Krajisnici

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

Post Reply
zambaklija

#101 Re: Krajisnici

Post by zambaklija »

lol,лол,пођимо у крчму стару гдје циганин стари свира да уз звуке виолине нађем мирааа....lol :run:

a šo lolim ovaj windows...sve zna da piše...hehhe
zambaklija

#102 Re: Krajisnici

Post by zambaklija »

:shock:
Last edited by zambaklija on 25/05/2008 12:09, edited 1 time in total.
Phantea

#103 Re: Krajisnici

Post by Phantea »

sto on ceka da ja kazem: evo hocu sad... cini mi se da ne smije biti musko i reci: hoces, neces, ne moras
Auuu toga tvoga su izgleda tetke odgajale cijeli zivot. Kontala sam da je mild krajisnik al izgleda da si u pravu, mlakonjaaaa ipaaak :-D Al ajd budi ponosna, naletila si na jednog od 10000 hiljada koji je takav.
Phantea

#104 Re: Krajisnici

Post by Phantea »

Btw @ zambaklija nismo slusali cecu u najzescoj borbi, tad smo je svi mrzili.
Mozda zato sto nismo imali struje pa nismo uspjeli pohvatati nove hitove

A sada, heh, na zalost Ceca i ceca wannabe pjevaljke vladaju u Krajini. Jedna Dragana Mirkovic napuni dvoranu svako malo.
Tuga...
zambaklija

#105 Re: Krajisnici

Post by zambaklija »

hmmmm,kada sam komšiji pomagao da izprazni svoj podrum naišli smo na video kazete koje mi je poklonio,ima tu jedno 100tinjak sati snimaka urađenih videokamerom baš iz ratnog doba.Krupsko,Bihaćko,Bužimsko ratište.I brale moj puca CECA na tim nekim koje sam pogledao.....i sam sam bio iznenađen :shock: Ali ima tu i drugih stvari ....na tim kazetama,nije mjesto ovdje da o tome pričam ali sam zaprepašten što sam vidio i čuo! :x
balashevic

#106 Re: Krajisnici

Post by balashevic »

interesantno..

:D
Bosanski_kralj

#107 Re: Krajisnici

Post by Bosanski_kralj »

zambaklija wrote:hmmmm,kada sam komšiji pomagao da izprazni svoj podrum naišli smo na video kazete koje mi je poklonio,ima tu jedno 100tinjak sati snimaka urađenih videokamerom baš iz ratnog doba.Krupsko,Bihaćko,Bužimsko ratište.I brale moj puca CECA na tim nekim koje sam pogledao.....i sam sam bio iznenađen :shock: Ali ima tu i drugih stvari ....na tim kazetama,nije mjesto ovdje da o tome pričam ali sam zaprepašten što sam vidio i čuo! :x
Čuje se svašta,a tek da čuješ cijelu priču bio bi pozitivno zaprepašten
Bosanski_kralj

#108 Re: Re:

Post by Bosanski_kralj »

aida05 wrote:
Bosanski_kralj wrote: to da smo zehebani stvarno ne mogu ja sam primjetiti, možda što sam tako naviko
nego što bivši
Ne mozes sam primjetiti,vidimo mi koji nismo Krajisnici(znam po maminima,mama je iz Krajine).A bivsi je-bas zato sto je bio zaheban :D
znači sad si slobodna
metal_rules_cura

#109 Re: Krajisnici

Post by metal_rules_cura »

A sta se podrazumijeva tacno pod tim zajeban??? :D :-) Ili zajebana??
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#110 Re: Re:

Post by Šeherzada »

Bosanski_kralj wrote: znači sad si slobodna
Nisam sada :lol: slobodna.Jedem.Bicu za 5 minuta.Jesi to mislio da me zoves na kafu :D
Bosanski_kralj

#111 Re: Re:

Post by Bosanski_kralj »

aida05 wrote:
Nisam sada :lol: slobodna.Jedem.Bicu za 5 minuta.Jesi to mislio da me zoves na kafu :D
da sada- stavi u kontekst cijele priče biće ti razumljivo
kako kafu u ovo doba
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#112 Re: Re:

Post by Šeherzada »

Bosanski_kralj wrote:
aida05 wrote:
da sada- stavi u kontekst cijele priče biće ti razumljivo
kako kafu u ovo doba
:lol: :lol: :lol: Sto volim kada me ne shvataju :D Razumijem ja sta je pisac htio reci,samo se salim :D
lahor

