(ne)zivot u americi---sugestije
- pitt
promjeni kadilak u bimera.....i slicnost je zapanjujucaŠeha wrote:Najjaca daleko!
by Nervozni Postar:
Jugo, Jugo
Zagrlila New York plava noc
doslo je vrijeme, kuci moram poc'
srebrni Cadilac pretice sve
aerodrom Kennedy ceka me
Amerika tiho spava
na aerodromu svijetla plava
kuci, kuci, kuci letim ja
Ref. 2x
Jugo, Jugo, rodna grudo
kuco moja jedina
Citav je svijet na dlanu mom
al' ja sanjam o domu svom
kuci me ceka majka stara
draza od zlata i od dolara
-
jefferson
Bas si nas prosvjetlioulpinian wrote:Iz "razno-raznih" razloga svaki dan sam bliži stavu da iz ove zemlje treba hvatati nogu što je to prije moguće... Bem ti zemlju, u kojoj čovjek ne može sebi organizovati pristojan i pošten život
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
sta se tu ima razmisljat...jefferson wrote:Ja se evo mislim izmedju Lexusa i BMW, ali sam blize opciji da uzmem orgininal, tj BMW
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
ne valja i nije losedanas wrote:ja glasam za infiniti ili Q7jefferson wrote:Ja se evo mislim izmedju Lexusa i BMW, ali sam blize opciji da uzmem orgininal, tj BMW![]()
- karabaja-x
mene ne mogu kupitŠeha wrote:pitt wrote:nego kad ces vise na lexusa preci?:D
Heh i ja sam mislio da se tu nema sta razmisljati ali bogami...pitt wrote:sta se tu ima razmisljat...
Ljetos bio na US Open-u (Lexus sponzor) i odmah na parkiralistu vidim znak "Free parking for Lexus owners"Za nas ostalu fukaru
14 dolara
Udjem unutra sve besplatno ovo besplatno ono ako imas LexusTad sam prvi put pomislio da bi bilo zgodno imati Lexus-a umjesto BMW-a
-
jefferson
Pa ja evo cijelo jutro se slomi radeci. Dvije stranice projekta, pa pet postova, pa dvije stranice projekta pa pet postova, pa espresso u Starbucksu, pa sad sam opet na SA-x-u, ali mi mrsko do starbucksa popodne moram nesto smislit da negdje drugo odem, ma jebo ovu ameriku, puno se mora razmisljat 
-
nash
Sta smo mi to bolji od Iraca, Engleza, Njemaca i drugih Evropljana, Kineza, Koreanaca, Indijaca, Meksikanaca, Kubanaca, Ukrajinaca, Rusa i mnogih drugih koji se doseljavaju u Ameriku svake godine i grade sebi zivot ovdje. Sta Bosna (osim sevdaha i cevapa) nudi a da gore navedene zemlje ne nude svojim gradjanima? Pa mi imamo slabiju infrastrukturu od Rumunije, Makedonije i Albanije. Imamo konstanto lose politicare i politicko religiozne konflikte koji nas koce godinama. Imamo konstatno slabu volju naroda da nesto promjeni. Vecina ljudi i dan danas sanja o sedamdesetim i osamdesetim godinama a nista neradi da poboljsa trenutnu i buducu situaciju. Ekonomija nam je karina. Importujemo daleko vise nego sto exportujemo. Divimo se cevapu, sljivovici i piramidama, a vecina ljudi iz svijeta nikada nije cula za nasa nacionalna jela i nas "ponos". Nemamo produkta o kojem mozemo pricati svjetu i reci to je iz moje zemlje osim nekoliko polu sportista i par filmova. Drzavni marketing nam je karina! Ponekad se cujemo na vijestima kad se radi o ratnim konfliktima, Srpskom genocidu i amaterskim teroristima.
Amerika nije raj, ali garant jeste super drzava za one koji se ne boje posla, koji su spremni da nauce jezik i da se asimiliraju na brz tempo zivota. Za one koji vole da rade na crno i ubijaju socijalu i za one koji u sebi imaju jos uvijek imaju komunjarske krvi i koji su navikli da preko veze sve srede ovdje nece biti dobro.
