EP u rukometu 2008 Norveska

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

dalmatinka

Post by dalmatinka »

vatana wrote:Sutra ce ih Danci opet razgulit...
Nema veze, i ovo srebro je veliko kao kuća s obzirom na sve okolnosti, moj naklon momcima do poda. :kiss:
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Znacajniji mi je onaj Christiansenov sedmerac u zadnjim sekundama, nego cijeloj Danskoj :D cekao ga za 50 KM na kladionici :D

Navijat cu za Hrvatsku i dajem joj blagu prednost, samo ne znam kkao stoje s onim povrijedjenim igracima...
van Basten

Post by van Basten »

Danska - Hrvatska 24:20.
Zasluženo, svaka čast. Utakmica ni nalik onoj iz grupe, ali vidjelo se da su hrvati iscijeđeni kao limun, što je vrijeme odmicalo oni su sve teže se kretali. Na kraju je razlika taman tolika koliko je Hvidt bolji od Alilovića.
Srebro je veliki uspjeh i za Hrvatsku s obzirom na okolnosti i poraz ne trebaju shvatiti kao tragediju
radijator

Post by radijator »

konačno nažalost izgubiše
zico

Post by zico »

da van basten...dobro si sumirao...
s tim što bih ja rekao da je Lino dokazao zašto je šarlatan...
zadnjih 10 minuta smo zog trenera igrali 4 minute s igračem manje...

no suci nisu smjeli poništiti one golvoe zbog prijestupa..posebno Ćupićev gol...a i ova noga nema veze s vezom...

da su bili dosljedniji mogli su i Dance kažnjavati isključenjima zbog toga što nisu odmah ostavljali loptu kada su je gubili u napadu
rikardoreis

Post by rikardoreis »

van Basten wrote:Danska - Hrvatska 24:20.
Zasluženo, svaka čast. Utakmica ni nalik onoj iz grupe, ali vidjelo se da su hrvati iscijeđeni kao limun, što je vrijeme odmicalo oni su sve teže se kretali. Na kraju je razlika taman tolika koliko je Hvidt bolji od Alilovića.
Srebro je veliki uspjeh i za Hrvatsku s obzirom na okolnosti i poraz ne trebaju shvatiti kao tragediju
Da, iscijedjeni ko limun plus nervozni Lino...ma, dobro je, zadovoljni su i oni, valjda...Danska je u ovom momentu jaca, a vrijeme im je i bilo za jedno zlato..
in33sa

Post by in33sa »

Volio bih vidjeti ove sudije sljedece godine u Zagrebu, da ovako sude protiv Hrvatske :D
ht_90

Post by ht_90 »

Al da vidite scene ...Ja gledam na DSF-u i iskljuci kometatora sa terena i utakmicu pocne prenositi lik iz studija, kaze u Lillehameru tehnicki prolemi, poslije par minuta vrati se kometator sa terena kaze izvinite imali smo tehnickih problema pao je monitor na komentatorsku tribinu, i kaze :"malo je hrvatski kometator izgubio scrpljenje i bacio monitor sa svog stola ma da ga ne razumijem utakmica jos nije odlucena" bilo je oko 4 razlike za dansku ono na poetku 2-gog.....
Last edited by ht_90 on 27/01/2008 19:26, edited 1 time in total.
dalmatinka

Post by dalmatinka »

in33sa wrote:Volio bih vidjeti ove sudije sljedece godine u Zagrebu, da ovako sude protiv Hrvatske :D
Suci nisu krivi za poraz, Danci su bili bolji, a naši su izvukli tri puta više nego sam na početku očekivala i zato je ovo lijep dan. Mislim da bi mnoge ekipe sa ovog prvenstva bile sretne sa srebrom. :-)
rikardoreis

Post by rikardoreis »

dalmatinka wrote: Mislim da bi mnoge ekipe sa ovog prvenstva bile sretne sa srebrom. :-)
ma sta srebro :-) ima ih 'vamo koji bi festu napravili kad bi i baraz prosli :D :D
cancel

Post by cancel »

Cestitke Hrvatima odlično su igrali! Sudci su dosta krivi za ovakav rezultat jer su im poništili 2-3 čista gola, a i ona sva isključenja su bila u najmanju ruku - pod velikim upitnikom. Sve u svemu i srebro je fenomenalna medalja, i Hrvati ce imati priliku iduce godine da vrate Skandinavcima na svome terenu ...
Better Man

