gdje su najgori konobari?
-
Downunda
Pa svako sudi po sopstvenom iskustvu, a ja sam baš u "Operi" imao katastrofalno iskustvo ljetos, na svirci "Konovoja"!dr.gog wrote:Zbog tvog posta sam nazvao četvoricu ljudi s kojima pijem kafe u Operi(doduše ja sam tamo jednom sedmično,a oni stalno),i svi mi kažu da se to ,fakat teško u Operi može desit.Konobari su dobro plaćeni i nisu nagudrirani mahalci loših živaca.komeba wrote:Opera,
konobaru narucis kafu i casu vode,on potvrdi da ce donijeti i donese samo kafu,pa kad mu ponovo kazes da treba casa voda on kaze da ce donijeti i ne donese i mozes tako bezbroj puta dok sam ne popizdis i ne odes do sanka ili ga posaljes u pm.Nevjerovatan bezobrazluk!
Ima jedan u SSH koji mi sisa živce sa prekratkom kafom,ili kafom koju nisam naručio uopšte(donese kafe a i ne pita jesu li baš svi za kafu),ali šta ću kad neka mjesta imaju dušu pa trpim,ha ja,nije niko nikom na glavi a ni na novčaniku,pa izvoli traži drugu kafanu a neljubaznog pošaljite pred rajom tamo gdje mu je mjesto...
Došli smo koji satić ranije (šatro da zauzmemo mjesta) i normalno počeli lagano cugati (i normalno poprilično smo potrošili), ali pošto je svrika kasnila, malo smo lafo "predahnuli", ali (e pazi sad);
kad' je svirka krenula, onaj konobar (tzv "Princ Valiant") sa onom tuta-paž frizurom, je počeo obljetati oko raje k'o lud, ne bi li dok je svirka trajala, raja što više popila, i dolazi kod nas i kaže "Ne možete stajati tu ili piti kisele cijelu noć"!!! A to što smo ranije ostavili ceha preko stoje, to ništa?! I još kaže: "Gazde se ljuti"! (on mu dođe k'o neki glasnogovrnik); normalno gazde nije bilo ni na mapi!
Trebam li spomenuti da "finim curicama" koje pijuckaju jedan "Pago" ili brusnicu na slamkicu 4 sata i ne prilazi!
Mislim, nemoj me pogrešno shvatiti, ali to je naše iskustvo, kontaš?
- adda_sa
otkud ti u AG.,,,gradjevinac il arhitekta...kolega sigurno heheroki wrote:U AG-u je bio jedan konobar.Mi fino udemo i cekamo jedno pola sata.Kada vidimo da nema fajde cekati zovnemo doticnog i kad narucimo cekamo jos jedno 20 minuta.U zadnje ga vrijeme ne vidam da radi
- elixiaboy
kakav Nesscafe? Valjda NescaféAmazonka27 wrote:a angolo u hrasnom?
narucim ja Nesscafe.
Ona: classic, chokolada,vanilija...reko ness obicni, ne kapucino...kaze ona...pa samo zato vas i pitam...pa reko...ima classic i kapuchino...da nebude zabune
donese ona nesto...kao indijski chaj...spusti i ode
zovem je...Narucila sam ness
ona: pa to je ness
Ja: koji ness?
Ona: pa classic
Ja: Ness kao nesscafe
Ona: da u kesici...
Ja: Mogu li vidjeti tu kesicu, jer ovo je voda sto ste ste mi donjeli sa aromom kafe..
Ona shapce tamo shankeru, shanker mi pokazuje kesicu koja je tri puta veca od Nesscafe capuchino kesice...i na njoj velikim slovima pise FRANK
reko to je frank...
kaze ona...ne ovoje ness
reko ja znam citati F R A N K
kaze ona..al mi ovo prodajemo kao ness![]()
Ja: al ja sam narucila ness i hocu ness...necu frank i necu chaj. i dajem joj ja sholju i racun...donesite mi fantu...a ovo necu platiti
i ona meni zove gazdaricu...
dodje gazdarca...ja objasnim situaciju...ona podera racun i izvinjava se zena...
ja preko vrata...nikad vise...
i sad kad god napomenem nesscafe al molim vas bas nesscafe...konobari me blijedo gledaju...jer nema sta nepodvaljuju pod tim imenom...
-
shin
elixiaboy wrote:kakav Nesscafe? Valjda NescaféAmazonka27 wrote:a angolo u hrasnom?
narucim ja Nesscafe.
Ona: classic, chokolada,vanilija...reko ness obicni, ne kapucino...kaze ona...pa samo zato vas i pitam...pa reko...ima classic i kapuchino...da nebude zabune
Ja: Mogu li vidjeti tu kesicu, jer ovo je voda sto ste ste mi donjeli sa aromom kafe..
Ona shapce tamo shankeru, shanker mi pokazuje kesicu koja je tri puta veca od Nesscafe capuchino kesice...i na njoj velikim slovima pise FRANK
reko to je frank...
kaze ona...ne ovoje ness
Ja: al ja sam narucila ness i hocu ness...necu frank i necu chaj. i dajem joj ja sholju i racun...donesite mi fantu...a ovo necu platiti
dodje gazdarca...ja objasnim situaciju...ona podera racun i izvinjava se zena...
i sad kad god napomenem nesscafe al molim vas bas nesscafe...konobari me blijedo gledaju...jer nema sta nepodvaljuju pod tim imenom...
Ness
Buahahhahahahhahahahaa
- Amazonka27
za upisat se od smjeha...pogotovo sto na svakom cjenovniku i racunu pise ness...pa valjda to i narucim...
i problem je u duplom s i slovom sa kvacicom, al nije problem sto istresaju kesicu kapuchina u dvije sholje...
- superxenon
a i dalje si pio, vidi se... 
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
Ako želite da popijete proljev od kafe, bila to duža ili kraća i da čekate na uslugu po 15 do 20 minuta, onda Vam toplo preporučujem naše drage Slovence-Merkator. Fuj.
-
admir karic
Amazonka27 wrote:a angolo u hrasnom?
narucim ja Nesscafe.
reko to je frank...
kaze ona...ne ovoje ness
neka si vala neka si
YA
- roki
a ti si?arhitektaadda_sa wrote:otkud ti u AG.,,,gradjevinac il arhitekta...kolega sigurno heheroki wrote:U AG-u je bio jedan konobar.Mi fino udemo i cekamo jedno pola sata.Kada vidimo da nema fajde cekati zovnemo doticnog i kad narucimo cekamo jos jedno 20 minuta.U zadnje ga vrijeme ne vidam da radi
onda nismo kolege po faxu ngo po kaficu
- hary
Jedan konobar u Pozorišnoj je po meni najgori konobar u Sa.
Zoveš ga pola sata, kad dodje histeriše, stane ti na nogu, baci ti na sto ono što donese...
Valjda pojedini konobari misle da ih mušterije gledaju s visine. Ne znam do čega je.
S druge strane, konobari u (novom) Slatkom ćošetu su me prijatno iznenadili.Sve pohvale.
Zoveš ga pola sata, kad dodje histeriše, stane ti na nogu, baci ti na sto ono što donese...
Valjda pojedini konobari misle da ih mušterije gledaju s visine. Ne znam do čega je.
S druge strane, konobari u (novom) Slatkom ćošetu su me prijatno iznenadili.Sve pohvale.