sva djeca imaju nagon da sve kriju od roditelja....tako da za belaje u skoli ili simpatije od male saznam prvo ja...ako nije moj nivo rjesavanja, objasnim joj da treba reci mami...bubavi wrote:Objasni ne kontam to ...
Dakle, neko vece mala na msn, dosla i simaptija online, i ja joj kazem DE NEK TI POSALJE SLIKU DA GA VIDIM SAD jer ga se sjecam kad je imao 5 godina, on posalje, ona meni pokaze i ja kazem SLADAK JE KO MED i ona njemu kaze to i on se zahvali
Sad nesto kontam, pa ja sam sretna jer sam izgradila odnos pun povjerenja sa njom....
3 dana nakon toga je istu sliku pokazala svojoj mami, tj mojoj sestri...
Skrenusmo s teme zestoko
evo da ponovim
Dragi roditelji, moram vam reći par stvari:
1. Interex, VF i ostali veliki marketi NISU POLIGON ZA VAŠE DIJETE I NJEGOVO IGRANJE!!! Mala kolica jesu tu da bi i dijete učestvovalo u shoppingu, a ne da bi se utrkivalo i svom snagom zabijalo u noge drugih ljudi koji su u kupovini. Nije vam to privatna prčija.
2. Kada idete platiti račune u pošti, kada idete u banku, kada stojite na bilo kojem šalteru osim kad vadite pasoš za dijete, recite vašoj debeloj supruzi i čoporu djece da ne moraju stajati s vama, gaziti ljude koje stoje u redu i vrištati na sav glas. Vi ste osoba koja treba neku javnu uslugu, kao i ostali ljudi koji jednostavno stoje u redu. Nije vam to privatna prčija.
3. Kafić je mjesto gdje većina ljudi dođe da se psihički odmori uz kafu. Tako odete i vi. I onda djecu pustite kao paščad s lanca da skaču oko stolova, da se provlače na sve strane, dok vi odmarate. Nije vam to privatna prčija.
SHVATITE VEĆ JEDNOM, SVAKOME JE NJEGOVO DIJETE ZLATNO, ALI VODITE RAČUNA DA SMO I MI NEČIJA DJECA I NEMOJTE PUŠTATI DA VAŠA DJECA DRUGIMA RADE ONO ŠTO VI NE ŽELITE DA SE RADI VAŠOJ DJECI.
Nije mi do psovanja, ali jebem vam majku koja vas pogrešno odgoji a vi to prenesoste na vašu djecu.