Post by Better Man »

Jedan od glavnih i najzaslužnijih za pobjedu Danske osim igrača i golmana je trener Hrvatske Lino Červar, koji je svojim istupima debelo oštetio vlastitu reprezentaciju, jer su zbog njega igrali 4 minute sa igračem manje, a isti su isključeni zbog Linin obračuna sa sudijama.
TetraPak

Post by TetraPak »

Svaka čast srebrenima, bili su sjajni.
zico

Post by zico »

Better Man wrote:Jedan od glavnih i najzaslužnijih za pobjedu Danske osim igrača i golmana je trener Hrvatske Lino Červar, koji je svojim istupima debelo oštetio vlastitu reprezentaciju, jer su zbog njega igrali 4 minute sa igračem manje, a isti su isključeni zbog Linin obračuna sa sudijama.
i to u zadnjih 10 minuta utakmice..stvarno mu je propuh u glavi...
and

Post by and »

hrvati su pokazali da su odličan tim i pored svih problema igrali su u finalu.nisam nešto pratio prvenstvo,ali sam gledao njihove dvije utakmice .mislim da su ih sudije pokrale i protiv norveške i danske danas.
JohnnyS

Post by JohnnyS »

dalmatinka wrote:
in33sa wrote:Volio bih vidjeti ove sudije sljedece godine u Zagrebu, da ovako sude protiv Hrvatske :D
Suci nisu krivi za poraz, Danci su bili bolji, a naši su izvukli tri puta više nego sam na početku očekivala i zato je ovo lijep dan. Mislim da bi mnoge ekipe sa ovog prvenstva bile sretne sa srebrom. :-)
Ma tko je ovo od njih i očekivao. Nitko. Kad vidim kako su ih danas gazili, ne trebaju nikad više igrat za repku, dovoljno su napravili. A ne kao košarkaši, manekenčići.
Pogledaj ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=wmVNCI_XFNM
Da se naježiš
51days

Post by 51days »

Ovako....Hrvatska je druga..e sada...kada vidimo da je Balić ozljeđen igrao, kada vidimo da je Pero igrao ozlježen pa Sulić pa Džomba koji je bio na tribini kao i nama VELIKI borac i motivator Šola, znamo koliko je kratka klupa Hrvatske itd. , srebrna medalja je VELIK uspjeh.
Zaista su Danci bili mrak ovo prvenstvo i zaslužili su zlato JEDINA sjena su sudci koji su ipak malo oštetili Hrvatsku.
Dva puta radi Line smo dobili 2 minute kazne te crveni karton za trenera, pa poništeni golovi itd. , upravo ono što bi možda trebalo da smo kraj utakmice dočekali nerješeno pa išli na produžetke..ipak je ovo bila drugačija tekma od zadnje jer Hvdit nije više branio svaku loptu, drugo poluvrijeme Pero je dao gol ili dva, vidjelo se da više ne može, gotovo je tragično gledati igrača sa toliko flastera po licu a da ne spominjemo ostatak tijela, Balić koji je imao takav povez na desnoj nozi, Pero ponovno čija je "udarnička" ruka bila u povezu itd.

Izgubili smo ipak zasluženo, drago mi je da nisu pobjedili Francuzi jer igraju silom dok Danci ipak njeguju brz i lijep rukomet...kada zapravo pogledamo medicinsko stanje Hrvatske moram priznati da je ovo "pobjeda" slična Janičinom trećem mjestu na Sljemenu kada je došla do kraja bez štapa i rukavice..ponovno su Hrvati "pokazali" svijetu što znači SRCE, što znači PONOS tako da mi je ovo draže nego da smo osvojili zlato(naravno da je ovo nategnuta izjava ali kaj mogu)..

Volio bih vidjeti neku drugu zemlju da je došla toliko daleko sa takvim medicinskim stanjem repke..ponekad zaboravim da je nas "samo" 4,5 milijuna i da je toliki uspjeh napravljen do sada.

