Ime za musko dijete iz "mijesanog" braka?! :)
Moderator: anex
- chuchumbamayumbe
Kijameta draga,kijameta wrote:Nikad pametniji post ne vidjeh,fakat kao za kucne ljubimce.Jessie B wrote:Prenj bi bilo bas mocnoBobi wrote: Vrbas ....Unac...Prenj...Vlasic...Smet...Velez...
Ova tzv. imena za mjesane brakove su mi toliko nalik imenima za kucne ljubimce a ne za dijete.
Bio brak mjesovit ili ne dijete ce jednog dana biti covjek,pa ako ti se ne svidza ona muslimanska varijanta koju sam prvo dao evo i ove dvije;
Radovan,Slobodan,Vukasin,Srboljub
Trpimir,Tomislav,Ninoslav,Domagoj
Svako od imena koja sam naveo je bar ime a ne sprdacina iz romana i imena detergenata i pascadi.
Svakome je svoje dijete najdraze, kako god da se zove, zar ne?
Mani se ironije sa Radovanima i Tomislavima. Jesu to imena, nekome se svidjaju a nekome ne, ali kao sto ti rekoh, mi gledamo da dijete, akobogda, dobije ime tako da niko nece prstom pokazivati na njega gdje god da dodje i slicne stvari, da ga nece prozivati zbog imena (ako vec to rade zbog prezimena)
Kao sto rekoh, Una je prelijepo ime, a cije je?
Haj upamet kijameta, svijuti...
- chuchumbamayumbe
Prije svega, HVALA SVIMA NA CESTITKAMA I LIJEPIM ZELJAMA!
Stvarno ste me iznenadili sa ovolikim brojem odgovora koji su vecinom ozbiljni i bez zezanja.
Meni se najvise nekako dopada MAK, stvarno lijepo zvuci, kratko, jasno, nekako mocno. Ima jos mnogo lijepih prijedloga, a kao sto rekoh, imamo do februara jos dosta da razmisljamo.
Stvarno ste super i hvala jos jednom, samo nastavite, a ako tema zamre nastojacu da je ozivim, makar samo do februara.
Usput, nadam se da ja i moja zena nismo jedini koji na ovakav nacin razmisljaju. Nemam nista protiv "cistih", dapache, ali je lijepo cuti da i dalje postoje ljudi koji vjeruju da ljubav ne poznaje granice!
Stvarno ste me iznenadili sa ovolikim brojem odgovora koji su vecinom ozbiljni i bez zezanja.
Meni se najvise nekako dopada MAK, stvarno lijepo zvuci, kratko, jasno, nekako mocno. Ima jos mnogo lijepih prijedloga, a kao sto rekoh, imamo do februara jos dosta da razmisljamo.
Stvarno ste super i hvala jos jednom, samo nastavite, a ako tema zamre nastojacu da je ozivim, makar samo do februara.
Usput, nadam se da ja i moja zena nismo jedini koji na ovakav nacin razmisljaju. Nemam nista protiv "cistih", dapache, ali je lijepo cuti da i dalje postoje ljudi koji vjeruju da ljubav ne poznaje granice!
- Bonnie-Clydova mala
E moj Chu, nisi ovdje selameta trebao tražiti...Ovo si ti svi oni koji će svojoj djeci dat imena poput Hamza, Radislav i Gligomir
- darius_maximus
Ne bih bas rekao da jesu, barem moje znam da nije...Op3r4t0r wrote:Ovo su sve cisto krscanska imena, nigdje veze.boracha wrote:meni je sven lijepo....davor, dario, adrian, goran, mario,sergej, danijel
Darius the Great of Persia (c. 549 BC– 486/485 BC)
- Jara
Bile već teme o "kršćanskim" i "muslimanskim" imenima...Ima Arapa kršćana i hrišćana sa arapskim imenima koja se kod nas smatraju isključivo muslimanskim...Op3r4t0r wrote:Ovo su sve cisto krscanska imena, nigdje veze.boracha wrote:meni je sven lijepo....davor, dario, adrian, goran, mario,sergej, danijel
Nejse...evo šta o nastanku imena Goran kaže pjesnik Ivo Tadijanović ( nedavno preminuo u 100. god.).
“Sa mnogima sam bio prijatelj. Sa Goranom, to je već stara priča, mnogima sam je pričao. Moram to reći, ne znam po koji puta, da sam zajedno sa njim davao mu to srednje ime Goran. Godine 1935. došao je jednoga dana k meni, - bio sam korektor Narodnih novina i on mi je svaki dan dolazio- zabrinut. Zašto? U to vrijeme, u to doba, osim njega bila su još dva Kovačića: Vladimir Kovačić i Krešimir Kovačić (sin Ante Kovačića) te Ivo Kozarčanin, i svi su imali gotovo iste inicijale. On je htio da se od njih razlikuje. Onda smo o tome dugo raspravljali hoće li biti Goranin ili Goran. Na kraju smo zaključili: Goran. I od ljeta 1935. on se tako potpisivao inicijalima IGK, ili malim slovima, kako je već htio. I od tada postoji ime Goran. I nijedan Goran u našoj zemlji nije stariji od 1935. jer je to prvo ime postalo kao ime. .Tek nekoliko godina poslije Goranove smrti, pojavili su Gorani. I žive danas mnogi ljudi koji se zovu po Ivanu Goranu Kovačiću".
