nevjerovatno, ne daj Boze istinito.........
- sharwoodforest
#102 nevjerovatno
mali, dosadan si.......a sinoc je bio film "Iza neprijateljskih linija", tako nekako.slična tema......koga vise interesuje sta je bilo, bitnije je ima li trenutno takvih ovdje.......
- BihYankee
Ljudi moji jeli to moguće?
Mene je život naučio da tamo "gdje ima dima ima i vatre". Ili je bilo ili će biti a nikad se nije dimilo pa prestalo. Što se tiče inicijalnog posta moglo bi biti nekih elemenata (dakle "dima") sasvim vjerovatnih. Lično sam neki dan sam sebe uhvatio u laži pa od tad nikome ništa apsolutno ne vjerujem već nastojim , ako mi je baš potrebno, prikupiti što više činjenica pa onda donijeti sud. Ako vam kažem da sam u kasarni u Pirotu 1981 godine (k'o i sva "stara vojska" spavao na pozornici vojničkog kluba, na šest sastavljenih stolica a iza debelih spuštenih zastora, kasno popodne. Probudilo me neko komešanje i palenje svjetala u sali te je ubrzo krenula privatna projekcija filma koji je sačinaila KOS-a za starješine koje su taj dan bile dežurne. Projekciono platno je bilo ispred zastora tako da sam pomenuti film (u crno bijeloj tehnici ) gledao kroz platno. Da skratim: film koji obiluje faksimilima dokumenata uglavnom načinjenih od strane anglo-američkih obavještajnih službi (ponajmanje CIA-e) završava slično kao Kustin . Na karti SFRJ plane iskra, onda sve plane i raspadne se te svaka od 8 komponenti otplovi od cjeline. Film je u detalje i potpuno tačno(tada predvidio a sada) objasnio šta će biti sa SFRJ. Posebno me interesovala BiH a bilo je da će se podjeliti na troje ali ipak ostati na okupu. E sad ko je to radio (tadašnji)mi ili oni neću da ulazim ....ali sigurno je da je sve detaljno isplanirano i da se odvija upravo prema tom planu. Matere mi!
(E da mi je ova pamet bila 1991. godine..... Sad bi bio "pametni bosanac koji sa glupim bosancem komunicira e-mailom iz inostranstva"....
Mene je život naučio da tamo "gdje ima dima ima i vatre". Ili je bilo ili će biti a nikad se nije dimilo pa prestalo. Što se tiče inicijalnog posta moglo bi biti nekih elemenata (dakle "dima") sasvim vjerovatnih. Lično sam neki dan sam sebe uhvatio u laži pa od tad nikome ništa apsolutno ne vjerujem već nastojim , ako mi je baš potrebno, prikupiti što više činjenica pa onda donijeti sud. Ako vam kažem da sam u kasarni u Pirotu 1981 godine (k'o i sva "stara vojska" spavao na pozornici vojničkog kluba, na šest sastavljenih stolica a iza debelih spuštenih zastora, kasno popodne. Probudilo me neko komešanje i palenje svjetala u sali te je ubrzo krenula privatna projekcija filma koji je sačinaila KOS-a za starješine koje su taj dan bile dežurne. Projekciono platno je bilo ispred zastora tako da sam pomenuti film (u crno bijeloj tehnici ) gledao kroz platno. Da skratim: film koji obiluje faksimilima dokumenata uglavnom načinjenih od strane anglo-američkih obavještajnih službi (ponajmanje CIA-e) završava slično kao Kustin . Na karti SFRJ plane iskra, onda sve plane i raspadne se te svaka od 8 komponenti otplovi od cjeline. Film je u detalje i potpuno tačno(tada predvidio a sada) objasnio šta će biti sa SFRJ. Posebno me interesovala BiH a bilo je da će se podjeliti na troje ali ipak ostati na okupu. E sad ko je to radio (tadašnji)mi ili oni neću da ulazim ....ali sigurno je da je sve detaljno isplanirano i da se odvija upravo prema tom planu. Matere mi!
(E da mi je ova pamet bila 1991. godine..... Sad bi bio "pametni bosanac koji sa glupim bosancem komunicira e-mailom iz inostranstva"....
-
malamaca
Eh, sto ja znam udarit' na icram na ovom sa-x!
Dodjem jednom u 40 godina i pravo na vraga
Ne znam da li je prica o Porlugalcu tacna, ima nekih cudnih elemenata, a neki su mi sasvim logicni. Mislim, to je ionako svijet izopacen do te mjere da je sve nenormalno zapravo normalno. Ne znam ni to jel Portugalac bio na kakvim drogama ili je cista fikcija. No, to mi i nije vazno i ne pisem ovo radi toga.