Dosta rukometnih znalaca je od početka tvrdilo da Hrvatska i dalje igra najljepši i najmoderniji rukomet ALI da nam je najveći minus med.stanje glavnih igrača..pa mislim naša lijeva strana NE POSTOJI...naše lijevo krilo NE POSTOJI..no svi su govorili da Hrvatska ima takvo srce da se nikada ne zna do kuda ćemo doći jer uvijek igramo do kraja..

Hvala Bogu da smo izgubili od boljih iako ima malo gorčine jer ipak par odluka sudaca je možda bilo ono "ALI" što bi sa malo sreće donijelo zlato..ipak svaka čast Dancima jer nisu igrali prljavo i iskoristili su gotovo svaku našu grešku te trenutno stanje Pere i Ivana...stoga čestitke Dancima i HVALA HRVATSKOJ REPKI..Hvala Vam momci jer ste nas ponovno učinili ponosnima jer ste dali SVE!!!!
Ne zaboravljamo Ivano da si mogao i ne doći na prvenstvo ali ipak si došao "samo" radi svog velikog srca i momčadskog "spirit-a", ne zaboravljamo Pero da si toliko "oštećen" dao svaki svoj atom snage i srca...

Ono što sam vidio danas je da mi Hrvati ne trebamo brinuti za budućnost jer dolaze mlade snage.
Oduševili su me:
Alilović
Horvat
Duvnjak i NAJveće iznenađenje Ivan Čupić...dečko je pokazao da NEMA straha!!!!
Jedini "minus" Čupića je kaj je desno krilo kao i Džomba...toliko nam nedostaje lijevo krilo...na žalost Ljubo Vukić je bio previše prestrašen..kada bi se gledala statistika, Hrvatska je sa lijevog krila valjda dala 0,05% golova a i sami znate kakav je to minus da neka repka NEMA lijevo krilo...
No što je Ivan Čupić radio Hvidtu..pa to je ČUDO...zaista gotovo da nismo osjetili nedostatak Mirze...

Znam da će sutra ako ne i danas krenuti teško topništvo na Linu..moram priznati da je ipak malo "zasrao" jer NIJE SMIO dozvoliti da pukne...znam da je i on "samo" čovjek odnosno da ima osjećaje ali da u finalu dozvoli da radi njegovog ponašanja dobimo 2x2,00 minute je NEDOPUSTIVO..ipak Lino je jedan od ljudi koji su stvorili ovakvu repku stoga ima amnestiju barem od mene...kao što sam i rekao i on je čovjek...

Za sam kraj mislim da MORAMO biti zadovoljni rezultatom finalne tekme jer iako su suci malo zasrali na kraju, Danska je ipak kroz cijelo prvenstvo zaista pokazivala najmanje padova u igri stoga BRAVO!!!

TEŠKA kritika samoj rukometnoj organizaciji jer je NEDOPUSTIVO da se igra u takvom tempu..jednostavno je čudo ako sa prvenstva ne odete ozljeđeno jer igrati gotovo svaki dan je neljudski...ne razumijem zašto nije u interesu razvoja rukometa, napraviti malo dulje prvenstvo kako bi se igrači odmorili, mislim zamislite da se igra polufinale Lige prvaka u subotu a finale u nedjelju...rukomet i nije baš toliko lakši od nogometa...brutalniji je i brži sport..
Za razvoj rukometa potrebno je po meni sljedeće:
01. nakon svake utakmice imati dan odmora(barem od 1/6 finala do kraja)
02. imati istovjetna pravila suđenja(neaktivne igre, isključenja itd.)

