I jedino tako ce se vratiti "potpisnici"...JEDRILICA wrote:Trener ce biti Vlatko Glavas!
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- alphonse kauders
Evo i Nijemci kontaktirali Mateusa i nije baš da nema pojma, pa ko može neka prevede (meni mrsko):
http://www.sport1.de/de/sport/artikel_2081000.html
- DaysleepeR
Sve u svemu nista nije dogovoreno niti je Matthaus nesto plaho zainteresovan
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
loddar je itekako zainteresovan
- Mahalac
dje ne bi bio...ko ce ga? Eto Njemci budale pa ga nema nigdje u bundesligi pa cak ni u drugoj ligikarabaja-x wrote:loddar je itekako zainteresovan
I. Zukanovic, vrlo dobar covjek i strucnjak steta sto ga nema na spisku...ma sve je ovo ionako jos jedna igranka
-
adisio
Joj koje komedije na ovom forumu. Najbolji su ovi sto govore nebi Mateusa, Kodru, Osima... Bazdarevica za mladu haha pa ljudi vi niste normalni. Pa ljudi budite sretni ako nam selektor ne bude neko tipa Odovic, Ninkovic, Nikic... Neko ko ce se uciti na reprezentaciji. BILO KOJE ZVUCNO IME JE PUNA SAKA BRADE
- abondanzieri
I meni je bilo mrsko da prevodim,samo mi je zapalo za oko da je ponovo aktuelan njegov povratak na Balkan nakon sto je bio trener Crvene Zvezdealphonse kauders wrote:Evo i Nijemci kontaktirali Mateusa i nije baš da nema pojma, pa ko može neka prevede (meni mrsko):
Nidje veze
-
Partizanaabondanzieri wrote:I meni je bilo mrsko da prevodim,samo mi je zapalo za oko da je ponovo aktuelan njegov povratak na Balkan nakon sto je bio trener Crvene Zvezdealphonse kauders wrote:Evo i Nijemci kontaktirali Mateusa i nije baš da nema pojma, pa ko može neka prevede (meni mrsko):
http://www.sport1.de/de/sport/artikel_2081000.html![]()
Nidje veze
- abondanzieri
Izgleda da je i tebi bilo mrsko da prevodislocation wrote:Partizanaabondanzieri wrote:I meni je bilo mrsko da prevodim,samo mi je zapalo za oko da je ponovo aktuelan njegov povratak na Balkan nakon sto je bio trener Crvene Zvezdealphonse kauders wrote:Evo i Nijemci kontaktirali Mateusa i nije baš da nema pojma, pa ko može neka prevede (meni mrsko):
http://www.sport1.de/de/sport/artikel_2081000.html![]()
Nidje veze
-
admir karic
nado sam se fakat da ye to sa matheusom nest ozbilyno, al cini se da od toga nema bas nist 
evo sta ce civyek rekao:
http://www.nogometni-magazin.com/dam-3681d.shtml
ey ya... tuzna ye nasa sudbina!!!
YA
evo sta ce civyek rekao:
http://www.nogometni-magazin.com/dam-3681d.shtml
ey ya... tuzna ye nasa sudbina!!!
YA
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
eno gore na onoj njemačkoj stranici je reko da je se dvaput sastajao sa ovim iz saveza....ništa nije dogovoreno veli...al tako je pričo i prije nego što je preuzeo mađarsku...između ostalog piše u tekstu
-
admir karic
koliko smo mali, i neznacayni, nazalost, pokazuye i to koliko imamo kandidata za selektora!!! u koye ye yos repke bilo ovoliko imena??? pa nemoze svako vala i biti...
al toliko kandidata, nidye vezze!!!
mozda osim nasih velikih fudbalskih imena (kao fudbalera), koyi ocigledno nece da rade sa masim savezom, koyi ye kakav yeste, yedino iz bosne bi mozda mogao IBRO ZUKANOVIC!!! u repki imamo nekih igraca koyima ye bas on dao sansu, i zna kaki su i koliko mogu... al ipak, matheus bi po meni bio naybolyi izbor, ak ye vec u konkurenciyi, kako kazu!
