slovenija
-
Fox Mulder
Međedi, međedi...nosara wrote:Kad prije proguta...
-
rashid
Nemam vremena sa tobom se raspravljati ali ukratko:kijameta wrote:Fulio si ti cijeli zivot. Ti si primjer covjeka bez najosnovnije opce kulture.Inace bi znao da je 'ciscenje beckih stala' parafraza, izjave srpskog pjesnika Bore Dzordzevica o tome kako su Slovenci becki konjusari a sto je on izvukao iz izjava slovenskoga pjesnika Cankara koji je kriticki nazivao one Slovence,koji su sluzili austro-ugarskoj ideji a ne juznoslosvenskoj-dunajskim hlapcima(becke sluge).rashid wrote:Dobro je sto volis BiH, ali tooooootalno si fulijo jaro. Necu uopste da ovo komentiram. A to za ciscenje stala ...kijameta wrote: Ekonomski je Slovenija za vise od 10 godina ispred BiH,veca prednost je bila 1991,na pocetku jugoslovenske krize,BiH je najmanje 20 godina po ekonomskom razvoju iza Slovenije.I nema sansi da ih BiH stigne za 10 godina.
Zato sto je meni vaznije od ekonomije,na kulturnom planu,BiH je hiljadu godina ispred Slovenije.Svako selo u BiH ima vise umjetnika i kreativaca,nego Ljubljana.
Slovenci su seljacki narod i dobro im ide kopanje i ciscenje beckih stala i svi ostali radovi ali proza,pjesnistvo,slikarstvo,muzika,filmska umjetnost,strip i ostale umjetnosti-nikako pa za njih je cak i srpska opcina Istocni Mostar svjetionik kulture.Ta mislim, da definitivno ide u najgluplju izjavu za ovu godinu!
Ja volim BiH a naravno volim i Sloveniju,jer u obje drzave zivim.I svakom u Sloveniji je jasno da slovenski intelektualni potencijal i kreativnost nisu ni 1% od bosanskoga.Primjer da osrednji bosanski pop pjevaci,poput Lose i Djure,postaju prekonoc ikone javnoga zivota Ljubljane i ti isti se ne libe lose izrazavati o slovenskome kulturnome nivou.Djurina izjava;tesko je biti kreativan u potpuno nekreativnoj sredini,kao sto je Slovenija.
To sto ti pominjes,pljuvanja po ulici i slicno nije kultura,nego nacin zivljenja.Mada ja vjerujem da Sarajlije koje za Novu Godinu,dozivljavaju invaziju Slovenaca,uopce nisu odusevljeni slovenackom kulturom.
Slovenci inace u Sarajevo za novu godinu idu u Sarajevo iz dva razloga,manji sto je relativno jeftino a drugi je sto se ovdje mogu ponasati kako su uvijek zeljeli,pljuvat,vikat,pjevat,pusit,biti neoptereceni i slobodni.
Naravno da je kultura meni ispred ekonomije,svakom normalnom covjeku jeste.Svrha ekonomije i jeste da obezbijedi sto vise novca za kulturu.
Ti meni licis na pravi stereotip o 'glupom bosancu'-ojha,zderem,ojha pijem,ojha jebem.Knjiga-aaaaaaaaaaa ???? Sta je to ???
Srecom vecina Bosanaca,uopce nije takva. I na primjer znaju nabrojati 5 bosanskih pisaca,pjesnika,rezisera,autora u raznim granama umjetnosti,slovenske naravno niko ne moze nabrojati,jer ih nema toliko.
Gdje ja to neko pljubavnje pominjem?
Kreativnost bosanska? Ima Bosna svoje jako dobre pisce a bogami i Slovenija. Nemoze Slovenac tumacti Andrica kao sto ga moze Bosanac i Hercegovac ... a naravno kontra za Cankara. Tako to ti je suplja jarane!
A tu frazu koju koristis, mozes i sam vidjeti ko je je izvalio ... to je isto, kao sto su srbi 500 godina cistili turske stale ... pa jel?
A molio bih te to za becke stale ako moze link, da to procitam, jer mi je to nepoznato i nikad nisam cuo, pa da obogatim moj kulturni horizont. Jer od Cankara mi je samo poznat izraz "Halpec / Hlapci" ... a posto zivis u Sloveniji mislim, da znas sta to znaci.
A sta se tice Djure, niti mi je smijesan nit mi je nesto extra od "kulture". Ali eto, soli pamet po Ljubljani sta je inspiracija i kultura?!?!?
