E sada mozda grijesim, ali posto spomenu barikade, je li ti to mozda u februaru ode iz Sarajeva?A kakvo bi Sarajevo bilo da nije bilo rata?Pa rata bi bilo svakako, ne znam kako se to moglo desiti da ga ne bude.E sada, da li bi momci iz Sarajeva ratovali za drugog (lijepi frontovi po Hrvatskoj i Kosovu)polara wrote:Ja sam iz Sarajeva otputovala autobusom i autobus je bio pun zena i dece.Mog oca je vodila intuicija,nisam mislila da se vise necu vratiti samo sam otisla kod bake na 10 dana dok se barikade ne otklone.Osetila se napetost u gradu iako smo svi mislili nema sanse da rat pocne.To su znale komsije,komsinica me ispratila na bus,cak smo i njenu kcerku hteli da povedemo ali ona nije htela.U isto vreme porodica tadasnjeg direktora duvanske fabrike je bila u komsiluku moje bake to sam tek kasnije saznala i odatle su otisli negde u inostranstvo.Slike uzasa sam vidjala i uvek me potresu i ne mogu da oguglam na zlo.Kakvo bi danas Sarajevo bilo da uopste nije bilo rata i o cemu bi sve lepom mogli da pricamo.fantom slobode wrote:Ne daj da ti novi clanovi ometu u izvrsenju obecanja.Budi karakter pa ga ispuni.Previse je vremena proslo da te tek sada potresu slike ubijenih, nije valjda da ih do sada nisi vidjala - u zadnjih 15 godina.Kada za tih 15 nisi kako treba prosetala po Sarajevu, a toliko ga volis, mislim da ti je ljubav vise platonska, nemoj gubiti vrijeme na nju.polara wrote:Teska srca Vam obecavam da necu dolaziti na ovaj sajt cuvacu sliku mog Sarajva i mojih sarajlija.Potresle su me slike ubijenih i ja nemam prava da bilo sta komentarisem,neda mi savest.Uzivajte u onom sto hocete briga me !
A da ne bi branioca, mozes li da zamislis kako bi grad izgledao, kakav bi tek sastav stanovnistva bio i koliko bi tek tada mrtvih bilo od zlocinaca sa brda, malo proguglaj da im vidis face, onako su dinaroidne.
Nisi odgovorila na pitanje ko vas kao porodicu obavjesti da ce biti rata i kako li to izadje, da nisi mozda avionom?(U slucaju rata, letite avionima "Jat"-a).
Ali, nema veze, samo ti ispuni obecanje, ne daj se da te nagovore, kao sto rekoh.
ili bi se desio ovaj rat sto se desio, to su bile onako dvije mogucnosti.Nismo mi nista odlucivali hoce li biti rata ili nece.Dodje lijepo 3000placenika, ubica, kriminalaca i lopova, a uz to dodas oficire JNA - koji promjenise ideale zarad plate i cuvanja beneficija i eto ti rata.Sreca pa smo se branili, a kao da je drugo izbora bilo, otpor raje i obicnog naroda je iznenadio ove smradove.
Hajde nam ti daj taj prikaz tog Sarajeva da nije bilo rata????
A makar nam reci da si prekrsila obecanje da ne odlazis sa foruma.(to bas i nije karakterno, lako ti je kad si virtualna zena, vama se manje zamjera krsenje obecanja, ja sam mislio da se prijavim sa zenskim nickom, to ti je ovdje moda, svi te vole, narocito ako pomisle da si seksi-oni sto se bave samo virtualnim seksom).