(ne)zivot u americi---sugestije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ulpinian

Post by ulpinian »

Iz "razno-raznih" razloga svaki dan sam bliži stavu da iz ove zemlje treba hvatati nogu što je to prije moguće... Bem ti zemlju, u kojoj čovjek ne može sebi organizovati pristojan i pošten život
pitt

Post by pitt »

Šeha wrote:Najjaca daleko!

by Nervozni Postar:

Jugo, Jugo

Zagrlila New York plava noc
doslo je vrijeme, kuci moram poc'
srebrni Cadilac pretice sve
aerodrom Kennedy ceka me

Amerika tiho spava
na aerodromu svijetla plava
kuci, kuci, kuci letim ja

Ref. 2x
Jugo, Jugo, rodna grudo
kuco moja jedina

Citav je svijet na dlanu mom
al' ja sanjam o domu svom
kuci me ceka majka stara
draza od zlata i od dolara
promjeni kadilak u bimera.....i slicnost je zapanjujuca :D:D:D:D
jefferson

Post by jefferson »

ulpinian wrote:Iz "razno-raznih" razloga svaki dan sam bliži stavu da iz ove zemlje treba hvatati nogu što je to prije moguće... Bem ti zemlju, u kojoj čovjek ne može sebi organizovati pristojan i pošten život
Bas si nas prosvjetlio :D
pitt

Post by pitt »

nego kad ces vise na lexusa preci? :D:D
jefferson

Post by jefferson »

Ja se evo mislim izmedju Lexusa i BMW, ali sam blize opciji da uzmem orgininal, tj BMW :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

jefferson wrote:Ja se evo mislim izmedju Lexusa i BMW, ali sam blize opciji da uzmem orgininal, tj BMW :D
sta se tu ima razmisljat...
danas

Post by danas »

jefferson wrote:Ja se evo mislim izmedju Lexusa i BMW, ali sam blize opciji da uzmem orgininal, tj BMW :D
ja glasam za infiniti ili Q7 :oops: :D
jefferson

Post by jefferson »

danas wrote:
Ma kakav Q7, da mi se zapali, bjezi ba, mogli su napraviti malo bolju kopiju X5 :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

danas wrote:
ne valja i nije lose
karabaja-x

Post by karabaja-x »

Šeha wrote:
pitt wrote:nego kad ces vise na lexusa preci? :D:D
pitt wrote:sta se tu ima razmisljat...
Heh i ja sam mislio da se tu nema sta razmisljati ali bogami...

Ljetos bio na US Open-u (Lexus sponzor) i odmah na parkiralistu vidim znak "Free parking for Lexus owners" :roll: Za nas ostalu fukaru :D 14 dolara :)

Udjem unutra sve besplatno ovo besplatno ono ako imas Lexus :) Tad sam prvi put pomislio da bi bilo zgodno imati Lexus-a umjesto BMW-a :P
mene ne mogu kupit
danas

Post by danas »

Šeha wrote:I prestanite vise... Hocete ljudima razbiti iluzije da je ovdje samo radno odijelo i pidzama :D ;)
kako nije samo radno odijelo :D :D valja nabit normu na saxu :lol: :P
jefferson

Post by jefferson »

Pa ja evo cijelo jutro se slomi radeci. Dvije stranice projekta, pa pet postova, pa dvije stranice projekta pa pet postova, pa espresso u Starbucksu, pa sad sam opet na SA-x-u, ali mi mrsko do starbucksa popodne moram nesto smislit da negdje drugo odem, ma jebo ovu ameriku, puno se mora razmisljat :D
danas

Post by danas »

Šeha wrote:
A kad kuci dodjem u nasu mahalu onda ima i nasih mjesta sa nasom kafom :P
sjecam se :oops: :D :D
nash

Post by nash »

Sta smo mi to bolji od Iraca, Engleza, Njemaca i drugih Evropljana, Kineza, Koreanaca, Indijaca, Meksikanaca, Kubanaca, Ukrajinaca, Rusa i mnogih drugih koji se doseljavaju u Ameriku svake godine i grade sebi zivot ovdje. Sta Bosna (osim sevdaha i cevapa) nudi a da gore navedene zemlje ne nude svojim gradjanima? Pa mi imamo slabiju infrastrukturu od Rumunije, Makedonije i Albanije. Imamo konstanto lose politicare i politicko religiozne konflikte koji nas koce godinama. Imamo konstatno slabu volju naroda da nesto promjeni. Vecina ljudi i dan danas sanja o sedamdesetim i osamdesetim godinama a nista neradi da poboljsa trenutnu i buducu situaciju. Ekonomija nam je karina. Importujemo daleko vise nego sto exportujemo. Divimo se cevapu, sljivovici i piramidama, a vecina ljudi iz svijeta nikada nije cula za nasa nacionalna jela i nas "ponos". Nemamo produkta o kojem mozemo pricati svjetu i reci to je iz moje zemlje osim nekoliko polu sportista i par filmova. Drzavni marketing nam je karina! Ponekad se cujemo na vijestima kad se radi o ratnim konfliktima, Srpskom genocidu i amaterskim teroristima.

