gdje su najgori konobari?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
becu

Post by becu »

Radon PLaza, ako se ne zoves Hans ili Dzek, zaboravi ljubaznost i uljudnost.
Downunda

Post by Downunda »

dr.gog wrote:
komeba wrote:Opera,
konobaru narucis kafu i casu vode,on potvrdi da ce donijeti i donese samo kafu,pa kad mu ponovo kazes da treba casa voda on kaze da ce donijeti i ne donese i mozes tako bezbroj puta dok sam ne popizdis i ne odes do sanka ili ga posaljes u pm.Nevjerovatan bezobrazluk!
Zbog tvog posta sam nazvao četvoricu ljudi s kojima pijem kafe u Operi(doduše ja sam tamo jednom sedmično,a oni stalno),i svi mi kažu da se to ,fakat teško u Operi može desit.Konobari su dobro plaćeni i nisu nagudrirani mahalci loših živaca.
Ima jedan u SSH koji mi sisa živce sa prekratkom kafom,ili kafom koju nisam naručio uopšte(donese kafe a i ne pita jesu li baš svi za kafu),ali šta ću kad neka mjesta imaju dušu pa trpim,ha ja,nije niko nikom na glavi a ni na novčaniku,pa izvoli traži drugu kafanu a neljubaznog pošaljite pred rajom tamo gdje mu je mjesto...
Pa svako sudi po sopstvenom iskustvu, a ja sam baš u "Operi" imao katastrofalno iskustvo ljetos, na svirci "Konovoja"!

Došli smo koji satić ranije (šatro da zauzmemo mjesta) i normalno počeli lagano cugati (i normalno poprilično smo potrošili), ali pošto je svrika kasnila, malo smo lafo "predahnuli", ali (e pazi sad);
kad' je svirka krenula, onaj konobar (tzv "Princ Valiant") sa onom tuta-paž frizurom, je počeo obljetati oko raje k'o lud, ne bi li dok je svirka trajala, raja što više popila, i dolazi kod nas i kaže "Ne možete stajati tu ili piti kisele cijelu noć"!!! A to što smo ranije ostavili ceha preko stoje, to ništa?! I još kaže: "Gazde se ljuti"! (on mu dođe k'o neki glasnogovrnik); normalno gazde nije bilo ni na mapi!
Trebam li spomenuti da "finim curicama" koje pijuckaju jedan "Pago" ili brusnicu na slamkicu 4 sata i ne prilazi!

Mislim, nemoj me pogrešno shvatiti, ali to je naše iskustvo, kontaš?
adda_sa

Post by adda_sa »

roki wrote:U AG-u je bio jedan konobar.Mi fino udemo i cekamo jedno pola sata.Kada vidimo da nema fajde cekati zovnemo doticnog i kad narucimo cekamo jos jedno 20 minuta.U zadnje ga vrijeme ne vidam da radi
otkud ti u AG.,,,gradjevinac il arhitekta...kolega sigurno hehe
elixiaboy

Post by elixiaboy »

Amazonka27 wrote:a angolo u hrasnom?

narucim ja Nesscafe.
Ona: classic, chokolada,vanilija...reko ness obicni, ne kapucino...kaze ona...pa samo zato vas i pitam...pa reko...ima classic i kapuchino...da nebude zabune
donese ona nesto...kao indijski chaj...spusti i ode
zovem je...Narucila sam ness
ona: pa to je ness
Ja: koji ness?
Ona: pa classic
Ja: Ness kao nesscafe
Ona: da u kesici...
Ja: Mogu li vidjeti tu kesicu, jer ovo je voda sto ste ste mi donjeli sa aromom kafe..
Ona shapce tamo shankeru, shanker mi pokazuje kesicu koja je tri puta veca od Nesscafe capuchino kesice...i na njoj velikim slovima pise FRANK
reko to je frank...
kaze ona...ne ovoje ness
reko ja znam citati F R A N K
kaze ona..al mi ovo prodajemo kao ness :roll:
Ja: al ja sam narucila ness i hocu ness...necu frank i necu chaj. i dajem joj ja sholju i racun...donesite mi fantu...a ovo necu platiti
i ona meni zove gazdaricu...
dodje gazdarca...ja objasnim situaciju...ona podera racun i izvinjava se zena...
ja preko vrata...nikad vise...

i sad kad god napomenem nesscafe al molim vas bas nesscafe...konobari me blijedo gledaju...jer nema sta nepodvaljuju pod tim imenom...
kakav Nesscafe? Valjda Nescafé
shin

