19 Oktobra 2003, umro je jedan COVIJEK...

Locked

Alija Izetbegovic je bio?

Nas BiH predsjednik
103
66%
Ne moj predsjednik
54
34%

Total votes: 157

piskerernest

Post by piskerernest »

infobrcko wrote:
izbori2008 wrote:daj molim te erneste ne lupaj svega ti. sada si poceo tako nepovezano da pricas, odjednom tvrdis alija mrzio sdp, pa onda kada sam ti pokazao da to nije tacno, jer mu je pola sdp-ovaca bilo u ratnoj vlasti, onda kazes to je tako moralo bit po ustavu, sto se slazem, ali to pobija opet tvoje vlastite tvrdnje po kojoj alija nije postovao ustav :-) pa onda pocnes da pricas i pitas za njegovog sina (nidje veze, briga me za njegovog sina) itd. pa onda o vojnicima 7. muslimanske za koju kazes da je razbijala bih isto kao agresori jer je navodno izvikivala za koga za alaha i protiv vlaha, sto je notorna glupost, to je bila jedna od najboljih jedinica armije bih, kojoj nisu dokazani nikakvi zlocini, i koja nija imala vremena da seta po carsiji i izvikuje za koga za allah. uostalom ja kao zenicanin mogu to potvrdit, uz naravno moguce pojedinacne slucajeve iako ih licno nisam ni vidio ni cuo (ukljucujuci i djecuriliju itd), ali brigada kao brigada nije paradirala i izvikivala takvo nesto, a sramota ju je izjednaciti sa ustaskim i cetnickim brigadama koje su osudjene (OSUDJENE) za genocid i etnicko ciscenje i razbijanje bih...

mislim, prica ti je totalno suplja. mogao si fino reci, ne volim aliju i vozdra. to je tvoje misljenje, moje je drugacije i mirna bosna, umjesto spekulacija, poluistina, istina bez konteksta, neistina itd.
Nek si mu se nagovorio :-D
Aliju postujem kao politicara, bio je moj predsjednik i vodja.
I misljenja sam da je ponajvise uradio za Bosnu i Hercegovinu a i uradio je dossta za moj grad kada nije dopustio da Brcko ostane u genocidnoj tvorevini rs.
zato je prodao srebrenicu
piskerernest

Post by piskerernest »

infobrcko wrote:
izbori2008 wrote:daj molim te erneste ne lupaj svega ti. sada si poceo tako nepovezano da pricas, odjednom tvrdis alija mrzio sdp, pa onda kada sam ti pokazao da to nije tacno, jer mu je pola sdp-ovaca bilo u ratnoj vlasti, onda kazes to je tako moralo bit po ustavu, sto se slazem, ali to pobija opet tvoje vlastite tvrdnje po kojoj alija nije postovao ustav :-) pa onda pocnes da pricas i pitas za njegovog sina (nidje veze, briga me za njegovog sina) itd. pa onda o vojnicima 7. muslimanske za koju kazes da je razbijala bih isto kao agresori jer je navodno izvikivala za koga za alaha i protiv vlaha, sto je notorna glupost, to je bila jedna od najboljih jedinica armije bih, kojoj nisu dokazani nikakvi zlocini, i koja nija imala vremena da seta po carsiji i izvikuje za koga za allah. uostalom ja kao zenicanin mogu to potvrdit, uz naravno moguce pojedinacne slucajeve iako ih licno nisam ni vidio ni cuo (ukljucujuci i djecuriliju itd), ali brigada kao brigada nije paradirala i izvikivala takvo nesto, a sramota ju je izjednaciti sa ustaskim i cetnickim brigadama koje su osudjene (OSUDJENE) za genocid i etnicko ciscenje i razbijanje bih...

mislim, prica ti je totalno suplja. mogao si fino reci, ne volim aliju i vozdra. to je tvoje misljenje, moje je drugacije i mirna bosna, umjesto spekulacija, poluistina, istina bez konteksta, neistina itd.
I misljenja sam da je ponajvise uradio za Bosnu i Hercegovinu a i uradio je dossta za moj grad kada nije dopustio da Brcko ostane u genocidnoj tvorevini rs.
Pustinjski pjesnik i mrav

