Da nije slucajno jesi li ili jesili a jesi nije garantriko-ga wrote:hadzo, zivota ti - gdje si ti ucio bosanski i kada ?
jesi ti iz zemalja bivse jugoslavije ili si stranac ?
nije ni jesili garant
Da nije slucajno jesi li ili jesili a jesi nije garantriko-ga wrote:hadzo, zivota ti - gdje si ti ucio bosanski i kada ?
jesi ti iz zemalja bivse jugoslavije ili si stranac ?
pustopoljina wrote:@riko-ga
jes' mi dobar?!![]()
![]()
![]()
micki125 wrote:recimo da je tako, 6000KM, od prosječne plate 750 KM, pa sad racunaj(ukalkulisi i troskove zivota za vrijeme stednje). jednostavno dozvolu po cijeni koja je sad većina NE MOŽE platiti. a priključci za vodu, struju, telefon, asfalt i sl. se plaćaju po komercijalnoj cijeni. pa recimo, priključak trofazne struje je oko 3000KM. A glede tih fasada, mislim da nema potrebe za cinizmom, bilo bi dovoljno da si se osvrnuo na suštinu tvrdnje, no, moguće da je bilo preteško, a u vezi papaka, izgleda da je forum prvi na udaru, no ako je suditi po tome kome se fasade danas prave,rekao bi da su papci vec zasjeli.ali nek si ti stan dobio, otkupio ga za certifikate-guzovače, pa sad šupljiraj koliko bi ko trebao platiti. za asfalt nikad nisi dao ni feninga dok sam ja svoj platio, također sam platio i sve priključke, pa čak i fasaduzonbirile wrote:
emoj samo prosipati paušalne ocjene,očito nisi ni pitao.Naknada je prema zoni stanovanja od 50-100KM,zone van regulacionog obuhvata plačaju do 50km2,1000KM,a svaki preko m2 po 10 KM.Projekat je cca 1000KM i razne takse i saglasnosti,kao i idiotluk od 2% investicione vrijednosti objekta za izgradnju i održavcanje skloništa je još 1000 KM.Znači ua normalni objekt od cca 65m2 bi bilo 5000-6000KM.Jednostavno dozvolu moraš platiti,kao što kupiš i zemlju.Iz te svote se radi na vodosnabdijevanju,odvodu,struja,telefon,put ,asfalt,javna rasvjeta.A oni što su platili su valjda budale.Pusti Titino vrijeme,pa nije valjda on kriv za danačnje bezvlašče.A tvoj predlog da Kanton vam pravi ,još i fasade,može kada sve i jedan papak zasjedne u gradsku upravu., dok je tebi i takvima najveci problem bio sto neko zapisava haustor.
ja uopste ne trazim dlaku u jajetu nego me fakat zanimalo gdje si ucio bosanski, valjda mogu pitati...riko-ga wrote:pustopoljina wrote:@riko-ga
jes' mi dobar?!![]()
![]()
![]()
Izvini profo nisam te prepoznao.Joj sto mrzim ove sto traze dlaku u jajetu majko draga.Jedini njihov komentar na moj post je kao gramaticke greske.A sustina posta prave se ludi.Samo vi pametujte i uzivajte u haustorima .
