Da li je Stipe Mesić bosanac?
-
cheb
Karadžićeva stranka traži Mesićevu ispriku zbog njegovih 'stalnih napada na RS'
Srpska demokratska stranka (SDS) čiji je utemeljitelj Radovan Karadžić zatražila je u srijedu ispriku hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića zbog njegovih "stalnih napada na Republiku Srpsku (RS)". "SDS upozorava da se nastavljaju stalni napadi Stjepana Mesića na postojanje RS, uključujući njegovu izjavu u Bruxellesu koja je kontinuitet Mesićeve politike iz 90-ih godina a koja je rezultirala etničkim čišćenjem i egzodusom Srba u Hrvatskoj", stoji u priopćenju SDS-a objavljenom u Banjoj Luci.
Iz te stranke, koja je sada u oporbi, od srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića zatražili su da uputi "službeno upozorenje Mesiću i zatraži njegovu ispriku" a da, ukoliko se to ne desi, sve institucije BiH a posebice RS prekinu sve kontakte s hrvatskim predsjednikom.
(Hina)
-
liberal
greska u pisanju , ispalo je drugacije nego sto sam misilio ali Vodenjak napisa ono sto sam htjeo da kazemProzor wrote:Zar Mesica nisu izabrali sami Hrvati? I gdje je bilo on bilo Komsic pljuvao po Hrvatima?liberal wrote:zar to nije mesic, zar je komsic prihvacen od hrvatskog/katolickog puka u bih?Prozor wrote: Koji su ti Hrvati sto pljuju po svome narodu, a sto ih Bosnjaci simpatisu?
eto dvojce za pocetak. znam da ce sad da dreknu komsic je dobar, ma nema ga boljeg ali dali je taj komsic prihvacen u grudama i zapadnom mostaru kao sto je prihvacen u sarajevu i zenici?
al da nebi skretal i sa teme . mozemo otvorit jos jednu na racun komsica
- suncokret13
Fair Life wrote:ninja-san wrote:Smarad je svaki Hrvat koji se odrice bilo kog Hrvata u ex-Yu, a pogotovo brace iz BIH, jer, zamisli, od njih SDP nema glasova, nema pausala nema direktorskih pozicija....
Ima dragi Bog i Krist izbavitelj, pa ce suditi svima.....a tesko onome tko se svoga roda i svoje krvi odrice...![]()
![]()
Zaboravio si Gospu Medjugorsku... a bogumi i Sinjsku.
![]()
Gospe sinjska ako si u stanju,
uzmi Stipu a vrati nam Franju
- Vodenjak
Pa mozda bas zato u Sarajevu i ne vole one Hrvate koji bi to i danas rado radili?ninja-san wrote:Ja sad bas ne znam tko je kome cvijece, ali znam da su se u opcini Centar, Sarajevo, 1942 izdavali rodni listovi sa pecatom NDH
Ili?
Mozda ti mislis da je NDH bila i dobra samo sto ju je onaj diktator Broz oblatio?
- Prozor
Eh ako fakat mislis poredit Mesica i Abdica ja ti ne mogu nista...ninja-san wrote:Pa i Fikret Abdic je izabran vecinom glasova Bosnjaka, koje je kasnije dao Aliji...Nisu ni Fikreta izabrali Flamanci, pa sad ima status najveceg izdajnika medju 90% Bosnjaka.
Komsic je predsjednik BiH a ne Hrvatske, sa time njemu treba na prvome mjestu biti interes BiH a ne susjedne zemlje...Zeljko Komsic ne misli hrvatski (pa otud i njegova izjava da ce se on sa svoja 2,5 mil. krvnih zrnaca, zamislite-usprotiviti izgradnji mosta Kopno- Peljesac).
Ma ja kakav je to Hrvat sto se ne bori za herceg-bosnu, nije ozenjen Hrvaticom a uz to i ne slusa Thompsona...Ono sto je problem sto je ovaj izdajnik stvorio stereotip, pa nitko nije podoban za funkciju u Sa, ako nije ozenjen Bosnjakinjom i pripadnik Armije BIH...sto je onaj stereotip kako Bosnjaci zele vidjeti "lojalne" Srbe i Hrvate, -tj. da su ozenjeni Muslimankom, da su cijeli rat proveli u SA i da ne idu u crkvu....uostalom, j**bo ti Hrvata koji ore brazdu nizbrdo....
-
nokturno
Reci za tebe da si seljak je uvreda za seljake.ninja-san wrote:ako treba i ratar, ali ratar je 12 stoljeca u svom krscanstvu i na svojoj zemlji....i ratar i njegova obitelj imaju sigurno skole, koliko cijelo tvoje selo, jer....ratar i seljak nisu isto
E vidi mu samo preporuke, 12 stoljeca u svom krscanstvu
Jedno sam ipak siguran, posto vidim da si iz Sarajeva, da je u tvojoj "obitelji" kratka tradicija koristenja rijeci "stoljece" i "obitelj"
-
leonard
#110 Re: Da li je Stipe Mesić bosanac?
