a mogli su staviti da je to 5.3 sati u mjesnom razgovoru, u terminu kada niko ne koristi telefon, ostalo se sve naplacuje, treba ljubavnicama kupovati skupocjene bunde .... a nisu napisali da je inpuls poskupio i da je promijenjen obracunski interval ..... nego fol tamo nekakvih hiljada sekundi, ko da smo mi debili .. oni misle sto imaju 10.000 Km plate da su pametni a mi budale, a vidjece kako su glupi kada se to proda pa dodje covjek kaze, e meni ne treba pametnjakovica, nego "plecasa" ....furuna wrote:Hajde bolan ohani malo...raspitaj se...ne pred rudu...karanana wrote:Moze li mi neko reci gdje mogu tuziti BH Telecom za lazni marketing?
Evo sinoc su poceli sa nekakvom kampanjom i gledam kaze za 7,49 KM pretplate fiksnog telefona dobijemo 19.200 sekundi razgovora. Ciste lazi. Meni bogumi na racunu dodje 7,49 pretplate + 6 tv takse + nabeshaju i zaracunaju sve razgovore sa onog listinga koji dostave i koje sam obavio. nema ni sekunde dzabalesku odnosno da je ukljucena u 7,49. ukidam fiksnu liniju zbog ovakvog lopovluka , jer to mi je 15 maraka a da ni ne podignem slusalicu
i mene je to zanimalo pa sam iscackao da je tih 19.200 sec. besplatan razgovor izracunat u off-peaku.
i skontam, pa naravno da bih i ja, i ti i svaki drugi metnuo na tezgu najljepsu jabuku ako je ima
BH TELECOM:PRIVATIZACIJA I RODJACKO-LJUBAVNA SISTEMATIZACIJA
Moderator: anex
-
diplomac
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
pa što bi se stidjelitonymontana wrote:Tacno, dobro si pogodio, to je skolski primjer postkomunisticke korumpirane firme u kojoj je sve "svacije, a nicije" ... a ekipa muze li muze .... ali meni nije jasno sta se to treba desiti da se neko u BiH barem malo zastidi svojih postupaka ? ..komi wrote:joj ja ne znam kakve su to obitelji... kao u doba prvobitne horde kada je sve bilo svačije
to je njihovo pravo da imaju 5000 platu dok drugi jedu govna
to je njihova babovina
-
tonymontana
da je 5.000 bilo bi dobro, a da nije i 15.000 ... a ima i tog sto bi se stidjeli, oni bi cak i ubili nekog za to ....komi wrote:pa što bi se stidjelitonymontana wrote:Tacno, dobro si pogodio, to je skolski primjer postkomunisticke korumpirane firme u kojoj je sve "svacije, a nicije" ... a ekipa muze li muze .... ali meni nije jasno sta se to treba desiti da se neko u BiH barem malo zastidi svojih postupaka ? ..komi wrote:joj ja ne znam kakve su to obitelji... kao u doba prvobitne horde kada je sve bilo svačije
to je njihovo pravo da imaju 5000 platu dok drugi jedu govna
to je njihova babovina
ali eto ja bi se bar boraca koji preturaju po kontejnerima stidio...
- karanana
Opet ih mogu tuziti za lazni marketing jer na tv-u cak ni u onim malim slovima nisu stavili restrikciju i objasnjenje da je ovo off-peak.furuna wrote:Hajde bolan ohani malo...raspitaj se...ne pred rudu...karanana wrote:Moze li mi neko reci gdje mogu tuziti BH Telecom za lazni marketing?