Sretno i pozdrav!
- pun_mjesec
ne poznajem sloveniju. znam par slovenaca. bio sam dva puta u zivotu u sloveniji, jednom u ljubljani preko vikenda, drugi put na prolasku ka austriji.
moj opsti utisak da su disciplinovani i vrijedni jer su im gradovi, dvorista itd. uredjeni i nema ciganluka kao kod nas.
s druge strane, mislim da nemaju potencijala ni za sto. ono, ako sve bude kako treba, ako nam stigne kakvih evropskih fondova (sto nas neupitno ceka
) mislim da ce ih samo sarajevo stici sa nekim pokazateljima, da ne govorim za bih u cjelosti (govorim o nekom periodu od 15-tak godina)
pogledajte samo hrvatsku sada, nas to ceka minimalno za 5 godina... bolja auta, bolji stanovi, bolja infrastruktura...
sarajevski kanton ce da bude jaci od slovenije, a ne bih. samo treba ganjati znanje, obrazovati se i naravno - sto vise razmnozavati
moj opsti utisak da su disciplinovani i vrijedni jer su im gradovi, dvorista itd. uredjeni i nema ciganluka kao kod nas.
s druge strane, mislim da nemaju potencijala ni za sto. ono, ako sve bude kako treba, ako nam stigne kakvih evropskih fondova (sto nas neupitno ceka
pogledajte samo hrvatsku sada, nas to ceka minimalno za 5 godina... bolja auta, bolji stanovi, bolja infrastruktura...
sarajevski kanton ce da bude jaci od slovenije, a ne bih. samo treba ganjati znanje, obrazovati se i naravno - sto vise razmnozavati
- osa
Kakav osvrt pun paradoksa i nelogičnosti. Slovenci su vrijedni i disciplinirani i ne vrijede ništa i nemaju potencijala. Kod nas ciganluk, ali kad dođe lova iz fondova eu (ne kad je zaradimo) biće sarajevski kanton jači od slovenije. moj gospodine ekonomska moć i standard se mjeri bruto društvanim proizvodom po stanovniku i izvozom također po glavi stanovnika, a tu bih nikad neće stići sloveniju ili bar u idućih 100 godinapun_mjesec wrote:ne poznajem sloveniju. znam par slovenaca. bio sam dva puta u zivotu u sloveniji, jednom u ljubljani preko vikenda, drugi put na prolasku ka austriji.
s druge strane, mislim da nemaju potencijala ni za sto. ono, ako sve bude kako treba, ako nam stigne kakvih evropskih fondova (sto nas neupitno ceka) mislim da ce ih samo sarajevo stici sa nekim pokazateljima, da ne govorim za bih u cjelosti (govorim o nekom periodu od 15-tak godina)
- Asana
kijameta wrote: Ekonomski je Slovenija za vise od 10 godina ispred BiH,veca prednost je bila 1991,na pocetku jugoslovenske krize,BiH je najmanje 20 godina po ekonomskom razvoju iza Slovenije.I nema sansi da ih BiH stigne za 10 godina.
Zato sto je meni vaznije od ekonomije,na kulturnom planu,BiH je hiljadu godina ispred Slovenije.Svako selo u BiH ima vise umjetnika i kreativaca,nego Ljubljana.
Slovenci su seljacki narod i dobro im ide kopanje i ciscenje beckih stala i svi ostali radovi ali proza,pjesnistvo,slikarstvo,muzika,filmska umjetnost,strip i ostale umjetnosti-nikako pa za njih je cak i srpska opcina Istocni Mostar svjetionik kulture.
Spominjanje beckih stala pristoji jednom Bori Djordjevicu, zadriglom nacionalisti prepunom mrznje, od alkohola i droga zamucene pameti ... a svaka parafraza i aluzija na to podjednako je primitivna kao i sam komentar.
Biti seljak i biti primitivan potpuno su razlicite stvari, sto najbolje ilustrira upravo usporedba vrijednog i urednog slovenskog seljaka, i primitivnog i zadriglog rokera koji ih kritizira.
Slovenska je prednost vijek bila upravo to sto se nisu stidili rada - naprotiv, visoko ga vrednuju. Sto se nisu stidili sela i rada na selu, pa su svoje selo odrzavali i unapredjivali. A ovo sa bosanskim selima punim kreativaca... slatko sam se nasmijala.
Kazes, da si odrastala u Sloveniji? Mozda, ali u kakvoj izoliranoj juznjackoj sredini: inace bi znala da svako slovensko selo ima po nekoliko okteta i horova, godbu i dramsku grupu... a najcesce i neku volontersku grupu koja se brine o problemima u svojoj okolini.