YA
al toliko kandidata, nidye vezze!!!
mozda osim nasih velikih fudbalskih imena (kao fudbalera), koyi ocigledno nece da rade sa masim savezom, koyi ye kakav yeste, yedino iz bosne bi mozda mogao IBRO ZUKANOVIC!!! u repki imamo nekih igraca koyima ye bas on dao sansu, i zna kaki su i koliko mogu... al ipak, matheus bi po meni bio naybolyi izbor, ak ye vec u konkurenciyi, kako kazu!
YA
- cyprus
Vodio nekoliko jačih francuskih klubova, igro finale afričke lige šampiona. Eto, da ništa drugo nema što se veže uz Mešino ime, zar ovo nisu dovoljni razlozi koji čine njegovo predlaganje za mladu reprezentaciju besmislenim?bruce lee wrote:koje svjetske razmjere, drug? ili bar priblizno svjetske?! ja mesu veoma postujem, ali hajd da ne pretjerujemo. potencijal jeste, ali da je stvjetski priznati strucnjak?!? zasto? sto je uveo istres u prvu ligu?!cyprus wrote:Možda je je do mene, al volio bih da me neko podsjeti koji je to još dokazan stručnjak u svjetskih ili bar približno svjetskim razmjerama pristao da bude selektor nečije mlade reprezentacije. Mislim, ne tvrdim da takvih slučejeva nema, ali volio bih da mi neko da neke primjere.bruce lee wrote:...a bazdarevic kao selektor mlade repke. obrazlozenje sam vec dao.
Inače, moje mišljenje je da bi vođenje mladih reprezentacija trebalo pepustiti, još ne dokazanim, ali perspektivnim mladim trenerima. Al, to je samo moje mišljenje.
kao trener mlade repke moze steci iskustvo i rejting. a onda preuzeti A-repku. po uzoru bilica u hrvatskoj.
- abondanzieri
I ja mislim da nema bas previse smisla predlagati Mesu za selektora mlade reprezentacije
- Mahalac
Iako je sve ovo suplja ali primjećujem da već dva puta spominješ Odovića kao lošu opciju i lošeg trenera, što samo govori koliki "znalci" daju sebi za pravo da pametuju o svemu...zato nam i jest u savezu ovako kako jest.
- bruce lee
bazdarevic je u francuskoj vodio istres i trenutno vodi grenoble koliko ja znam. sa istresom je imao veliki uspjeh kada je usao u prvu ligu, tacno. ali jesu li te dvije adrese neke od "jacih" u francuskoj?!cyprus wrote:Vodio nekoliko jačih francuskih klubova, igro finale afričke lige šampiona. Eto, da ništa drugo nema što se veže uz Mešino ime, zar ovo nisu dovoljni razlozi koji čine njegovo predlaganje za mladu reprezentaciju besmislenim?bruce lee wrote:koje svjetske razmjere, drug? ili bar priblizno svjetske?! ja mesu veoma postujem, ali hajd da ne pretjerujemo. potencijal jeste, ali da je stvjetski priznati strucnjak?!? zasto? sto je uveo istres u prvu ligu?!cyprus wrote: Možda je je do mene, al volio bih da me neko podsjeti koji je to još dokazan stručnjak u svjetskih ili bar približno svjetskim razmjerama pristao da bude selektor nečije mlade reprezentacije. Mislim, ne tvrdim da takvih slučejeva nema, ali volio bih da mi neko da neke primjere.
Inače, moje mišljenje je da bi vođenje mladih reprezentacija trebalo pepustiti, još ne dokazanim, ali perspektivnim mladim trenerima. Al, to je samo moje mišljenje.
kao trener mlade repke moze steci iskustvo i rejting. a onda preuzeti A-repku. po uzoru bilica u hrvatskoj.
pretpostavljam da pod "jacim" francuskim klubovima ne mislis one najsnaznije ili bar najtradicionalnije (tipa lyon, marseilles, psg ili monaco). ali su za mene po toj logic "jaki" francuski klubovi bourdaux, auxerre, lille ili moj voljeni souchaux (a volim ga kao navijac zelje, zato sto je mesa igrao tu). a ne znam da je mesa vodio bilo kog od njih.
