Ravnopravnost bracnih partnera
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- River_isle
ja necu da sam ravnopravna
moj PMS je samo moj, i necu ja nikom davat za pravo da ravnopravno samnom ima svojih 5 dana tersluka 
-
Ivanche
DobroJutroKolumbo wrote:Drage moje kad vi budete tokom zabavljanja placale izlaske , vecere , poklone raznorazne , dolazile autom po nas, da nas odvezete i dovezete , prilazile prve , uvijek inicirale same sex i izlaske i ostalo ako vam se mi svidjamo , kupovale nam cvijece i parfeme itd., e onda cemo i mi biti dobri i poslusni u braku!!![]()
![]()
![]()
![]()
dragi moj .. to vishe ni muskarci ne rade....
-
mamica papucarka
ej, jesi ludteletrader wrote:Ne znam sada koliko je bh.Zakon o Strancima rigorozan,ali kako bi bilo da pocnemo "uvoziti" Pakistanke ili Indijke?mostarac wrote:problem ravnopravnosti kod bosanskih zena je izvitoperen i svede se uglavnom na to da im sve zivotne obaveze budu svedene na to da izbace dva komada, na muskarca zatim prenesu sve kucne poslove, jer jebote one su ravnopravne, a zatim po cijeli dan kukaju jer su u zadnih 7 dana skuhale jednom rucak, dok si ti to uradio 4-5 puta. I nebitno je, nije meni tesko, al kod bosanskih zena se to svodi na izgovor za opstu lijenost i dolazimo do danas sve izrazenijeg problema zlostavljanja muskarca u braku od strane zene.
ja fakat mislim i uradicu tako da bude ravnopravna zajednica, ali brav definitivno nisam, a prema zenskom placu sam odavno postao ravnodusan, jer vecini zena je suza kraj guzice.
Meni licno vrlo atraktivne,samopouzdane (pogotovo ako su british born and bred),vrlo okrenute porodici a kuhinja im je fenomenalna..
E sada,neko bi mozhda otvorio vrata cak i Kineskinjama i Japankama,al' ja se nekako ne lozhim na erotiku iz onih starih "Ninja" pisanih romana...
- madner
teletrader wrote:Jel Mungos neka vrsta pogrebnog preduzeca?madner wrote: Ti opisuješ hercegovke, sa njima samo mungos može izać na kraj.
http://cobras.org/cob_6.htm
-
callmethebreeeze
BHG wrote:ako ce mi gospodja biti stepenicu ispod mene i cucat pored mene ko poslusno pseto i klimat glavom na svaku moju, bila pametna ili glupa onda cu sebi nabavit bas bas tog kera...
p.s. a ovim koje smeta ustajanje ujutro da nahrane djete, nemojte ih zivi bili ni pravit ako ih smatrate obavezom...bez bebe bez problema....
tocno. u slucaju da stalno klima glavom mislim da ce brzo nestati te ljubavi i da ces je, u najboljem slucaju, gledati kao lojalnu kucnu pomocnicu. a jebo to...
-
Ivanche
tebe ce zena i tuchimostarac wrote:problem ravnopravnosti kod bosanskih zena je izvitoperen i svede se uglavnom na to da im sve zivotne obaveze budu svedene na to da izbace dva komada, na muskarca zatim prenesu sve kucne poslove, jer jebote one su ravnopravne, a zatim po cijeli dan kukaju jer su u zadnih 7 dana skuhale jednom rucak, dok si ti to uradio 4-5 puta. I nebitno je, nije meni tesko, al kod bosanskih zena se to svodi na izgovor za opstu lijenost i dolazimo do danas sve izrazenijeg problema zlostavljanja muskarca u braku od strane zene.
ja fakat mislim i uradicu tako da bude ravnopravna zajednica, ali brav definitivno nisam, a prema zenskom placu sam odavno postao ravnodusan, jer vecini zena je suza kraj guzice.
-
teletrader
MOzhe pod uslovom da te dane naznacis u kalendaru..River_isle wrote:ja necu da sam ravnopravnamoj PMS je samo moj, i necu ja nikom davat za pravo da ravnopravno samnom ima svojih 5 dana tersluka
Tako da ako te nekih drugi dan spuca "luda",da mi znamo da to nije hardware-ski poremecaj nego cisti software-ski..Da se i mi jadnici mozhemo branit'
-
teletrader
I na kraju zovnuti policiju i reci da je on prvi zapoceo...Ivanche wrote:tebe ce zena i tuchimostarac wrote:problem ravnopravnosti kod bosanskih zena je izvitoperen i svede se uglavnom na to da im sve zivotne obaveze budu svedene na to da izbace dva komada, na muskarca zatim prenesu sve kucne poslove, jer jebote one su ravnopravne, a zatim po cijeli dan kukaju jer su u zadnih 7 dana skuhale jednom rucak, dok si ti to uradio 4-5 puta. I nebitno je, nije meni tesko, al kod bosanskih zena se to svodi na izgovor za opstu lijenost i dolazimo do danas sve izrazenijeg problema zlostavljanja muskarca u braku od strane zene.
ja fakat mislim i uradicu tako da bude ravnopravna zajednica, ali brav definitivno nisam, a prema zenskom placu sam odavno postao ravnodusan, jer vecini zena je suza kraj guzice.![]()
![]()
I onda ga murija,radi ocuvanja reda i mira,odvede iz vlastitog stana,koji je tek otplatio..