Poslije svega sto nas je zadesilo, nekim komentarima ne mogu da se nacudim. Nevjerovatni su mi taman koliko i sekvence price o Portugalcu.
Cuj kako to da niko nikad nije cuo za neko sranje koje se desilo neznamnijakad, policija bi reagovala itd... To mi zvuci ko ono "ne brinite se, JNA je narodna armija, ona ce da vas brani"! A kako to da smo u skoli ucili o poljoprivredi i industriji juznoamerickih zemalja a da nismo ucili o zlocinima nad Bosnjacima? Ljudi su za mnogo manje smjele izjave od prica o ljuljanju bratstva i jedinstva i medjunacionalnog makljanja camili u bajbuku po 15 godina, a neki iz njega nikad nisu ni izasli.
Tad je bila Olimpijada i Zeljo haro Evropom... Tacno. Al' sta to govori? Da smo i tad bili naivcine ko sto smo danas? Tacno je i to da su se nase nane vozile tramvajem prije svih beckih gospoja ciji nam potomci sad obrazlazu bit demokratije, i da su se kupale u ruzinom ulju dok je pola Evrope jos novinom blisalo guzicu u poljskoj hali al' neke od nas to nije sprijecilo da kolju one druge...
Ne znam da li bi mi trebalo biti cudno i nevjerovatno to sto je pola stranih novinara, humanitarnih radnika, kulturnih atasea i drugih besposlicara od 92-95 etiketirano kao spijuncine, ali nije...
Nemojte sta zahaterit', nije mi namjera nikoga vrijedjati a ni pametovati... samo se pitam sta u pm treba da nam se desi da se dozovemo...
Ne znam da li je prica o Porlugalcu tacna, ima nekih cudnih elemenata, a neki su mi sasvim logicni. Mislim, to je ionako svijet izopacen do te mjere da je sve nenormalno zapravo normalno. Ne znam ni to jel Portugalac bio na kakvim drogama ili je cista fikcija. No, to mi i nije vazno i ne pisem ovo radi toga.
Poslije svega sto nas je zadesilo, nekim komentarima ne mogu da se nacudim. Nevjerovatni su mi taman koliko i sekvence price o Portugalcu.
Cuj kako to da niko nikad nije cuo za neko sranje koje se desilo neznamnijakad, policija bi reagovala itd... To mi zvuci ko ono "ne brinite se, JNA je narodna armija, ona ce da vas brani"! A kako to da smo u skoli ucili o poljoprivredi i industriji juznoamerickih zemalja a da nismo ucili o zlocinima nad Bosnjacima? Ljudi su za mnogo manje smjele izjave od prica o ljuljanju bratstva i jedinstva i medjunacionalnog makljanja camili u bajbuku po 15 godina, a neki iz njega nikad nisu ni izasli.
Tad je bila Olimpijada i Zeljo haro Evropom... Tacno. Al' sta to govori? Da smo i tad bili naivcine ko sto smo danas? Tacno je i to da su se nase nane vozile tramvajem prije svih beckih gospoja ciji nam potomci sad obrazlazu bit demokratije, i da su se kupale u ruzinom ulju dok je pola Evrope jos novinom blisalo guzicu u poljskoj hali al' neke od nas to nije sprijecilo da kolju one druge...
Ne znam da li bi mi trebalo biti cudno i nevjerovatno to sto je pola stranih novinara, humanitarnih radnika, kulturnih atasea i drugih besposlicara od 92-95 etiketirano kao spijuncine, ali nije...
Nemojte sta zahaterit', nije mi namjera nikoga vrijedjati a ni pametovati... samo se pitam sta u pm treba da nam se desi da se dozovemo...
-
_ambassador
nosferatu care, cim donosis ovako lijepo argumentovane zakljucke govori o tome da si ti mozda i veci naivac od mene... a za tvoj humoristicki komentar, sta reci... otkako te citam pravo si mi simpatican, a uzeo si sebi za pravo kaciti mi nekakve epitete i personifikacije jer ocigledno ti i ja imamo pravo dobre, pozitivne i humane odnose, pa se to podrazumijeva kao shala iz povjerenja..... samo cu preskociti, necu upasti u tvoju igru, cak te ni preko PP-ja necu vrijedjati niti prijetiti. samo cu ti se smijati.Nosferatu wrote:Nas Portugal nije htjeo osvajati kad je sila bio, vec je radije o'so guziti Indijanke po Macu Picu, al' eto dodjose i oni tobe, u vrijeme kad im ne ostade nista osim turizma, ribarskih selendri i pokojeg nogometnog tima, dodjose kod nas krive Drine ispravljati. A koliko su za nas zaintersovani bili, dokazuju sve izbjeglice primljene u Portugal, kao i donacije humanitarne pomoci iz Portugala.
