Okupatori Bosne i Hercegovine

Post Reply
district-beg

Post by district-beg »

mostarac wrote:
herzog wrote:
mostarac wrote:ja mislim
:lol::lol::lol::lol:

...ово је најбољи виц којег сам чуо у задње вријеме....8) :D
Vidim tebe i tvoju viziju osvojila pamet pravo. Sve je akademici kreirali pod sloganom "Srbija do Tokia", a na kraju ce ispast manja nego Nokia :D
Napredujete rapidno :lol:
Nakon Vojvodine slijedi, Sumadija, a Kosovo smo je li vec svi otpisali :D
imaju beogradski pasaluk, ako i tu sta ne zahebu :D
mostarac

Post by mostarac »

Prozor wrote:
Pazi da ne iskrsne Bosanska Pravoslavna Crkva :zzzz: :zzzz:
Ovo je bio suuuuuk do jaja :D
LjepoticaiZvjer

Post by LjepoticaiZvjer »

herzog wrote:
Prozor wrote:
herzog wrote: мислиш да је нешто битан на тлу лијепе Српске?...а да...да ... воли се реис петљати и у друге државе....ево и у Рашкој области нешто петља с оним Зукорлићем....8)
IZ BiH vazi na cijelom podrucju BiH. Je li to tvrdis da vi u RS imate svoju IZ :-) :lol: :D
....изгледа да ће требати 8)
ko te to slago? :D :D :D
bosank_a

Post by bosank_a »

Konstantin VII Porfirogenit 948. u svom djelu "De administrando imperio" (O upravljanju carstvom) spominje zemlju Bosnu. Narod Bosnjani.
Od tada do danas Bosna postoji, a ti pricaj sta hoces.[/quote]

....је ли?...од тада....и шта каже у тој реченици Порфирогенит? ;)[/quote]

Da vas nije bilo na vidiku dok nas ban Kotroman ne ozeni Nemanjica princezu, a kasnije udoste u sastav naseg kraljevstva pod vlast naseg kralja Tvrtka l Kotromanica. :D
Last edited by bosank_a on 22/10/2007 02:05, edited 2 times in total.
mostarac

Post by mostarac »

moje_brcko wrote:
mostarac wrote:
herzog wrote: :lol::lol::lol::lol:

...ово је најбољи виц којег сам чуо у задње вријеме....8) :D
Vidim tebe i tvoju viziju osvojila pamet pravo. Sve je akademici kreirali pod sloganom "Srbija do Tokia", a na kraju ce ispast manja nego Nokia :D
pa oni vole da se zajebaju, tako da...

A i Tarabici su im prorekli da ih za 150 godina na Balkanu nece biti, a tarabici su jos bili srbi, a gadjali bolje od nostradamusa. Prema tome siguran sam da ce zajebati, al ide to njima od ruke :D
el flaco

Post by el flaco »

el flaco wrote:
herzog wrote:
el flaco wrote: Vjerovatno nije cuo za posljednju studiju koja se bavi genetskim materijalom evropskih naroda, tamo rekose kako Srbi imaju najmanje evropskog gena, Hrvati nesto vise od Bosnjaka (manje ili pod turskom vladavinom)....to sto se Balkana tice...

Sto se tice cijele Evrope Baskijci su "najevropski" narod.....ukoliko te interesuje...a vidim da volis da se bavis porijeklom
али чекај....какви Бошњаци? зар то није народ из 1993.?.....
Safvet-bega Bašagića (1870-1934), koji su objavljeni u prvom broju lista Bošnjak 1891. godine.

Znaš, Bošnjače, nije davno bilo / Sveg mi svijeta! nema petnaest ljeta, / Kad u našoj Bosni ponositoj, / I junačkoj zemlji Hercegovoj / Od Trebinja do brodskijeh vrata, / Nije bilo Srba i Hrvata, / A danas se kroza svoje hire, / Oba stranca ko u svome šire.

Nije vam ovo 1918 da falsifikujete istoriju....bilo proslo 8)
A da ne spominjem da se iz prilozenog vidi (mislim na tvoje komentare) da nisi citao "Nacertanije"....kakve li sramote za jednog velikosrbina tvog kalibra :D ....jer da jesi i tamo bi stosta cuo o Bosnjacima...a i o politici koja je dovela do toga da ti od dobrog Bosnjaka pravoslavne vjeroispovjesti postanes Srbin
mostarac

Post by mostarac »

el flaco wrote:
el flaco wrote:
herzog wrote: али чекај....какви Бошњаци? зар то није народ из 1993.?.....
Safvet-bega Bašagića (1870-1934), koji su objavljeni u prvom broju lista Bošnjak 1891. godine.

Znaš, Bošnjače, nije davno bilo / Sveg mi svijeta! nema petnaest ljeta, / Kad u našoj Bosni ponositoj, / I junačkoj zemlji Hercegovoj / Od Trebinja do brodskijeh vrata, / Nije bilo Srba i Hrvata, / A danas se kroza svoje hire, / Oba stranca ko u svome šire.