izmedju istres-a i grnoble-a je bio u tunisu (svaka cast za finale, al nije ti to bas svjetski nivo koji spominjes) i u katru.
mesa je veliko ime naseg fudbala (da ponovim: kao navijac zelje ga pogotovo postujem i volim) i imao bi autoritet kao selektor, sto je trenutno najvaznija predispozicija. ali bi mi bilo zao da se jedan takav (ipak za internacionalne prilike jos uvijek premalo iskusan) trenerski ptencijal POTROSI na a-repku, jer bi tu previse bio u centru paznje.
pogledaj sta je bilic napravio u hrvatskoj. da je prije 3-4 godine odmah dosao na kormilo njihove prve repke, sumnjam da bi mu to uspjelo. pa nasa mlada reprezentacija je tukla hrvatsku 4-1 u vinkovcima, trener hrvatima je bio upravo taj bilic. ali covjek je tu istupio rogove i gledaj sta sad radi (pri tome sam svjestan cinjenice da je stanje u cro-savezu mnogo bolje nego sto je kod nas i da su im tu na mjestima relativno mlada, ali priznata imena, tipa prosineckog).
hebat ga. da ne pravim filozofiju od toga. mesa mi je preveliki potencijal da se u ovakvoj situaciji i sa njegovim moralnim vrijednostima potrosi na toj poziciji. bice optimalan za 3-4 godine - a do tada odlicno mjesto za kaljenje u21: nisi u centru paznje medija, ali skontas reprezantativne ritmove i mehanizme i gajis talente.
a trenutno je po mom misljenju optimalan bajevic. ostajem pri tome
Last edited by bruce lee on 28/12/2007 00:12, edited 2 times in total.
- Miner
Zalosno je da se sad sve ponovo vrti oko izbora selektora. Ko biva rjesili smo sve probleme i sad jos samo da imenujemo pravog covjeka i to je to.
Ahmet Pasalic je samo vrh ledenog brijega, isto je i sa Usanovicem.
Pa ljudi kod nas se u nogometu pitaju Iljo Dominković, Sulejman Colakovic, Tigar, Cemalovic i ostali nogometni mediokriteti i kriminalci.
Luis Van Gal se sa njima ne bi mogao nositi a da se nosi neko iz ove gomile kandidata.
Bojim se da se nece mnogo toga promjeniti bez obzira koga izaberemo.
Srbija je dobar primjer kako dzaba i dobar selektor i dobri igraci kad se kriminal previse uvuce u savez. Hrvatska je opet dobar pozitivan primjer ali mi smo miljama daleko od toga, nazalost.
Volio bih da se varam i volio bih da mi svi kazu na kraju iduceg ciklusa "eto vidis da si pogrijesio" ali ...
Ahmet Pasalic je samo vrh ledenog brijega, isto je i sa Usanovicem.
Pa ljudi kod nas se u nogometu pitaju Iljo Dominković, Sulejman Colakovic, Tigar, Cemalovic i ostali nogometni mediokriteti i kriminalci.
Luis Van Gal se sa njima ne bi mogao nositi a da se nosi neko iz ove gomile kandidata.
Bojim se da se nece mnogo toga promjeniti bez obzira koga izaberemo.
Srbija je dobar primjer kako dzaba i dobar selektor i dobri igraci kad se kriminal previse uvuce u savez. Hrvatska je opet dobar pozitivan primjer ali mi smo miljama daleko od toga, nazalost.
Volio bih da se varam i volio bih da mi svi kazu na kraju iduceg ciklusa "eto vidis da si pogrijesio" ali ...
-
fyshek
Jeste, evo i sam kaže kako je i sam zainteresiran čovjek pravo entuzijastičan i voljan ko ga ne bi vakog, pogotovo kad bi i on ušao na teren s igračima.karabaja-x wrote:loddar je itekako zainteresovan
- karabaja-x
ne znam na onom njemačkom linku je reko da je zainteresovan, i da imamo dobar tim (fyshek wrote:Jeste, evo i sam kaže kako je i sam zainteresiran čovjek pravo entuzijastičan i voljan ko ga ne bi vakog, pogotovo kad bi i on ušao na teren s igračima.karabaja-x wrote:loddar je itekako zainteresovan![]()
![]()