Amerika nije raj, ali garant jeste super drzava za one koji se ne boje posla, koji su spremni da nauce jezik i da se asimiliraju na brz tempo zivota. Za one koji vole da rade na crno i ubijaju socijalu i za one koji u sebi imaju jos uvijek imaju komunjarske krvi i koji su navikli da preko veze sve srede ovdje nece biti dobro.

Ljudi su nasi uspjeli u Americi za 10 godina sto gastarbajteri nisu za 30. Garant ovdje ima vise nasih privatnih (BiH vlasnici) biznisa u Americi i Kanadi nego kolektivno u citavoj zapadnoj evropi. Veliki procenat nase djece zavrsava fakultete za razliku od evrope (nije lakse skolstvo vec mogucnost). Amerika je i dan danas naj "upward mobile" drustvo u svijetu sto znaci da se cesto moze vidjeti da djete iz siromasne i neskolovane porodice zavrsi fakultet i uspije u zivotu za razliku od evrope gdje i dan danas "blue collar" (radnicka klasa) ostaje radnicka. U Americi ima hiljade primjera cak i kod nasih ljudi da je ovdje perspektiva daleko bolja nego sto se cini.
nash

Post by nash »

A sad moram ici procitati jos nekoliko nasih stranica i postaviti nekoliko postova jer necu imati vremena kad dodjem kuci s posla. Bice kasno! U 6 se vecera u pola osam se oblaci pidzama da bi sutra ponovo mogao da crncim.
jefferson

Post by jefferson »

Šeha wrote:
jefferson wrote:Pa ja evo cijelo jutro se slomi radeci. Dvije stranice projekta, pa pet postova, pa dvije stranice projekta pa pet postova, pa espresso u Starbucksu, pa sad sam opet na SA-x-u, ali mi mrsko do starbucksa popodne moram nesto smislit da negdje drugo odem, ma jebo ovu ameriku, puno se mora razmisljat :D
Heh... ja imam Grke za nasu kafu... Samo se ne smijes zajebat pa trazit Tursku (dobijes je sa ekstra kajmakom kad hraknu u nju) :D :D :D...

Ma pijem ja nasu ujutro u kuci. aaaaaa kafa, CNN, NBC, CBS pa u kancelariju, pa radim, pa po saxu, pa starbycks, pa kancelarija, pa kafa oko tri, ma jebiga tesko jaro :D
pjega

Post by pjega »

hajde ne folirajte se, amerikanci! :D
pitt

Post by pitt »

jefferson wrote:
Šeha wrote:
jefferson wrote:Pa ja evo cijelo jutro se slomi radeci. Dvije stranice projekta, pa pet postova, pa dvije stranice projekta pa pet postova, pa espresso u Starbucksu, pa sad sam opet na SA-x-u, ali mi mrsko do starbucksa popodne moram nesto smislit da negdje drugo odem, ma jebo ovu ameriku, puno se mora razmisljat :D
Heh... ja imam Grke za nasu kafu... Samo se ne smijes zajebat pa trazit Tursku (dobijes je sa ekstra kajmakom kad hraknu u nju) :D :D :D...

Ma pijem ja nasu ujutro u kuci. aaaaaa kafa, CNN, NBC, CBS pa u kancelariju, pa radim, pa po saxu, pa starbycks, pa kancelarija, pa kafa oko tri, ma jebiga tesko jaro :D

ne gledam ja te liberalne kanale :D:D
nego starbucks danas [poceo bozicnu kolekciju :D:D eggnog late ubija :D:D:D
jefferson

Post by jefferson »

pitt wrote:
jefferson wrote:
Šeha wrote: Heh... ja imam Grke za nasu kafu... Samo se ne smijes zajebat pa trazit Tursku (dobijes je sa ekstra kajmakom kad hraknu u nju) :D :D :D...

ne gledam ja te liberalne kanale :D:D
nego starbucks danas [poceo bozicnu kolekciju :D:D eggnog late ubija :D:D:D
Ma ja samo espresso, nepijem ja ta visokokaloricna sranja.
E imatel vi gore jenkiji panera Bread?
Post Reply