Cort X2

Fender Jaguar star 30 i kusur godina

od akustara samo
Washburn DS10
vrijedi i fening uložen u nju,zvuk neprocjenjiv ...

Moderator: _BataZiv_0809

ehh volio bih sta odsvirati na jaguaru....BloodOverdrive wrote:Zasad imam
Cort X2
Fender Jaguar star 30 i kusur godina
od akustara samo
Washburn DS10
vrijedi i fening uložen u nju,zvuk neprocjenjiv ...
Sta si uzeo ako se smije znati?sumirprimus wrote:kupio sam novu ljubav,i u krevet ide sa mnom,gore od droge![]()
![]()
umana2407 wrote:Sta si uzeo ako se smije znati?sumirprimus wrote:kupio sam novu ljubav,i u krevet ide sa mnom,gore od droge![]()
![]()
sumirprimus wrote:umana2407 wrote:Sta si uzeo ako se smije znati?sumirprimus wrote:kupio sam novu ljubav,i u krevet ide sa mnom,gore od droge![]()
![]()
![]()
2407 wrote:
Ne kontam(pocetnik sam)? Sta ti ga dodje umana, ni google mi nista relevantno ne izbacuje?
akustičnim ili električnim ?Ridjobrki wrote:Da li je neko imao iskustva sa Godin gitarama?
zaboga ne mijenjaj magnete, ode njen autenticni zvuk u helacBloodOverdrive wrote:doduše sada je na maloj restauraciji,došlo je vrijeme da se zamjene magneti i malo vrat ispravi..postala je nesvirljiva u zadnje vrijeme...
Ja sam govorio iz svog iskustvasumirprimus wrote:mah, vala ne bih se slozio s vama kolega...![]()
men su casovi pomogli MNOGO,ono sto sam sam razbijo glavu i po par hefti,cojk mi razbije iluzije za sat...
glavna je volja i konstantan rad... i gdje zapnes da nadjes nekog ko ti odgovara i ko ima strpljena,besplatno il za pare nije bitno...
bitno je zasvirat...ne?
al generalno problem kod nas je,sto ljudi nemaju zivaca objasnjavat osnove pocetnicima...ja imam takvih jarana,pa cak i u familiji ljudi,lakse mi ga pitat za pare nego za neku pjesmu![]()
tipicno pitanje pocetnika,kako ritam,? odgovorjoooooj cuj kako ritam,slusaj pjesmu i nadoces,ako ne nadodjes ganjaj kakav sport...
![]()
ima raje koja hoce,al treba nabasat...
Sluh bi bio talenat za muziku. Postoji talenat za melodiju i za ritam. Znam ljude koji imaju perfektnu tehniku sviranja ali nemaju sluha za ritam i ne mogu biti ni u jednom bendu, dok sa druge strane znam ljude koji imaju talenta za ritam ali nemaju osjećaja kada sviraju prave note. Po meni, sluh predstavlja ta dva talenta objedinjena.sumirprimus wrote:eh ovo je vec forum ...![]()
![]()
ok a sta je sluh?da razlikujes dur od mola piece of cake...da prepoznas sedmicu?
il da skines na prvu,drugu trecu,segoviu u komadu?
relativno kao i vrijeme....
ono sto je bitno nismo svi isti,a ono sto nas povezuje je volja i ljubav prema istom,gitari,muzici ne?nekom ide lakse nekom teze...
naravno da oni kojim ide teze ako misle zasvirat moraju vise radit,priznajem jedan sam od njih...![]()
ima tipova jebga koji su rodjeni za to,ja iz licno personalnog iskustva nisam...ja moram rintat da nadodjem..,svejedno opet uzivam ko malo dijete.. i to mi je glavno...
kazes internet a imas osnovnu muzicku...jarane ja sam imo samo muzicko ko predmet u redovnoj skoli, i to, vile me nosale...moš mislit poteskoca za samoukog...
ne ulazim, u podrucje onih koji odlicno barataju notama i gitarom,jesam zgodan,al tolko ne...
al,bar osnove pojasnit i olaksat ljudima(pocetnicima) koje to interesuje,a nailazili su na iste probleme ko i ja...
eh eto i pa dobro... :)samo zestoko i dok se boje ne rastope...
HAVANA wrote:Prva ljubav ovakva bila,dobio je 16/09/1984g![]()
Muris_Varajic wrote:Samo da pozdravim, super topic.