Evo sinoc su poceli sa nekakvom kampanjom i gledam kaze za 7,49 KM pretplate fiksnog telefona dobijemo 19.200 sekundi razgovora. Ciste lazi. Meni bogumi na racunu dodje 7,49 pretplate + 6 tv takse + nabeshaju i zaracunaju sve razgovore sa onog listinga koji dostave i koje sam obavio. nema ni sekunde dzabalesku odnosno da je ukljucena u 7,49. ukidam fiksnu liniju zbog ovakvog lopovluka , jer to mi je 15 maraka a da ni ne podignem slusalicu
i mene je to zanimalo pa sam iscackao da je tih 19.200 sec. besplatan razgovor izracunat u off-peaku.
i skontam, pa naravno da bih i ja, i ti i svaki drugi metnuo na tezgu najljepsu jabuku ako je ima
A sto se tice TV pretplate: Kakve to veze ima sa telecomom?osim zajednickog racuna...
Pa ako iskljucim fiksni, nece mi dolaziti ni tv pretplata, eto otkud veza.
-
tonymontana
Njima je i sreca sto ih niko za nista ne tuzava, ali kad pocne .... uuuuuu trebace im milion advokata ....karanana wrote:Opet ih mogu tuziti za lazni marketing jer na tv-u cak ni u onim malim slovima nisu stavili restrikciju i objasnjenje da je ovo off-peak.furuna wrote:Hajde bolan ohani malo...raspitaj se...ne pred rudu...karanana wrote:Moze li mi neko reci gdje mogu tuziti BH Telecom za lazni marketing?
A sto se tice TV pretplate: Kakve to veze ima sa telecomom?osim zajednickog racuna...
-
didgeridoo
hehehe...karanana wrote:Opet ih mogu tuziti za lazni marketing jer na tv-u cak ni u onim malim slovima nisu stavili restrikciju i objasnjenje da je ovo off-peak.furuna wrote:Hajde bolan ohani malo...raspitaj se...ne pred rudu...karanana wrote:Moze li mi neko reci gdje mogu tuziti BH Telecom za lazni marketing?
hajd onda da tuzimo sve (osim jednog najboljeg) proizvodjace deterdzenata, pasta za zube, ect. jer svi govore da su najbolji...
ehhh, sto se tice pretplate ti bi da gledash a da ne izletis, jel?
zato kablovska, iskljuci tel, i eto voila
- Charuga
- Globalni moderator
Fino ste vi to sabrali ali ta RTV taksa koja se placa nema veze sa BH Telecomom .. To je potez vlade i drzave da bi se povecala naplata iste ... Uzmes lijepo racun za telefon, oduzmes tu sumu za RTV pretplatu i platis racun preko uplatnice i neces dobiti nikakvu opomenu iz BHT-a ...tonymontana wrote:Ma to su njihove komunisticke kampanje tipa "hajmo ih zajebati, a oni neka misle da su dobro prosli" ... to je politika bivseg SSSR-a .. i jos jarane nisi racunao 17% PDV-a na to i poskupljenje RTV pretplate koja sad iznosi 6,90 Km, znaci 20 Km za fixni, a da i ne dirnes slusalicu ..karanana wrote:Moze li mi neko reci gdje mogu tuziti BH Telecom za lazni marketing?
A reklame za ove telefone od 99 i 110 KM, kojih nema nigdje vec par sedmica, ali se uredno i dalje po novinama i televiziji reklamiraju preko cijele strane u boji .... sve to mi placamo ....
- Charuga
- Globalni moderator
Bas tako ... Idemo svi da sve tuzimo ...furuna wrote:hehehe...karanana wrote:Opet ih mogu tuziti za lazni marketing jer na tv-u cak ni u onim malim slovima nisu stavili restrikciju i objasnjenje da je ovo off-peak.furuna wrote: Hajde bolan ohani malo...raspitaj se...ne pred rudu...
hajd onda da tuzimo sve (osim jednog najboljeg) proizvodjace deterdzenata, pasta za zube, ect. jer svi govore da su najbolji...
ehhh, sto se tice pretplate ti bi da gledash a da ne izletis, jel?![]()
zato kablovska, iskljuci tel, i eto voila
- Charuga
- Globalni moderator
Od 01.03. NOVE VECE plate u BHT-u ... Po novom pravilniku cistacice imaju 3012 KM, portiri 3145, vozaci 3269, VŠS 4301, VSS 5689 ... !!!