Za razvoj rukometa prvenstveno je potrebno izolirati igrače ili repku koja igra grubo, za zaista grub start možda je potrebno ne samo dati crveni karton nego izbaciti igrača sa cijelog prvenstva..zaista više nije tajna da posebno Hrvatsku odnosno Balića da se zaustavi, sve što je "potrebno" je par puta "odalamiti" i to je to...
Bez obzira što je Ivano Hrvat, mislim da je sramota da takav virtuoz mora trpiti takve startove i grubost, jadno je da cijeli svijet zna kako Francuzi igraju i da to nikome ne smeta, jadno je da primjerice nogomet nikada nebi dozvolio da virtuozi kao Ronaldinho mora trpjeti takve startove na sebi...jednostavno nogomet se nije toliko razvio samo radi ljepote igre, nego zato jer se poštuje i njeguju igrači za koje se zna da razvijaju igru i "guraju" nogomet na višu razinu a da ne govorimo o tome da je u nogometu jasno da ako želite atraktivne utakmice, igrači se MORAJU odmoriti.
Nekako kao da rukometna organizacija želi da pola igrača doslovno umre ili ostanu invalidi jer kako drugačije protumačiti takav ubilački tempo igranja, radi toliko loše organizacije rukomet ne kotira toliko visoko u svijetu sporta a po meni zaslužuje TOP5 u svijetu sporta(samo se sjetite koliko je UEFA i FIFA pametno razvijala nogomet i koliko su poteza napravili da razviju nogomet i time privuku sponzore i publiku).
Jadno je da neka zemlja dobije organizaciju prvenstva i onda se tako ponaša prema samoj igri, dvorane BEZ grijanja, recimo prvi dan u hotelu gdje je bila Hrvatska NIJE BILO MESA i salate...pa kaj mislite..dali je meso bitno igraču?...ma nije...mogu oni trčati i pucati sat vremena bez problema..jednostavno pojedeš jednu mrkvu, pola tanjura juhe i finu rotkvicu i voila...imal buš šut od cca.250km/h...jadno

Budete vidjeli kako će Hrvatska organizirati svjetsko prvenstvo...sve bu gotovo savršeno i ZNAM da bu svi igrači samo davali riječi hvale...znam isto da bez obzira dali Hrvatska igra, dvorana će uvijek biti puna...to je također jadno da netko igra a dvorana je ma da je bar polu prazna...gotovo da NEMA nikoga...znam da bi isto bilo u Bosni primjerice gdje bi dvorane bile krcate a organizacija gotovo bez greške..to znam zato jer ljudi sa ovih područja jednostavno VOLE i poštuju sport...mi se ne možemo mjeriti sa hladnim skandinacima, englezima i ostalim nacijama jer ne samo da smo krvavi ispod kože..mi imamo sportsko navijačko srce...znam da se puno sportaša sa dubokim štovanjem sjeća Sarajeva i olimpijade jer su bili primljeni otvorena srca ALI od SVIH ljudi od organizatora tako do čistačice!!!
Tu tezu potvrđuje primjerice zagrebačko Sljeme gdje svi skijaši govore kako nigdje nemaju takvo gostoprimstvo i takve navijače...mislim jednostavno je..mi(ljudi iz bivše juge)jednostavno volimo i cijenimo sport i valjda ujedno nismo razmaženi jer nismo imali toliko velikih sportskih događanja na ovim prostorima...ako se osvrtnemo najvažnije je bilo u Sarajevu pa možda dosta dolje Univerzijada u Zagrebu itd.

Sorry na dužini ove poruke i za sam kraj nadam se da će Bosna NAPOKON naći PRAVOG trenera kako u nogometu tako i u rukometu..ma u svim sportovima jer mogu samo misliti koliko Vam je teško gledati toliko nesposobnih trenera koji NIŠTA ne čine za Vašu zemlju, znate i sami koliko je trener bitan..pogledajte samo Bilića i što je napravio u tako kratkom vremenu od naše nog.repke!!!

Stoga držim fige da u Zagrebu sljedeće godine u finalu rukometa igraju Hrvatska-BiH (i neka pobijedi bolji)!!!
fantom slobode

Post by fantom slobode »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
abondanzieri

Post by abondanzieri »

@51days
svaka cast na komentaru i naravno neka pobijedi BIH :D :D
51days

Post by 51days »

abondanzieri wrote:@51days
svaka cast na komentaru i naravno neka pobijedi BIH :D :D
abondanzieri HVALA tebi na komentaru i ma neka pobjedi BiH, mi smo zaista osvojili gotovo sve(jedino nam europsko zlato nedostaje), stoga ako pobjeda BiH znači razvitak sporta i dobro susjedskih odnosa ja sam za Vas!!!! :)

p.s. jedino mislim da primjerice Balić ima drugačije razmišljanje o pobjedi BiH :-D

I di si dalmatinka? mislim da je vrijeme da jednu virtualnu kavicu popijemo :)
cyprus

Post by cyprus »

cyprus wrote:
van Basten wrote:
cyprus wrote:Ma sve, samo da domaćini (Norveška) ne uzmu. Mrzim kad domaćini osvajaju prvenstva :x .

