidim,nije ti jasno.Pa da ti objasnim :D

Ako neko napljačka u ratu i stvori TV,jel to PRIVATNI KAPITAL?
Ako neko retušira historiju,laže da je odbranio grad,jel to čovjek? Meni su Emin i Elvir isti.....
Ako te neko siluje,jel mu ti kažeš,hvala,haj opet ?

PS samo mi nemoj spominjat pravosuđe i dokazivanje krivice :D
Topla voda

Post by Topla voda »

nikad_izvini wrote:

Ako neko retušira historiju,laže da je odbranio grad,jel to čovjek? Meni su Emin i Elvir isti.....

pa dobro :D
ti sad mene uhvatio razvlaciti :)
cinjenica je da je novac koji je imao u dzepu mogao iznijeti vani,a ulozio ga je u razvoj infrastrukture svoje tv.
a ti samo trazis greske i njih citiras...imal sta da sam reko ko sto jeste??
napisem 20 recenica i ti u pola recenice nadjes zamjerku i hajmo se svadjati??
1 .ocito da jeste privatni kapital.
haj mi dokazi na jednom jedinom primjeru,unazad od nas ,pa do evropskih i americkih ratnih bogacenja....kome je procesuirana otimacina u ratu.
2.jeste covjek...al insan nije :-D i meni su
3.ne znam,ne mogu pojmiti taj primjer
don vito

Post by don vito »

Ako mislis na medije, trosi samo javni servis i TVSA. Javni servis, kakav je takav je, ima gledanost, obezbjedjuje solidne sportske i filmske sadrzaje, u obavezi je da otvara informaciono-tehnicke centre, pokriva svaki pedalj drzave relejima. Federalna dobiva samo 1,5 KM od pretplate, ali SAMI ZARADE 17 miliona od marketinga.
U Kantonu postoji jos budzetskih korisnika. Fakulteti, skole, zdravstvene ustanove, svi oni rade drustveno koristan posao, a kako nemaju, niti su u prilici, da sami ostvare prihode, logicno je da budu na budzetu. Imas takodjer i preduzece poput GRAS-a koje ne moze opstati ukoliko bi radilo na komercijalnoj osnovi, a gradski saobracaj je zila kucavica grada. I oni moraju biti na budzetu, ali to ne znaci da im kanton daje "uzmi ago koliko ti drago". GRAS-ovci se moraju prilagoditi situaciji, naci balans izmedju sredstava koja dobiju od kantona za besplatan prevoz penzionera i ostalih socijalnih kategorija sa jedne strane i, sa druge strane, ostvarivanja prihoda na trzisnim zakonima, znaci naplate karata i kupona. Ovo bi mogao biti i nacin za funkcioniranje Kantonalne TV ili informiranja na podrucju kantona. Da kanton daje TV SA ili cak nekoj komercijalnoj TV odredjena sredstva, recimo pola miliona maraka godisnje, za pracenje informacija bitnih za gradjane kantona. Ali, da ta televizija ostatak prihoda zaradi vlastitim trudom, kroz marketing, racionalizaciju troskova itd... Trenutni nacin finansiranja Kantonalne TV, iskljucivo od budzeta, isto je kao i kad bi Kanton preuzeo kompletno finansiranje GRAS-a, Vodovoda... E, pa zamislite da se nadjete u situaciji da birate izmedju besplatnog gradskog saobracaja, besplatne vode ili hvalospjeva na racun Semihe i Zvizdica u socijalistickom dnevniku TVSA, sta bi izabrali?
nikad_izvini

Post by nikad_izvini »

Topla voda wrote:
nikad_izvini wrote:

pa dobro :D
ti sad mene uhvatio razvlaciti :)
cinjenica je da je novac koji je imao u dzepu mogao iznijeti vani,a ulozio ga je u razvoj infrastrukture svoje tv.
a ti samo trazis greske i njih citiras...imal sta da sam reko ko sto jeste??
napisem 20 recenica i ti u pola recenice nadjes zamjerku i hajmo se svadjati??
1 .ocito da jeste privatni kapital.
haj mi dokazi na jednom jedinom primjeru,unazad od nas ,pa do evropskih i americkih ratnih bogacenja....kome je procesuirana otimacina u ratu.
2.jeste covjek...al insan nije :-D i meni su
3.ne znam,ne mogu pojmiti taj primjer
:D