A da ne spominjem da se iz prilozenog vidi (mislim na tvoje komentare) da nisi citao "Nacertanije"....kakve li sramote za jednog velikosrbina tvog kalibra :D ....jer da jesi i tamo bi stosta cuo o Bosnjacima...a i o politici koja je dovela do toga da ti od dobrog Bosnjaka pravoslavne vjeroispovjesti postanes Srbin
Nije on Srbin, on je SRPSKO CVECE :D
herzog

Post by herzog »

el flaco wrote:
herzog wrote:
el flaco wrote: Vjerovatno nije cuo za posljednju studiju koja se bavi genetskim materijalom evropskih naroda, tamo rekose kako Srbi imaju najmanje evropskog gena, Hrvati nesto vise od Bosnjaka (manje ili pod turskom vladavinom)....to sto se Balkana tice...

Sto se tice cijele Evrope Baskijci su "najevropski" narod.....ukoliko te interesuje...a vidim da volis da se bavis porijeklom
али чекај....какви Бошњаци? зар то није народ из 1993.?.....

Па, мајку му, што ми мог Невесињца цитираш....па, знамо му и чукунђеда који се потурчио :lol::lol::lol::lol:

види му ријечи:''Своју прву песму послао је уредништву бег Башагић са писмом које почима: ťЧуо сам да радо примате пјесме од Србина Мухамедовца. Стога ево и мене као такога, да први звуци мојих јавор гусала одјекну у нашој ťБосанској ВилиŤ.''

хахахахахахахахахахахахаххахаха.....бошњак и то само такав хахахахахахахах
shana_majka

Post by shana_majka »

Ko god dakle ovom narodu dobra želi on ne sme Bošnjacima nasledstveno knjaževsko dostojinstvo preporučivati. U takom slučaju neka bi se medu tim izbirali najvažniji ljudi iz celog naroda i to ne za celi život, no na izvjestno vreme, koji bi kao neki sovjet obrazovali. Sa ovakvom makar provincijalnom i odeljenom vlastju, ostao bi otvoren put za napredak; lako bi se onda Srbija u svoje vreme sa Bosnom tješnje sojuziti i skopčati mogla, jer onda ostaće ovaj sojuz mogućan i vjerojatan....

Ilija Garasanin Nacertanije(1844)
herzog

Post by herzog »

bosank_a wrote:Konstantin VII Porfirogenit 948. u svom djelu "De administrando imperio" (O upravljanju carstvom) spominje zemlju Bosnu. Narod Bosnjani.
Od tada do danas Bosna postoji, a ti pricaj sta hoces.
....је ли?...од тада....и шта каже у тој реченици Порфирогенит? ;)[/quote]

Da vas nije bilo na vidiku dok nas ban Kotroman ne ozeni Nemanjica princezu, a kasnije udoste u sastav naseg kraljevstva pod vlast naseg kralja Tvrtka l Kotromanica. :D[/quote]

дај нам читаву реченицу 8)
district-beg

Post by district-beg »

mostarac wrote:
moje_brcko wrote:
mostarac wrote: Vidim tebe i tvoju viziju osvojila pamet pravo. Sve je akademici kreirali pod sloganom "Srbija do Tokia", a na kraju ce ispast manja nego Nokia :D

A i Tarabici su im prorekli da ih za 150 godina na Balkanu nece biti, a tarabici su jos bili srbi, a gadjali bolje od nostradamusa. Prema tome siguran sam da ce zajebati, al ide to njima od ruke :D
da me hoce slusat...ja bih im predlozio da se isele u Tursku, mora da im je bilo pravo fino u taj vakat cim staaaalno pricaju i sjecaju se tih 500 godina pod turskom cizmom :D
herzog

Post by herzog »

shana_majka wrote:Ko god dakle ovom narodu dobra želi on ne sme Bošnjacima nasledstveno knjaževsko dostojinstvo preporučivati. U takom slučaju neka bi se medu tim izbirali najvažniji ljudi iz celog naroda i to ne za celi život, no na izvjestno vreme, koji bi kao neki sovjet obrazovali. Sa ovakvom makar provincijalnom i odeljenom vlastju, ostao bi otvoren put za napredak; lako bi se onda Srbija u svoje vreme sa Bosnom tješnje sojuziti i skopčati mogla, jer onda ostaće ovaj sojuz mogućan i vjerojatan....

...ето и онда Муслимани имају нешто против Начертанија 8)
bosank_a

Post by bosank_a »

herzog wrote:
el flaco wrote:
herzog wrote: али чекај....какви Бошњаци? зар то није народ из 1993.?.....

Па, мајку му, што ми мог Невесињца цитираш....па, знамо му и чукунђеда који се потурчио :lol::lol::lol::lol:

види му ријечи:''Своју прву песму послао је уредништву бег Башагић са писмом које почима: ťЧуо сам да радо примате пјесме од Србина Мухамедовца. Стога ево и мене као такога, да први звуци мојих јавор гусала одјекну у нашој ťБосанској ВилиŤ.''