Grdna rano moja...
gandalfe, prihvatam i postujem sve komentare nesuglasica, chudjenja ili ne prihvatanja neceg sto ocigledno nije dokazano. govoriti o prodaji, bilo u punom ili figurativnom smislu samo cu preskociti bas kao i za gore navedenog "lika"... nemoj majketi biti fin prema meni, sto bi ti to trebalo? nastavi razmisljati kako planiram napraviti neku vrstu revolucije, baciti bombu da vidim njen destruktivni efekat cisto radi zajebancije, ili da napravim "prelude" za neki buduci roman koji sam haman skucao na ovoj temi... (ili da gostujem kod hadzifejzovica, ova mi je najjaca
hvala onima koji su doprinijeli slicnim chudnim dogadjajima/informacijama, ja ipak vjerujem da smo toliko bezznacajni, tako sitni a svijet tako lukav i zajeban...
solanik care, samo znam tacno ono sto sam napisao u prvom postu i detaljno obrazlozio u narednim. kada bih sve to opet ponovio, raji bi se smucilo i zatvorili bi temu... a ja trazim samo par konkretnih informacija, dokaza koje ovo mogu demantovati ili ne.
a za jos tih hinjsko provokatorskih cak i uvrijedljivih komentara samo reci da je to bogatstvo jedne kulture odnosno zajednice, to su ljepote i chari demokratije, ja sam vazda bio za to...
-
Den
Jednom recenicom- PREPOTENTNI STE, Previse ufurani. Nemate pojma o onome sto pisete a pogotovo ne o zivotu. Umjesto toga balezgate kako smo mi, "dijaspora", oni naivni i glupi. Uvijek sam smatrao da je uprvo dijaspora najlukaviji i najmudrija komponenta Bosanskog etnosa.
Mislim, probate ambasadora diskvalifikovati na one najodvratnije malogradanske nacine koji postoje, probate ustvari lijciti svoje komplekse ovdje i to je ono zasto vam i sluzi ovaj forum...
Sto se tice teme. Kolk'o sam ja shvatio radi se o odraslom covjeku koji radi na benzinskoj pumpi. Mislim da svaki covjek koji ima plus 21 godinu moze prepoznati kada je levat, prevarant, lud, drogiran u pitanju a kada neko nesto govori sto mu je vec duze vrijeme na srcu sa suzama u ocima. Ambasador nije znaci lud iako je "naivni diasporcanin koji se nemoze mjeriti sa Sarajevskim satro sanerima" (ja bar u to vjerujem). Ja vjerujem da bi ovo moglo biti istinito. Moglo bi i biti da je Ambasador ipak naivan i neiskusan. Samo znam da smo mi, Bosanci van Bosne, najbolje naucili da uzimamo ljude sa velikom rezervom pa i vecom nego sto bi trebalo.
-
Final Cut
Nema tih specijalaca koji bi se odrazli duze od 24sata bilo gdje bilzu linija borbe .Osim u Strogoj Divljini..
A da su i imali bilo kakvu akciju i roknuli nekog ,Risto Djogo bi izasao iz zvornickog jezera da trubi o tome kako nas cetnici razvaljuju uprkos tome sto nam specijalci iz cijelog svijeta pomazu...
Ako je neko i bio od elitnih jedinca u BiH imao je 100000 nacina da se kamuflira kao humanitarni radnik boga pitaj koje oganizacije i nesmetano vozika po cijeloj Bosni i sakuplja informacije sto im i jeste bio (mislim na specijalce)osnovni zadatak..
Znaci po meni cijeli story 0 bodova..
A da su i imali bilo kakvu akciju i roknuli nekog ,Risto Djogo bi izasao iz zvornickog jezera da trubi o tome kako nas cetnici razvaljuju uprkos tome sto nam specijalci iz cijelog svijeta pomazu...
Ako je neko i bio od elitnih jedinca u BiH imao je 100000 nacina da se kamuflira kao humanitarni radnik boga pitaj koje oganizacije i nesmetano vozika po cijeloj Bosni i sakuplja informacije sto im i jeste bio (mislim na specijalce)osnovni zadatak..
- homo_sapiens
Final Cut wrote:Nema tih specijalaca koji bi se odrazli duze od 24sata bilo gdje bilzu linija borbe .Osim u Strogoj Divljini..
Ja mislim da ti nisi dovoljno pažljivo pročitao uvodni tekst !
-
Final Cut
#111 Re: nevjerovatno, ne daj Boze istinito.........