Samo dokazujem da su smeće i jedni i drugi na svoj način.Ne znam ko je gori.Lažem,znam......Svrakići su mi gori......al je TV SA vrlo blizu,sa postojećim kadrom u galopu ih stižu :D
Ne,to ne bi trebao biti privatni kapital,to je ukraden novac.........a to sa silovanjem je primjer tipa: dok su ljudi ginuli đubre pokretalo TV.Nakon što je rat prošao,ljudi to gledaju sa kontanjima tipa,jebo te,jest lik sposoban,PRIVATNIM KAPITALOM osnovao TV,bla,bla.........ko to gleda,reko je haj opet,malo mi je bilo.Tako ja to vidim,barem :D
zutozeleno

Post by zutozeleno »

Šta ste ba navalili ko papci na momka.
Otvori vam privatnu poruku od ovjeka koji vam svima pljune u usta i vi trazite da se on predstavi.
Pa jeli bitno hoce li on sada napisati adnan zilic ili ljubisa samardzic.
Zarifov je problem sto je iako mu Dobra luka nije odgovarao,on provocirao.inace ce te, ako procitate gdje se sve apolikant ukljucivao,vidjeti da je uvijek u svadji sa njekim,a vec nekoliko puta je rekao da mu je to zadnje javljanje na forumu.
Hajde vi se predstavljajte,pametnjakovici,a oni sa TVSA vam ovako trose pare i ovako odgovaraju na vasa misljenja.
Pa ima li neko normalan ovdje?
Vi na hajat drvljem i kamenjem a onda na tvsa,pa nista ne kazete.Hajde odlucite,jel vas stav da im treba dati te milione ili ne?

Da vas cujem.Kratko svako samo sa da ili ne.

p.s.
A Dobra luko tebi svaka cast.Trebao si prije ovo objaviti.

Zarife tebi nemam sta reci,razocaran sam.A Skojotovski,ti nam se ni nemoj predstavljati,hajde i ti obuci vatrogasno odjelo sa svojim drugom Guhdijom pa u miljacku na veslanje
Hajde da vas cujem.

Treba im dati te pare?

Ja kazem :

NE.
Last edited by zutozeleno on 25/01/2008 02:24, edited 1 time in total.
skojotovski

Post by skojotovski »

don vito wrote:
Ako mislis na medije, trosi samo javni servis i TVSA. Javni servis, kakav je takav je, ima gledanost, obezbjedjuje solidne sportske i filmske sadrzaje, u obavezi je da otvara informaciono-tehnicke centre, pokriva svaki pedalj drzave relejima. Federalna dobiva samo 1,5 KM od pretplate, ali SAMI ZARADE 17 miliona od marketinga.
U Kantonu postoji jos budzetskih korisnika. Fakulteti, skole, zdravstvene ustanove, svi oni rade drustveno koristan posao, a kako nemaju, niti su u prilici, da sami ostvare prihode, logicno je da budu na budzetu. Imas takodjer i preduzece poput GRAS-a koje ne moze opstati ukoliko bi radilo na komercijalnoj osnovi, a gradski saobracaj je zila kucavica grada. I oni moraju biti na budzetu, ali to ne znaci da im kanton daje "uzmi ago koliko ti drago". GRAS-ovci se moraju prilagoditi situaciji, naci balans izmedju sredstava koja dobiju od kantona za besplatan prevoz penzionera i ostalih socijalnih kategorija sa jedne strane i, sa druge strane, ostvarivanja prihoda na trzisnim zakonima, znaci naplate karata i kupona. Ovo bi mogao biti i nacin za funkcioniranje Kantonalne TV ili informiranja na podrucju kantona. Da kanton daje TV SA ili cak nekoj komercijalnoj TV odredjena sredstva, recimo pola miliona maraka godisnje, za pracenje informacija bitnih za gradjane kantona. Ali, da ta televizija ostatak prihoda zaradi vlastitim trudom, kroz marketing, racionalizaciju troskova itd... Trenutni nacin finansiranja Kantonalne TV, iskljucivo od budzeta, isto je kao i kad bi Kanton preuzeo kompletno finansiranje GRAS-a, Vodovoda... E, pa zamislite da se nadjete u situaciji da birate izmedju besplatnog gradskog saobracaja, besplatne vode ili hvalospjeva na racun Semihe i Zvizdica u socijalistickom dnevniku TVSA, sta bi izabrali?
sve stoji. aferim.
ali...fucking ali... uzecu za primjer zdravstvene ustanove, koje si pomenuo. jesi li zadovoljan uslugom? bez stele, veze, poznanstva...donji si. ako ne tutnes kovertu, opet si donji. a na budzetu su. na NASIM parama.
da se razumijemo, kantonalna tv je rupa bez dna, leglo amatera i lezihljebovica. jos kako. ali...opet fucking ali...nisu jedini primjer rasipnistva para budzetskih korisnika, tj. NASIH para.
a o svrakicu i Co. ne bih, cisto iz higijenskih razloga.
skojotovski

