Sad se ne zna ni ko pije ni ko placa
Vrijeme ja takvo da danas neki pocinju izjednacavati svu narodnu muziku s ovim glupim dum-dum turbo-folkom.
U mojoj se kuci vec decenijama slusaju i Hanka, oba Halida, a o sevdahu da i ne govorim. Moj je stari znao pucati iz Bosne u Zagreb, prije rata, po novu plocu Hanke, Muharema, itd.
Gdje sad mogu pjesme poput Halida Beslica kao sto su Zlatne strune, Ljiljani, Dijamanti, ..... trpati u isti kos s ovom budalestinom koja nam se danas servira. Halid je takodjer i poslije rata imao super pjesama krenuvsi od "Robinje" koja mi je super pjesma, pa i do "Malo je malo dana", i ova najnovija "Jablane" koja baca u sevdah.
Hanka takodjer, samo sto je s Hankom to da je narod napada zbog njene pojave - sto je njena stvar, takva je bila od samog pocetka. Hanka ima jedan od najljepsih glasova na tadasnjoj i danasnjoj estradi.
Kad se samo sjetim hitova "Zelene oci", pa "Ja te pjesmom zovem", "Kani suzo izdajice", "Vjetrovi tuge"
Hanka je Hanka, ima svoj stil i uvijek radi nesto novo, ali takodjer od pocetka pjeva sevdalinke i to cini i danas dani.
Ovogodisnji album "Sevdahom kroz vrijeme" je nesto posebno, potsjeca na MTV-ove Unplugged nastupe, glas i uzivo muzika. Ovo je nesto fantasticno, ko nije cuo, nek poslusa, nece se pokajati. Sama izvedba pjesme "Grana od bora" otvori srce i dusu.
Ova nova pjesma "Mojoj majci" skoro svakom trgne suzu iz ociju, a i "nek je od srca", je takodjer super pjesma.
Sve u svemu postoji razlika izmedju pravog narodnjaka i ovog seljackog sunda koji hara Balkanom. Danas medju nama vlada neki novi trend omalovazavanje sveg onog sto je vezano za nas i nasu zemlju
To nam se redovno servira, kao da je neki grijeh sto se ova zemlja odbrani, pa sad je sami moramo blatiti kroz ljude koji je cine, bio to pjevac, glumac ili neki obicni covjek.

Tudje nam valja, a nase nema sanse.
Ja sam bio i ostao ono sto jesam, volim ovu zemlju, kao sto volim i njenu pjesmu, pjesmu koja mi se svidja.
Nije ni Michael Jackson imao svaku bez mane, ili Madonna, ili Metallica, Backstreet Boys, i sta ja znam ko sve. Kome se brate moj mili ne slusa, ne mora slusati, nek slusa sta mu valja.