Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- kolega
istina, ko da gledam je kako je odletila uz ulicu, i ja sam potrco za njom, komsiji kroz avliju pa onda u bascu i tu je stala na grani tresnje i kada sam pomislio dobro je, vratice se, ona je uzletila i preko komsijinog krova, nikad je nisam vise vidio, dusa moja draga. To sto sam se borio da je vratim nije pomoglo kad ona nije isto htjela.danas wrote:za 'ljubav' se mozete boriti samo skupa...
ako se jedno 'bori' za ono drugo -- nema od toga nista djeco...
- Suicidal Siberian
cuti...ne pitaj...danas wrote:siberian jarane, prepoznaje li te raja![]()
- Suicidal Siberian
ma ne moze ba niko skontat...nemaju oni pojma sta je sarajevo...a ne sa-x forumdanas wrote:pa samo ti 'vako pisi da svi skontaju ko siSuicidal Siberian wrote:cuti...ne pitaj...danas wrote:siberian jarane, prepoznaje li te raja![]()
pa ti nece ta nova presti ko mala maca
![]()
- anais_nin
joj suicidni, puko si ko tikvaSuicidal Siberian wrote: Evo sad je bila kod mene ova nova...sa dvije drugarice...izmedju ostalog sa najboljom drugaricom od bivse...koja zna da imamo nesto, i kojoj je drago...samo se ono distancira od mene...a neki dan do 5 ujutro bila kod mene, spavali zajedno, mazili se, bez sexa.....nesto se suzdrzava a ne znam zasto...mada vidim da osjeca isto kao i ja...jebena je skroz...dominantna, ponosna...al ne znam kako da duram to...mislim, nekako sam strpljiv i sve joj kazem sto osjecam...i ona meni priča...al šta ja znam....bojim se da ne najebem ponovo...valjda necu...
to koliko je prijateljici "drago" ces tek da vidis kad se bivsa vrne
koliko se sjecam tvoja sadasnja se od samog pocetka snebivala zbog malo neobicne situacije (sto je po meni super, znaci djevojka razmislja glavom...ista joj ne sluzi samo za podshishivanje)
-
Klonirana26
Ne znam da li je poslije 5 strana još uvijek ista tema
, ali eto da odgovorim na prvo postavljeno pitanje 
Nešto ne vjerujem da postoji jedna ljubav života. Možda i postoji, ali ja trenutno ne vjerujem u to.
A kao drugo, da li sam spremna da se borim za veliku (kad već ne vjerujem u vječnu
, jedinu) ljubav svog života...Moram priznati da ne. Svi mi pričamo svašta dok se ne nađemo u situaciji da se borimo. Ili ne...
Borila sam se jednom. I izborila. Ponekad mislim više radi sebe - svog ega ili pitanja "mogu li ja to stvarno uraditi?", nego radi ljubavi
Sada znam da mogu, ali...ne znam kada ću to ponovo uraditi (da li ću?).
Ne slažem se sa onima koji kažu "ako se moraš boriti, onda to nije ljubav", ali sa druge strane, nije ta borba ni približno teška kada vidiš da i druga strana ulaže iste...effort-e (ne napore!) kao i ti

Nešto ne vjerujem da postoji jedna ljubav života. Možda i postoji, ali ja trenutno ne vjerujem u to.
A kao drugo, da li sam spremna da se borim za veliku (kad već ne vjerujem u vječnu
Borila sam se jednom. I izborila. Ponekad mislim više radi sebe - svog ega ili pitanja "mogu li ja to stvarno uraditi?", nego radi ljubavi
Ne slažem se sa onima koji kažu "ako se moraš boriti, onda to nije ljubav", ali sa druge strane, nije ta borba ni približno teška kada vidiš da i druga strana ulaže iste...effort-e (ne napore!) kao i ti
- Suicidal Siberian
hajd da ne zachatavamo previse...anais_nin wrote:joj suicidni, puko si ko tikvaSuicidal Siberian wrote: Evo sad je bila kod mene ova nova...sa dvije drugarice...izmedju ostalog sa najboljom drugaricom od bivse...koja zna da imamo nesto, i kojoj je drago...samo se ono distancira od mene...a neki dan do 5 ujutro bila kod mene, spavali zajedno, mazili se, bez sexa.....nesto se suzdrzava a ne znam zasto...mada vidim da osjeca isto kao i ja...jebena je skroz...dominantna, ponosna...al ne znam kako da duram to...mislim, nekako sam strpljiv i sve joj kazem sto osjecam...i ona meni priča...al šta ja znam....bojim se da ne najebem ponovo...valjda necu...