Znaci da listamo novine iz 80-ih u kojima se ovaj dogadjaj desio,_ambassador wrote:
kada mi je covjek opisao samo par zlocina kojih je i sam bio svjedok, oci su mu zasijale, suza kanula a ruke drhtale..... kazao je kako je jedan chetnik veoma malu bebu ubio u rukama svoje majke a ostatak porodice sve to gledalo (valjda ne trebam naglashavati da se radilo o muslimanskoj porodici). opisao mi je jos jedan zlocin kojeg se sada ne sjecam bas najbolje, pa nebih da koristim random. nakon toga, kako rekoh, covjek je prestao biti sav svoj, kroz suze je govorio kako mu je to zlo kojeg je bio svjedok promjenilo zivot, kako su srbi zao narod i kako ih treba pobiti... iste njegove rijeci, jer mi je ova zadnja recenica ostala najupecatljivija......
-
basta sljezove boje
#112 Re: re
niko se tebi ne obraca, klonububa wrote:Odbrabonjaj na drugu temu mala zavlakusho.basta sljezove boje wrote:zasto se odmah ljutis? Covjek ti prica kako je 80-ih bio u Bosni i gledao cetnicke zlocine? Malo cudno, priznaces_ambassador wrote:pokusao sam tako detaljno preslikati taj razgovor exkluzivno za sa-x jer ga dosad nikome nisam bas ovako opsirno opisao, medjutim kada naletim na komentare tipa tranquil-a, onda vidim da je sve badava...
cak sam i *ebenu nedelju izgubio javljajuci se ovdjesve da bih ispao budala.
nema veze, mozete temu zatvoriti, izbrisati a ja bih se izvinuo svakome ko se mogao naci uvrijedjenim, valjda ste skontali da uvreda nije bila poenta...
vidim da odgovore moram traziti na nekom drugom mjestu...
hvala na svim komentarima
Nista nije cudno kod cetnika, jos im nema definicije unutar ljudskog roda, fekalni izrodi velikosrpske ideologije, koji gmazu u materici islamofobichne EU.
Pustite covjeka..ko je ovde kompetentan reci o iskrenosti njegovog poimanja price koju je cuo?! Ono sto mnogi od nas znaju je da su takve exkurzije u nasoj zemlji postojale jos davno prije rata, sa razlicitim ciljevima i agendama.
Last edited by basta sljezove boje on 19/11/2007 19:17, edited 2 times in total.
-
windas
U vrijeme , kada je Mesic bio drugi covjek u Hrvatskoj iza Tudjmana,
nije nam bas mnogo pomogo, cak je tada agresija pored cetnicke ,
takodje i sa hrvatske strane krenula....
Danas kada je Mesic prvi covjek Hrvatske,
slabo se sta mijenja osim punih usta priznavanja BiH ,
a u praksi suprotno,
kao sto rade i komsije preko Drine...
Elem fala komsijama, zasad nek ostane Lajcak.
a u praksi suprotno,
- spreca
Den wrote:Sto me nerviraju ovi Bosancerosi sto se prave pametni, ukazujuci nama dijaspori na gramaticne greske i pravopis. Ono sto procitam na forumu izmedu redova u postovima nekih ucesnika je ustvari cisti malogradanski mentalitet. Takve ljude stretnem u Sarajevu svakog ljeta kad dodem dole.
Jednom recenicom- PREPOTENTNI STE, Previse ufurani. Nemate pojma o onome sto pisete a pogotovo ne o zivotu. Umjesto toga balezgate kako smo mi, "dijaspora", oni naivni i glupi. Uvijek sam smatrao da je uprvo dijaspora najlukaviji i najmudrija komponenta Bosanskog etnosa.
Mislim, probate ambasadora diskvalifikovati na one najodvratnije malogradanske nacine koji postoje, probate ustvari lijciti svoje komplekse ovdje i to je ono zasto vam i sluzi ovaj forum...Mislim da bi se vecina ovih novokomponovanih Sarajelija sto k.... poljubila u guzu da im je samo malo ove benzinske pumpe na par mjeseci da se vidi kako je kad ti legne 2 milje evrica na racun.
![]()
Sto se tice teme. Kolk'o sam ja shvatio radi se o odraslom covjeku koji radi na benzinskoj pumpi. Mislim da svaki covjek koji ima plus 21 godinu moze prepoznati kada je levat, prevarant, lud, drogiran u pitanju a kada neko nesto govori sto mu je vec duze vrijeme na srcu sa suzama u ocima. Ambasador nije znaci lud iako je "naivni diasporcanin koji se nemoze mjeriti sa Sarajevskim satro sanerima" (ja bar u to vjerujem). Ja vjerujem da bi ovo moglo biti istinito. Moglo bi i biti da je Ambasador ipak naivan i neiskusan. Samo znam da smo mi, Bosanci van Bosne, najbolje naucili da uzimamo ljude sa velikom rezervom pa i vecom nego sto bi trebalo.