Kakvo je mjesto slovenske drame na ovim prostorima zna svako ko je odgledao nekoliko festivala MESS, gdje su uvijek slovenske predstave odskakale za tri klase od svih ostalih - i tekstovi, i inovativna rezija, i scenski pokret, i scenografija, a njihovi glumci su se isticali u svojoj svestranosti (puno prije nego je kod nas ustanovljena ASU i pocela - a cime drugim nego "Audicijom"... )
U muzici su takodjer uvijek bili dva koraka ispred - oni ozbiljniji sjetice se sta je u svoje vrijeme znacilo pojavljivanje Buldozera, Pankrta, Laibacha...
Medjutim, kao savjestan i radisan narod, Slovenci sve dozivljavaju puno ozbiljnije i ne idu im bas komedije. Da, Slovencima je zanimljiv bosanski humor, i to je jedino u cemu Bosanci prednjace.
- IZVANZEMALJAC
Pa starija generacija hoče da sjedi na dvi stolice da su i Bosanci i Slovenci pa se izjašnjavaju kao jedni ili drugi odvisno od toga kako vjetar puha.mrki62 wrote:De šta si se nahohorozio , pa ja živim u Sloveniji i mogu ti izprve ruke objasniti mnogo šta , samo polako - bez panikeIZVANZEMALJAC wrote:Matereti gdje ti živiš?Fox Mulder wrote:Zasto su supci? Zato sto imaju svoju zemlju koju vole i sto se zna red? Meni su oni dobri i prosvjeceniji su 100 puta od Bosanaca. Nase primitivne cure ne mogu Slovenkama cipela ocistiti, vjeruj mi. Kultura je to.
kakvo prosvječenstvo to su skoro sami nacijonalisti. Mi smo za njiha glupi Bosanci oni donji dobri smo za krampanje i za ništa drugo. Imaju jednu finu rječ za nas ČEFUR koju su dobili iz naše ČIFUT. Ova starija generacija je učila srbsko-hrvatski i znaju šta pričamo al im je nešto naj gore kad čuju nekog da govori na naš.
Što se tiče tih cura vala rađe nebi komentiro jer neznaš šta pričaš.![]()
Ovdje sam od 1982 godine i sad ti meni objasni šta to tebi smeta kod starije generacije i što bi to Slovenci tebe morali razumjeti - ako ti njih ne moraš,...... to je samo malo logike .
A tu riječ ČEFUR i ja upotrebljavam i to nekada i za domicilne Slovence , jer ako se ti kulturno ponašaš - sve je ok. Niko ne mrzi tebe zbog imena i porijekla - mrzi te zbog ponašanja.
Kako komentarišeš da je neki JANKOVIĆ gradonačelnik glavnog grada Slovenije ,................ Popović gradonačelnik Primorske ( Kopar ).
To sa tvojim krampanjem,...... pa ako nemaš škole , šta bi ti ?
Jel ti Hoćeš reći da u Bolnicama nema zaposlenih nikog sem Slovenaca ????
Slabo poznaješ Sloveniju - ili se bojiš istine
Netražim ja da oni mene razumiju ja sam zadovoljan kad ne gledaju postrani kad čuju prezime na ić. Ja sam završijo srednju školu hodo od vrata do vrata ali čim čuju ić odma je hvala ne treba tako 2 godine i da nisam imo neku štelu na kraju nebi ni danas radijo svoj poso moro bi za krampu il mješalac.
JANKOVIĆ I POPOVIĆ su stara generacija još iz juge gdje su se srbi uvlačili svugdje i svakako(ne kažem da su i oni jer su školovani ljudi ali puno jih jest sječam se u BIH prije rata su po općinam gdje su se brojali u promilima zasjedali glavne pozicije) večina "ne slovenskih" doktora su srbi (nemam ništa protiv njiha ljudi su se snašli) ali zbog njih nekoliko da mi kažeš kako nas vole.