Post by shin »

elixiaboy wrote:

narucim ja Nesscafe.
Ona: classic, chokolada,vanilija...reko ness obicni, ne kapucino...kaze ona...pa samo zato vas i pitam...pa reko...ima classic i kapuchino...da nebude zabune
Ja: Mogu li vidjeti tu kesicu, jer ovo je voda sto ste ste mi donjeli sa aromom kafe..
Ona shapce tamo shankeru, shanker mi pokazuje kesicu koja je tri puta veca od Nesscafe capuchino kesice...i na njoj velikim slovima pise FRANK
reko to je frank...
kaze ona...ne ovoje ness
Ja: al ja sam narucila ness i hocu ness...necu frank i necu chaj. i dajem joj ja sholju i racun...donesite mi fantu...a ovo necu platiti
dodje gazdarca...ja objasnim situaciju...ona podera racun i izvinjava se zena...

i sad kad god napomenem nesscafe al molim vas bas nesscafe...konobari me blijedo gledaju...jer nema sta nepodvaljuju pod tim imenom...
kakav Nesscafe? Valjda Nescafé

Ness

Buahahhahahahhahahahaa :lol: :lol: :lol:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

:shock:

za upisat se od smjeha...pogotovo sto na svakom cjenovniku i racunu pise ness...pa valjda to i narucim...

i problem je u duplom s i slovom sa kvacicom, al nije problem sto istresaju kesicu kapuchina u dvije sholje...
Ali_G

Post by Ali_G »

Ovo za Radon Plazu nije tacno, barem u mom slucaju. Kad god smo bili tamo i konobari i konobarice su bili jako ljubazni.
Neelix

Post by Neelix »

u zadnjih 15 dana 2 puta sam bio u Santani (Mercator) i oba puta me docekala ovakva chasha

Image

preporucujem izbjegavanje tog mjesta. fuj.
pitt

Post by pitt »

pa jesi reklamirao :D:D:D
Neelix

Post by Neelix »

nisam. i ne znam zasto nisam :roll:
pitt

Post by pitt »

drugi put ponesi svoju solju i trazi da ti caj u nju naspu :D:D
superxenon

Post by superxenon »

a i dalje si pio, vidi se... :D
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

Post by suad-sarajevo »

Ako želite da popijete proljev od kafe, bila to duža ili kraća i da čekate na uslugu po 15 do 20 minuta, onda Vam toplo preporučujem naše drage Slovence-Merkator. Fuj.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

pa nepravi ti slovenac kafu
Michun

Post by Michun »

Samo da provjerim je li Neelix ziv nakon pijenja iz ove case :D Imal' herpesa jarane :sad:
sulesavic

Post by sulesavic »

Michun wrote:Samo da provjerim je li Neelix ziv nakon pijenja iz ove case :D Imal' herpesa jarane :sad:
Ja na prvi pogleda mislio da je napukla èa¹a...
Neelix

Post by Neelix »

Michun wrote:Samo da provjerim je li Neelix ziv nakon pijenja iz ove case :D Imal' herpesa jarane :sad:
neJma, srecom, nisam sklon valjda, nisam ga nikad ni imao :-?

jos mi nije jasno zasto se nisam zalio :-?
admir karic

Post by admir karic »

narucim ja Nesscafe.
reko to je frank...
kaze ona...ne ovoje ness

:) ko da si sa diktafonom bila :)
neka si vala neka si
YA
roki

Post by roki »

adda_sa wrote:
roki wrote:U AG-u je bio jedan konobar.Mi fino udemo i cekamo jedno pola sata.Kada vidimo da nema fajde cekati zovnemo doticnog i kad narucimo cekamo jos jedno 20 minuta.U zadnje ga vrijeme ne vidam da radi
otkud ti u AG.,,,gradjevinac il arhitekta...kolega sigurno hehe
a ti si?arhitekta :D :)
onda nismo kolege po faxu ngo po kaficu :D
roki

Post by roki »

koliko nabrojaste kafica ispada da su u svakom konobari uzasni.imal' đegod da ste ostali zapanjeni uslugom i profesionalnim odnosom prema musterijama
Michun

Post by Michun »

Manhattan u kulovica ulici. Kafa dobra, konobar(ica) fin, gazda cesto tamo pa ne smiju biti bRezobrazni. Jest da je zvagu cesto, ali...
roki

Post by roki »

Ja sam bio u restoranu Verdy.usluga na nivou.Konobari uvijek pri ruci,ispune svaku tvoju zelju za jelom i picem.Svako malo pitaju jel' jos nesto treba a opet nisu nametljivi.Sasvim normalan odnos koji i trazim za svoje pare,pa marka marka
hary

Post by hary »

Jedan konobar u Pozorišnoj je po meni najgori konobar u Sa.
Zoveš ga pola sata, kad dodje histeriše, stane ti na nogu, baci ti na sto ono što donese...

Valjda pojedini konobari misle da ih mušterije gledaju s visine. Ne znam do čega je.

S druge strane, konobari u (novom) Slatkom ćošetu su me prijatno iznenadili.Sve pohvale.
coek

Post by coek »

...
Last edited by coek on 22/03/2010 14:23, edited 1 time in total.
spreca

Post by spreca »

Gdjesu naj gori konobari?...

Citajuci postove izgleda da su najgori u Sarajevu... :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply