Oruzana pljacka

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

pepeljara

Post by pepeljara »

obuca wrote:nagovorila sam ja njemu svasta. frajer do mene u drugoj traci prema rajlovcu umro od smjeha (bilo ljeto prozori otvoreni) :lol: :lol: :lol:
kad sam zavrsila sa "negodovanjem" mislila sam sace mi izac iz auta i sastavit me sa zemljom :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa nasha vlada, policija je poznata samo po jakim rijecima, na djelima je cista 0 !
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ne pretjeruj, nasa i vlada i policija su na djelima jace nego mnoge vlade i policije u svijetu. Nedavno je bila tema koliko policajaca i zasto lezi po zatvorima, cak jedan od njih intervju dao i opisao fino covjek sta kako ko kome kada, medjutim nikom nista. I ne treba ni ocekivati da kome sta bude dok god osudjivani kriminalci vode i rade i u vladi i u policiji.

I onda dodje neko sa socijalnom pricom kako eto nisu svi takvi, kako je vecina fina. Ta fina vecina cuva ovu pokvarenu manjinu. A dok god fina vecina suti, ako su uopste vecina, i cuvaju ledja ovoj nazovi manjini, isti su potpuno kao i oni.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

Topla voda wrote:
pun_mjesec wrote:kad gledate okeanove 11 12 13 14 ...

za koga navijate?

za klunija i ekipu ili placete od muke kada vidite koliko su love poplasili :D
do sad za klunija i ekipu...a ako snime jos koji...pocecu za muriju :D
:D :D
samo mi se ne svidja sto Pacino nije pljačkao sa njima
mogli su nekome drugome uvaliti njegovu ulogu, a on da klepa lovu
downtoearth

Post by downtoearth »

sve se mogu složiti: i da je to inside job, i da je sve moralo biti dobro planirano, i da su naši političari najveći kriminalci, i da nas pljačkaju iz dana, i da su policajci (generalno) loši i da niti rade svoj posao niti imaju ugled

ali ne mogu
i neću
da prihvatim da neko veliča i slavi kriminal koji su obavili profesionalci koji su isto tako sposobni da sutra ubiju čovjeka hladnokrvno (ako to već isti ne rade).

Da li to znači da nam je moral tako jak da je samo bitno doći do novca na svaki način, da bi neki na ovom forumu zatvorili oči kad vide pljačku a sutra, tom logikom, zatvorili oči kada vide da nekoga ubijaju ili siluju? da li je neko pri tom zaboravio da su neki ljudi (obični) ljudi uložili te pare u banku, da je neki penzioner ostao bez penzije? da li biste tako rekli RESPECT da vas sutra zaustavi lopov na ulici, prisloni pištolj i uzme sve što imate?
Ffff

Post by Ffff »

obuca wrote:stup- na mostu-kolona auta. idu oni i zavijaju iuiuiu - 3 auta. pogledam u retrovizor reko hitna. sklonila bih se koliko mogu. raja se mice s puta. oni zavijaju i bukvalno jasu. dodose do mene ja ni makac. otvara KONJ prozor i kaze: makni jebote pa SIPA zar ne vidis. reko gdje da maknem stani i cekaj. i dodam mu jebi se. zatvara prozor, zavija, psuje i ceka :lol: :lol: :lol:. mozes ako ces preletit. ne sklanjajte se nek i oni stoje heheheh
:thumbup:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

downtoearth wrote: da li je neko pri tom zaboravio da su neki ljudi (obični) ljudi uložili te pare u banku, da je neki penzioner ostao bez penzije?
novac u transportu je osiguran, prema tome niko nije ostao bez penzije
Comrad

Post by Comrad »

Osiguran novac, banka ce dobit lovu + ovu koju su ukrali :D
Comrad

Post by Comrad »

pepeljara wrote:
obuca wrote:stup- na mostu-kolona auta. idu oni i zavijaju iuiuiu - 3 auta. pogledam u retrovizor reko hitna. sklonila bih se koliko mogu. raja se mice s puta. oni zavijaju i bukvalno jasu. dodose do mene ja ni makac. otvara KONJ prozor i kaze: makni jebote pa SIPA zar ne vidis. reko gdje da maknem stani i cekaj. i dodam mu jebi se. zatvara prozor, zavija, psuje i ceka :lol: :lol: :lol:. mozes ako ces preletit. ne sklanjajte se nek i oni stoje heheheh

Cuj "makni jebote pa sipa"

Trebala si im reci, kupite dzipa pa putujte offroad tamo nema guzvi..:D hahah
Ma ludnica.
Il' nek' idu tramvajem 8-)
downtoearth

Post by downtoearth »

Osiguran novac, banka ce dobit lovu + ovu koju su ukrali
i prema tome u redu je što se desila ta i druge pljačke? onda hajmo svi napustiti poslove i baviti se pljačkom! easy money
kažu što lako dođe lako ode, a takvi obično završavaju k'o onaj na trebeviću

ali šta ima veze! Oni su cool
Comrad

Post by Comrad »

downtoearth wrote:
i prema tome u redu je što se desila ta i druge pljačke? onda hajmo svi napustiti poslove i baviti se pljačkom! easy money

Pogresno si me shvatio/la. Naravno da nije uredu sto je izvrsena pljacka. Htio sam reci da mi je sumnjivo sve, jer se ne radi o obicnim lopovcicima, zasto iskljuciti i ABS Banku, jer su na ovaj nacin mogli uduplati lovu :D . Opet, hadzije dosle sa Q7, usle uzele lovu, izasle i gotovo - bez ispucanog metka 2.5 mil u padze :D
Sad vec ispijaju koktele u Miamiju (sad je kod njih ja mislim podne, taman) :D
Topla voda

Post by Topla voda »

imal sta nova? :lol:
evo vidim na ttx-tu neke novosti 8)
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Comrad wrote:
downtoearth wrote:

Pogresno si me shvatio/la. Naravno da nije uredu sto je izvrsena pljacka. Htio sam reci da mi je sumnjivo sve, jer se ne radi o obicnim lopovcicima, zasto iskljuciti i ABS Banku, jer su na ovaj nacin mogli uduplati lovu :D . Opet, hadzije dosle sa Q7, usle uzele lovu, izasle i gotovo - bez ispucanog metka 2.5 mil u padze :D
Sad vec ispijaju koktele u Miamiju (sad je kod njih ja mislim podne, taman) :D
"Hadzije"? :x
Jel im se divis? Hajd priznaj.

Sto se tice banke, samim time sto su osigurani ta lova mora doci od osiguravajuceg drustva. Mislite da je njima svejedno izbaciti toliku lovu tek tako? Odakle njima novci? Iz have? Sve se to negdje namiri i na kraju dodje do obicnog covjeka, ne brinite.
Topla voda

Post by Topla voda »

ne znam samo gdje zavrsi karambolka od Q7 ? :D
Dolazim

Post by Dolazim »

Slazem se u potpunosti, to je samo jedna proba cetnika o nasoj budnosti, hej pored 800 karabinjera oni se usetali i uzeli lovu!

Tako ce sutra uci i sa tenkovima i opet blokirati aerodrom!

Ovo je sve proba pred drugo poluvrijeme, Kosovo dans ili sutra, a zatim novi balkanski rat, mozda i sire!

A, nase guzonje neka minderisu!

[quote="Citizen-X"]Mozda je taj iz BL trebao da kaze jos da je cudna koincidencija da Tadic dolazi bas sutra u BL mozebitno da pokupi procenat :D

Nikad se ne zna sa ovim hohstaplerima. Nikad.

"Malo" je to "previse" slucajno :D, a besbeli smo tih "slucajnosti" imali nesto puno na nase zamazane oci godinama i godinama.

Narode, bivsi vojnici, demobilisani ratnici preuzmite inicijativu i pozovite ljude da skinu hohstaplere sa vlasti i preuzmite u svoje ruke kad bi sve pomrlo od gladi. Jedini vi vojnici, veterani i ratnici imate kredibilitet koji jos nije izlizan. Ovo vise nema smisla.[/quote]
Koshpa

Post by Koshpa »

Suad Glavinic glavni osumjeceni za pomaganje pljacke, izvor BHT1

"veceras otkrivanje identiteta osumnjecenog"
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

Dolazim wrote:Slazem se u potpunosti, to je samo jedna proba cetnika o nasoj budnosti, hej pored 800 karabinjera oni se usetali i uzeli lovu!

Tako ce sutra uci i sa tenkovima i opet blokirati aerodrom!

Ovo je sve proba pred drugo poluvrijeme, Kosovo dans ili sutra, a zatim novi balkanski rat, mozda i sire!