- pun_mjesec
gospođo osa,osa wrote:Kakav osvrt pun paradoksa i nelogičnosti. Slovenci su vrijedni i disciplinirani i ne vrijede ništa i nemaju potencijala. Kod nas ciganluk, ali kad dođe lova iz fondova eu (ne kad je zaradimo) biće sarajevski kanton jači od slovenije. moj gospodine ekonomska moć i standard se mjeri bruto društvanim proizvodom po stanovniku i izvozom također po glavi stanovnika, a tu bih nikad neće stići sloveniju ili bar u idućih 100 godina
bojim se da me niste dobro razumjeli i da me krivo citirate. vrijedni su u smislu radisnosti (nije im mrsko raditi, imaju radne navike itd.). nisam nigdje rekao da ne vrijede nista. kad kazem da nemaju potencijal, tu mislim na resurse - u prvom redu na ljude, pa onda tek na energiju, shumu, rudu, gorivo itd. bosanci najbolje u sloveniji pokazuju kakav su potencijal. poredeci ih sa rumunima i bugarima koji sad opsjedaju sloveniju, jedan od one dvojice slovenaca mi je rekao da su bosanci najbolji i najvrijedniji radnici. dalje, slovenija ima oko 2mil. stanovnika a bih ipak duplo vise. sloveniju ce za 10 godina preteci prvo hrvatska, a brzo poslije i bih, po svim pokazateljima. slovenija je velicine bih kantona, tako da nece biti tesko
lova stize.
evropska lova...
-
rashid
Ostani ti u Sarajevu i svaki dan kad ustanes ponavljaj tu pricu ... ama bas svaki dan. A pogotovo ono boldirano? Majko moja ... a svasta na ovom forumu.pun_mjesec wrote:gospođo osa,osa wrote:Kakav osvrt pun paradoksa i nelogičnosti. Slovenci su vrijedni i disciplinirani i ne vrijede ništa i nemaju potencijala. Kod nas ciganluk, ali kad dođe lova iz fondova eu (ne kad je zaradimo) biće sarajevski kanton jači od slovenije. moj gospodine ekonomska moć i standard se mjeri bruto društvanim proizvodom po stanovniku i izvozom također po glavi stanovnika, a tu bih nikad neće stići sloveniju ili bar u idućih 100 godina
bojim se da me niste dobro razumjeli i da me krivo citirate. vrijedni su u smislu radisnosti (nije im mrsko raditi, imaju radne navike itd.). nisam nigdje rekao da ne vrijede nista. kad kazem da nemaju potencijal, tu mislim na resurse - u prvom redu na ljude, pa onda tek na energiju, shumu, rudu, gorivo itd. bosanci najbolje u sloveniji pokazuju kakav su potencijal. poredeci ih sa rumunima i bugarima koji sad opsjedaju sloveniju, jedan od one dvojice slovenaca mi je rekao da su bosanci najbolji i najvrijedniji radnici. dalje, slovenija ima oko 2mil. stanovnika a bih ipak duplo vise. sloveniju ce za 10 godina preteci prvo hrvatska, a brzo poslije i bih, po svim pokazateljima. slovenija je velicine bih kantona, tako da nece biti tesko
lova stize.
evropska lova...
I ne mogu da oddolim
Legenda si!
- mrki62
To je u demokratiji dozvoljenoIZVANZEMALJAC wrote:
Pa starija generacija hoče da sjedi na dvi stolice da su i Bosanci i Slovenci pa se izjašnjavaju kao jedni ili drugi odvisno od toga kako vjetar puha.
Srednju imaš i tako pišeš - pogledaj svoje gramatičke greške !IZVANZEMALJAC wrote: Netražim ja da oni mene razumiju ja sam zadovoljan kad ne gledaju postrani kad čuju prezime na ić. Ja sam završijo srednju školu hodo od vrata do vrata ali čim čuju ić odma je hvala ne treba tako 2 godine i da nisam imo neku štelu na kraju nebi ni danas radijo svoj poso moro bi za krampu il mješalac.
Ja da imam mogućnost da te zaposlim , bih te zaposlio samo u proizvodnji .
Da te podučim , ta dvojica su na IZBORIMA pobijedili a ne sa uvlačenjem.IZVANZEMALJAC wrote: JANKOVIĆ I POPOVIĆ su stara generacija još iz juge gdje su se srbi uvlačili svugdje i svakako(ne kažem da su i oni jer su školovani ljudi
Janković je pobijedio već u prvom krugu - uprkos tome da je sam JANŠA i CRKVA imali svog kandidata i ostale stranke su imale svog kandidata ,...... i ne zaboravi da su još bili pojedinci koji su učestvovali ( bez stranaka ) ,......
Silom prilika znam da je ogromno jugovića u zdravstvu a i sin mi je u toj struki.IZVANZEMALJAC wrote:ali puno jih jest sječam se u BIH prije rata su po općinam gdje su se brojali u promilima zasjedali glavne pozicije) večina "ne slovenskih" doktora su srbi (nemam ništa protiv njiha ljudi su se snašli) ali zbog njih nekoliko da mi kažeš kako nas vole.
