Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
e moja neostvarena zelja je bila jelka za novu godinu..ali tata nije dao..jer valjda nije po nasim obicajima sta li...elem paketica je uvijek bilo ali ne i jelke...mogli su biri baloni, razni drugi ukrasi te sam ja tu svoju zelju...provukla u ratu...okitila sam filadendron za novu 1993-
i ja se jos uvijek odusevim kad u necijoj kuci ugledam lijepo okicenu jelku
kitila kitim i kiticu. briga me za obicaje. kad vidim koliko mi se djete obraduje i kako je ukrasava onda je stvarno svejedno ciji je obicaj. stavimo mu poklone za novu g. i njegovoj sreci nema kraja.
Nema praznika bez jelke.... negdje je neko spomenuo da mu stan izgleda ko nocni klub...e pa tako i kod mene...
i svake godine nove kugle... jedva cekam....
oktobar07 wrote:Da li i dalje kitite jelku pred Novu Godinu/Bozic i kako gledate na to?
Da li smatrate da je dobro da vasa djeca odrastaju u tom duhu, kao sto smo mi, prijeratne generacije, odrastali i radovali se svakom novogodisnjem kicenju jelke?
Ne kitim vise veliku jelku, vec onaj mali bor sto moze stati izmedju krila prozora, jer sa onolikim mackama u kuci Tito dragi ne moze spasiti ni jelku ni ukrase.