Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
Meraklos

Post by Meraklos »

von-re wrote:
pitt wrote:znaci treba nam jedan sto ce voliti bracu :D:D:D
jasna stvar. isto kao sto je jasna svakom izraelcu, prvo:da li voji zidove, 2. da li voli zidove, 3.nebitno. to je kritrij u izraelu. mislim da i za "nas" vrijedi slican
Apsolutno Tacno. Vecini neo-zidova u USA lista prioriteta je sljedeca:

1. Israel
2. Israel
3. Israel

Po tome si dobar kandidat ili nisi. Israel svake godine dobije 3 milijarde dolara nepovratne "pomoci" (bas upravo radi lobista), a americke crnce nisu bili u stanju ni evakuisati iz New Orleansa.

Jedini koji u USA ima hrabrosti da kaze istinu je Ron Paul.
pitt

Post by pitt »

aha.....da ima bilo kakve sanse drugu bi pricu on pjevao. A za pomoc izraelu su najvise krivi arapi koji su bogatiji od zidova al ne znaju se sloziti i iskoristiti. Iskreno.....hebe me se i za jedne i za druge :D Go Husrefe :D:D:D
Meraklos

Post by Meraklos »

pitt wrote:Nego, bi li ko od vas (sem Sehe) glasao za Bloomberga da se kandiduje? :D:D:D
Jos jedan Sarkozy.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

shadow wrote:
jeza u ledja wrote:Ja i dalje ne mogu da vjerujem da ce ovaj Huso Osama biti nominirani predsjednicki kandidat. :-)

Zamislite fakat svijet u kojem je ovaj covjek predsjednik Amerike. Skontajte koliko ste puta u zadnjih 8 godina opsovali Busha i sad nasuprot toga Barack. Sve i da nije bilo Busha i da je sve super u Americi cudno bi bilo, a pogotovo danas. Zato i dalje ne mogu da vjerujem, ali eto, zamisljam ShBB-KBB, a vrlo je moguce da stvarno i bude. :shock:
Da, bilo bi cudno i Obama vjerovatno ne bi imao nikakve sanse da je sve super. Ali posto nista nije u tome i trebas traziti razlog zasto je Obama ovdje gdje jeste. Dok je sve bilo ok raja nisu ni izlazila na izbore (barem ne u ovakvim brojevima), bolio ih je qrac ko ce biti predsjednik kad je ekonomija ok, kupovna moc jaka, poslova i to dobro placenih na pretek, gorivo dzaba, dolar jak itd. Tada su se mogli kurchiti kako ne zele crnca ili zenu za predsjednika. Sad kad je kokuzluk i kriza svima pokucala na vrata, kad se kuce oduzimaju svakodnevno, kad su sve kreditne ispucane, poslova je sve manje, sad svi analiziraju svaku rijec svakog kandidata i nije im mrsko glasati za crnca jer je ocigledno najbolji kandidat iz redova obje partije, jedini covjek koji drzavu moze vratiti na kolosijek. Gledam jutros, metar republikanaca iz NH odlucilo da glasa za Obamu, takav presedan jos nije vidjen. Iskuliro ih je covjek sve (pogotov ove sto su ga napadali), ima odgovor na svako pitanje, karizmu, iskren je (barem se tako cini) i mora se desiti pravo cudo pa da izgubi nominaciju ispred demokratske partije. Samo naprijed pasha :)
Samo da njega sta... olovno ne zaustavi ako se, tako crn, bude previse priblizio Bijeloj kuci... :(
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

Huuuuso...Huuuuso...Huuuuuso...,jaaaaaaaaaavi seee :D
Meraklos

Post by Meraklos »

pitt wrote:aha.....da ima bilo kakve sanse drugu bi pricu on pjevao. A za pomoc izraelu su najvise krivi arapi koji su bogatiji od zidova al ne znaju se sloziti i iskoristiti. Iskreno.....hebe me se i za jedne i za druge :D Go Husrefe :D:D:D
Jeli ti to Ron Paul-a nazivas potencijalnim neprincipijalistom?

