Auto za 8000 KM ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mahalac

Post by Mahalac »

Ko god nema para za bolje nek kupi FIAT!
VeHdad

Post by VeHdad »

Odustajem!

Sretno coeku koje god auto kupi..
bad.boy_sa

Post by bad.boy_sa »

[quote="Mahalac"][b]Ko god nema para za bolje nek kupi FIAT![/b][/quote]

hahaha :lol: :lol: :lol:
Qler

Post by Qler »

milano izgleda ima sve modele fiata :D
vlado6

Post by vlado6 »

aj sve ponovo ( zbog mene )! :)

Nisam bio ovih dana za kompom, vidim da sam posijao sjeme razdora izmedju pristalica VW i FIAT a. Al dobro...

Nisam jos kupio auto, odlucio sam malo sacekati, bar ovih par dana dok ovi praznici prodju, pa cu opet traziti.

Ovako, Fiat punto, 1.1 1.2 sa dobrom opremom kosta oko 8.500 KM ( a nije bijele boje )!

Gledao sam jos neka auta i to, ali zaintrigirao me post od 'milano'

kaze:
Golf 4 verzija 1,4 star 7 godina kosta 2500 eura. Koliko je kod vas? To se moze uvesti.
prijatelju, znamo li se? :) Kad ces u rodne grude... ?
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

milano wrote:
anais_nin wrote:
milano wrote:ma ja jaran, cuo od jarana... jaranovog jarana... Bezvezne lazi koje nikoga ne interesuju. ZUato su fiati kod vas dostupni po nizim cijenama. Zbog papaka koji tako misle... Bas je to super, moze se uzeti auto, a da nije precjenjen ko svabe i ostali... Dok je papaka mjerice se vrijeme sine Kemo. UUU to je iz valtera... Ispravka-dok je papaka vozicemo jeftinije fiate, lancie, alfe,... Ni ferari nije cemu jelde-gazde su iz fiata :lol: :lol: :lol:

@milano, ohani u nacinu obracanja drugim forumashima :oops: ili ti ga povuci rucnu :oops: jer ako ja budem morala kociti, bice naglo.... :D
koji si ti sad faktor? Ne prijeti. Radi li ti rucna :lol: :lol: :lol:
ona nikada ne prijeti, samo iznosi cinjenice! ona je, eh da ti je znati.. a ti, ti si u Banovicima na doceku nove godine pa tamo isprobaj rucnu, kvacilo, getribu, anlaser itd, budes imao kad... sretna nova milane! :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

@Milano,
mislim da neces dolazit na forum u 2008 :D

@ostali,
ko bude "kvotirao" vishe od jednog posta JAO MU SE :music:
johntra

Post by johntra »

opasni su ovi admini pravo..malo gledajte na obje strane, pa ćete vijdeti ko se fata spolnih organa...milano jeste malo žustriji i brži na jeziku, al to je sve mnogo manje od nekih likova ovdje...

e hajmo sad da se igramo malo...hoćete da počnem pričati o golfu četvorci i petici sa 2.0 TDI motorom, ustvari da vam nađem brdo primjera iz prve ruke?...hoćete li da počnem pričati o pucanju mjenjača na četvorkama TDI ili ne daj Bože na peticama...hoćemo li malo da pričamo o nekvaliteti passata B6?...ali likovi se tješe, ko pljunuli su puno para, pa se neće VW kvariti..hahaha..takve najviše volim, a kad im se pokvari, onda se ušute da se ne bi izlevatili i da se ne bi vidjelo kako su glupi...ja sam za svoje auto dao osam milja i perfektno znam šta mogu očekivati za te pare..dok neki daju dva ili tri puta više za auto iste klase...
idemo dalje...bosch pumpa nije prozvod FIAT-a nego BOSCH-a..prema tome ja tu stvarno ne vidim svrhu rasprave...ili ako želite malo da vam pobliže objasnim, pošto vidim da čitate svjetske statistike :D , ta bosch pumpa je ista ona koja se ugrađuje u sve ostale motore tih generacija, mnogih proizvođača..pumpa istog serijskog broja se ugrađuje u Astru G i mislim da je svako čuo po jedan slučaj belaja ovog automobila sa bošikom...bar ja jesam, al opet ne tvrdim da je ta Astra loše auto...nisu ljudi iz BOSCH-a krivi što mi imamo smeće od goriva ili što su neki naši đikani navikli da sipaju ložiku i dalje...
ado jarane, ima li kakvih novih statistika...lako ti se Toyote hvatati, ali vidim i oni nešto idu u opozive često...prije si se sigurno kleo u VW, sad ti je Toyota draga, možda ti sutra bude Opel drag, kad se GM vrati na prvo mjesto po globalnoj prodaji :-)