Post by skojotovski »

zutozeleno wrote:Šta ste ba navalili ko papci na momka.
Otvori vam privatnu poruku od ovjeka koji vam svima pljune u usta i vi trazite da se on predstavi.
Pa jeli bitno hoce li on sada napisati adnan zilic ili ljubisa samardzic.
Zarifov je problem sto je iako mu Dobra luka nije odgovarao,on provocirao.inace ce te, ako procitate gdje se sve apolikant ukljucivao,vidjeti da je uvijek u svadji sa njekim,a vec nekoliko puta je rekao da mu je to zadnje javljanje na forumu.
Hajde vi se predstavljajte,pametnjakovici,a oni sa TVSA vam ovako trose pare i ovako odgovaraju na vasa misljenja.
Pa ima li neko normalan ovdje?
Vi na hajat drvljem i kamenjem a onda na tvsa,pa nista ne kazete.Hajde odlucite,jel vas stav da im treba dati te milione ili ne?

Da vas cujem.Kratko svako samo sa da ili ne.

p.s.
A Dobra luko tebi svaka cast.Trebao si prije ovo objaviti.

Zarife tebi nemam sta reci,razocaran sam.A Skojotovski,ti nam se ni nemoj predstavljati,hajde i ti obuci vatrogasno odjelo sa svojim drugom Guhdijom pa u miljacku na veslanje
Hajde da vas cujem.

Treba im dati te pare?

Ja kazem :

NE
'alo, padobranac, jel tebe ovdje neko nesto pitao, mozda?
nego djecko, smanji dozivljaj, (H)apliciram i tebe i "druga" guhdiju na vatrogasnu pipu! i stani u red kod "prvoborca" Svrake u red za paket.
zutozeleno

Post by zutozeleno »

Ti to mozes mami tako, ako te pusti.I to sa pipom i to sa paketom.Skrati jezik i povuci lulu dole i prosetaj sa svojim predskolskim komentarima.Da sam kulturam rekao bih ti da nemas veze sa zivotom, ali kako nisam i znam da ces sada opet pisati komentar koji nema veze sa temom,hajd budi karakter pa nemoj odgovoriti.

Neko je ba napravio ovaj forum iz drugih razloga pa imaj postovanja.

Toliko.Ignorisacu te samo sto si plitak
skojotovski

Post by skojotovski »

o, salko obhodasu, nisam odmah prepoznao tvoju dubinu pameti u plicaku :lol:
malo te je dohvatio ovaj paketic, a? vise nego pipa.:lol: nego, budi dosljedan svojim prethodnim komentarima. kad podrzavas Kantonalnu tv, onda to radi do kraja. prelivode, citaj hinjave gnjide, su najgori sloj drustva. nastavis li tako, nista od koske, citaj paketa.
za sve ostalo, tu je IP adresa. nece mi biti mrsko. bujrum! :oops:
zutozeleno

Post by zutozeleno »

samo nemoj prijetnji,da nebi bilo svega.pripazi.treba znati kad treba stati.a to za ip adresu to ti ne treba,ali vjeruj bolje da neznas ko sam.ko zna mozda se slucajno desi da sam neko zajeban.slucajno i mozda.desi se.
a pusti ljude malo nek forumaju,ja sam protiv davanja miliona,a moj brat se prepucavao prije na ovom forumu pod ovom nikom pa je to njegovo misljenje da su tvsa ok.
hajde malo da pustimo ljude da polemisu,sad nas dvojica razvodnismo temu ovim sranjima.nadam se da je ovo dovoljno?
zutozeleno

Post by zutozeleno »

a ovo oko DODIK TUZIO BAKIRA e tu upravo citam i tu si jako dobar.samo pusti malo da ovdje nesto pametno i procitam vezano za tvsa-zanima me
skojotovski

Post by skojotovski »

ha, ha, ha! dobar si ti meni komedijas. ali, obzirom da si shvatio koliko si "za...ban" i kad treba stati, necu se veceras zadati po pitanju IP adrese. moze to pricekati i do sutra. onako, cisto reda radi. 8-)
a, ako se tri posta, novog kolacica, mogu nazvati "prepucavanje", onda aferim.
od mene toliko. za sad.
Locked