A mislim da će se na ovom prventvu za razliku od prethodnih dobro proslaviti skoro sve sjeverne reprezentacije.
ne vjewrujem da će uzeti prvenstvo, ipak nemaju taj kvalitet (iako im ova moja prognoza rapidno diže šanse da to i učine :P ), ali svakako će napraviti rezultat koji ni u snu ne bi negdje drugo. Već pobjeda protiv Danaca je prebačaj u odnosu na neki neutralni teren. Mislim da će se ukrcati u polufinale i da će biti zadovoljni sa tim (osiguran odlazak na svjetsko), a sada... da li na uštrb Danske ili Hrvatske, vidjećemo već u utorak
Ma ja ti garantujem da neko od skandinavaca uzima ovo prvenstvo.
Evo ovo je rečeno negdje na početku prvenstva. Bio sam u pravu (naravno da Danska ne pripada Skandinavskom poluotoku, al ovdje sam ih podrazumjevao kao skandinavce) :D .

Danska, apsolutno najbolja ekipa ovog prvenstva, stoga su zasluženo osvojili.
Hrvatskoj svaka čast, sa ovakvom ekipom, ovoj je prevelik uspjeh.
Francuska, ma od prvog kola sam ja znao da oni neće osvojit, ali eto igrali su solidno.
Njemačka, malo im je falilo u polufinalu, nisu loša ekipa, al ipak su pokazali da su SP osvojili samo zbog domaćeg terena.
Švedska, polako se vraća, ali sumnjam da će ikad doć skroz na staze stare slave.
Norveška, kako su krenuli ja konto sigurno osvajaju, ali drago mi je da nisu, jer sam uvjek navijo protiv domaćina prvenstva.
Poljska, dosta respektabilna reprezentacija, ali neće nikad više ponovit uspjeh sa SP prošle godine.
Mađarska, naši protivnici, solidna reprezentacija, sklona i podvizima i razočarenjima.
Španija, uz Rusiju dakako najveće razočarenje prvenstva, a valjda će biti bolji na sljedećem takmičenju.
Slovenija, reprezentacija u padu, mada je se nesmje otpisivat ni podcjenjivat.
Island, reprezentacija koju u životu nisam pogledo (ne znam stvarno kako tako izbjegava naše TV ekrane), vrijedi što i za Sloveniju.
Crna Gora, za debi veliki uspjeh, uspjeli su u jednim kvalifikacijama ono što mi nismo u 10-tak njih.
Rusija, veliko razočarenje, ali i njihov rukomet je u padu.
Češka, ma nije se ni moglo puno više očekivat.
Bjelorusija, reprezentacija očigledno zalutala na EP, kojim čudom ne znam.
Slovačka, također kao i Bjelorusija, mada su meščini pružili jak otpor Francuskoj.

PS Joj, što je meni bilo smješno kad ono pri ceremoniji zatvaranja norvežani ugasiše svijetlo u dvorani, a naš komentator veli: Evo problema sa slikom :lol:
51days

Post by 51days »

