Nebo iznad Sarajeva na dan 26.08.2004...i koji dan kasnije..

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Lace

Post by Lace »

pa zar mislis da sam toliko niske inteligencije da mi par slicica moze odvratiti paznju od onog sto je ocito?

engrame i ludi ako nemate slika za ovu temu...RAZLIGU
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Lace wrote:pa zar mislis da sam toliko niske inteligencije da mi par slicica moze odvratiti paznju od onog sto je ocito?

engrame i ludi ako nemate slika za ovu temu...RAZLIGU
ja sam imao najekskluzivniju sliku, UFO iznad igmana, a ti tako...:D
Lace

Post by Lace »

jedna slika i 15 postova supljaka :-?
Engram::X

Post by Engram::X »

neka je dzamija...i sve oprastam :D

...fali...

dzamija...

:lol:

engrAm

divno...predivno...supersonic

...fali...munara

Image
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

Engram::X wrote:...fali...munara

Image
a meni...
digitalni foto-aparat :D

arci

Post by arci »

zmijaIzmaj wrote:danas sam propustila super zalazak sunca...nedotajo mi je on...digitalni foto-aparat :D

Tako ti je to kad slikas sa pozajmljenim aparatima :D
Oni se , na zalost,uvijek moraju vratiti onom od koga se
pozajme :roll: Osim,ako nisu u pitanju oni za jednokratnu
upotrebu :-)

Image
acuaria pessoica

Post by acuaria pessoica »

e ljudi,

Znam da sam ignorantna po ovom pitanju al imam finih slikica da postiram, ali ne znam kako..Help!!!
SponTnt

Post by SponTnt »

Image

Photo kurs

Kratki kurs, uvod u fotografiju i osnove fotografisanja

Vecina ucesnika na ovoj temi vec zna da sam obecao napraviti kraci kurs o fotografiji, tehnici i nekim specificnim aspektima fotografisanja.

Moje iskustvo sa fotografijom je pocelo negdje 1997/98. i od tada do danas sam napravio nekih 25.000 fotografija uz ucesce na dvije zajednicke i plan za prvu samostalnu izlozbu fotografija.
Fotografiju sam radio za vise klijenata u BIH i vani kao i ucestvovao u radu casopisa, foto sekcija i dr.

Radi iskustva koje imam, a pogotovo radi poznanstva i ranijih kontakata sa nekim clanovima na forumu, odlucio sam da pokusam dio iskustva i znanja prenjeti kroz kratki, praktican kurs.

Kurs bi obradivao/sastojao se od tri cjeline:

1.Osnove fotografije-tehnicki i estetski detalji;

2.Kadriranje sadrzaja-kako napraviti korektan snimak;

3.Motiv-sta moze biti motiv, kako ga uociti.

te
4.Sve ostalo shodno interesu grupe (o cemu cemo detaljnije u dogovorima prije kursa)

Napominjem da nisam profesionalac i da je osnovni cilj ovoga ispuniti dato obecanje i upoznati sve zainteresovane sa klasicnom/analognom te digitalnom fotografijom, odnosno sa osnovnim problemima na koje amateri nailaze. (tacke 2.i 3.)

Ovo vidim i kao priliku da se oni manje iskusni upoznaju sa principima rada analognog aparata, osnovnim tehnickim pojedinostima aparata ali i digitalnom fotografijom uz nezaobilaznu praksu.

Zato bi se kurs uglavnom oslanjao na minimum teorije, a maksimum prakse. To znaci da bih se potrudio da sve ucesnike upoznam sa radom analognog/digitalnog aparata ali i sa osnovnim greskama. Radili bi u jednoj odnosno i vjerovatnije dvije grupe, obzirom na broj vec prijavljenih, i pojedinacno gdje bi svako imao priliku da prakticno radi i vjezba ovisno o temi koju radimo taj dan. Sve snimljeno bi pregledali na kraju sesije a vlastite snimke ucesnici bi na kraju kursa dobili u digitalnoj formi. Takode planiram pripremiti i nesto materijala kao upustvo i pomoc kroz dane trajanja kursa...

Kurs se nece baviti umjetnickom fotografijom vec samo dokumentarnom, kako bi u ogranicenom vremenskom okviru bilo moguce preci osnove fotografije a kasnije dati mogucnost pojedincima da nastave samostalni rad i istrazivanje.

Kurs bi orjentaciono trajao izmedu 3-7 dana s pocetkom sa krajem mjeseca Aprila-pocetak Maja, a konkretan termin cemo naknadno dogovoriti u skladu sa mogucnostima vecine prijavljenih.

Kurs je besplatan a zainteresovani se mogu prijaviti na ovoj temi ostavljajuci email adresu ili direktno na moju adresu engramx et hotmail.com.

Radi ogranicenog broja ucesnika i ideje da svako ima priliku napraviti odreden broj snimaka a i vremena koliko bi sve ovo trajalo, pokusao bih ograniciti grupu/grupe te prednost imaju oni koji su vec upoznati sa ovim, odnosno sa cijim radom sam upoznat i koji su se vec javili i ostavili kontakt. Medutim i svi ostali su dobrodosli uz molbu da pri javljanju navedu svoje ranije iskustvo, evenutalne zelje sta bi se pod tackom 4. moglo obraditi i sl.

Na kraju hvala i svima onima koji su vec ranije pratili moj rad pokazali interes, a neki i pomogli i doveli do ovoga.

Sve najbolje do susreta

(p.s.
molio bih moderatora da ovaj unos ne brise)
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Tu su i slike neba nad Sarajevom i Srednjom Bosnom:

Image Image Image
Image Image Image Image

dok ih u punoj velicini mozete vidjeti na blogu.
Lace

Post by Lace »

ode one (zatvorene) teme sam mislila da je moja...pa se prepadoh sto je zatvorena :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Lace wrote:ode one (zatvorene) teme sam mislila da je moja...pa se prepadoh sto je zatvorena :D
nije, nego da se ne dupliraju teme
Lace

Post by Lace »

nisam skontala da je prebacena na podforum sarajevo...jedva je nadjoh opet (sad znam gdje je) :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Image Image Image
Image Image Image Image

Tu je novih sedam slika neba, neba nad Sarajevom, snimljenih oktobra 2004.godine. Uzivajte i u punom formatu slika neba.
Post Reply