Post by Pustinjski pjesnik i mrav »

gospodar kuglastih munja wrote:Ni Osmanlije, nasi omrzeni neprijatelji ,nisu ugrozili Bosnu kolik je ucinio musliman Alija.
Ova tvoja recenica najbolje opisuje tvoje bijednistvo, licemjerstvo i cetnistvo!!
izbori2008

Post by izbori2008 »

piskerernest wrote:po zenici su razbijali kafane,jer im je smetao alkohol,svaku djevojku sa obale rijeke bosne maltretirali,u muzičkoj školi zenica u podrumu ubili nekolkiko ljudi civila čak i jednog za kojeg su mislili da je hrvat a čovjek je slovenac iz kaknja.oca moje prijateljice su maltretirali iako je kao srbin bio u armiji bih,nisam nigdje rekao da izjednačavam žrtvu i agresora,ja sam ipak svojom voljom bio u armiji bih,mogao sam odbiti poziv i sakrivati se ali nisam htio,ovo je moja država.
daj bolan erneste smiri malo dozivljaj, ima nas jos zenicana na forumu.

svaku djevojku sa obale bosne maltretirali?????????? svega ti ne lazi.

kafane razbijali????? koliko kafana? i koje? eto daj mi navedi nazive tri kafane koje su razbili, obojica smo iz zenice i znamo svaki cosak.

koje ubistvo se desilo u podrumu muzicke skole? ime i prezime. u optuznici protiv hadzihasanovica se uopste ne pominje nikakvo ubistvo, nego okrutno postupanje prema vojnicima zarobljenim oko viteza, busovace i kaknja.

kod tebe su kvalifikacije tipa, sve djevojke maltretirali, ihihi ubili civila, ahaha razbili kafana. hajmo redom, slovom i brojem. vojna policija je hapsila kriminalce koliko je mogla, mogla je vjerovatno i vise, ali za onakve ratne uslove mislim da je radila dobro. hadzihasanovic je (to je dokazano i u hagu) naredjivao istrage protiv pocinilaca odredjenih incidenata (na teret mu se stavljalo sto nije okoncao sve istrage - konkretno za dva ubistva koja nemaju veze sa zenicom, a vecinu istraga je izgurao do kraja)...
mzungu

Post by mzungu »

Neka mu je vjecni rahmet.
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Pustinjski pjesnik i mrav wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:Ni Osmanlije, nasi omrzeni neprijatelji ,nisu ugrozili Bosnu kolik je ucinio musliman Alija.
Ova tvoja recenica najbolje opisuje tvoje bijednistvo, licemjerstvo i cetnistvo!!
Neces nista postici ako MENE licno opisujes u svom komentaru.

Pokusaj me demantovati.

Bosna je za vrijeme Osmanske okupacije , u tadasnjim historijskim uslovima , bila jaka i prosperitetna drzava, koja se mogla nositi sa svim ostalim u Evropi. Naravno sve je to bilo u sklopu Osmanskog Carstva koje je bilo strah i trepet u tadasnjoj Evropi.

I sad napravi poredjenje, jedne takve Bosne, i ove danasnje gdje su svi sistemi unisteni i gdje smo vraceni na pocetak budjenja nacionalne svjesti, gdje smo politikom SDA I Izetbegovica , vraceni nazad za 200 g.
Tadasnja Bosna je bila primjer kako trerba da funkcionise drzava u srednjem vjeku, a danas nismo u stanju ni jednu Mjesnu Zajednicu organizovati na dobrobit njenih zitelja.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Nisam nikad bila pristalica njegove politike, ali mislim da u sustini nije bio los covjek.
Napravio je more gresaka u nekom zeznutom vremenu i cesto se pitam kako bismo mi odlucili da samo u tom trenutku bili na njegovom mjestu. :roll:
Nisam nikad bila za politiku Alije Izetbegovica, ali mi isto tako digne pritisak kad neko podje svrstavat Aliju sa Slobom, Tudjmanom... :roll:
nek mu je rahmet dusi
BihYankee