Topli obrok je sad 23,8 KM po danu a umjesto jednog regresa dijelit ce se dva (zimski i ljetnji odmor) i to 120% u odnosu na prosjescnu platu ... !!!
Topli obrok je sad 23,8 KM po danu a umjesto jednog regresa dijelit ce se dva (zimski i ljetnji odmor) i to 120% u odnosu na prosjescnu platu ... !!!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
Plavih_11 wrote:Od 01.03. NOVE VECE plate u BHT-u ... Po novom pravilniku cistacice imaju 3012 KM, portiri 3145, vozaci 3269, VŠS 4301, VSS 5689 ... !!!
u ovo niko ne vjeruje
- Charuga
- Globalni moderator
Sto, mislis da je ovo malo u odnosu na one cifre koje su se do sada spominjale ovde ... ??komi wrote:Plavih_11 wrote:Od 01.03. NOVE VECE plate u BHT-u ... Po novom pravilniku cistacice imaju 3012 KM, portiri 3145, vozaci 3269, VŠS 4301, VSS 5689 ... !!!
u ovo niko ne vjeruje
- karanana
ma dabogdo svako imo po 5000. nije meni krivo sto ljudi imaju, i treba da imaju, samo ne preko lopovluka kojim jebu svoje musterije u zdrav mozak i gule ih do gole koze.komi wrote:pa evo prepričavam ljudima
ne vjeruju neće da pričaju o tome
kažu portir ne može više od 1500 imati ne znam gdje da radi
-
didgeridoo
al to je bez toplog obroka, na 60% i bez regresakomi wrote:pa evo prepričavam ljudima
-
tonymontana
a sto bi neko reagovao na nesto sto je istina i nije niko rekao da su od 5.000 do 10.000 nego da neki imaju 10.000 i preko 10.000! i to je istina ... koliko me pamcenje sluzi, a dobro sluzi, prije par godina (da prije par godina!) u Slobodnoj Bosni je izisla kopija platne lise Hamde Katice i tada je ima 11.000 KM plate .... a kiasnije se po novinama spominjalo da ima 14.000 plus ovo i ono, plus kreditna kartica sa neogranicenim iznosom, a tamo nike nema paltu manju od 1.000 KM, to svi znaju, a necemo spominjati sto svi direktori (sa preko 5.000 KM plate) na neki fantomski nacin predaju na tuzlanskom i sarajevskom univerzitetu i tu takodje primaju honorar! .. i nemoj glupostima okretati ono sto je istina ...Plavih_11 wrote:Pa ako su ove gore nerealne kako niko nije reagovao na ono sto se pisalo da idu od 5-10.000 KM ... ?!komi wrote:mislim tolko su nerealne plate da ljudi ne mogu vjerovati
-
tonymontana
evo iz 2005 godine podatak iz novina .....
BiH je jedina država u regiji koja nema jedinstven zakon o plaćama državnih funkcionera; umjesto zakonom, plaće državnih funkcionera i namještenika utvrđuju se posebnim uredbama i odlukama za svaku......instituciju zasebno, po principu “uzmi, ago, koliko ti drago”.
piše: Adnan Buturović / Slobodna Bosna
Ni petnaest godina nakon rata politička elita BiH nije uspjela zakonski urediti elementarna statusna pitanja - visinu plaća izabranih i imenovanih dužnosnika u mnogobrojnim državnim institucijama.
Za razliku od Hrvatske i Srbije, gdje su jedinstvenim zakonom određeni razredi ličnih primanja državnih funkcionera, u BiH i entitetima svaka institucija godinama donosi vlastite uredbe i rješenja o visini plaća. Sve ovo se dešavalo uz blagoslov međunarodne zajednice predvođene OHR-om, uz opravdanje da se samo uz pomoć dobro plaćenih činovnika mogu provesti reforme i postići evropski standard funkcioniranja javnog sektora.