Tako se putuje u Europu
-
medda
Vi ovdje diskutujete o ravnopravnosti u braku a sve svodi na ravnopravnu podjelu kucnih poslova. Evo ja radim 40h u sedmici isto kao i moj dragi i opet vise radim po kuci nego on. Nikad nismo dosli u raspravu zbog toga jer druge stvari on radi koje ja ne zelim. Uostalom nemam povjerenja da ce usisati iza kauca kao ja
isto kao sto on nema povjerenja da cu ja ulje za motor nasuti gdje treba a ne tamo gdje ide antifriz. I vjerovatno da bi oboje naucili uraditi taj posao kako treba kad zatreba ali valjda je car veze da jedno drugo nadopunjujes i da ne moras raditi sve sam.
Naravno da radi i on i ko prvi dodje kuci nastavlja veceru, onaj ko je drugi dosao rasprema sto i to sve bez dogovora vec nekako spontano i prirodno.
Meni je bitnije da dosad nijednu bitnu odluku nismo donijeli bez dogovora i da nismo usaglasili svoje zelje. Po meni na prvom mjestu su ljubav i postovanje a na drugom mislim da je u startu veoma bitno da oba partnera rade i imaju primanja kolika-tolika jer ako jedno radi a drugo ne, svjesno ili nesvjesno jedno ce se poceti osjecati iskoristen a drugo imati osjecaj krivice. I odmah dolazi do raspodjele poslova, jer on/ona radi i ne mora jos po kuci deverati ako je drugo slobodno.
Naravno da radi i on i ko prvi dodje kuci nastavlja veceru, onaj ko je drugi dosao rasprema sto i to sve bez dogovora vec nekako spontano i prirodno.
Meni je bitnije da dosad nijednu bitnu odluku nismo donijeli bez dogovora i da nismo usaglasili svoje zelje. Po meni na prvom mjestu su ljubav i postovanje a na drugom mislim da je u startu veoma bitno da oba partnera rade i imaju primanja kolika-tolika jer ako jedno radi a drugo ne, svjesno ili nesvjesno jedno ce se poceti osjecati iskoristen a drugo imati osjecaj krivice. I odmah dolazi do raspodjele poslova, jer on/ona radi i ne mora jos po kuci deverati ako je drugo slobodno.
-
mostarac
bi li se ti preudalamedda wrote:Vi ovdje diskutujete o ravnopravnosti u braku a sve svodi na ravnopravnu podjelu kucnih poslova. Evo ja radim 40h u sedmici isto kao i moj dragi i opet vise radim po kuci nego on. Nikad nismo dosli u raspravu zbog toga jer druge stvari on radi koje ja ne zelim. Uostalom nemam povjerenja da ce usisati iza kauca kao jaisto kao sto on nema povjerenja da cu ja ulje za motor nasuti gdje treba a ne tamo gdje ide antifriz. I vjerovatno da bi oboje naucili uraditi taj posao kako treba kad zatreba ali valjda je car veze da jedno drugo nadopunjujes i da ne moras raditi sve sam.
Ivance ne dam ti ni slobodarski wc, a kamoli vikendicu
-
callmethebreeeze
tacno je to, i divno ako si uskladila, ali problem nastaje kad se jedan od partnera ne osjeca dobro prilikom te raspodjele, a to ne mora nuzno biti zena. jer koliko god banalne izgledale, te svakodnevne stvari poput pranja sudja i te kako znaju dovesti do konflikta...medda wrote:Vi ovdje diskutujete o ravnopravnosti u braku a sve svodi na ravnopravnu podjelu kucnih poslova. Evo ja radim 40h u sedmici isto kao i moj dragi i opet vise radim po kuci nego on. Nikad nismo dosli u raspravu zbog toga jer druge stvari on radi koje ja ne zelim. Uostalom nemam povjerenja da ce usisati iza kauca kao jaisto kao sto on nema povjerenja da cu ja ulje za motor nasuti gdje treba a ne tamo gdje ide antifriz. I vjerovatno da bi oboje naucili uraditi taj posao kako treba kad zatreba ali valjda je car veze da jedno drugo nadopunjujes i da ne moras raditi sve sam.
p.s sto ste toliko opsjednute sa usisavanjam iza kauce, ispod tepiha i sl, jebo ga kauc i prasina iza njega i tepih i prasina ispod njega, i sl:D
- danas
zivo me se jebe za prasinu, sudove, usisavanje, pranje prozora, peglanje...callmethebreeeze wrote: p.s sto ste toliko opsjednute sa usisavanjam iza kauce, ispod tepiha i sl, jebo ga kauc i prasina iza njega i tepih i prasina ispod njega, i sl:D
-
callmethebreeeze
hehe. nisam izasao na ispit, ali sam rucak spremio. zena je kucu sredila za vikend, ne moram je cistiti naredne tri sedmice
danas, kao i obicno, genijalno
danas, kao i obicno, genijalno
- danas
ma nije genijalno... nemam vremena bolan...callmethebreeeze wrote: danas, kao i obicno, genijalno
radim cijeli dan, ko kreten ispred 4 monitora... dodjem kuci nekad u 7-8 navece... i treba da pizdim oko prasine... jasta cu...