i evo vam jedan informacija, onako baš friška...
Fiat sve više diže ugled na automobilskom tržištu, što potvrđuje uspjeh modela 500, Grande Punto i Bravo. Upravo je objavljeno da se garancija na modele Panda, Grande Punto, Bravo, Croma, Ulysse, Sedici und Doblò produljuje na pet dodina, odnosno do 500.000 km. To je usporedivo s jamstvom Kije, koja na svoje modele daje sedam godina garancije, ali ‘samo’ 150.000 km. Zasad to, nažalost, vrijedi samo za talijansko tržište, no, uskoro se, zasigurno, pozitivne novosti očekuju i na našem tržištu.
pa-pa...
ado-šampion

Post by ado-šampion »

johntra wrote: ado jarane, ima li kakvih novih statistika...lako ti se Toyote hvatati, ali vidim i oni nešto idu u opozive često...prije si se sigurno kleo u VW, sad ti je Toyota draga, možda ti sutra bude Opel drag, kad se GM vrati na prvo mjesto po globalnoj prodaji :-)
Johntra "jarane" (ne znam koliko je pristojno oslovljavat ovako nekoga koga ne znaš ali eto...), ja se ne hvatam Toyote zbog statistika. Meni se Avensis jaaako svidio kao auto kad sam ga probao, a onda kad skontam da je Toyota na vrhu po pouzdanosti, da su Toyotina auta trenutno "In", da i sam vozim Japanca, to još više podupre taj dojam. Inače, meni je BMW broj 1, "head and shoulders" iznad svih ostalih, oni koji su duže na forumu to znaju.
Što se tiče VW, ne sviđaju mi se uopšte njihova auta, a još kad skontaš da vozaš k..a auto i još ne možeš mirno zaspat... neka hvala. Zapravo, Njemci mi se nikako ne sviđaju. Čast BMW-u i Mercedesu, ali njemačka auto-industrija je "popušila" od japanske, koliko se god Auto Bild i slični trudili da dočaraju suprotno. Japanci su (uvijek bili) udobniji, pouzdaniji su, sad su i po dizajnu ispred Njemaca. Pogledate samo srednju klasu ... Avnesis, Accord, Mazda 6, tri vjerovatno najljepšta auta u klasi su japanska, nekad nezamislivo. Odosmo predaleko od teme.
Hoću da ti kažem, meni je glavno da mi se auto sviđa, a to za statistike nema veze, ali kad se takav zove Fiat džaba sve.
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

ooo vlado, jesi kupio auto?

iako vozim vw-a godinama, i to golfa 2, venta i golfa 4, uvijek sam govorio kako su japanski auti bolji (meni draga honda i toyota). za naše prilike nije baš najpametnije ih kupiti ali jesu bolji.

punto, jest da je fiatov, nije skroz za bacit. mislim, 8000, ne možeš očekivati nešto moćno za te pare, a novije.

milano zasluženo u penziji.
Qler

Post by Qler »

vala johntra ja nikad nisam rekao da VW valja :D i znam i za njihove mane, nisu oni dzaba odmah iza fiata po nekvaliteti. Govl IV 1.9SDI i 1.4 benzin isto imaju probleme sa mjenjacima, passat sa lafetama i prednjom osovinom, opelu astri dti haman pa garancija da ce otici bosch pumpa... ima milion primjera, ali realno fiat prednjaci, hebi ga ali to je tako... sva auta imaju mane samo neki ih imaju manje, neki vise..
Better Man