![]()
sto je skroz super
![]()
to koliko je prijateljici "drago" ces tek da vidis kad se bivsa vrneznaju zene *ebeno igrati na tu kartu prijateljske "lojalnosti"
![]()
koliko se sjecam tvoja sadasnja se od samog pocetka snebivala zbog malo neobicne situacije (sto je po meni super, znaci djevojka razmislja glavom...ista joj ne sluzi samo za podshishivanje)opusti se, a daj i njoj vremena i prostora da se snadje u svemu ovom
i mani se te prijateljice, a i bivse
kad ti ja fino kazem
(mozda da se malo vise okruzis muskadijom
od zena samo glava boli
)
- kolega
vjerovatno se brkaju dva pojma; prvi, voliti nekoga i drugi, biti zaljubljen (u nekoga). U prvom slucaju, "ja volim te" implicira dvoje, dvije strane, i tu ima smisla reci da se od obje strane ocekuje da ulazu trud u tu relaciju, odnosno ostavljena je mogucnost izbora. U drugom slucaju radi se o potpunom gubljenju onog "ja" i potpunom predavanju "ljubljenom" (i njegovoj volji).Felicita wrote:"Danas" to fino rece:
Boriti se Skupa, a nikad sam, jer to onda samo predje u neku puku Iluziju
- Rania
Mudro zboris kolegakolega wrote: vjerovatno se brkaju dva pojma; prvi, voliti nekoga i drugi, biti zaljubljen (u nekoga). U prvom slucaju, "ja volim te" implicira dvoje, dvije strane, i tu ima smisla reci da se od obje strane ocekuje da ulazu trud u tu relaciju, odnosno ostavljena je mogucnost izbora. U drugom slucaju radi se o potpunom gubljenju onog "ja" i potpunom predavanju "ljubljenom" (i njegovoj volji).
-
Sarenooka81
#113 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?
xyz2007 wrote:Vidim mi stalno pricamo o nekoj ljubavi. Po meni pravo pitanje je a koliko ste vi spremni da se borite za ljubav?
Na sta ste sve spremni da sacuvate, zadrzite, vratite ljubav svog zivota?
Koliko ste spremni i kako se borite za tu ljubav?
Da li se uopste borite?
Dok je sa mnom, norlamno da bih se borila, kompromis, dogovori itd, ali kad bi otisao, ne bih ni prstom mrdnula da ga vratim. Naravno, ukoliko nije sve 100% samo moja greska.
- anais_nin
ta izjava nekako podrazumjeva da ta dva stanja postoje nezavisno jedno od drugog...kolega wrote:vjerovatno se brkaju dva pojma; prvi, voliti nekoga i drugi, biti zaljubljen (u nekoga). U prvom slucaju, "ja volim te" implicira dvoje, dvije strane, i tu ima smisla reci da se od obje strane ocekuje da ulazu trud u tu relaciju, odnosno ostavljena je mogucnost izbora. U drugom slucaju radi se o potpunom gubljenju onog "ja" i potpunom predavanju "ljubljenom" (i njegovoj volji).Felicita wrote:"Danas" to fino rece:
Boriti se Skupa, a nikad sam, jer to onda samo predje u neku puku Iluziju
- homo_sapiens
#115 Re: Koliko ste spremni da se borite za ljubav svog zivota?
. . .
Last edited by homo_sapiens on 27/11/2007 02:38, edited 1 time in total.
- Zelena Carapa
ma ne razumiju oni tvoja filozofska nastojanjaxyz2007 wrote:Ovo definitivno nije tema za ovaj forum.
Trebala bi se prebaciti na "Filozofiju".
ali eto... mozda nekom i bude valjala.
- maccarona
spremna sam
jakoooo sam spremna
nikad nisam bila spremnija ovako kao sto sam sad spremna
mislim ono, znas, u tom vidu spremnosti, koliko se moze spremnost vidjeti, uopste kad ono znas da si spreman, a kad zaista znas da si spreman, ili te nagovore da si spreman
a ti neces da odudaras od drugih , pa si nazor spreman onako nespreman
i onda sipak
ali, bar znas da si onako nespreman probao nesto za sta nisi bio spreman
pa te upisu u knjigu spremnih gubitnika
e bato ima da rusim sve barikade
a i ostalo sve sto nije spremno
na mene

e bato ima da rusim sve barikade
-
Harrys
maccarona wrote:spremna samjakoooo sam spremna
nikad nisam bila spremnija ovako kao sto sam sad spremna
mislim ono, znas, u tom vidu spremnosti, koliko se moze spremnost vidjeti, uopste kad ono znas da si spreman, a kad zaista znas da si spreman, ili te nagovore da si spreman
a ti neces da odudaras od drugih , pa si nazor spreman onako nespreman
![]()
![]()
i onda sipak
ali, bar znas da si onako nespreman probao nesto za sta nisi bio spreman
pa te upisu u knjigu spremnih gubitnika
![]()
![]()
![]()
![]()
e bato ima da rusim sve barikade![]()
![]()