a šo lolim ovaj windows...sve zna da piše...hehhe
Krajisnici
Moderator: Chloe
- zambaklija
#101 Re: Krajisnici
lol,лол,пођимо у крчму стару гдје циганин стари свира да уз звуке виолине нађем мирааа....lol 
- zambaklija
- Phantea
#103 Re: Krajisnici
Auuu toga tvoga su izgleda tetke odgajale cijeli zivot. Kontala sam da je mild krajisnik al izgleda da si u pravu, mlakonjaaaa ipaaaksto on ceka da ja kazem: evo hocu sad... cini mi se da ne smije biti musko i reci: hoces, neces, ne moras
- Phantea
#104 Re: Krajisnici
Btw @ zambaklija nismo slusali cecu u najzescoj borbi, tad smo je svi mrzili.
Mozda zato sto nismo imali struje pa nismo uspjeli pohvatati nove hitove
A sada, heh, na zalost Ceca i ceca wannabe pjevaljke vladaju u Krajini. Jedna Dragana Mirkovic napuni dvoranu svako malo.
Tuga...
Mozda zato sto nismo imali struje pa nismo uspjeli pohvatati nove hitove
A sada, heh, na zalost Ceca i ceca wannabe pjevaljke vladaju u Krajini. Jedna Dragana Mirkovic napuni dvoranu svako malo.
Tuga...
- zambaklija
#105 Re: Krajisnici
hmmmm,kada sam komšiji pomagao da izprazni svoj podrum naišli smo na video kazete koje mi je poklonio,ima tu jedno 100tinjak sati snimaka urađenih videokamerom baš iz ratnog doba.Krupsko,Bihaćko,Bužimsko ratište.I brale moj puca CECA na tim nekim koje sam pogledao.....i sam sam bio iznenađen
Ali ima tu i drugih stvari ....na tim kazetama,nije mjesto ovdje da o tome pričam ali sam zaprepašten što sam vidio i čuo! 
- balashevic
#106 Re: Krajisnici
interesantno..

- Bosanski_kralj
#107 Re: Krajisnici
Čuje se svašta,a tek da čuješ cijelu priču bio bi pozitivno zaprepaštenzambaklija wrote:hmmmm,kada sam komšiji pomagao da izprazni svoj podrum naišli smo na video kazete koje mi je poklonio,ima tu jedno 100tinjak sati snimaka urađenih videokamerom baš iz ratnog doba.Krupsko,Bihaćko,Bužimsko ratište.I brale moj puca CECA na tim nekim koje sam pogledao.....i sam sam bio iznenađenAli ima tu i drugih stvari ....na tim kazetama,nije mjesto ovdje da o tome pričam ali sam zaprepašten što sam vidio i čuo!
- Bosanski_kralj
#108 Re: Re:
znači sad si slobodnaaida05 wrote:Ne mozes sam primjetiti,vidimo mi koji nismo Krajisnici(znam po maminima,mama je iz Krajine).A bivsi je-bas zato sto je bio zahebanBosanski_kralj wrote: to da smo zehebani stvarno ne mogu ja sam primjetiti, možda što sam tako naviko
nego što bivši
- metal_rules_cura
#109 Re: Krajisnici
A sta se podrazumijeva tacno pod tim zajeban???
Ili zajebana??
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#110 Re: Re:
Nisam sadaBosanski_kralj wrote: znači sad si slobodna
- Bosanski_kralj
#111 Re: Re:
da sada- stavi u kontekst cijele priče biće ti razumljivoaida05 wrote:Nisam sadaBosanski_kralj wrote: znači sad si slobodnaslobodna.Jedem.Bicu za 5 minuta.Jesi to mislio da me zoves na kafu
kako kafu u ovo doba
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#112 Re: Re:
Bosanski_kralj wrote:da sada- stavi u kontekst cijele priče biće ti razumljivoaida05 wrote:Nisam sadaBosanski_kralj wrote: znači sad si slobodnaslobodna.Jedem.Bicu za 5 minuta.Jesi to mislio da me zoves na kafu
kako kafu u ovo doba
-
lahor
#113 Re: Krajisnici
Sta se ti imas zaprepastivati..? Jesil ti drzo pusku..?Izgleda da nisi isto ko ni ja....Ljudi su odradili svoj poso ko sto niko nije...Pomalo me sramota sto sam poslije logora u Pd od pola godine pobjego vani...Neka su oni slusali sta su htjeli ali su dobro odradili poso....skidam kapu svim mojim krajisnicima a pogotovo buzimljanima.I jos nesto..ponosim se mojom bracom koji su branili Travnik i srednji dio nase Bosne,i ponosim se onim mojim narodom koji je ugostio sve te gazije tamo.zambaklija wrote:hmmmm,kada sam komšiji pomagao da izprazni svoj podrum naišli smo na video kazete koje mi je poklonio,ima tu jedno 100tinjak sati snimaka urađenih videokamerom baš iz ratnog doba.Krupsko,Bihaćko,Bužimsko ratište.I brale moj puca CECA na tim nekim koje sam pogledao.....i sam sam bio iznenađenAli ima tu i drugih stvari ....na tim kazetama,nije mjesto ovdje da o tome pričam ali sam zaprepašten što sam vidio i čuo!