A, nase guzonje neka minderisu!
koja paranoja...
ljudi opljackali lovu, a vi odmah na rat i zauzimanje aerodroma :? :shock: :?

ili mozda opet reba pocistiti necije zalihe ulja i brasna? :)
shuriken

Post by shuriken »

Objavljeno 28.01.2008. u 13:22
Suspendovan Jaganjac zbog moguæe umije¹anosti u pljaèku na Sarajevskom aerodromu

Direktor Graniène policije BiH Vinko Dumanèiæ suspendovao je danas naèelnika Terenskog ureda za aerodrome Fadila Jaganjca, osumnjièenog za krivièno djelo protivzakonitog posredovanja a u vezi s oru¾anom pljaèkom u kargo odjelu Meðunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Disciplinska komisija Graniène policije BiH donijela je i rje¹enje o pokretanju disciplinskog postupka protiv Jaganjca zbog postojanja osnova sumnje da je poèinio te¾u povredu slu¾bene du¾nosti.

Suspenzija je privremena i bit æe na snazi do okonèanja kriviènog postupka ili istrage, saopæeno je iz Graniène policije BiH.

Na Meðunarodnom aerodromu Sarajevo se 5. decembra pro¹le godine desila oru¾ana pljaèka, pri èemu je otuðeno najmanje 2,5 miliona KM ABS banke.

Kombi s novcem krenuo je iz Zenice, pri èemu ga je pratilo ¹est policajaca iz ZDK-a. Ispred zgrade "Kargoa“ viðen je d¾ip "Audi-Q-7 te èetiri maskirane i naoru¾ane osobe sa oznakama policije koje su fizièki onesposobile dvije-tri osobe koje su bile u zgradi i pritom uzeli vreæe s novcem. Vozilo d¾ip naðeno je zapaljeno u naselju Ned¾ariæi ne¹to kasnije.

Upitat cete se, sto ja to kopiram ovaj clanak u ovaj forum?
E pa zato sto sam dan nakon pljacke napisao da imam indicije da je Jaganjac umijesan, i to na bazi analize njegove izjave u dnevniku. Analizu je ucinio iskusan kriminalist koji mi je rekao da se vidi i cuje da covjek laze.

Onda je taj moj post neko ukinuo. Nisam tvrdio da je Jaganjac to uradio nego sam pitao moze li se vjerovati takvim analizama i da li neko zna nesto o takvim tehnikama. Bas me interesuje moze li administracija taj post vratit iz nekog delete fajla?
karanana

Post by karanana »

Ne vjerujem ti. Da vidim dokaz da si rekao da je ovaj frajer sumnjiv. Citiraj se sa tim postom. Nije niko skidao postove sa ove teme.
shuriken

Post by shuriken »

karanana wrote:Ne vjerujem ti. Da vidim dokaz da si rekao da je ovaj frajer sumnjiv. Citiraj se sa tim postom. Nije niko skidao postove sa ove teme.
davno je to bilo, mozda je bio neki dupli thread, pa ukinut, bas sam sad gledao ali nisam nasao. kako znas da nije niko skidao, volio bi i ja da znam?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

karanana wrote:Ne vjerujem ti. Da vidim dokaz da si rekao da je ovaj frajer sumnjiv. Citiraj se sa tim postom. Nije niko skidao postove sa ove teme.
s ove teme nije, sa 4 duple jeste :D
shuriken
Upisano: 07/12/2007 00:33

umijesan u pljacku love? Kaze jedan tip da moze citati ljudima sa lica i da je na TV na snimci razgovora sa Jaganjcem skontao da je on umijesan.

je li tako nesto moguce?
sta vi mislite, ili znate?
kolika je nagrada raspisana?

javite se vidovanjci, Dzemile i slicni!
shuriken

Post by shuriken »

hvala puno Mirci.

evo dokaza.

any comments, Karanana?
karanana

Post by karanana »

shuriken wrote:hvala puno Mirci.

evo dokaza.

any comments, Karanana?
Respect vidoviti shurikenu.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

još kad bi bio snimak pomenute izjave da i mi vjezbamo pronicljivost
Edin H.

Post by Edin H. »

shuriken wrote:hvala puno Mirci.

evo dokaza.

any comments, Karanana?
shuriken ti ili si:

a) ona babetina sto gleda u kasike koja je svoju vidovitost dokazala bezbroj puta :roll:

b) visokopozicionirani hala :-)

c) jedan od organizatora pljacke na aerodromu :oops:

Molim raju da se izjasne da li ulazu Kviska i odluce se za osobu a, b ili c
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

DaysleepeR wrote:još kad bi bio snimak pomenute izjave da i mi vjezbamo pronicljivost
izvini koje izjave? ovo ga sto je shuriken pisao prije 2 mjeseca?
Post Reply