Post by Better Man »

ado-šampion wrote:
johntra wrote: ado jarane, ima li kakvih novih statistika...lako ti se Toyote hvatati, ali vidim i oni nešto idu u opozive često...prije si se sigurno kleo u VW, sad ti je Toyota draga, možda ti sutra bude Opel drag, kad se GM vrati na prvo mjesto po globalnoj prodaji :-)
Johntra "jarane" (ne znam koliko je pristojno oslovljavat ovako nekoga koga ne znaš ali eto...), ja se ne hvatam Toyote zbog statistika. Meni se Avensis jaaako svidio kao auto kad sam ga probao, a onda kad skontam da je Toyota na vrhu po pouzdanosti, da su Toyotina auta trenutno "In", da i sam vozim Japanca, to još više podupre taj dojam. Inače, meni je BMW broj 1, "head and shoulders" iznad svih ostalih, oni koji su duže na forumu to znaju.
Što se tiče VW, ne sviđaju mi se uopšte njihova auta, a još kad skontaš da vozaš k..a auto i još ne možeš mirno zaspat... neka hvala. Zapravo, Njemci mi se nikako ne sviđaju. Čast BMW-u i Mercedesu, ali njemačka auto-industrija je "popušila" od japanske, koliko se god Auto Bild i slični trudili da dočaraju suprotno. Japanci su (uvijek bili) udobniji, pouzdaniji su, sad su i po dizajnu ispred Njemaca. Pogledate samo srednju klasu ... Avnesis, Accord, Mazda 6, tri vjerovatno najljepšta auta u klasi su japanska, nekad nezamislivo. Odosmo predaleko od teme.
Hoću da ti kažem, meni je glavno da mi se auto sviđa, a to za statistike nema veze, ali kad se takav zove Fiat džaba sve.
jedan čovjek je prodao VW Golfa 4 koji je bio u fantastičnom stanju iz samo jednog razloga, a to je da nije mirno mogao auto parkirati vani , a da ne razmišlja da li će ga ko ukrasti. U market kad je išao ostavljao je dijete u autu radi sigurnosti. VW auta imaju daleko najlošije brave od svih automobila i vrlo lako se otvaraju i kradu. Jebeš auto (a to se posebno odnosi na golfa) kad s njegovim ključem možež otvoriti drugo auto (misli se na golfa, odnosno VW auta i ostala u njihovom koncernu).
Last edited by Better Man on 03/01/2008 18:50, edited 1 time in total.
johntra

Post by johntra »

ma nije ni dijete u autu neka garancija sigurnosti, vidiš da i njih kradu skupa sa autima ovih dana :D

ado šampionu, jarane nije pogrdna riječ, tako da nisam ništa pogriješio kad sam to rekao :-D
ja također jako cijenim i volim toyotu...imao sam priliku ljetos da se družim sa Avensisom 2,2 D4D, full oprema...mene je to auto oduševilo u svakom smislu, a vozio sam je sedam dana...ali džaba, nijedna toyota mene ne može zaintrigirati, fali joj ono nešto, na kraju krajeva zna se šta bih iz te klase :D

da ne idemo više u off, nadam se da će momak naći nešto, barem do 8200KM :D
Qler

Post by Qler »

johntra wrote:ma nije ni dijete u autu neka garancija sigurnosti, vidiš da i njih kradu skupa sa autima ovih dana :D

ado šampionu, jarane nije pogrdna riječ, tako da nisam ništa pogriješio kad sam to rekao :-D
ja također jako cijenim i volim toyotu...imao sam priliku ljetos da se družim sa Avensisom 2,2 D4D, full oprema...mene je to auto oduševilo u svakom smislu, a vozio sam je sedam dana...ali džaba, nijedna toyota mene ne može zaintrigirati, fali joj ono nešto, na kraju krajeva zna se šta bih iz te klase :D

mercedes C klasa :D 8-)
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

nadje li se auto za 8000 KM :? :razz:
beco

Post by beco »