-
callmethebreeeze
danas wrote:ma nije genijalno... nemam vremena bolan...callmethebreeeze wrote: danas, kao i obicno, genijalno
radim cijeli dan, ko kreten ispred 4 monitora... dodjem kuci nekad u 7-8 navece... i treba da pizdim oko prasine... jasta cu...
ma naravno. slazem se sto posto. mi se trudimo da raspremamo po malo radnim danima, pa kad si slobodan da si slobodan, ali ne mozes uvijek sve stici. fazon je u tome da ne treba imati puno stvari, pa se prasina i ne kupi
samo ne valja biti ni peksin. kad sam zivio sam jedan period mi bilo sve mrsko raditi sudje sam samo slagao u sudoper i s vremenom na vrijeme bih skuhao veliku serpu punu vode i onda zalijevao to sudje da saperem smrad i one najgore bakterije
p. s sta radis na ta cetiri monitora? na jednom trazis erotske slike, na drugom forum, na trecem youtube, a sta je na cetvrtom?
-
mostarac
peksodanas wrote:zivo me se jebe za prasinu, sudove, usisavanje, pranje prozora, peglanje...callmethebreeeze wrote: p.s sto ste toliko opsjednute sa usisavanjam iza kauce, ispod tepiha i sl, jebo ga kauc i prasina iza njega i tepih i prasina ispod njega, i sl:D
-
callmethebreeeze
ma boli je, udala se vecmostarac wrote:peksodanas wrote:zivo me se jebe za prasinu, sudove, usisavanje, pranje prozora, peglanje...callmethebreeeze wrote: p.s sto ste toliko opsjednute sa usisavanjam iza kauce, ispod tepiha i sl, jebo ga kauc i prasina iza njega i tepih i prasina ispod njega, i sl:D![]()
![]()
![]()
![]()
-
teletrader
Sad malo nesto ozbiljno...
A sto ne bi oni,koji zhive u bracnoj ili izvanbracnoj zajednici,a oboje rade,radi ocuvanja mira i harmonije u kuci,koji se onda ogleda u povecanom broju "skokova",a koji opet vode do jos veceg mira i harmonije,
fino angazhovali
zhenu/djevojku,kucnu pomocnicu,dadilju,guvernantu,nazovite je kako hocete,koja ce,umjesto da se svadjaju oko toga ko je zadnji bio u hali a nije stavio novu rolnu tariguza na onaj drzhac (excusez mon francais),oprao sudje ili ne itd. itd. sve to obavljati umjesto njih?
(je li ovo sve bila jedna recenica?ima li gramatickih gresaka)

Na taj nacin se smanjuje nezaposlenost,pojacani skokovi mogu da dovedu do porasta nataliteta koji opet vodi do jacanja drzhave...
Kako god it's a win-win situation
A sto ne bi oni,koji zhive u bracnoj ili izvanbracnoj zajednici,a oboje rade,radi ocuvanja mira i harmonije u kuci,koji se onda ogleda u povecanom broju "skokova",a koji opet vode do jos veceg mira i harmonije,
zhenu/djevojku,kucnu pomocnicu,dadilju,guvernantu,nazovite je kako hocete,koja ce,umjesto da se svadjaju oko toga ko je zadnji bio u hali a nije stavio novu rolnu tariguza na onaj drzhac (excusez mon francais),oprao sudje ili ne itd. itd. sve to obavljati umjesto njih?
Na taj nacin se smanjuje nezaposlenost,pojacani skokovi mogu da dovedu do porasta nataliteta koji opet vodi do jacanja drzhave...
-
Ivanche
dok se neko ne pocne kurvati sa tom sluskinjom, pospremachicom...kako godteletrader wrote:Sad malo nesto ozbiljno...
A sto ne bi oni,koji zhive u bracnoj ili izvanbracnoj zajednici,a oboje rade,radi ocuvanja mira i harmonije u kuci,koji se onda ogleda u povecanom broju "skokova",a koji opet vode do jos veceg mira i harmonije,fino angazhovali
-
teletrader
Pa prije skoka procitas upuststvo za upotrebu...madner wrote:Eish, ali haj nadi mjesto za skok koje je dovoljno duboko. Skocis, uzivas u letu, doceka te stijena na 20 ispod vode, razbijes se, izgubis orijentaciju i to bude to.
Probudis se kad ono nisi vise skakac nego tata.