Mislim da svi ljudi, neki vise a neki manje, vjeruju u inteligentnog tvorca nase planete i svega drugoga u svemiru, samo je pitanje i dilema kako tog Tvorca zvati.
Mislim, ovo je nevjerovatno - po tebi se ateisti prave da nevjeruju u boga - ??? ako bih slijedio tvoju logiku mogao bih 'ladno izvesti slijedeci zakljucak: Mislim da svi vjernici ,neki vise a neki manje, znaju da nepostoji bog ili *inteligentni tvorac - kreator* samo sto ih spoznaja o tome toliko plasi da bjeze od te istine i nastavljaju da zive u iluziji sigurnosti tkoju pruza ideja o svemogucem bicu tkoje bdije nad njima i stiti ih.
Ok, prije komentara samo par gramatickih opaski - ce mo se pise zajedno kao i pra ljudi, ipak bar minimun pismenosti! Znaci ti se pitas kao su nastale planete i galaksije i zakljucujes vispreno, uz pomoc svoje nadnaravne - bogomdane (Ako ce mo se sloziti sa darvinovom tezom da su ljudi nastali od pra ljudi, a pra ljudi od majmuna, onda se moramo zapitati kako su stvorene planete i galaksije. One sigurno nisu stvorene od majmuna niti od jednoceliskih organizama. One su stvorene velikom eksplozijim i sudaranjem planeta. ovo je ono sto naucnici i darvinisti tvrde.
Znaci planete su nastale sudaranjem planeta,odnosno prije nastanka planeta su bile...planete??.....hm....uistinu logican zakljucak pravog vjernika!! Drzava (ako se ovaj grotesktni teatar moze vise tako zvati) nam je puna takvih iracionalnih vjernika na sve tri strane i zato nam je tako sve 'bogovski' kako jeste...
Ako se slazemo da svaka kreacija mora imati svoga kreatora, da sve sto postoji mora imati sastav i nesto sto ga je stvorilo/napravilo, onda se moramo sloziti da iza planeta, galaksija i svemira postoji nesto mnogo jace, nadnaravno i inteligentnije sto je stvorilo sve te zvijezde i svemir, a samo nije kreacija. Kako onda nazvati to inteligentno bice? Vjernici ga nazivajuBog/Allah. Nevjernici ce ovde ostati zbunjeni jer oni ne vjeruju u Boga a u isto vrijeme nemaju svoju tezu Najinteligentnijeg ili neku drugu opciju sem -Boga.
Samo sto se mi svi ne slazemo sta je to kreacija - za tebe je sve kreacija, za mene ne! A ako vec ides tim tako uobicajenim i izlizanim putem *a kako je nastao majmun,a kako su nastale zvijezde, svemir itd...* da bi dokazao postojanje boga ili kako se sada strucno naziva pseudonaucnim jezikom *inteligentni kreator*- da se nadovezem na tvoj tok misli...Tko onda stoji iza boga?Tko je njega stvorio - tko kaze da i on nije kreacija??
Pa da zakljucim, dao nama bog manje bogomolja a vise instituta u svim naucnim oblastima!!!