KAMERA KOD RTV DOMA II

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Vendetta

#101 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by Vendetta »

eh covjek ne moze nista ne da pita ni komentarise ,odmah mu se sudi...ja ne mogu da shvatim mentalne sklopove takvih ljudi...ako se zanimam za ovakve stvari znaci da sam neki ulicni trkac , da gazim ljude po ulici...evo koliko vozim skoro dvije godine intezivno kako u gradu i na duzim relacijama nisam nikada napravio prekrsaj od obicne gluposti vezanja pojasa , da ne govorim dalje...desilo se par puta da budem zadnjim krajem automobila ispod semafore kad se upali crveno, da ne govorim kad je poledica ili kada padne kisa,treba da me pometu dva auta koja ide izma mene zbog naglog kocenja i jos pjesaka nekog da pregazim, ne mozes se bas ni zauszaviti u mjestu bez obzira vozio 60-70 km/h, je li o tome treba suditi i to znaci da neko pokusava preveslati kameru...

ne veslamo mi njih vec oni nas, zadnje zbog cega su ove kamere postavljene su radi sigurnosti u saobracaju a prvenstveno su tu da uzimaju pare, tako malo informacija znamo o kameramo pa nagadjamo o ograniicenjima na kojim kamere slikaju, prica se da se vise nece ni tolerisati onih +20 km/h, da bi se kao i to trebalo ukinuti mada su i to price, pa o dodatne dvije sekunde na crvenom, onda nagadjamo o senzorima...da im je stalo do sigurnosti sve ove informacije bi do sada znali , ne bi ovdje pisali o tome i nagadjali ko je sta cuo..na kraju krajeva blinkajuce zeleno je odlicna stvar samo sto je malo takvih semafora...e tu ko prodje kroz zuro a kamoli crveno nek se ubije odmah...

d2 tek sam vidjeh sta sve napisa,hahahaha. i ti volis eseje da pises :-D :-D talicemo se za tvog petaka,u najmnju ruku si bar toliko zasluzio :-D :-D
sophy

#102 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by sophy »

drago mi je da se ne uklapas u taj mentalni sklop, a ja ti predlazem da nazoves policiju i da se raspitas kao gradjanin za sve sto te interesuje ili jos bolje ucinicu to ja, a onda javim sto sam saznala.... tako to rade u demoktratskim drzavama, a mi se trudimo to postati.... :)
mozda ako svi budemo zvali i zahtjevali da nam kazu ono sto nas zanima i policija shvati da na to imamo pravo :)
Gray

#103 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by Gray »

Vendetta wrote:eh covjek ne moze nista ne da pita ni komentarise ,odmah mu se sudi...ja ne mogu da shvatim mentalne sklopove takvih ljudi...ako se zanimam za ovakve stvari znaci da sam neki ulicni trkac , da gazim ljude po ulici...evo koliko vozim skoro dvije godine intezivno kako u gradu i na duzim relacijama nisam nikada napravio prekrsaj od obicne gluposti vezanja pojasa , da ne govorim dalje...desilo se par puta da budem zadnjim krajem automobila ispod semafore kad se upali crveno, da ne govorim kad je poledica ili kada padne kisa,treba da me pometu dva auta koja ide izma mene zbog naglog kocenja i jos pjesaka nekog da pregazim, ne mozes se bas ni zauszaviti u mjestu bez obzira vozio 60-70 km/h, je li o tome treba suditi i to znaci da neko pokusava preveslati kameru...

ne veslamo mi njih vec oni nas, zadnje zbog cega su ove kamere postavljene su radi sigurnosti u saobracaju a prvenstveno su tu da uzimaju pare, tako malo informacija znamo o kameramo pa nagadjamo o ograniicenjima na kojim kamere slikaju, prica se da se vise nece ni tolerisati onih +20 km/h, da bi se kao i to trebalo ukinuti mada su i to price, pa o dodatne dvije sekunde na crvenom, onda nagadjamo o senzorima...da im je stalo do sigurnosti sve ove informacije bi do sada znali , ne bi ovdje pisali o tome i nagadjali ko je sta cuo..na kraju krajeva blinkajuce zeleno je odlicna stvar samo sto je malo takvih semafora...e tu ko prodje kroz zuro a kamoli crveno nek se ubije odmah...

d2 tek sam vidjeh sta sve napisa,hahahaha. i ti volis eseje da pises :-D :-D talicemo se za tvog petaka,u najmnju ruku si bar toliko zasluzio :-D :-D

To moze jedino ako se promijeni zakon. Koliko sam uspio vidjeti u Zakonu, ne mogu nigdje da nađem sankciju za prekoračenje od 10-20 u naseljennom mjestu, samo od 20-30, sto bi znacilo da je +20 tolerancija, neka me neko ispravi ako grijesim.
suljke

#104 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by suljke »

Tacno tako niko ne tolerise 20 km/h preko ogranicenja, napravljena je omaska u zakonu tako da nema sankcije za prekoracenje do 20 km/h.
Kamere je u Sarajevi instalirala firma MIBO, za crveno svijetlo je stavljena tolerancija od 2 sekunde.
ninja-san

#105 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by ninja-san »

Braco draga, pamet u glavu i razmisljajte kad vozite.