Žabokrečinu u birokratskoj bh. bari ustalasao je federalni premijer Nedžad Branković, koji je predložio da se zakonski utvrdi plaća svim državnim funcionerima, imonovanim licima i direktorima javnih preduzeća i institucija. Branković je predložio da najviša plaća ne bi smjela biti veća od sedam prosječnih plaća (630 KM) što znači da bi najbolje plaćeni državni funkcioner mjesečno zarađivao oko 4,5 hiljada KM.
.............
KATICA REKORDER U JAVNIM PREDUZEĆIMA
Prvi na udaru su se našli direktor JP BH Telecoma Hamdo Katica i JP Elektroprivrede BiH Enver Kreso. U 2005. Hamdo Katica je mjesečno primao plaću od 9.700 KM, ili oko 115.500 KM godišnje. Prošlu godinu Katica je završio sa 116 hiljada KM godišnje plaće, uzevši, za ne daj bože, još i 1.200 KM koje je dobio od Privredne komore Kantona Sarajevo.
Direktor Kreso 2005. je ostvario 70 hiljada KM godišnjeg prihoda, a prošlu 2006. je zaključio godišnjim prihodom od 80 hiljada KM. Izvršni direktor za pogon i održavanje JP Elektroprivrede BiH Emir Aganović prije dvije godine je imao plaću od 4.400 KM, da bi 2006. zaključio sa 5.500 KM.
Na razgovorima kod premijera Brankovića bio je i njegov komšija sa Ciglana, direktor JP B&H Airlines d.o.o. Nudžeim Rečica. Sa 4.600 KM mjesečno Rečica je kao najodgovornija osoba javne avio-kompanije “mizerno” plaćen u odnosu na četvoricu bh. pilota. Dok Rečica od plaće godišnje skupi nešto više od 55 hiljada KM, pilot Suad Njemčević naplati 90.485 KM, Amir Baralić 88.102 KM, Ahmet Žujo 83.595 KM i Jasminko Bešić 79.744 KM.
Direktor JP Željeznice FBiH Narcis Džumhur, sa mjesečnom plaćom od oko 4.500 KM, pokušao je nedavno premijera Brankovića izvesti u restoran na večeru, ali ga je ove sedmice oblio hladan znoj kada je u novinama pročitao da se nalazi u prvom krugu smjena direktora federalnih javnih preduzeća zajedno sa Katicom, Kresom, direktorom BH Pošta Mensudom Bašićem, direktorom JP Terminali FBiH Zijadom Džemićem i Almirom Bećarevićem, direktorom BH-Gasa.
Džemić i Bećarević mjesečno zarađuju oko 4.500 KM, što je prava sitnica u odnosu na jet-setera JP BH Pošte Mensuda Bašića, koji je u zadnje dvije godine od plaće inkasirao oko 200 hiljada KM. Tako je u 2005. Bašić u BH Pošti zaradio 69.410 KM (5.784 KM mjesečno), uz 22.305 KM koje je naplatio iz JP Elektroprivrede od Envera Krese. U 2006. direktor BH Pošta povećao je mjesečnu plaću na 6.085 KM (73.022 KM godišnje), a od Elektroprivrede je naplatio 24.894 KM, što ukupno iznosi 97.917 KM prihoda u prošloj godini.
nastavak slijedi....
BiH je jedina država u regiji koja nema jedinstven zakon o plaćama državnih funkcionera; umjesto zakonom, plaće državnih funkcionera i namještenika utvrđuju se posebnim uredbama i odlukama za svaku......instituciju zasebno, po principu “uzmi, ago, koliko ti drago”.
piše: Adnan Buturović / Slobodna Bosna
Ni petnaest godina nakon rata politička elita BiH nije uspjela zakonski urediti elementarna statusna pitanja - visinu plaća izabranih i imenovanih dužnosnika u mnogobrojnim državnim institucijama.