- chuchumbamayumbe
hehehnausnica wrote:Chu,
SVE ČESTITKE UZ NAJBOLJE ŽELJE ZA ZDRAVO, LIJEPO, PAMETNO I LUCIDNO NOVOROĐENČE!
p.s. može li mi on biti malo virtualno kumče?
Ako stroga mama procita tvoje dosadasnje postove, tesko, tesko...
Shalim se, dogovoricemo se kad se rodi akobogda!
-
zlata
Veeeeh.....cuda! Suljo i Denisa nad'li sinu ime Ismar.....i nane veli da je "pravo" muslimansko!Jara wrote:Legenda kaže da je slikar Ismar Mujezinović (sin još poznatijeg slikara Ismeta) dobio ime kombinacijom imena roditelja - ISmet i MARija.
Chu, probajte, mozda ispadne neko "zgodno" ime...
-
pinkzelena
Jara wrote:Legenda kaže da je slikar Ismar Mujezinović (sin još poznatijeg slikara Ismeta) dobio ime kombinacijom imena roditelja - ISmet i MARija.
Nije to legenda..
U svakom slučaju,lijepo ime se iskombinovalo od 2 imena,super ideja.
-
_BosanaC
Pih, ima na spisku i ono najljepsepinkzelena wrote:Gdje ova izrovi..meni najmrža..zeleno oko wrote:Prvo da cestitam buducim roditeljima,a evo nekoliko prijedloga pa nadam se da ce neko odgovarati![]()
Ismar
Denan
Alen
Adi
Eldin
Dario
Emel
Vedran
Dejan
Edi
Denis
Elmir
Sandin
Toliko od mene pozdrav![]()
- illuminated
Ervin (Erwin)
Neutralno vjerski, pravo evropsko ime, nose ga nijemci, holandjani, itd..
Inace znaci vojnik.
Inace znaci vojnik.
-
boracha
eh, moj brat se zove slaven, pa mu opet kazu, otkud ti to ime kad nije nase, a dobio ga je upravo zato jer se ne moze rec da je necije posto smo svi mi slaveniOp3r4t0r wrote:Ovo su sve cisto krscanska imena, nigdje veze.boracha wrote:meni je sven lijepo....davor, dario, adrian, goran, mario,sergej, danijel
-
pinkzelena
_BosanaC wrote:Pih, ima na spisku i ono najljepsepinkzelena wrote:Gdje ova izrovi..meni najmrža..zeleno oko wrote:Prvo da cestitam buducim roditeljima,a evo nekoliko prijedloga pa nadam se da ce neko odgovarati![]()
Ismar
Denan
Alen
Adi
Eldin
Dario
Emel
Vedran
Dejan
Edi
Denis
Elmir
Sandin
Toliko od mene pozdrav![]()
Sreca pa nije boldirano
Pa ja sam i boldirala ova koja su mi među najmržim,ja ih zovem novokomponovana..ostala su mi jako lijepa..imaju možda 2 koja mi se baš praaavo sviđaju..
-
pinkzelena
illuminated wrote:Ervin (Erwin)
Inace znaci vojnik.
Eh da..Ervin je isto super ime..
- PasoDzigera007
posto je za mjesovit par evo par imena od mene:
Tito
Che Guevara
Elvis
Hase
Pape
Mesa
Osim
Vaha

Tito
Che Guevara
Elvis
Hase
Pape
Mesa
Osim
Vaha
- Jara
pinkzelena wrote:Jara wrote:Legenda kaže da je slikar Ismar Mujezinović (sin još poznatijeg slikara Ismeta) dobio ime kombinacijom imena roditelja - ISmet i MARija.
Nije to legenda....Čovjek je i sad živ..Ismar..i da..istina je da je dobio ime po ocu ISmetu i majci MARiji.
U svakom slučaju,lijepo ime se iskombinovalo od 2 imena,super ideja.
-
pinkzelena
Ja sam ti samo rekla da se ne radi ni o kakvoj LEGENDI..valjda znaš šta je legenda bona..Jara wrote:Eki nje, jes' bukvalna...znam bona da je živ...i žena mu Špela...znaš li mozda kako im se ono zove sin, ima kratko "neutralno" ime (ne mogu se sad sjetiti)?
Ne mogu se sjetiti kako im se sin zove.
Eto,pozz
- Jara
Znam...npr. Čola je legenda!pinkzelena wrote:Ja sam ti samo rekla da se ne radi ni o kakvoj LEGENDI..valjda znaš šta je legenda bona..Jara wrote:Eki nje, jes' bukvalna...znam bona da je živ...i žena mu Špela...znaš li mozda kako im se ono zove sin, ima kratko "neutralno" ime (ne mogu se sad sjetiti)?
![]()
Ne mogu se sjetiti kako im se sin zove.
Eto,pozz