Post by BihYankee »

Istorija će dati pravi sud o njemu( smo se pitam koja će je opcija imati priliku pisati) a nama, koji smo ga poznavali, ostaje da sudimo prije svega po svojim osjećanjima. Nekom naj + a nekom naj- medjutim sigurno je da je u usporedbi sa predsjednicima iz okruženja daleko pozitivnije ocjenjen u Europi i svijetu. Mislim da na onoj kijamet vagi daleeko pretežu njegova dobra djela te ga takvim trebamo i pamtiti (po čemu ako ne po djelima i dobro odgojenoj djeci čovijek može živjeti i nakon smrti ).
Citizen-X

Post by Citizen-X »

piskerernest wrote:
infobrcko wrote:

Znas, u jednu ruku se slazem sa tobom (ako je ovo poenta tvoje price):

Trebalo je ici do kraja, do zadnjeg zivog mesa pa bolje grob - nego ovo sto imamo.

Ne mogu reci je li to ispravno ili nije jer drugu opciju nemamo mogucnosti da isprobamo osim u buducnosti.
piskerernest

Post by piskerernest »

izbori2008 wrote:
piskerernest wrote:po zenici su razbijali kafane,jer im je smetao alkohol,svaku djevojku sa obale rijeke bosne maltretirali,u muzičkoj školi zenica u podrumu ubili nekolkiko ljudi civila čak i jednog za kojeg su mislili da je hrvat a čovjek je slovenac iz kaknja.oca moje prijateljice su maltretirali iako je kao srbin bio u armiji bih,nisam nigdje rekao da izjednačavam žrtvu i agresora,ja sam ipak svojom voljom bio u armiji bih,mogao sam odbiti poziv i sakrivati se ali nisam htio,ovo je moja država.
daj bolan erneste smiri malo dozivljaj, ima nas jos zenicana na forumu.

svaku djevojku sa obale bosne maltretirali?????????? svega ti ne lazi.

kafane razbijali????? koliko kafana? i koje? eto daj mi navedi nazive tri nisu razbilki čitave kafane jer su uvijek policajci stigli da ih spriječe u totalnom uništavanjukafane koje su razbili, obojica smo iz zenice i znamo svaki cosak.

koje ubistvo se desilo u podrumu muzicke skole? ime i prezime. u optuznici protiv hadzihasanovica se uopste ne pominje nikakvo ubistvo, nego okrutno postupanje prema vojnicima zarobljenim oko viteza, busovace i kaknja.

kod tebe su kvalifikacije tipa, sve djevojke maltretirali, ihihi ubili civila, ahaha razbili kafana. hajmo redom, slovom i brojem. vojna policija je hapsila kriminalce koliko je mogla, mogla je vjerovatno i vise, ali za onakve ratne uslove mislim da je radila dobro. hadzihasanovic je (to je dokazano i u hagu) naredjivao istrage protiv pocinilaca odredjenih incidenata (na teret mu se stavljalo sto nije okoncao sve istrage - konkretno za dva ubistva koja nemaju veze sa zenicom, a vecinu istraga je izgurao do kraja)...
ubistvo francija župančića ,novinara iz kaknja,slovenca po naciji i čovjeka koji se prezivao miletić ne znam mu ime.meni su policajci koji su ratu bili u policiji pričali da su lupali kafane koje su posluživale alkohol,to su policajci koji su po naciji bošnjaci.nisu imali namjeru uništiti čitave kafane nego su razbijali alkohol,jebiga nije ovo bila islamska držva pa da to rade.je li hoćeš reći da nije bilo maltretiranja djevojaka
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Ne moras ti nama jaro pametovat' je l Srebrenica prodata ili nije. Onaj ko je dovoljno pametan shvatit' ce - da li su tenkovi i artiljerija povuceni par dana prije golgote - dogovorena stvar.

