Nasi nekadasnji izrazi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Shoshana wrote:
basta sljezove boje wrote: a sto se Shoshaninog komentara tice, potpuno je deplasiran na ovoj temi. 80-ih se nije vodilo racuna o politickoj korektnosti, pa su tako i skecevi Nadrealista prepuni fora koje bi danas ljudi kao ona vjerojatno zabranili

quote]

:lol:

Na ovoj temi, ili na bilo kojoj drugoj... ja sam uvijek reagovala na izraze tipa 'firaon' i uvijek cu reagovati... Od tvog egocentrizma (koji se ispoljava kroz nevjerovatnu kolicinu tzv. projiciranja) jedino je veca tvoja nesposobnost da iz ispravnih premisa izvuces ispravan zakljucak.

To sto se tvoje vidjenje ispravnog prilagodjava javnom mnijenju nimalo ne znaci da se i vidjenje ostalih formira na isti nacin. Mene su moji roditelji naucili da razlikujem dobro od loseg, i nikada, ni 80-ih, ni 60-ih, ni 2000-ih mi nisu trebali ni zakoni, ni regulacije, ni pomodarstvo, ni Nadrealisti, ni isprazne floskule tipa 'politicki korektno' da bih znala sta je ispravno a sta nije.

Sto si ti naucila da izraz 'firaon' nije korektan prije par godina (uostalom izraz 'politicki korektan' je stariji od 80-ih, al' ko bi to tebi objasnjavao), ne znaci da su i ostali, i, najljepse te molim, ne pripisuj meni vlastite moralne nedoumice. Tebi je, ocito izraz 'firaon' bio prihvatljiv sve dok se drustvene struje u Bosni nisu promijenile. Ovakvi tvoji spontani postovi govore mnogo vise o tvojoj licnosti, nego oni u kojima se trudis da se prikazes kao borac za ljudska prava... Ne znam sta je pateticnije, kad se provalis, ili kad se iz provale vadis...

Za dalju autospoznaju, toplo ti se preporucuje da procitas ponesto o NDP.

Prijatno,
ma boli me dzon ko si a jos manje ko zelis biti

odjebi u skokovima
Shoshana

Post by Shoshana »

Ispravno je 'djon' :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

idi kuci pa se ponasaj :P
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Shoshana wrote:Ispravno je 'djon' :D
:D

jos mi ukrade trademark :D
Prozor

Post by Prozor »

Bea_Trix wrote:
Prozor wrote:
Ovo za dobar dan stoji, moj prijatelj je doveo djecu iz Njemacke nakon rata, i kad su uletili u neku zlataru i pozvali "dobar dan" prodavacica se istog casa jako smrcila...
da je dobar dan bilo omrazeno u ratu i poslije rata, to je cinjenica... ali danas, u javnoj komunikaciji, najcesce mi odzdrave na dobar dan. mislim, ako neko odsuti, to je pitanje njegove pristojnosti. vjerujem da ima mjesta u BiH u kojima je jos uvijek nepopularno.
Dogadjaj je bio odmah poslije rata, danas je definitivno drugacije...
tavijapi

Post by tavijapi »

sretna nova jebem ti staru
Post Reply