-
harka
ko je to te 1980g od nas imao preko 20g da se sjeca sta je tada pisalo
po tadasnjim novinama ili bilo na tv.Mozda je i bilo tih ubistava,ali znam zasigurno da u tadasnjem sistemu i ako je bilo sigurno nebi bilo
u medijima.Ja se sjecam samo jednog dogadjaja(bila sam dijete tada) u okolici Ljubija opstima Prijedor.Napominjem,mozda nema veze sa ovim topicom.U tom selu nadomak Ljubije je navece ubijena zena i troje djece u kuci,najmanje beba u koljevci.tada je optuzen muz i otac te djece koji je radio u Njemackoj(mislim da se zove Ikanovic,ali nisam sigurna).Kao on je dosao pobio familiju i vratio se u Njemacku,sve se desilo po tadasnjih izvjestajima u roku 24 sata.Kao imao je ljubavnicu u Njemackoj.Sjecam se da (iz prica roditelja) da je on sve te optuzbe odbio kao neistinite i da to sigurno nije on ucinio.Ne znam gdje je zavrsio,ali znam da nas je sve ta vijest uznemirila na tom podrucju,a ja dugo sam bila u strahu i svi inace.
Napominjem,mozda nema veze sa ovim temom.
po tadasnjim novinama ili bilo na tv.Mozda je i bilo tih ubistava,ali znam zasigurno da u tadasnjem sistemu i ako je bilo sigurno nebi bilo
u medijima.Ja se sjecam samo jednog dogadjaja(bila sam dijete tada) u okolici Ljubija opstima Prijedor.Napominjem,mozda nema veze sa ovim topicom.U tom selu nadomak Ljubije je navece ubijena zena i troje djece u kuci,najmanje beba u koljevci.tada je optuzen muz i otac te djece koji je radio u Njemackoj(mislim da se zove Ikanovic,ali nisam sigurna).Kao on je dosao pobio familiju i vratio se u Njemacku,sve se desilo po tadasnjih izvjestajima u roku 24 sata.Kao imao je ljubavnicu u Njemackoj.Sjecam se da (iz prica roditelja) da je on sve te optuzbe odbio kao neistinite i da to sigurno nije on ucinio.Ne znam gdje je zavrsio,ali znam da nas je sve ta vijest uznemirila na tom podrucju,a ja dugo sam bila u strahu i svi inace.
- taxi_driver
windas wrote:U vrijeme , kada je Mesic bio drugi covjek u Hrvatskoj iza Tudjmana,
a u praksi suprotno,
- taxi_driver
harka wrote:ko je to te 1980g od nas imao preko 20g da se sjeca sta je tada pisalo
ma garant je to to.to je taj slucaj o kome ovaj pportugalski specijalac prica.potvrdjuje njegovu pricu da je i djete ubijeno.
-
harka
ona si ti gori od portugalcataxi_driver wrote:harka wrote:ko je to te 1980g od nas imao preko 20g da se sjeca sta je tada pisalo
ma garant je to to.to je taj slucaj o kome ovaj pportugalski specijalac prica.potvrdjuje njegovu pricu da je i djete ubijeno.![]()
![]()
![]()
kad garantujes
-
Final Cut
A lesevi cetnika koji su pocinili zlocin a koje su portugalski specijalci pobili nikada nisu nadjeni,takodjer tragovi borbe,cahure od automata sumnjive proizvodnje..
Jos malo pa ce se okrenut na onu pricu jel 11 09 2001 Avion zveknuo u Pentagon ili nije..
Jos malo pa ce se okrenut na onu pricu jel 11 09 2001 Avion zveknuo u Pentagon ili nije..
-
_ambassador
final cut, ja sam prvi koji sebi postavlja ista pitanja. samo sto, ako nisam u stanju pronaci odgovor sistematski ne odbacujem nesto sto se jos uvijek nalazi u granicama moguceg...
kazem, kako je ocigledno u to doba stvar funkcionisala drugacije. znamo i svjedoci smo skoka, evolucije, kako medija tako i drustava.
danas se fakticki moze sve zivo znati, svi preduvjeti su tu. mislim, da ne pricam sada o internetu, slobodama i medijima... pa OPET ne znamo sta se trenutno sada kuha oko npr ovog poskupljenja cijena, nismo ubijedjeni da li ce biti ponovo rat. ako vjerujes da hoce, to mozes samo obrazloziti ili neoborivim dokazima koje vjerujem da niko od nas obicnih "pjesaka" nema, ili vlastitom intuicijom. ako pak vjerujes da nece, onda il si naivcina kao i vecina ljudi prije rata ili nesto trece...