#113 Re: Krajisnici

Post by lahor »

zambaklija wrote:hmmmm,kada sam komšiji pomagao da izprazni svoj podrum naišli smo na video kazete koje mi je poklonio,ima tu jedno 100tinjak sati snimaka urađenih videokamerom baš iz ratnog doba.Krupsko,Bihaćko,Bužimsko ratište.I brale moj puca CECA na tim nekim koje sam pogledao.....i sam sam bio iznenađen :shock: Ali ima tu i drugih stvari ....na tim kazetama,nije mjesto ovdje da o tome pričam ali sam zaprepašten što sam vidio i čuo! :x
Sta se ti imas zaprepastivati..? Jesil ti drzo pusku..?Izgleda da nisi isto ko ni ja....Ljudi su odradili svoj poso ko sto niko nije...Pomalo me sramota sto sam poslije logora u Pd od pola godine pobjego vani...Neka su oni slusali sta su htjeli ali su dobro odradili poso....skidam kapu svim mojim krajisnicima a pogotovo buzimljanima.I jos nesto..ponosim se mojom bracom koji su branili Travnik i srednji dio nase Bosne,i ponosim se onim mojim narodom koji je ugostio sve te gazije tamo.
zambaklija

#114 Re: Krajisnici

Post by zambaklija »

e,moj lahoru sve to stoji što govoriš,ali.....
Phantea

#115 Re: Krajisnici

Post by Phantea »

Mislim da smo malo skrenuli sa teme.
To sto ti @zambaklija govoris vjerovatno ima svoje i tacno je, al isvakako nije tema nase danasnje emisije :-)
Bosanski_kralj

#116 Re: Re:

Post by Bosanski_kralj »

aida05 wrote: :lol: :lol: :lol: Sto volim kada me ne shvataju :D Razumijem ja sta je pisac htio reci,samo se salim :D
nije se na prvi mah tako činilo, al ako ti tako kažeš u redu. :D

Pitajte Lajčaka kako se proveo među Krajišnicima, kaže agresivniju publiku nije imao još u BiH a šire :D
dedu

#117 Re:

Post by dedu »

ziggy wrote:Generaliziranje je boljka cijele BiH.To za naglasak mi ide jako na zivce,svaki put kad sam pricala sa nekim sarajlijom ili bilo kim iz istocnijih dijelova nase domovine,moj naglasak je bio tema.Mislim,ako mi imamo naglasak,barem sto se Bihaca tice,e onda ne znam...ocigledno neki ljudi ne cuju sami sebe kad pricaju.
Ja se kod priča o naglasku ne sekiram previše.
Znam da govorimo ispravno, ako pogledaš u riječnicima gdje su označeni i naglasci u riječima.
A svojim jaranima iz Sarajeva zapjevam onu :
Čiča čvorak čuva četu čavki
Čik čvorče čvrkni čavki čvor
:run:

Bišćanin sam, i mogu reći da sam pročitao jako puno zanimljivih postova.
:sax:
metal_rules_cura

#118 Re: Krajisnici

Zanimljivih, u kom smislu? :)
divlji_andjeo

#119 Re: Krajisnici

Post by divlji_andjeo »

ama krajiskinja, i to ljuta :x

hej, sve su to predrasude... sarajlije nas ne vole, ah ko zna zasto... ne volimo ni mi njih :P et pa samo kvit... malo im krivo zbog geografske blizine zagrebu, ah de sta ces :D...

fini smo mi ljudi, ali planemo kad nam ko dirne mamu, sestru, opcenito porodicu :D

spavamo sa jednim okom otvorenim i sacmaricom pod krevetom :D

uostalom, krajisnike ne vole oni koji ih ne znaju...

naglasak je uvijek posebna prica, ali imamo najispravniji naglasak... imamo 30 slova u abcdi :D
amriiich

#120 Re: Krajisnici

Post by amriiich »

Meni bas krajisnici ne djeluju zeznuto uopste, nego naprotiv :D

a imaju veoma cudan, ustvari smijesan naglasak, koji sam tek skoro primijetila... :D
divlji_andjeo

#121 Re: Krajisnici

Post by divlji_andjeo »

cuj smijesan, cujes ti mozda mostarce kako pricaju :D ??? tamo istocnu bosnu? srednju ?

pa fali vam slova :D

nek se niko ne nadje uvrijedjen, meni su slatke sve te razlike...
sheilak

#122 Re: Krajisnici

Post by sheilak »

Ma, ko to ne voli Krajisnike?!! :D Nemoj da mi rukave zavrcemo ! Pa da neko bude bjen :D !

Meni su svi naglasci u Bosni super. ( Hercegovacki me podsjeca na dubrovacki. )
metal_rules_cura

#123 Re: Krajisnici

Ja sam neki dan bila sa prijateljem Krajisnikom i dodje frendica koja ga ne zna, upoznaju se, popricaju 2-3 rijeci i ode ona. Tek poslije pita kao odakle je on, da nije negdje "odozgo" :D A ja ne primijetim razliku u govoru, izgleda da sam se srodila :D
Ridjobrki

#124 Re: Krajisnici

Post by Ridjobrki »

Krajišnici zajebani? Viđaj to... Što ja ne mogu ovih stereotipa... Nismo, dostu, mi zajebani nego ostatak svijeta ne zna sa nami pa je najlakše reći "eto, Krajišnici zajebani".
metal_rules_cura

#125 Re: Krajisnici

Ma ja, ostali lupaju, a pogledaj ti avatara :D :D :-)
Post Reply