Evo ja danas idem prema Stupu (ona izlivna traka za skrenut desno prema robnoj kuci "Dalas") i pricam nesto sa starom i krene treptat zeleno, srecom idemo u koloni polako i nakon sto se upali zuto, ja skontam da necu stici proci i stanem na crveno , ali sam vec "nosem" auta ugazio u raskrsnicu. Sigurno nisam prosao kroz crveno, ali hajde znaj snima li ona kamera na Stupu samo on glavne tri trake ili onu koja je odvojena....
Better Man

#106 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by Better Man »

Uskoro će početi zamjena semafora novim koji će imati treptajuće zeleno. Inaće se toleriše prolazak kroz žuto i 2 sekunde od trenutka paljenja crvenog, tako da tek kad prođu te 2 sekunde od paljenja crvenog kamera snima.
abdulazizsarajevo

#107 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by abdulazizsarajevo »

To ce sada uraditi nakon stu su ljudima pare uzeli..lopovska posla...

A sa stavom "Vendetta" osobe sa forum u podpunosti se slazem..par postova iznad

Tako je.
pun_mjesec

#108 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by pun_mjesec »

Better Man wrote:Uskoro će početi zamjena semafora novim koji će imati treptajuće zeleno. Inaće se toleriše prolazak kroz žuto i 2 sekunde od trenutka paljenja crvenog, tako da tek kad prođu te 2 sekunde od paljenja crvenog kamera snima.
evo, ovo ko prekrsi stvarno mu treba uzeti i vozacku i auto i 20 kerima...
negdje sam gledo njakvog polismena koji je pricao o efektu ugrađivanja kamera :)
broj prekrsaja je smanjen za 5 puta, pa vi vidite jel sigurnije ili ne....
madner

#109 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by madner »

pun_mjesec wrote:
Better Man wrote:Uskoro će početi zamjena semafora novim koji će imati treptajuće zeleno. Inaće se toleriše prolazak kroz žuto i 2 sekunde od trenutka paljenja crvenog, tako da tek kad prođu te 2 sekunde od paljenja crvenog kamera snima.
negdje sam gledo njakvog polismena koji je pricao o efektu ugrađivanja kamera :)
Kako su to izmjerili? :D

Pa zna se gdje je, svi sa gasa i onda opet puni. Šta je tu bolje?
sffovac

#110 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by sffovac »

pa kada bude kamera na svakoj drugoj raskrsnici, onda ce biti druga prica !!1 :D
madner

#111 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by madner »

Pa nije to cilj, cilj je napuniti kasu. :D

Sad saobračajci znaju gdje da stoje da maksimiziraju dobitak, poneki levat uleti na kameru i svima dobro. I onda kažu povećali sigurnost.
DaysleepeR

#112 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by DaysleepeR »

oprez!

kamera na pofalićima slika na 62 kmh jer je ograničenje 40 kmh zbog škole

postoji i jasno vidljiv znak da je na tom dijelu ogranicenje 40

prema tome oprez
potpuni stranac

#113 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by potpuni stranac »

jutros iz tramvaja, dok je stajao na semaforu, vidio sam 5- 6 bliceva, a imam utisak da su sporo vozili, svakako ispod 80, bojim se da ona tolerancija više ne postoji.
didgeridoo

#114 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by didgeridoo »

DaysleepeR wrote:oprez!

kamera na pofalićima slika na 62 kmh jer je ograničenje 40 kmh zbog škole

postoji i jasno vidljiv znak da je na tom dijelu ogranicenje 40

prema tome oprez
cini mi se da je tako bilo na pocetku...prijatelj mi prije neki dan rece da nisu mogli poslikati skoro svako auto na tom dijelu (pravac ilidza - bascarsija) pa su pomjerili na 60km/h...e sad to je rekla-kazala...ako neko ima jos info...
pun_mjesec

#115 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by pun_mjesec »

madner wrote:
pun_mjesec wrote:

izbrojali su broj prekrsaja kad su tek postavili kamere, mjesec dana... pa su onda opet izbrojali nakon par mjeseci... uzeli digitron i podijelili.
jel' sada jasnije? :D

ako nista, sigurnije je gdje su kamere... kad ih postave svuda onda ce bit jos sigurnije 8-)
madner

#116 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by madner »

pun_mjesec wrote:
madner wrote:
pun_mjesec wrote:evo, ovo ko prekrsi stvarno mu treba uzeti i vozacku i auto i 20 kerima...

izbrojali su broj prekrsaja kad su tek postavili kamere, mjesec dana... pa su onda opet izbrojali nakon par mjeseci... uzeli digitron i podijelili.
jel' sada jasnije? :D

ako nista, sigurnije je gdje su kamere... kad ih postave svuda onda ce bit jos sigurnije 8-)
Jašta je, stvarno je sigurnije kad neko prikoči kod senzora, ono bez ikakvog drugog razloga. Ja se osjećam stvarno sigurnije.
d2