priznajem da trenutno imas logicniju teoriju o ovom slucaju neg ja, dakle nema nikakvih dokaza, a prica je takva da vise lici na neke sci-fi novele nego realnost.
ipak, sta ako je misija uspjesno odradjena? kada bi misija takve prirode izasla na vidjelo javnosti, zamisli kakav belaj bi tek tada nastao??? da li bi vrijedilo pokusavati ikako? neko je morao na neki nacin garantovati mogucnost uspjeha, jer ne vjerujem da bi bilo ko (pod takvim okolnostima) bio horan ici u samoubistvo samo iz ljubavi prema svom poslu... i rizika da postane medjunarodni skandal...
evo uvukao sam se u pricu do govana, sada vjerovatno (sve je moguce) vec znaju ko sam, sta sam, i adrese boravista za svaki slucaj... vjerujte da bih vise volio proci kao budala i da se ovo zaboravi neg da mi sutra kucaju na vrata. ipak bih sopstvenu radoznalost nekako morao zadovoljiti, pa makar to uradio samo za sebe...
harka je cula nesto sto dosad niko nije niti potvrdio niti porekao, nebitno da li je vezano ili ne za ovu pricu. da li je jos neko o ovom dogadjaju upoznat??? pretpostavlja se da bi trebali biti ili ne?
@JahijaJilic........ sta da kazem... bicu oprezan, samo cu reci da sam se malo najezio na tako koncizan, precizan, jednostavan stav. (uzimajuci u obzir ozbiljnost teme, bar sa moje strane, volio bih da se ne radi o sprdanciji na moj racun...)
@Den: ne bih rekao da se radi o "prepucavanju" dijaspore i novokomponovanih sarajlija (nadam se da nije tako). sada upravo vidim, tvoj odgovor je bio direktno za lafo mamoneTa, pa eto nek ti on odgovori. a zaboravio sam i njemu dodati za pravopis... mozda profulim koju, 90% gresaka je zato sto ne znam (volio bih znati koje si vidJeo ti, ja otprilike znam koje su), jer sam veci dio svog zivota proveo, na srecu ili na zalost, van svoje domovine. ipak, evo da ti otvoreno kazem, mislim da imam zavidan nivo kako pravopisa tako i vokabulara uzimajuci u obzir te neke chinjenice. ma sta mislim, tvrdim!
i jos jednom hvala na iskrenim komentarima. i tebi spreca.
kazem, kako je ocigledno u to doba stvar funkcionisala drugacije. znamo i svjedoci smo skoka, evolucije, kako medija tako i drustava.
danas se fakticki moze sve zivo znati, svi preduvjeti su tu. mislim, da ne pricam sada o internetu, slobodama i medijima... pa OPET ne znamo sta se trenutno sada kuha oko npr ovog poskupljenja cijena, nismo ubijedjeni da li ce biti ponovo rat. ako vjerujes da hoce, to mozes samo obrazloziti ili neoborivim dokazima koje vjerujem da niko od nas obicnih "pjesaka" nema, ili vlastitom intuicijom. ako pak vjerujes da nece, onda il si naivcina kao i vecina ljudi prije rata ili nesto trece...
priznajem da trenutno imas logicniju teoriju o ovom slucaju neg ja, dakle nema nikakvih dokaza, a prica je takva da vise lici na neke sci-fi novele nego realnost.
ipak, sta ako je misija uspjesno odradjena? kada bi misija takve prirode izasla na vidjelo javnosti, zamisli kakav belaj bi tek tada nastao??? da li bi vrijedilo pokusavati ikako? neko je morao na neki nacin garantovati mogucnost uspjeha, jer ne vjerujem da bi bilo ko (pod takvim okolnostima) bio horan ici u samoubistvo samo iz ljubavi prema svom poslu... i rizika da postane medjunarodni skandal...
evo uvukao sam se u pricu do govana, sada vjerovatno (sve je moguce) vec znaju ko sam, sta sam, i adrese boravista za svaki slucaj... vjerujte da bih vise volio proci kao budala i da se ovo zaboravi neg da mi sutra kucaju na vrata. ipak bih sopstvenu radoznalost nekako morao zadovoljiti, pa makar to uradio samo za sebe...
harka je cula nesto sto dosad niko nije niti potvrdio niti porekao, nebitno da li je vezano ili ne za ovu pricu. da li je jos neko o ovom dogadjaju upoznat??? pretpostavlja se da bi trebali biti ili ne?