Inače je Slovenija jedina republika u bivšoj YU gdje se i dan danas toleriraju ostali narodi . Po svoj Sloveniji trešte NARODNJACI - izvolite to uraditi u pojedinim gradovima Hrvatske . U Ljubljani je kafana ( kod Janeza ) sa narodnom muzikom ,................... narodni pjevači normalno nastupaju po koncertima, kafićima itd, itd...........................
- pun_mjesec
meni je u sarajevu ok, evropska plata i bosanske cijenerashid wrote:Ostani ti u Sarajevu i svaki dan kad ustanes ponavljaj tu pricu ... ama bas svaki dan. A pogotovo ono boldirano? Majko moja ... a svasta na ovom forumu.pun_mjesec wrote:gospođo osa,osa wrote:Kakav osvrt pun paradoksa i nelogičnosti. Slovenci su vrijedni i disciplinirani i ne vrijede ništa i nemaju potencijala. Kod nas ciganluk, ali kad dođe lova iz fondova eu (ne kad je zaradimo) biće sarajevski kanton jači od slovenije. moj gospodine ekonomska moć i standard se mjeri bruto društvanim proizvodom po stanovniku i izvozom također po glavi stanovnika, a tu bih nikad neće stići sloveniju ili bar u idućih 100 godina
lova stize.
evropska lova...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I ne mogu da oddolimPa eto ... po tvojoj prici stanovnika ... Norveska ima negdje oko 4,5 Milj. ljudi ... skoro ko Bosna ... hocemo i to biti isti kao Norveska ( pa eto ili Svedska ili Finska ) ?
![]()
![]()
Legenda si!
kad mi ne bude odgovaralo otici cu u norvesku i uzivati u blagodatima klime i druziti se sa druzeljubivim nordima...
ovde je rijec o sloveniji, fina zemlja. samo sto je mala i sa malim brojem stanovnika. bosnu i lovu koja stize spomenuo sam zato sto dobro znam sta se desava u hrvatskoj i sto znam da su ti procesi vec poceli i kod nas. ko prati vijesti vezane za ekonomiju, shvatice sta pricam.
malo mi je zao sto nemas povjerenja u ovaj narod, ovaj grad i zemlju. al' nije losa ni ta norveska... samo sto je meni ovde ipak bolje. imam prijatelje u norveskoj i rodbinu u svedskoj tako da imam punu sliku
pozdrav iz sarajeva!
- pun_mjesec
hvala bogu da imamo...
i estoniju cemo preteci
naravno ne sa malodusnima, vec sa rajom
i estoniju cemo preteci
- and
slovenija iako mala zaposljava,kako je gore neko naveo,60.000 stranih radnika.mislim da to sve govoripun_mjesec wrote:gospođo osa,osa wrote:Kakav osvrt pun paradoksa i nelogičnosti. Slovenci su vrijedni i disciplinirani i ne vrijede ništa i nemaju potencijala. Kod nas ciganluk, ali kad dođe lova iz fondova eu (ne kad je zaradimo) biće sarajevski kanton jači od slovenije. moj gospodine ekonomska moć i standard se mjeri bruto društvanim proizvodom po stanovniku i izvozom također po glavi stanovnika, a tu bih nikad neće stići sloveniju ili bar u idućih 100 godina
lova stize.
evropska lova...
sve je to tacno,samo da li si cuo da je neko od gradjana iz bivse yu general,komadant u vojsci,policiji,javnoj ustanovi.to je sve rezervisano za slovence.niko ni da zaluta.dobro se zna ko kosi,a ko vodu nosimrki62
Silom prilika znam da je ogromno jugovića u zdravstvu a i sin mi je u toj struki.
Inače je Slovenija jedina republika u bivšoj YU gdje se i dan danas toleriraju ostali narodi . Po svoj Sloveniji trešte NARODNJACI - izvolite to uraditi u pojedinim gradovima Hrvatske . U Ljubljani je kafana ( kod Janeza ) sa narodnom muzikom ,................... narodni pjevači normalno nastupaju po koncertima, kafićima itd, itd...........................
- pun_mjesec
mislim da malo pretjerujes, kad nas bosance poredis sa afrikancimavisby wrote:Tako nekako i u Africi misle.hvala bogu da imamo...
i estoniju cemo preteci Cool
nemojte bit' malodusni ...