micki125 wrote:e u takvom razmišljanju i jeste problem, a to "regularno" je Bogom dano i niko se u to ne smije petljati niti promijeniti, to je konstanta. e pa nije tako niti smije biti. nigdje nisam napisao da treba unistavati izvorista, NEGO DA TREBA PLANIRATI IZGRADNJU i nista vise, pa bila ona u Rakovici, na Zuci, Hadzicima, ali se mora predvidjeti prostor za istu-alternativa je ovo sto sad imamo. kao ti ovo rece "ili nemaš i nisi tu", a gdje je onda, ispod nekog mosta????? svaka ti čast kad mozes tako razmisljati, ja ne mogu. kako se u svijetu riješava nije me briga, jer mi nismo svijet, kad budu plate ko sto su u svijetu onda cu se zalagati i za njihove standarde, uostalom i Kabul je svijet. u mojoj avliji je 10m kabla za struju, a priključak je plaćen 3000KM, e ako isti toliko kosta onda ti tvrdnja stoji. isti je slučaj i sa vodom i svim ostalim. uostalom, ako ću ja plaćati izgradnju elektrana zar nebi bilo logično da sam i dioničar u istimzonbirile wrote:
Malo si obrno cijeli problem,lično pretpostavio opštem,htio bi naprijed ,ali si nogama još u našem blatu.Sve ovo što ti ovde pričaš,pitaj bilo koga vani,ta priča ne pije vode nigdje,koliko god bolna bila,ili imaš pa praviš regularno,ili nemaš i nisi tu.Hajmo sada radikalizirati,evo upropastimo izvorišta,zagadimo zrak,sklizne po tTebeviča u Miljacku.Šta onda,vi odakle ste došli,a mi nemamo gdje.O estetici ne bih,jer si nametno socijalnu priču,ona to i jest,ali nigdje u svijetu se ne riješava tako,možda Kabul.Asfalt i priključke normalno da si platio,ali to je samo stvarna vrijednost izvedenih radova,ali evo npr.voda,nije samo onih desetak metara cijevi u tvojoj avliji.To je sistem pumpi,crpilišta,rezervoara,sve se to plaća iz građevinske rente,i ostale komunalije,gledaj tako.Nemam stan,imam kuću sa dozvolom,e sada me pitaj za platu-fala bogu dobro.Nisam ciničan,ali je tako,a sada mi pričaj što ja imam kuću od 90m2,a vi zidate kule na 3 sprata.Ni to nema vani,svaka vaška obaška,djeca se sama snalaze i sl.![]()
. Istini za volju, a šta su to od svega ovoga platila gospoda koja su guzovače ugrabila stanove koje smo svi gradili, pa sad pljuju koga stignu, ne sviđa im se što grad nije rezervisan samo za njih. a sto se djece tice, ti svoju nemoj pomagati i pusti ih nek se sama snalaze, ali na srecu ni roditelji nisu svi isti.
samo mi jos pojasni sta ja to zidam na tri sprata i odakle sam to dosao, hvala.
riko-ga wrote:Nevjerovatno koliko znate pricati na te ljude koi su po vama samo problem ovoga grada.Nemoj te se zavaravati gospodo.Zapitaj te se kao prvo dali bi bilo ovog grada da nije bilo ti sa padina 92 god.Jednostavno je provjeriti uzmes spisak poginuli boraca ARBiH i pogledaj mjeto rodjenja.
Po cemu je bolje naselje Vratnik od nap. Hrasnog Brda.A po vama je problem samo naselja nastala poslije 80 god.Dalje ko gradi po parkovima zgrade i ubija i ovo malo parkova po grado.Nevjerujem dasu to ovi sa padina jer dasu imali love za to pravili bi kuce po gradu a ne po brdu.
Kazete pusta sela.Zasto?Upitas li se ikad zasto?Evo naves cu par primjera
-mlijeko!!!Seljek ga proizvodi i predaje ga po cjeni od 0,45 do 0,60 feninga.E odes u prodavnicu i vidi posto je litar mlijeka.Gdje je tu logika.Da nekazem da onaj proizvodjac od jednog litra mlijeka sto je uzeo od seljaka napravi pet litara.Uzmi malo olovku i papir i vidi imali tu imalo logike i ko zaradjuje na tome.
-voce i povrce!!!!Pogledaj po pijacama cije se voce i povrce prodaje i kakvo.Sve onako jedro rumeno i fino.A sve sami uvoz.Donese seljak svoje jabuke koe su manje i po koim ima tackica i mora je dati upola jevtinije od one "rumene"Tako je za sve.Pa gospodo hocete i jare i pare.E nemoze dabi seljak zivio mora gradjanin kupovati njegov proizvod a ne one iz Tunguzije.