cyprus wrote: Danska, apsolutno najbolja ekipa ovog prvenstva, stoga su zasluženo osvojili.
Hrvatskoj svaka čast, sa ovakvom ekipom, ovoj je prevelik uspjeh.
Francuska, ma od prvog kola sam ja znao da oni neće osvojit, ali eto igrali su solidno.
Slovenija, reprezentacija u padu, mada je se nesmje otpisivat ni podcjenjivat.
Cyprus..lijepo si ti to nama objasnio..slažem se sa velikom većinom izrečenih stvari..no sumnjam za Sloveniju...naime čini mi se da su Slovencima Hrvati UVIJEK bili "trn u oku" odnosno da su protiv nas UVIJEK dali 101% svojih mogućnosti..nekako mi se čini da im je najdraže Hrvatima skinuti skalp i da su igrali iznad svojih mogućnosti što ako pogledamo malo bolje i nisu baš velika jer su me Slovenci podsjećali na Francuze a to je ovo:
Ako nisi na istoj razini sa protivnikom odnosno ako nemaš tu maštu, lucidnosti ili čak ako nisi toliko lud da u pojedinim trenucima ideš napraviti zepellin samo radi toga jer u tom trenutku ti je "pala" ta ideja i ne gledaš rezultat, ne gledaš jer je to najpametnije nego gledaš samo to da igru učiniš zanimljivom, bio sam uvijek ponosan na Hrvatsku repku najviše jer su oni uvijek težili da nadigraju sami sebe odnosno da ne igraju samo na pobjedu nego da usred važne utakmice naprave nešto što će se pamtiti više od rezultata ili medalje...Vidljivo je da Hrvatska želi učiniti igru zanimljivijom, nikada igrači nisu bili stroj kao Njemci za koje ponekada se pitam dali uopće UŽIVAJU u igri ili ih samo interesira pobjeda..bez obzira dali su to Hrvati ili Aboridžani, UVIJEK sam volio igrače koji su UŽIVALI u igri..igrači koji su razmišljali o gledaocima i u tome da igra mora biti interesantna i njima..dosadno je gledati tekmu gdje je jedino bitna samo pobjeda odnosno rezultat...zbog takvog "ludog" stava je Balić najbolji igrač već duže vrijeme...on jednostavno gotovo u svakom potezu UŽIVA i pokušava iznenaditi samog sebe...mislim da je toliko puta pokazao da je momčad ispred njega...nikada nije igrao da bi "povećao" svoj ego ili legendu nego igrao je prvenstveno za momčad, mislim da on pristane igrati kao stroj..vrlo brzo bi odustao od rukometa jer bi mu dosadio...eh da je barem više takvih igrača...takav je nekada bio Ronaldinho koji dok je igrao zbog same igre, je bio NAJbolji jer si jednostavno vidio čovjeka koji UŽIVA, koji voli tu loptu koju je do tada imao toliko puta ali svaki puta kad ju je primio, činilo se kao da ju je "primio" po prvi puta..on je vodio ljubav sa tom loptom i to je najveći razlog zašto je u mojim očima bio broj 1.
Eh da je barem Balić bio zdrav i da je trenirao 2 mjeseca prije prvenstva ili Pero koji čak 6 mjeseci nije trenirao kak spada..

E da Slovenija..mislim da su oni svoj vrhunac prošli jer jednostavno kada su igrali protiv nas, ja nisam vidio borbu...onu pravu Slovensku koju su imali prije uvijek kad su igrali protiv nas...ah i sami znate koja je slast pobjediti susjeda posebno ako je toliko jak kao Hrvatska..mene su jako razočarali jer to nije bilo to...jedino kaj me razveselilo je što nisu igrali prljavo..oni su prije uzeli Francuski recept a to je "ako neće milim onda će silom", jadne su te repke i igrači koji posežu za silom i kojima je svejedno dali će se suparnički igrač ozljediiti i sl.
Ja i dalje pamtim onaj start na Metličića..gospodo ONO nema isprike..samo milijutinka jačeg starta i Pero bi danas vidio samo na jedno oko...sjećate se i sami kakav je ono start bio...tko mi sada može otvorena srca reći "ma bilo je slučajno" ..nije...kada molim Vas profi igrač ide otvorenim prstima prema OČIMA suparničkog igrača....kreten...sve ja kužim kada se udaraju, guraju itd. ali ići prstima prema oku....tu nema isprike...jedino je dragi Bog spriječio zlo..

Stoga mislim da Slovenija dok ne dođu nove mlade snage, više neće ama baš nikaj napraviti..mislm za postojeće stanje stvari njihovo 10 mjesto na ovom prvenstvu je max domet...nadam se da će BiH uskočiti i ubrzati te "trenirati" igru na Slovencima i Crnoj Gori...sada je NAJbolja prilika..

Imam pitanje...
01. kako i gdje vidite BiH sljedeće godine u Hrvatskoj?
02. Dali BiH ima šansu i ako ima što se sve mora napraviti ili promijeniti kako biste se kvalificirali za svjetsko?
03. Dali imate mlade snage?
04. Dali je trener to što treba biti?

Hvala unaprijed...
Isabell

Post by Isabell »

Image

Slika govori vise od rijeci :)
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 22:12, edited 1 time in total.
Kyuss

Post by Kyuss »

Isabell wrote:Image

Slika govori vise od rijeci :)
norvezanin ga pukne laktom ispod oka, suci sviraju Perin prekrsaj u napadu. posljedice vidljive.
Post Reply