Mesic je najobicniji hipokrit! Nije u pitanju da li je on dobar (ili los) Hrvat; on je los covjek! Isto vrijedi i za Komsica u BiH: Osoba koja tvrdi da mu nije karakterno da posjeduje Cro drzavljanstvo, a supruga mu ima isto, jeste najobicniji hipokrit.Doda37 wrote:osa wrote:Gdje je u trenutku dok se vodio ovaj razgovor bio predstavnik bih ili je mudro šutio i kao i obično čekao što će od ovog ispasti.
Raspravu na konferenciji o budućnosti zapadnog Balkana, koja se u utorak održava u Bruxellesu, obilježila je polemika između hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i potpredsjednika srbijanske vlade Božidara Đelića oko BiH i Kosova.
Mesić je u svom uvodnom govoru rekao da Hrvatska "ustraje na tome da entiteti u BiH nisu države, niti se smiju ponašati kao države".
Na konferenciji pod nazivom "Balkanska raskršća – predstojeći izazovi" koju je organizirala zaklada Konrad Adenuer, organizacija Prijatelji Evrope, Institut za demokratiju Constatinos Karamanlis i Gallup Europe, sudjeluju predstavnici zemalja regije, dužnosnici Evropske unije i glavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponte.
"Posebni odnosi između entiteta i susjednih država, iako dopušteni Daytonom, nisu u funkciji jačanja BiH kao države. I Republika Hrvatska je od takvih odnosa odustala", rekao je Mesić, ističući da je Hrvatska "nakon demokratskih promjena poslala nedvosmislenu poruku Hrvatima u BiH da svoju sreću trebaju tražiti unutar granica svoje domovine".
Đelić je u svom govoru uzvratio da Beograd ne "govori bosanskim Srbima što da rade, ali da zato bh. Hrvati glasaju za Hrvatski sabor i za predsjednika, što nije slučaj sa Srbima".
Tokom rasprave Mesić je odgovorio da je hrvatski izborni zakon donesen davno, "u vrijeme kada se razbijala BiH".
"Samo naivci mogu misliti da je stvaranje Republike Srpske i Herceg-Bosne bilo u funkciji utvrđivanja BiH. Bosanskohercegovački Hrvati su i hrvatski građani i dok postoji taj izborni zakon, on se mora primjenjivati, premda ja nisam sretan zbog toga", rekao je Mesić.
U raspravi o Kosovu, Mesić je rekao da bi podjela te pokrajine bila opasna i da podjele nisu rješenje, jer bi u slučaju da Srbi na sjeveru Kosova proglase neovisnost, onda bi i Albanci na jugu Srbije učinili to isto, a "to bi onda značilo rat. "Nikakva podjela Kosova ne dolazi u obzir", rekao je Mesić.
Đelić mu je dobacio da li to vrijedi i za Srbiju, istaknuvši da je Kosovo njezin sastavni dio i da nema pravo na samoodređenje kao što su ga imale bivše jugoslavenske republike.
"Vi ste mlađi od mene pa ću vas poučiti, Kosovo je bilo konstitutivni dio jugoslavenske federacije", uzvratio je Mesić Đeliću, prenijela je Hina.
Fascinira me kako Meske uvijek zaboravi reci kako je on dosao iz ZG smjenio Kljujica![]()
![]()
- fantom slobode
- seln
U nacelu si u pravu...Bog i harahvati...ninja-san wrote:Smarad je svaki Hrvat koji se odrice bilo kog Hrvata u ex-Yu, a pogotovo brace iz BIH, jer, zamisli, od njih SDP nema glasova, nema pausala nema direktorskih pozicija....
Ima dragi Bog i Krist izbavitelj, pa ce suditi svima.....a tesko onome tko se svoga roda i svoje krvi odrice...
- seln
Je li Lagumdzija prihvacen od bosnjaka?liberal wrote:zar to nije mesic, zar je komsic prihvacen od hrvatskog/katolickog puka u bih?Prozor wrote:Koji su ti Hrvati sto pljuju po svome narodu, a sto ih Bosnjaci simpatisu?liberal wrote: nekontam
ja nisam za to da se ukine samo da pojasnim nego svi su laki na velikim rijecima .................
eto dvojce za pocetak. znam da ce sad da dreknu komsic je dobar, ma nema ga boljeg ali dali je taj komsic prihvacen u grudama i zapadnom mostaru kao sto je prihvacen u sarajevu i zenici?
al da nebi skretal i sa teme . mozemo otvorit jos jednu na racun komsica
- seln
Ovu stvar u hrvatskom nikad nisam shvatio. Zar nije "tkome"?ninja-san wrote:Ja sad bas ne znam tko je kome cvijece, ali znam da su se u opcini Centar, Sarajevo, 1942 izdavali rodni listovi sa pecatom NDH
I mogu misliti da si srcem i dusom uz rezim koji je izdavao rodne listove 1942.