To se vec zove malodusnost.

Stavljati arape i zidove u USA u isti kos - je pogresno. Doduse tacan si u vezi arapskog prokletstva da se ne mogu sloziti niti fokusirati na bilo sta. Zavadi pa vladaj.
danas

Post by danas »

komi wrote:najmoćniji su mi ovi koji žele u hamerici da predsjednik bude crnac žena ili neki levat
ne znam na koga mislis, ali ja ne zelim da bi predsjednik bude ni crnac ni zena bas kao sto ne zelim da mi predjesdnik bude bosnjak ili vec kakav li pizdovan -- zelim da mi predsjednik bude najsposobnija i najbolja osoba za taj posao... pa ma koje ime nosila, ma koje boje koze bila, i ma sta joj bilo medju nogama... jer ipak mi je vaznije -- sta ima medju usima...
Last edited by danas on 08/01/2008 19:43, edited 1 time in total.
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

pitt wrote:Nego, bi li ko od vas (sem Sehe) glasao za Bloomberga da se kandiduje? :D:D:D
Pa za koga ce glasat' vec za punca, yebo ga ti :D :D
(Seha, za ovo mi cevape dodjes :D )
danas

Post by danas »

Šeha wrote:
FFK as Lucy01 wrote:
Pa za koga ce glasat' vec za punca, yebo ga ti :D :D
(Seha, za ovo mi cevape dodjes :D )
Svi vi koje ja znam bi za Blumberga glasali :D :D
suti tu, i idi na apple teme :lol: :lol: :lol: :P
pitt

Post by pitt »

ozenio bi ti onu njegovu jahacicu u sekundi :D:D:D i jamaku natakarioumjesto fesa :D:D:D
pitt

Post by pitt »

Sreca pa romney samo sinove ima :D:D:D i u mormone bi se ti zadao :D:D:D:D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

pitt wrote:Sreca pa romney samo sinove ima :D:D:D i u mormone bi se ti zadao :D:D:D:D
Pa kad moze u mormone, moze i u toplu bracu. :D

Inace ja ne bi volio da se ovaj Bloomberg ukljuci, samo bi bezze postenom narodu iz usta uzimao. :oops:
pike

Post by pike »

komi wrote:
pike wrote:
komi wrote:najmoćniji su mi ovi koji žele u hamerici da predsjednik bude crnac žena ili neki levat

pa ljudi moji imamo izbore ovdje pa ne vidim nešto manjina na vlasti ili crnaca ... a kad smo posljednji put izabrali ženu u predsjedništvo :D
Pa ja bi i cigana prije za predsjednika nego republikanca, a ne crnca, zenu ili tamo nekog levata.

Usput gdje ces nas poredit sa US, kod nas vrijedi ona, nek je govno al nek je nas u inat onim drugima.
ja bih najradije nekog kome će ljudski životi biti svetinja(od začetka do smrti prirodne), koji će se brinuti za obespravljene i slabe i da se brine o ekologiji...

ali ne može :(
Pa eto demokrati su za sve to osim za zivot od zacetka jer oni misle da zena ima pravo izbora.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Glasacka mjesta u NH su upravo zatvorena, za sada sa prebrojanih oko 10% glasova kod Demokrata vodi Clintonova sa 38%, dok Obama ima 36%. Kod Republikanaca vodi McCain, pa Romney, Huckabee, itd..
shadow

Post by shadow »

McCaina su vec proglasili pobjednikom kod republikanaca iako nije prebrojano ni cetvrtina glasova. Ali ce zato na drugoj strani biti gutavo do samog kraja, evo Hillary vodi Obamu i nakon 20% prebrojanih glasova, 39%-35%. Surprise surprise :-)
danas

Post by danas »

evo izgrizoh sve nokte :roll: :x
nisu jos prebrojali glasove sa dartmouth-a i UNH, ali vodi bitch 2% :x :x
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Eto, dovoljno da se pisulja malo rasplace da se nOarod sazali. :roll:

Trenutno sa oko 55% prebrojanih glasova

Clinton 39%
Obama 37%
Edwards 17%
danas

Post by danas »

jeza u ledja wrote:Eto, dovoljno da se pisulja malo rasplace da se nOarod sazali. :roll:
fakat :roll: umjesto da je spengaju sa noge na nogu, dobi glupaca glasove :roll:
uzas :shock:
pike

Post by pike »

jeza u ledja wrote:Eto, dovoljno da se pisulja malo rasplace da se nOarod sazali. :roll:

Trenutno sa oko 55% prebrojanih glasova

Clinton 39%
Obama 37%
Edwards 17%

I ja bas to kontam sad. Nasijeli na supljikat godine. Stvarno ne kontam one Amere.
pitt

Post by pitt »

Vala ako iko moze na onu glumu nasjesti :D:D:D
Cas prica kako ne zeli da igra na kartu zene....pa onda kuka kako je boys club terorise....pa onda kaze da je prvo kandidat ispred demokrata pa tek onda zena....pa onda odglumi emocije malo :D:D:D:D:D
Zbog nje mi se i Bill sve vise pocinje gaditi :roll:
pike

Post by pike »

pitt wrote:Vala ako iko moze na onu glumu nasjesti :D:D:D
Cas prica kako ne zeli da igra na kartu zene....pa onda kuka kako je boys club terorise....pa onda kaze da je prvo kandidat ispred demokrata pa tek onda zena....pa onda odglumi emocije malo :D:D:D:D:D
Zbog nje mi se i Bill sve vise pocinje gaditi :roll:

Jeste, prvo je pocela kampanju agresivno, i ratnicki raspolozeno kao da nebi ljudi pomislili da je ona kao zena previse emotivna da vodi drzavu. E sad kad to nije upalilo sad odjednom osjecajna i emotivna do Boga :-) :oops: pocinje mi licit na onog romney-a koji ne zna da li je koza il jarac... cas je jedno cas drugo.

PS: i na to sve su nasjeli ovi dekenerici iz ove papanske drzavice.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Ovo je postalo pravo zanimljivo, isto utakmica. :D

Konacni rezultati izbora u New Hampshireu:

Demokrate:
Clinton 39%
Obama 37%
Edwards 17%
Richardson 5%

Republikanci:
McCain 37%
Romney 32%
Huckabee 11%
Giuliani 9%
Paul 8%

I tako su se ankete pred izbore opet pokazale kao potpuno netacne. U Iowi su svi govorili da ce Clintonova uzeti, a u NH da ce uzeti Obama. Interesantno da je u 5 izbornih trka do sada (3 republikanske i 2 demokratske) u svih 5 slucajeva pobjedio razliciti kandidat. :shock: Kazu prajmariz nikada do sada nisu bili ni priblizno ovako interesantni. Obicno se 1-2 ljudi nakon ove prve dvije drzave izdvoji i to je to.
Premda je Clintonova uzela New Hampshire, Obama joj je bio toliko blizu da su oboje uzeli po 9 delegatskih glasova, a Edwards je uzeo 4. Kod Reps McCain je dobio 7, Romney 4, te Huckabee 1 delegatski glas.

Scorecard Dems:
Obama 25
Clinton 24
Edwards 18

Scorecard Reps:
Romney 24
Huckabee 18
McCain 10
Thompson 6
Paul 2
Hunter 1
Izvikani Giuliani je na zadnjem mjestu bez ijednog glasa.

Next stop - Michigan primaries za obje partije 15 januara.

Baj d vej, izgleda da su u NH zene u velikom broju glasale za Clintonovu. Fakat je 'plakanje' upalilo. Inace i u NH kao i u Iowi duplo vise ljudi je glasalo za demokratske kandidate nego za republikanske, u obje drzave je za duplo oboren dosadasnji rekord izaslih glasaca za D. :)
Post Reply