@JahijaJilic........ sta da kazem... bicu oprezan, samo cu reci da sam se malo najezio na tako koncizan, precizan, jednostavan stav. (uzimajuci u obzir ozbiljnost teme, bar sa moje strane, volio bih da se ne radi o sprdanciji na moj racun...)
@Den: ne bih rekao da se radi o "prepucavanju" dijaspore i novokomponovanih sarajlija (nadam se da nije tako). sada upravo vidim, tvoj odgovor je bio direktno za lafo mamoneTa, pa eto nek ti on odgovori. a zaboravio sam i njemu dodati za pravopis... mozda profulim koju, 90% gresaka je zato sto ne znam (volio bih znati koje si vidJeo ti, ja otprilike znam koje su), jer sam veci dio svog zivota proveo, na srecu ili na zalost, van svoje domovine. ipak, evo da ti otvoreno kazem, mislim da imam zavidan nivo kako pravopisa tako i vokabulara uzimajuci u obzir te neke chinjenice. ma sta mislim, tvrdim!
i jos jednom hvala na iskrenim komentarima. i tebi spreca.
- tranquil
_ambassador wrote:evo uvukao sam se u pricu do govana, sada vjerovatno (sve je moguce) vec znaju ko sam, sta sam, i adrese boravista za svaki slucaj... vjerujte da bih vise volio proci kao budala i da se ovo zaboravi neg da mi sutra kucaju na vrata. ipak bih sopstvenu radoznalost nekako morao zadovoljiti, pa makar to uradio samo za sebe...
"nisam ja paranoičan, dobro možda sam samo malo paranoičan, ali i vi biste bili paranoični da vas svi prate"
izvini jarane nisam mogao da odolim, ove tvoje rečenice su vapile za ovakvim odgovorom.
i nemoj se čuditi niti biti uvrijeđen kada ovdje počnu postovi tipa "vidio sam sumnjivog tipa pred zgradom, liči na portugalca. da li da zovem policiju ili su i oni sa njima ??"
ili "kažu da je moj komšija ubio ženu. on tvrdi da nije. mislio sam da laže, sada više nisam siguran, možda je CIA"_ambassador wrote: harka je cula nesto sto dosad niko nije niti potvrdio niti porekao, nebitno da li je vezano ili ne za ovu pricu. da li je jos neko o ovom dogadjaju upoznat??? pretpostavlja se da bi trebali biti ili ne?
A sada ozbiljno - nije sporno nekoliko stvari ovdje, a to je da je u B&H bio genocid, i da su se ovdje i prije i za vrijeme i poslije rata nalazile obavještajne službe raznih zemalja. Ovo zadnje istina nikada nije zvanično potvrđeno ali ovu pretpostavku možemo uzeti za ozbiljno.
Ali servirati ovakve priče, malo je previše. Trebaš malo kritički razmišljati o svemu što čuješ. Svakom se desi da povjeruje u neke ovakve priče, a to se dešava onda kada se te priče na neki način poklapaju s nečim u šta si već ranije vjerovao.
Npr. evo po tvojim postovima se vidi da čvrsto vjeruješ da su strani obavještajci zakuhali ovdje. I onda ti frajer ispriča priču koja to potvrđuje, i ti povjeruješ bez nekog dubljeg razmišljanja o nelogičnosti čitave priče.
A jeste nelogična. Nije kompletno, ali kao što je neko rekao, dijelovi su nelogični ali ima i logičnih dijelova. Ali stvar je u tome da u kod logike nema vaganja "šta je jače", dio koji se uklapa ili onaj "klimavi". Jedan nelogičan detalj obara cijelu priču, i to je to.
Eto nemoj zamjeriti zbog one zezancije na početku
-
_ambassador
"nisam ja paranoičan, dobro možda sam samo malo paranoičan, ali i vi biste bili paranoični da vas svi prate"
:D
sto mi je poznatooo... ciji je to citat?
ma ne vrijedjam se, vjeruj da bih vise volio ovako opusteno diskutovati, zdravije je...
izgleda ko da je meni cilj nazor dokazati da se nesto desilo...
necu biti toliko uporan. kada bi me odveli u mracni chumur valjda bi to nesto znacilo...
znate sta ljudi, odoh malo spavati

sto mi je poznatooo... ciji je to citat?
ma ne vrijedjam se, vjeruj da bih vise volio ovako opusteno diskutovati, zdravije je...
izgleda ko da je meni cilj nazor dokazati da se nesto desilo...
necu biti toliko uporan. kada bi me odveli u mracni chumur valjda bi to nesto znacilo...
znate sta ljudi, odoh malo spavati
-
Final Cut
[
Ako je frajer stvarno primirisao neku od tih specijalnih jedinica treba uvijek imati na umu da se kod njih uvijek otvoreno ili skriveno sprovodi nesto sto se zove ISPIRANJE MOZGA ILI BRISANJE SJECANJA specijalno ako im sefovi uvide da ce napustiti jedincu.