Za razliku od Hrvatske i Srbije, gdje su jedinstvenim zakonom određeni razredi ličnih primanja državnih funkcionera, u BiH i entitetima svaka institucija godinama donosi vlastite uredbe i rješenja o visini plaća. Sve ovo se dešavalo uz blagoslov međunarodne zajednice predvođene OHR-om, uz opravdanje da se samo uz pomoć dobro plaćenih činovnika mogu provesti reforme i postići evropski standard funkcioniranja javnog sektora.
Žabokrečinu u birokratskoj bh. bari ustalasao je federalni premijer Nedžad Branković, koji je predložio da se zakonski utvrdi plaća svim državnim funcionerima, imonovanim licima i direktorima javnih preduzeća i institucija. Branković je predložio da najviša plaća ne bi smjela biti veća od sedam prosječnih plaća (630 KM) što znači da bi najbolje plaćeni državni funkcioner mjesečno zarađivao oko 4,5 hiljada KM.
.............
KATICA REKORDER U JAVNIM PREDUZEĆIMA
Prvi na udaru su se našli direktor JP BH Telecoma Hamdo Katica i JP Elektroprivrede BiH Enver Kreso. U 2005. Hamdo Katica je mjesečno primao plaću od 9.700 KM, ili oko 115.500 KM godišnje. Prošlu godinu Katica je završio sa 116 hiljada KM godišnje plaće, uzevši, za ne daj bože, još i 1.200 KM koje je dobio od Privredne komore Kantona Sarajevo.
Direktor Kreso 2005. je ostvario 70 hiljada KM godišnjeg prihoda, a prošlu 2006. je zaključio godišnjim prihodom od 80 hiljada KM. Izvršni direktor za pogon i održavanje JP Elektroprivrede BiH Emir Aganović prije dvije godine je imao plaću od 4.400 KM, da bi 2006. zaključio sa 5.500 KM.
Na razgovorima kod premijera Brankovića bio je i njegov komšija sa Ciglana, direktor JP B&H Airlines d.o.o. Nudžeim Rečica. Sa 4.600 KM mjesečno Rečica je kao najodgovornija osoba javne avio-kompanije “mizerno” plaćen u odnosu na četvoricu bh. pilota. Dok Rečica od plaće godišnje skupi nešto više od 55 hiljada KM, pilot Suad Njemčević naplati 90.485 KM, Amir Baralić 88.102 KM, Ahmet Žujo 83.595 KM i Jasminko Bešić 79.744 KM.
Direktor JP Željeznice FBiH Narcis Džumhur, sa mjesečnom plaćom od oko 4.500 KM, pokušao je nedavno premijera Brankovića izvesti u restoran na večeru, ali ga je ove sedmice oblio hladan znoj kada je u novinama pročitao da se nalazi u prvom krugu smjena direktora federalnih javnih preduzeća zajedno sa Katicom, Kresom, direktorom BH Pošta Mensudom Bašićem, direktorom JP Terminali FBiH Zijadom Džemićem i Almirom Bećarevićem, direktorom BH-Gasa.
Džemić i Bećarević mjesečno zarađuju oko 4.500 KM, što je prava sitnica u odnosu na jet-setera JP BH Pošte Mensuda Bašića, koji je u zadnje dvije godine od plaće inkasirao oko 200 hiljada KM. Tako je u 2005. Bašić u BH Pošti zaradio 69.410 KM (5.784 KM mjesečno), uz 22.305 KM koje je naplatio iz JP Elektroprivrede od Envera Krese. U 2006. direktor BH Pošta povećao je mjesečnu plaću na 6.085 KM (73.022 KM godišnje), a od Elektroprivrede je naplatio 24.894 KM, što ukupno iznosi 97.917 KM prihoda u prošloj godini.
nastavak slijedi....