Ma zar si ti tako star da se toga sjecas :lol:

To se on samo salio sa urednistvom :lol:
shana_majka

Post by shana_majka »

@herzog, ne moj mi rec da si zaboravio!? :oops: :P
herzog

Post by herzog »

moje_brcko wrote:
mostarac wrote:
moje_brcko wrote: imaju beogradski pasaluk, ako i tu sta ne zahebu :D

da me hoce slusat...ja bih im predlozio da se isele u Tursku, mora da im je bilo pravo fino u taj vakat cim staaaalno pricaju i sjecaju se tih 500 godina pod turskom cizmom :D
....ма ја сам да Муслимани иду одавде у Израел, а да Јевреји дођу мјесто Муслимана....и ријешили смо Европу и САД свих проблема 8)
mostarac

Post by mostarac »

herzog wrote:
moje_brcko wrote:
mostarac wrote: pa oni vole da se zajebaju, tako da...

....ма ја сам да Муслимани иду одавде у Израел, а да Јевреји дођу мјесто Муслимана....и ријешили смо Европу и САД свих проблема 8)
a da Evropska unija preseli sjediste u Moskvu, a da Srbi budu tamo portiri i da se ostvari vekovni san Srba o polozaju u majcici Rusiji :lol: :lol: :lol:
bosank_a

Post by bosank_a »

herzog wrote:
shana_majka wrote:Ko god dakle ovom narodu dobra želi on ne sme Bošnjacima nasledstveno knjaževsko dostojinstvo preporučivati. U takom slučaju neka bi se medu tim izbirali najvažniji ljudi iz celog naroda i to ne za celi život, no na izvjestno vreme, koji bi kao neki sovjet obrazovali. Sa ovakvom makar provincijalnom i odeljenom vlastju, ostao bi otvoren put za napredak; lako bi se onda Srbija u svoje vreme sa Bosnom tješnje sojuziti i skopčati mogla, jer onda ostaće ovaj sojuz mogućan i vjerojatan....

...ето и онда Муслимани имају нешто против Начертанија 8)
e onda srbi pravo vole bosnu kad planiraju kako se sojuziti s njom .
district-beg

Post by district-beg »

herzog wrote:
moje_brcko wrote:
mostarac wrote: pa oni vole da se zajebaju, tako da...

Bogami sumnjam da ste im i vi dragi...nego,kup'te prnje i prvim vozom za Tursku, mozda vam se posreci pa i sehadet prozborite 8)
bosank_a

Post by bosank_a »

mostarac wrote:
herzog wrote:
moje_brcko wrote: da me hoce slusat...ja bih im predlozio da se isele u Tursku, mora da im je bilo pravo fino u taj vakat cim staaaalno pricaju i sjecaju se tih 500 godina pod turskom cizmom :D
a da Evropska unija preseli sjediste u Moskvu, a da Srbi budu tamo portiri i da se ostvari vekovni san Srba o polozaju u majcici Rusiji :lol: :lol: :lol:

da srbi ne ubise princa ferdinanda vec bi bili u eu
district-beg

Post by district-beg »

mostarac wrote:
herzog wrote:
moje_brcko wrote: da me hoce slusat...ja bih im predlozio da se isele u Tursku, mora da im je bilo pravo fino u taj vakat cim staaaalno pricaju i sjecaju se tih 500 godina pod turskom cizmom :D
:D :D
...i pokrepu od zime...idila!!! 8) :D
herzog

Post by herzog »

moje_brcko wrote:
herzog wrote:
Bogami sumnjam da ste im i vi dragi...nego,kup'te prnje i prvim vozom za Tursku, mozda vam se posreci pa i sehadet prozborite 8)
...јеси ти наш'о већ фамЕлију тамо? 8)
herzog

Post by herzog »

bosank_a wrote:
mostarac wrote:
herzog wrote: ....ма ја сам да Муслимани иду одавде у Израел, а да Јевреји дођу мјесто Муслимана....и ријешили смо Европу и САД свих проблема 8)

da srbi ne ubise princa ferdinanda vec bi bili u eu
чуј Срби???? зар нису Босанци?? хахахахахххахаххахаха
herzog

Post by herzog »

bosank_a wrote:
herzog wrote:
el flaco wrote: Safvet-bega Bašagića (1870-1934), koji su objavljeni u prvom broju lista Bošnjak 1891. godine.

Ma zar si ti tako star da se toga sjecas :lol:

To se on samo salio sa urednistvom :lol:
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

...да...да....да :lol::lol:
district-beg

Post by district-beg »

herzog wrote:
moje_brcko wrote:
herzog wrote: ....ма ја сам да Муслимани иду одавде у Израел, а да Јевреји дођу мјесто Муслимана....и ријешили смо Европу и САД свих проблема 8)
...јеси ти наш'о већ фамЕлију тамо? 8)
nemam ja rodjaka u turskoj, i da se mi razumijemo: nisu oni meni bas tako dragi, volim ih utoliko sto su nam donijelu ovu lijepu i cistu vjeru...a, "napravise" srbe, kako cu ih zbog toga voljeti?
shana_majka

Post by shana_majka »

@SFSN prije sam ti poslao literaturu od "zemljaka" ti milorada.Posl'o bi ti i od drugog(voje), al' nema smisla,josh se brani u Hagu.... :D
Post Reply