Poznam tipa koji je nekada davno bio u Legiji,bio je u Vijetnamu.itd
Njemu je inteligencija sasvim ok,ali ako pocne pricat nesto o vremenu kada je bio u legiji dobijes neke informacije koje zvuce kao ploca koja preskace ili jos bolje kao vise paralelnih ploca koje preskacu...
Otprilike takva mi se cini tvoja/njegova prica..
Ako je frajer stvarno primirisao neku od tih specijalnih jedinica treba uvijek imati na umu da se kod njih uvijek otvoreno ili skriveno sprovodi nesto sto se zove ISPIRANJE MOZGA ILI BRISANJE SJECANJA specijalno ako im sefovi uvide da ce napustiti jedincu.
Poznam tipa koji je nekada davno bio u Legiji,bio je u Vijetnamu.itd
Njemu je inteligencija sasvim ok,ali ako pocne pricat nesto o vremenu kada je bio u legiji dobijes neke informacije koje zvuce kao ploca koja preskace ili jos bolje kao vise paralelnih ploca koje preskacu...
Otprilike takva mi se cini tvoja/njegova prica..
- DobroJutroKolumbo
Den wrote:Sto me nerviraju ovi Bosancerosi sto se prave pametni, ukazujuci nama dijaspori na gramaticne greske i pravopis. Ono sto procitam na forumu izmedu redova u postovima nekih ucesnika je ustvari cisti malogradanski mentalitet. Takve ljude stretnem u Sarajevu svakog ljeta kad dodem dole.
Mislim, probate ambasadora diskvalifikovati na one najodvratnije malogradanske nacine koji postoje, probate ustvari lijciti svoje komplekse ovdje i to je ono zasto vam i sluzi ovaj forum...Mislim da bi se vecina ovih novokomponovanih Sarajelija sto k.... poljubila u guzu da im je samo malo ove benzinske pumpe na par mjeseci da se vidi kako je kad ti legne 2 milje evrica na racun.
![]()
Sta da ti covjek kaze nego da si debil! Masa tih ljudi koje prozivas u Sarajevo je dosla bjezeci od cetnika!!! Najmudriji po cemu??? Da si inteligentan nebi napisao ovo sto si napisao i da si inteligentan nebi radio na toj benzinskoj pumpi ili kao domar ili sofer , jer ti su poslovi za tebe vrh-vrhova , budalo jedna!!!Neobrazovana! I masa Vas dijasporaca je zaboravila svoj jezik , pa stoga Vas i ispravljamo , jer Vas je masa nepismena!
Dodji da zivis ovde, a ne samo ljeti , da popijes pivu i prosetas sa bivsom rajom...Da dijelis nasu sudbinu, kakva god da je...A ne da jos pametujes i ovako nesto bezobrazno napises , balavac jedan!
-
Den
Ko radi na benzinskoj pumpi?Sta da ti covjek kaze nego da si debil! Masa tih ljudi koje prozivas u Sarajevo je dosla bjezeci od cetnika!!! Najmudriji po cemu??? Da si inteligentan nebi napisao ovo sto si napisao i da si inteligentan nebi radio na toj benzinskoj pumpi ili kao domar ili sofer , jer ti su poslovi za tebe vrh-vrhova , budalo jedna!!!Neobrazovana! I masa Vas dijasporaca je zaboravila svoj jezik , pa stoga Vas i ispravljamo , jer Vas je masa nepismena!
Dodji da zivis ovde, a ne samo ljeti , da popijes pivu i prosetas sa bivsom rajom...Da dijelis nasu sudbinu, kakva god da je...A ne da jos pametujes i ovako nesto bezobrazno napises , balavac jedan!
Ja dolazim tamo kad mi se cejfne i svake godine mi sve veca i veca muka kad vidim seljacine sa Kosova i iz Crne gore koji vozaju mercedese boli glava a sve od droge. A uz to ih policija podrzava i nedo ti bog da ih policija zaustavi i naplati kaznu kad protutnje sa 200 na sat kroz titovu. Ali zato ce mene sa ovim zutim registracijama peglati pola sata da im dam na pice. Jednom prilikom sam se vozao sa starim na onom parkingu ispred butmira gdje se skrece za Hadzice ispred energoinvesta. Mislili smo da mozemo tu malo vozati nako jer prije rata je takoder moglo. Posle pola sata dolazi policija i kazna 150 maraka.