Ja stvarno ne vidim sto se raja ovde toliko prepucava. NAjbolji nacin da vidis kakva su kola, je preko strancice kao "what a car", tamo nades user reviews i to ti je najsigurnija provjera. Samo primjer Opel Corsa, koja je svrstana u vrh svih testova B segmenta, je veoma zatrpana problemima, od cvilecih kocnica, preko otkazivajna kocnica, do nepostojanja podvozja do pretjerane potrosnje. Recimo ljudi su ocjenili da je 3x kvalitetniji clio, sto je ne moguce ako se drzimo predrasuda, jer "Francuska auta su nekvalitetna".
johntra

Post by johntra »

Qler wrote:
johntra wrote:ma nije ni dijete u autu neka garancija sigurnosti, vidiš da i njih kradu skupa sa autima ovih dana :D

Alfa 159 :razz:
Rambo-Amadeus

Post by Rambo-Amadeus »

Dva dobra Golfa 2 od 4000KM, dizela, godiste 87-88 godina, pri cemu jedan vozas a drugi koristis za rez. dijelova
Noviji (89-91) su skuplji, jedino benzince ali oni, pak, puno trose...

Mislim, nema se sta vise razmisljat
Hendrix

Post by Hendrix »

Ma jarane kupi mjesečnu od GRASa i mani se slušanja prepucavanja koje je auto bolje. :-D
ado-šampion

Post by ado-šampion »

johntra wrote:
Qler wrote:

Alfa 159 :razz:
BMW 320d :D

Kad pare ne bi bile problem, a ako/pošto jesu onda Avensis. Izvinjavam se za offtopic ...
Better Man

Post by Better Man »

Svijest klasičnog Bosanca je da auto valja jedino ako je Njemačko. Opće poznato je da su Japanska auta daleko ispred Njemačkih. Dovoljno je navesti samo Toyotu. Francuzi su takođe dosta napredovali i po kvaliteti, voznim osobinama i udobnosti su sigurno ispred VW vozila (golf, passat, polo itd.).
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

Better Man wrote:Svijest klasičnog Bosanca je da auto valja jedino ako je Njemačko. Opće poznato je da su Japanska auta daleko ispred Njemačkih. Dovoljno je navesti samo Toyotu. Francuzi su takođe dosta napredovali i po kvaliteti, voznim osobinama i udobnosti su sigurno ispred VW vozila (golf, passat, polo itd.).
Pa pita li se iko sto je svijest klasičnog Bosanca takva,možda zato što su Njemačka auta služila generacijama jedne porodice ,zato sto se Golf II,prenosio sa oca na sina, treba shvatiti da je BIH takvo podrucije u kojem je VW opstao kao simbol kvalitete (vwliku ulogu tu igra i TAS) , slično tome Amerikanci do prije 3-4 godine nisu prihvtali auto ako u njemu nije bio V8 motor.

A ovo boldirano , kažeš daleko ispred ,daleko ispred u čemu, u razvoju motora ??? pa ne bih baš rekao ,zna se ko u zadnjih par godina osvaja nagradu za motor godine , da BMW a sto se tice sigurnosti recimo Toyota corolla 4 zvjezdice a Bmw serije 1 5 zvjezdica,takodje BMW prvi unosi buducnost u automobilsku industriju .OBAVEZNO POGLEDAJTE CLIP, dosta se ima tu raspravljati :razz: :razz:

http://youtube.com/watch?v=Kc-zg7vuH9I
Incub

Post by Incub »

Better Man wrote:Svijest klasičnog Bosanca je da auto valja jedino ako je Njemačko. Opće poznato je da su Japanska auta daleko ispred Njemačkih. Dovoljno je navesti samo Toyotu. Francuzi su takođe dosta napredovali i po kvaliteti, voznim osobinama i udobnosti su sigurno ispred VW vozila (golf, passat, polo itd.).
Driveri sta mislite o Peugeotu 206 negdje 2000-2001 cijene su im oko 10.000. IMate li neka iskustva o kvaliteti,isto tako Wolkswagen Lupo slicnog godista. Od motora mislim na benzince 1.0 1.1...
Pozdrav
mali_macak

Post by mali_macak »

Oglas:
Ford Fiesta
1999 god.
1.25 motor 16V
odlicno stanje
ghia oprema (Full, da ne nabrajam sad :) )
silver metalic
samo 8500km
:D
VeHdad

Post by VeHdad »

Post Reply