Dakle niko nije napustio svoje mjesto iz neke zafrkancije vec iz cistog ljudskog opstanka.I uostalom ta naselja okolo grada nisu u centru i nemora niko gore ni ici ako mu toliko smetaju.
micki125 wrote:naravno, argmenti ti nisu jaca strana pa sad treba skrenuti tok rasprave na nebitne stvari. ti nisi svi, niti predstavljas sve, minhen je grad je ima industriju, jer je GDP 30 000dolara, a kod nas 10x manji a u kabulu i ne znaju sta je GDP. ovako jednostavno zakljucivanje i pojednostavljivanje problema je odlika neobrazovanih. postoje uređaji koji rade iskljucivo na trofazni prikljucak, no nije to za tebe. ja ne ugrozavan nikoga, samo pokusavam skrenuti paznju na primitivna razmisljanja i ponasanja, e ako te to ugrozava onda me smatraj svojim neprijateljem no.1. izgleda da je tebi glavna preokupacija ko je odakle dosao, pa si izgubio iz vida da se populacija povećava, ne samo dolaskom sa strane, već "prostom reprodukcijom", no izgleda da ti je i to stran pojam. ovo nije samo tvoj grad, nemojto zaboraviti.zonbirile wrote:[
jeli ovo saga-bespravni graditelji protiv sviju i logike.Zato je Minhen grad,a Kabul vukojebina.Trofazni priključak je valjda za radnjicu,koja će po istom šnitu pičiti na crno.Ovo o elektrani ne bi shvatio,pa ti neću ni pojašnjavati.Svoju djecu pomaži,ali ne ugrožavaj nas sviju,našu djecu,grad.
BaileyS wrote:Ja podrzavam bespravnu gradnju sve dok pljackaju narod preskupim dozvolama. Kad se to promijeni i bude u granicama normale onda neka ruse svakom ko je ne izvadi.
Da ne pricam o ucjenjivanju, traze se pare ispod stola da bi je uopste dobio.
micki125 wrote:taman tako, i ne samo to, neka planiraju gdje se moze graditi. zabranili gradnju, skupe dozvole i onda ocekuju da se neko toga pridrzava.BaileyS wrote:Ja podrzavam bespravnu gradnju sve dok pljackaju narod preskupim dozvolama. Kad se to promijeni i bude u granicama normale onda neka ruse svakom ko je ne izvadi.
kockica_kockica wrote:BaileyS wrote:Ja podrzavam bespravnu gradnju sve dok pljackaju narod preskupim dozvolama. Kad se to promijeni i bude u granicama normale onda neka ruse svakom ko je ne izvadi.
izgradio kucetinu od tri sprata NA MOJOJ ZEMLJI KOJU NIJE KUPIO NI DOBIO SAMO JU JE OTUDJIO... sta ja imam sa njegovim dozvolama ????? bespravno je sagradio ...![]()
by the way ako je ne plati necu mrdnuti ni jednim prstom da sprijecim rusenje njegovog velelebnog objekta na mojoj zemlji
riko-ga wrote:Staste se uhvatili ti klizista.Jeli u Dalmatinskoj kliziste pokrenulo bespravna gradnja?Covjek vas 100 puta pita sta je sa parama koje se trose na fasade zgrada vi sutite.Uzmite sad prosjek koliko je grad poslije rata potrosio na fasade privatni zgrada a koliko na klizista koja su nastala zbog bespravne gradnje.Da negovorimo o tome dasmo svi mi kupovali vama stanove i placali i rentu i prikljucke i sve a vi nama niste nista niti to trazimo.Sta treba davam jos peremo ves svaki dan.??????????????????????????
micki125 wrote:ajme zeno, pa ko je kad rekao da treba praviti na tuđoj zemlji, svakako si u pravu, iŠĆeraj ga sa svoga.kockica_kockica wrote:riko-ga wrote:Staste se uhvatili ti klizista.Jeli u Dalmatinskoj kliziste pokrenulo bespravna gradnja?Covjek vas 100 puta pita sta je sa parama koje se trose na fasade zgrada vi sutite.Uzmite sad prosjek koliko je grad poslije rata potrosio na fasade privatni zgrada a koliko na klizista koja su nastala zbog bespravne gradnje.Da negovorimo o tome dasmo svi mi kupovali vama stanove i placali i rentu i prikljucke i sve a vi nama niste nista niti to trazimo.Sta treba davam jos peremo ves svaki dan.??????????????????????????
zelim da mi onih 6 seljaka koji su napravili kucu na mojoj zemlji ili odnesu kucu ili da plate zemljiste....
riko-ga wrote:Kako nemozes??Sud?Mislim ako imas ciste papire daje to tvoje nebi trebalo biti problema.Ustvari znam dase moze svasta u ovoj drzavi ali privatno vlasnistvo je nesto sto mora biti zakon .