-
tonymontana
dabogda imao para vise od billa gatesa ... ali u firmi koju je sam napravio i u koju ulaze svoje pare, pa onda neka zaposli sto sinova, kcerki, ljubavnica i ostale rodbine .... ali ovdje to nije situacija ....karanana wrote:ma dabogdo svako imo po 5000. nije meni krivo sto ljudi imaju, i treba da imaju, samo ne preko lopovluka kojim jebu svoje musterije u zdrav mozak i gule ih do gole koze.komi wrote:pa evo prepričavam ljudima
- Charuga
- Globalni moderator
To da generalni direktor ima toliku platu niko ne spori ali ovde se spominju samo te cifre od 5-15000 i onda kad neko ko nije upucen u desavanja pomislio bi da je najmanja plata preko 1500 sto apsolutno nije tacno!!! Ako se pocnemo vrijedjati otici cemo daleko pa mislim da ti ne treba ovo sa "glupostima" ... !!!!!tonymontana wrote:a sto bi neko reagovao na nesto sto je istina i nije niko rekao da su od 5.000 do 10.000 nego da neki imaju 10.000 i preko 10.000! i to je istina ... koliko me pamcenje sluzi, a dobro sluzi, prije par godina (da prije par godina!) u Slobodnoj Bosni je izisla kopija platne lise Hamde Katice i tada je ima 11.000 KM plate .... a kiasnije se po novinama spominjalo da ima 14.000 plus ovo i ono, plus kreditna kartica sa neogranicenim iznosom, a tamo nike nema paltu manju od 1.000 KM, to svi znaju, a necemo spominjati sto svi direktori (sa preko 5.000 KM plate) na neki fantomski nacin predaju na tuzlanskom i sarajevskom univerzitetu i tu takodje primaju honorar! .. i nemoj glupostima okretati ono sto je istina ...Plavih_11 wrote:Pa ako su ove gore nerealne kako niko nije reagovao na ono sto se pisalo da idu od 5-10.000 KM ... ?!komi wrote:mislim tolko su nerealne plate da ljudi ne mogu vjerovati
Hajde sad ti ako si vec toliko upucen preko SB-e reci koliki je prosjek plate u BHT-u i kako se krecu plate ostalim uposlenicima jer nisu samo direktori ti koji rade u BHT-u. Direktori imaju menadjerske ugovore i o njima necu da pricam jer su to sve stranacki ljudi i zna se kako to ide u BiH, cilj je da svi sto vise "uzmu" dok su na funkciji ali onda je tema trebala da bude "Plate direktora u BHT-u" ...
Svaka banka u BiH ima veci prosjek plata nego Telecom a oni ne kradu narod sa kamatama pa niko nista ne spominje ...
-
diplomac
Mom rodjaku je u Sarajevu predavao bivski gen.direktor Tarik Carsimamovic, koji je i sad neka civija u telecomu, mada ga nikad nije vidio na fakultetu, osim jednom kada je izlazio na ispit .... I ovaj predsjednik n.odbora mu je bio neki profesor ... kao i Nedzad Brankovic, kojeg isto nikad nije vidio .... I neki Sabic mu je predavao isto neka civija .... taj sredjuje ocjene u 16 ....