- zambaklija
#114 Re: Krajisnici
e,moj lahoru sve to stoji što govoriš,ali.....
- Phantea
#115 Re: Krajisnici
Mislim da smo malo skrenuli sa teme.
To sto ti @zambaklija govoris vjerovatno ima svoje i tacno je, al isvakako nije tema nase danasnje emisije
To sto ti @zambaklija govoris vjerovatno ima svoje i tacno je, al isvakako nije tema nase danasnje emisije
- Bosanski_kralj
#116 Re: Re:
nije se na prvi mah tako činilo, al ako ti tako kažeš u redu.aida05 wrote:![]()
![]()
Sto volim kada me ne shvataju
Razumijem ja sta je pisac htio reci,samo se salim
Pitajte Lajčaka kako se proveo među Krajišnicima, kaže agresivniju publiku nije imao još u BiH a šire
-
dedu
#117 Re:
Ja se kod priča o naglasku ne sekiram previše.ziggy wrote:Generaliziranje je boljka cijele BiH.To za naglasak mi ide jako na zivce,svaki put kad sam pricala sa nekim sarajlijom ili bilo kim iz istocnijih dijelova nase domovine,moj naglasak je bio tema.Mislim,ako mi imamo naglasak,barem sto se Bihaca tice,e onda ne znam...ocigledno neki ljudi ne cuju sami sebe kad pricaju.
Znam da govorimo ispravno, ako pogledaš u riječnicima gdje su označeni i naglasci u riječima.
A svojim jaranima iz Sarajeva zapjevam onu :
Čiča čvorak čuva četu čavki
Čik čvorče čvrkni čavki čvor
Bišćanin sam, i mogu reći da sam pročitao jako puno zanimljivih postova.
- metal_rules_cura
#118 Re: Krajisnici
Zanimljivih, u kom smislu? 
- divlji_andjeo
#119 Re: Krajisnici
ama krajiskinja, i to ljuta
hej, sve su to predrasude... sarajlije nas ne vole, ah ko zna zasto... ne volimo ni mi njih
et pa samo kvit... malo im krivo zbog geografske blizine zagrebu, ah de sta ces
...
fini smo mi ljudi, ali planemo kad nam ko dirne mamu, sestru, opcenito porodicu
spavamo sa jednim okom otvorenim i sacmaricom pod krevetom
uostalom, krajisnike ne vole oni koji ih ne znaju...
naglasak je uvijek posebna prica, ali imamo najispravniji naglasak... imamo 30 slova u abcdi
hej, sve su to predrasude... sarajlije nas ne vole, ah ko zna zasto... ne volimo ni mi njih
fini smo mi ljudi, ali planemo kad nam ko dirne mamu, sestru, opcenito porodicu
spavamo sa jednim okom otvorenim i sacmaricom pod krevetom
uostalom, krajisnike ne vole oni koji ih ne znaju...
naglasak je uvijek posebna prica, ali imamo najispravniji naglasak... imamo 30 slova u abcdi
-
amriiich
#120 Re: Krajisnici
Meni bas krajisnici ne djeluju zeznuto uopste, nego naprotiv 
a imaju veoma cudan, ustvari smijesan naglasak, koji sam tek skoro primijetila...
a imaju veoma cudan, ustvari smijesan naglasak, koji sam tek skoro primijetila...
- divlji_andjeo
#121 Re: Krajisnici
cuj smijesan, cujes ti mozda mostarce kako pricaju
??? tamo istocnu bosnu? srednju ?
pa fali vam slova
nek se niko ne nadje uvrijedjen, meni su slatke sve te razlike...
pa fali vam slova
nek se niko ne nadje uvrijedjen, meni su slatke sve te razlike...
- sheilak
#122 Re: Krajisnici
Ma, ko to ne voli Krajisnike?!!
Nemoj da mi rukave zavrcemo ! Pa da neko bude bjen
!
Meni su svi naglasci u Bosni super. ( Hercegovacki me podsjeca na dubrovacki. )
Meni su svi naglasci u Bosni super. ( Hercegovacki me podsjeca na dubrovacki. )
- metal_rules_cura
#123 Re: Krajisnici
Ja sam neki dan bila sa prijateljem Krajisnikom i dodje frendica koja ga ne zna, upoznaju se, popricaju 2-3 rijeci i ode ona. Tek poslije pita kao odakle je on, da nije negdje "odozgo"
A ja ne primijetim razliku u govoru, izgleda da sam se srodila 
- Ridjobrki
#124 Re: Krajisnici
Krajišnici zajebani? Viđaj to... Što ja ne mogu ovih stereotipa... Nismo, dostu, mi zajebani nego ostatak svijeta ne zna sa nami pa je najlakše reći "eto, Krajišnici zajebani".
- metal_rules_cura
#125 Re: Krajisnici
Ma ja, ostali lupaju, a pogledaj ti avatara