Ljudi su nasi uspjeli u Americi za 10 godina sto gastarbajteri nisu za 30. Garant ovdje ima vise nasih privatnih (BiH vlasnici) biznisa u Americi i Kanadi nego kolektivno u citavoj zapadnoj evropi. Veliki procenat nase djece zavrsava fakultete za razliku od evrope (nije lakse skolstvo vec mogucnost). Amerika je i dan danas naj "upward mobile" drustvo u svijetu sto znaci da se cesto moze vidjeti da djete iz siromasne i neskolovane porodice zavrsi fakultet i uspije u zivotu za razliku od evrope gdje i dan danas "blue collar" (radnicka klasa) ostaje radnicka. U Americi ima hiljade primjera cak i kod nasih ljudi da je ovdje perspektiva daleko bolja nego sto se cini.
Amerika nije raj, ali garant jeste super drzava za one koji se ne boje posla, koji su spremni da nauce jezik i da se asimiliraju na brz tempo zivota. Za one koji vole da rade na crno i ubijaju socijalu i za one koji u sebi imaju jos uvijek imaju komunjarske krvi i koji su navikli da preko veze sve srede ovdje nece biti dobro.
Ljudi su nasi uspjeli u Americi za 10 godina sto gastarbajteri nisu za 30. Garant ovdje ima vise nasih privatnih (BiH vlasnici) biznisa u Americi i Kanadi nego kolektivno u citavoj zapadnoj evropi. Veliki procenat nase djece zavrsava fakultete za razliku od evrope (nije lakse skolstvo vec mogucnost). Amerika je i dan danas naj "upward mobile" drustvo u svijetu sto znaci da se cesto moze vidjeti da djete iz siromasne i neskolovane porodice zavrsi fakultet i uspije u zivotu za razliku od evrope gdje i dan danas "blue collar" (radnicka klasa) ostaje radnicka. U Americi ima hiljade primjera cak i kod nasih ljudi da je ovdje perspektiva daleko bolja nego sto se cini.
-
jefferson
Ma pijem ja nasu ujutro u kuci. aaaaaa kafa, CNN, NBC, CBS pa u kancelariju, pa radim, pa po saxu, pa starbycks, pa kancelarija, pa kafa oko tri, ma jebiga tesko jaroŠeha wrote:Heh... ja imam Grke za nasu kafu... Samo se ne smijes zajebat pa trazit Tursku (dobijes je sa ekstra kajmakom kad hraknu u nju)jefferson wrote:Pa ja evo cijelo jutro se slomi radeci. Dvije stranice projekta, pa pet postova, pa dvije stranice projekta pa pet postova, pa espresso u Starbucksu, pa sad sam opet na SA-x-u, ali mi mrsko do starbucksa popodne moram nesto smislit da negdje drugo odem, ma jebo ovu ameriku, puno se mora razmisljat![]()
![]()
...
A kad kuci dodjem u nasu mahalu onda ima i nasih mjesta sa nasom kafom
- pitt
jefferson wrote:Ma pijem ja nasu ujutro u kuci. aaaaaa kafa, CNN, NBC, CBS pa u kancelariju, pa radim, pa po saxu, pa starbycks, pa kancelarija, pa kafa oko tri, ma jebiga tesko jaroŠeha wrote:Heh... ja imam Grke za nasu kafu... Samo se ne smijes zajebat pa trazit Tursku (dobijes je sa ekstra kajmakom kad hraknu u nju)jefferson wrote:Pa ja evo cijelo jutro se slomi radeci. Dvije stranice projekta, pa pet postova, pa dvije stranice projekta pa pet postova, pa espresso u Starbucksu, pa sad sam opet na SA-x-u, ali mi mrsko do starbucksa popodne moram nesto smislit da negdje drugo odem, ma jebo ovu ameriku, puno se mora razmisljat![]()
![]()
...
ne gledam ja te liberalne kanale
nego starbucks danas [poceo bozicnu kolekciju
-
jefferson
Ma ja samo espresso, nepijem ja ta visokokaloricna sranja.pitt wrote:jefferson wrote:Ma pijem ja nasu ujutro u kuci. aaaaaa kafa, CNN, NBC, CBS pa u kancelariju, pa radim, pa po saxu, pa starbycks, pa kancelarija, pa kafa oko tri, ma jebiga tesko jaroŠeha wrote: Heh... ja imam Grke za nasu kafu... Samo se ne smijes zajebat pa trazit Tursku (dobijes je sa ekstra kajmakom kad hraknu u nju)![]()
![]()
...
ne gledam ja te liberalne kanale:D
nego starbucks danas [poceo bozicnu kolekciju:D eggnog late ubija
:D:D
E imatel vi gore jenkiji panera Bread?