- Charuga
- Globalni moderator
Ma nece ni jedan portir u BHT da dodje na posao ispod 2000 ...furuna wrote:al to je bez toplog obroka, na 60% i bez regresakomi wrote:pa evo prepričavam ljudima
-
tonymontana
Ovdje jedino ti nisi upucen jer i nije rijec o platama, a pogotovo ne o platama " sitnih" radnika, nego je rijec o rukovodstvu, njihovim familijama i ljubavnicama ...Plavih_11 wrote:To da generalni direktor ima toliku platu niko ne spori ali ovde se spominju samo te cifre od 5-15000 i onda kad neko ko nije upucen u desavanja pomislio bi da je najmanja plata preko 1500 sto apsolutno nije tacno!!! Ako se pocnemo vrijedjati otici cemo daleko pa mislim da ti ne treba ovo sa "glupostima" ... !!!!!tonymontana wrote:a sto bi neko reagovao na nesto sto je istina i nije niko rekao da su od 5.000 do 10.000 nego da neki imaju 10.000 i preko 10.000! i to je istina ... koliko me pamcenje sluzi, a dobro sluzi, prije par godina (da prije par godina!) u Slobodnoj Bosni je izisla kopija platne lise Hamde Katice i tada je ima 11.000 KM plate .... a kiasnije se po novinama spominjalo da ima 14.000 plus ovo i ono, plus kreditna kartica sa neogranicenim iznosom, a tamo nike nema paltu manju od 1.000 KM, to svi znaju, a necemo spominjati sto svi direktori (sa preko 5.000 KM plate) na neki fantomski nacin predaju na tuzlanskom i sarajevskom univerzitetu i tu takodje primaju honorar! .. i nemoj glupostima okretati ono sto je istina ...Plavih_11 wrote: Pa ako su ove gore nerealne kako niko nije reagovao na ono sto se pisalo da idu od 5-10.000 KM ... ?!
Hajde sad ti ako si vec toliko upucen preko SB-e reci koliki je prosjek plate u BHT-u i kako se krecu plate ostalim uposlenicima jer nisu samo direktori ti koji rade u BHT-u. Direktori imaju menadjerske ugovore i o njima necu da pricam jer su to sve stranacki ljudi i zna se kako to ide u BiH, cilj je da svi sto vise "uzmu" dok su na funkciji ali onda je tema trebala da bude "Plate direktora u BHT-u" ...
Svaka banka u BiH ima veci prosjek plata nego Telecom a oni ne kradu narod sa kamatama pa niko nista ne spominje ...
Sve banke u BiH su privatizirane i mogu da isplacuju plate koliko god hoce, a vjeruj da niko tamo nece dobiti platu vecu nego sto je moze zaraditi i banke nemaju monopol, ima ih na stotine, ako ti se ne svidja u jednoj ides u drugu ili trecu... I najbitnije je da su PRIVATNE !
-
tonymontana
E pa dobro jutro jarane!Plavih_11 wrote:Tarik Carsimanovic je predavao i predaje na ETF-u i Fakultetu za Saobracaj i Komunikacije ... Taj predsjednik nadzornog odbora je Samir Causevic i on i sad predaje na Fakultetu za Saobracaj i Komunikacije i meni je predavao dok sam studirao i kad bi poceo pisati o njemu nebi zavrsio zadugo ...diplomac wrote:Mom rodjaku je u Sarajevu predavao bivski gen.direktor Tarik Carsimamovic, koji je i sad neka civija u telecomu, mada ga nikad nije vidio na fakultetu, osim jednom kada je izlazio na ispit .... I ovaj predsjednik n.odbora mu je bio neki profesor ... kao i Nedzad Brankovic, kojeg isto nikad nije vidio .... I neki Sabic mu je predavao isto neka civija .... taj sredjuje ocjene u 16 ....... Nedzad Brankovic je sad na Fakultetu za Saobracaj i Komunikacije i od same pomisli na njegovo ime smuci mi se zivot ... Taj Sabic to je Akif Sabic koji je rukovodilac centra za razvoj i obrazovanje i on je jos jedan od onih na koje ne treba trositi rijeci ... Ima tih i takvih koliko hoces po nasim fakultetima ali to opet nije krivica BHT-a nego drzave, Federacije, kantona i vec koje vlasti koja sve to dopusta a dopusta iz razloga sto su sve to stranacki ljudi i sto nam sve funkcionise po tim linijama ...
Upravo o tome je i rijec u ovom postu, a ne o platama, prica o platama je samo kolateralna steta ove teme .... rijec je o tome kako moze drzava tolerisati ove stvari u drzavnim univerzitetima i drzavnim firmama .... tu trpi i firma i student i drzava i federacija i penzioner i diplome koje kasnije nece da priznaju u svijetu itd itd itd ....