#117 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by d2 »

Vendetta wrote: d2 tek sam vidjeh sta sve napisa,hahahaha. i ti volis eseje da pises :-D :-D talicemo se za tvog petaka,u najmnju ruku si bar toliko zasluzio :-D :-D
odo sad na benzinsku, daj 2.5 km da se utalimo :)
dimu

#118 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by dimu »

suljke wrote:Tacno tako niko ne tolerise 20 km/h preko ogranicenja, napravljena je omaska u zakonu tako da nema sankcije za prekoracenje do 20 km/h.
Kamere je u Sarajevi instalirala firma MIBO, za crveno svijetlo je stavljena tolerancija od 2 sekunde.
nije bas tako

kazna za 10-20 preko ogranicenja je 30 KM

nema kazne do 10 preko ogranicenja.
dino_xx

#119 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by dino_xx »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
dino_xx wrote: Ovako, nema nikakvih senzora...kamera radi aqko kamera-radar...ova kamera koja je bila kod rtv-a se premješta sa lokacije na lokaciju...prebacena je bila na stup, pa je sada kod ekonomske skole na pofalicima, gdje je ograničenje 40...inače nastimaju je da lovi auta koja voze više od 20km/h preko ograničenja tj. dok je bila kod rtv lovila je preko 80km/h,a sada kad je kod ekonomske lovi preko 60km/h i naravno crveno svjetlo...ovo je provjereno...drugo mene je uhvatila kod rtv-a te sam se malo raspitao, vozio sam 86km/h i kazna je bila 50KM, sto i nije nesto koliko sam ocekivao.
Pamet u glavu!

Ipak imaju senzori u asfaltu, firma MIBO Komunikacije je radila instalaciju senzora. Obrati paznju na asfalt na tim loakcijama.
Hej buraz, mislim da grijeste vi koji mislite da postoje senzori...ja znam frajera iz firme koja postavlja ovaj radar kameru...evo moze se fino vidjeti kamera na pofalicima stoji...slika kada prodjes tj.odzada...kolovoz/asfalt je moja struka...
and

#120 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by and »

pun_mjesec wrote
ako nista, sigurnije je gdje su kamere... kad ih postave svuda onda ce bit jos sigurnije
idila,saobraćajne policajce prebaciti u odjel za maloljetničku delikvenciju,a pare od prekršaja dati u obnovu ulica
atko

#121 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by atko »

dino_xx wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
dino_xx wrote: Ovako, nema nikakvih senzora...kamera radi aqko kamera-radar...ova kamera koja je bila kod rtv-a se premješta sa lokacije na lokaciju...prebacena je bila na stup, pa je sada kod ekonomske skole na pofalicima, gdje je ograničenje 40...inače nastimaju je da lovi auta koja voze više od 20km/h preko ograničenja tj. dok je bila kod rtv lovila je preko 80km/h,a sada kad je kod ekonomske lovi preko 60km/h i naravno crveno svjetlo...ovo je provjereno...drugo mene je uhvatila kod rtv-a te sam se malo raspitao, vozio sam 86km/h i kazna je bila 50KM, sto i nije nesto koliko sam ocekivao.
Pamet u glavu!

Ipak imaju senzori u asfaltu, firma MIBO Komunikacije je radila instalaciju senzora. Obrati paznju na asfalt na tim loakcijama.
Hej buraz, mislim da grijeste vi koji mislite da postoje senzori...ja znam frajera iz firme koja postavlja ovaj radar kameru...evo moze se fino vidjeti kamera na pofalicima stoji...slika kada prodjes tj.odzada...kolovoz/asfalt je moja struka...
Hajde razmisli onako malo logicki koliko bi bio komplikovan sistem da nema senzora ;) Ima senzora u asfaltu, pogledaj fino i vidjeces senzore koji rade na indukcionom principu.

Zamisli situaciju da ti prolazis propisno kroz raskrsnicu i bas u tom momentu ja prolazim pored tebe brzinom od 85 kmh, i kamera okine i na slici ja i ti kako da sistem detektuje ko je kriv? Zato fino postoje senzori u svakoj traci i znas se koji senzor odnosno u kojoj traci je napravljen prekrsaj ;)
VR6

#122 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by VR6 »

Cuj ne postoje senzori, ajd da se ne vide i ne osjete pod tockovima, moglo bi se nesto i pricati... :D
semmy

#123 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by semmy »

samo da vam kazem da blica i na zuto...kazna je 30km
Better Man

#124 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by Better Man »

semmy wrote:samo da vam kazem da blica i na zuto...kazna je 30km
Ja sam čitao intervju sa jednim od zaduženih za to i on je rekao da tolerišu na žuto i dvije sekunde na crveno.
semmy

#125 Re: KAMERA KOD RTV DOMA II

Post by semmy »

Better Man wrote:
semmy wrote:samo da vam kazem da blica i na zuto...kazna je 30km
Ja sam čitao intervju sa jednim od zaduženih za to i on je rekao da tolerišu na žuto i dvije sekunde na crveno.
a sto onda salju kazne kad tolerisu
Post Reply