-
JBL
Nemas ti blage veze o Sloveniji ili Slovencima.Asana wrote: Slovenska je prednost vijek bila upravo to sto se nisu stidili rada - naprotiv, visoko ga vrednuju. Sto se nisu stidili sela i rada na selu, pa su svoje selo odrzavali i unapredjivali. A ovo sa bosanskim selima punim kreativaca... slatko sam se nasmijala.
Kazes, da si odrastala u Sloveniji? Mozda, ali u kakvoj izoliranoj juznjackoj sredini: inace bi znala da svako slovensko selo ima po nekoliko okteta i horova, godbu i dramsku grupu... a najcesce i neku volontersku grupu koja se brine o problemima u svojoj okolini.
Kakvo je mjesto slovenske drame na ovim prostorima zna svako ko je odgledao nekoliko festivala MESS, gdje su uvijek slovenske predstave odskakale za tri klase od svih ostalih - i tekstovi, i inovativna rezija, i scenski pokret, i scenografija, a njihovi glumci su se isticali u svojoj svestranosti (puno prije nego je kod nas ustanovljena ASU i pocela - a cime drugim nego "Audicijom"... )
U muzici su takodjer uvijek bili dva koraka ispred - oni ozbiljniji sjetice se sta je u svoje vrijeme znacilo pojavljivanje Buldozera, Pankrta, Laibacha...
Medjutim, kao savjestan i radisan narod, Slovenci sve dozivljavaju puno ozbiljnije i ne idu im bas komedije. Da, Slovencima je zanimljiv bosanski humor, i to je jedino u cemu Bosanci prednjace.
-
newone
I PRIJE SVEGA TOGA SKINUTI TE NACIONALISTE OD POLITICARA,pun_mjesec wrote:ne poznajem sloveniju. znam par slovenaca. bio sam dva puta u zivotu u sloveniji, jednom u ljubljani preko vikenda, drugi put na prolasku ka austriji.
s druge strane, mislim da nemaju potencijala ni za sto. ono, ako sve bude kako treba, ako nam stigne kakvih evropskih fondova (sto nas neupitno ceka) mislim da ce ih samo sarajevo stici sa nekim pokazateljima, da ne govorim za bih u cjelosti (govorim o nekom periodu od 15-tak godina)
INACE OD RAZMNOZAVANJA NEMA NISTA!
- mrki62
Jesam čuo , evo par primjera ; MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA Minister za notranje zadeveand wrote:
sve je to tacno,samo da li si cuo da je neko od gradjana iz bivse yu general,komadant u vojsci,policiji,javnoj ustanovi.to je sve rezervisano za slovence.niko ni da zaluta.dobro se zna ko kosi,a ko vodu nosi
Natisni stran
Dragutin Mate
Dragutin Mate se je rodil 2. maja 1963 v Čakovcu. Po poklicu je diplomirani obramboslovec. V letu 1989 se je zaposlil kot profesor na Gimnaziji Poljane v Ljubljani. V letu 1990 je nastopil službo v Ministrstvu za obrambo RS. Hrvat ,......
A javna ustanova je valjda Gradonačelnik a Janković je Gradonačelnik glavnog grada Slovenije ,........ od raznih komandirčića policijskih stanica da ti i ne nabrajam.
Sve je u sposobnosti pojedinca a ne u naciji.
Ovdje smo mi došli kao neškolovan kadar i ne možeš ti očekivati da neko uspije na nekom položaju samo zato što je iz bivše Yu.
-
callmethebreeeze
da bog da. slovenci imaju drzavu, stabilnu. a mi imamo nestabilan protektorat. jako bitan faktor kada je u pitanju budcnost zemlje, da ne pricamo o korupciji i birokratiji. ( meni je jedan strani diplomata pricao da je drustveno uredjenje bosansko i birokratija najveci problem kod stranih investitora. ljudi jednostavno ne mogu cekati godin dana na potrebne dozvole da bi pokrenuli nesto)pun_mjesec wrote:ne poznajem sloveniju. znam par slovenaca. bio sam dva puta u zivotu u sloveniji, jednom u ljubljani preko vikenda, drugi put na prolasku ka austriji.
i ja puno nade polazem u nase sume, vodu, i ostala prirodna bogastva. samo da to ne sjebemo ilegalnom sjecom (vidio pilane po romaniji?!) bahatim odnosom prema ekologiji i sl. najvise me strah da ove zivotinje sto su na vlasti to ne rasprodaju i uz put razjebu i okolis.
ali, kao sto rekoh, da bog da da bude kako ti pises.