Nije to za mozgovanja, koliko tvoje insistiranje da je cas htio muslimansku drzavu, cas je prodao narod - jednostavno u tebi tinja i frca mrznja - a to je tuga brate, jer tebe niko ne mrzi - inace bi se latio granice posto-poto.

Nisi sam patio 1992-1994 da bi toliko mrzio nekog.
Nije ni meni dao zlatne kasike, a ni mom caci koji se krvi napis'o od Maglaja do Sarajeva.
Kako je da je - dostojantsveniji je bio lik od jedne gnjusobe tipa Franje Tudjmana i Slobodana Milosevica.
A ako si frustriran situacijom - vjeruj mi - nisi sam - nisi patio sam - nisi ni sad sam - a nije ti gore (ako ti nije bolje) u "Alijinoj drzavi".

Ja sam hljeba morao naci vani......
piskerernest

Post by piskerernest »

Citizen-X wrote:Ne moras ti nama jaro pametovat' je l Srebrenica prodata ili nije. Onaj ko je dovoljno pametan shvatit' ce - da li su tenkovi i artiljerija povuceni par dana prije golgote - dogovorena stvar.

Nije to za mozgovanja, koliko tvoje insistiranje da je cas htio muslimansku drzavu, cas je prodao narod - jednostavno u tebi tinja mrznja - a to je tuga brate, jer tebe niko ne mrzi - inace bi se latio granice posto-poto.
u meni nema mržnje nimalo jer nisam nikad rekaoda mrzim aliju,ali imam pravo reći da je u nekim stvarima pretjerivao i nije bio na nivou nekoga ko je htio biti predsjednik svih građana države.ja nemam šta tražiti preko granice,jer je ovo moja država koliko i tvoja i borio samse u armiji bih za nju.čitajete neke novine osim avaza pa ćete znati i za njegove grijehe
Citizen-X

Post by Citizen-X »

piskerernest wrote:
Citizen-X wrote:Ne moras ti nama jaro pametovat' je l Srebrenica prodata ili nije. Onaj ko je dovoljno pametan shvatit' ce - da li su tenkovi i artiljerija povuceni par dana prije golgote - dogovorena stvar.

Nije to za mozgovanja, koliko tvoje insistiranje da je cas htio muslimansku drzavu, cas je prodao narod - jednostavno u tebi tinja mrznja - a to je tuga brate, jer tebe niko ne mrzi - inace bi se latio granice posto-poto.
u meni nema mržnje nimalo jer nisam nikad rekaoda mrzim aliju,ali imam pravo reći da je u nekim stvarima pretjerivao i nije bio na nivou nekoga ko je htio biti predsjednik svih građana države.ja nemam šta tražiti preko granice,jer je ovo moja država koliko i tvoja i borio samse u armiji bih za nju.čitajete neke novine osim avaza pa ćete znati i za njegove grijehe
Ne trebaju meni bolje informacije i novine od ljudi koji su bili na terenu pa vidjeli...

E, pa drago mi je da je Bosna i Hercegovina TVOJA drzava jer dokle god je i TVOJA meni ce bit' draza.
muthafuca

Post by muthafuca »

piskerernest wrote:
izbori2008 wrote:

-hahah maltretirali djevojke hahah... jest par nabrijanih (novopecenih) muslimana tada pokusali rastjerivat zaljubljene po kamberovicu al nikakvog nasilja nije bilo pogotovo ne prema djevojkama
-kafane su razbijali i jos uvijek razbijaju reketari ne samo u zenici i to je nazalost normalna pojava
-muzicka skola u zenici kako osnovna tako i srednja nema podrum a ubistva u istim nije bilo osim malo fizickog izivljavanja i ako se ne varam taj lik odgovoran za to (ispravite me) izvjesni Maktouf (sa adresom travniku) je osudjen za mucenja civila a ne ubistvo...
piskerernest

Post by piskerernest »

Citizen-X wrote:
piskerernest wrote:

Ne trebaju meni bolje informacije i novine od ljudi koji su bili na terenu pa vidjeli...

E, pa drago mi je da je Bosna i Hercegovina TVOJA drzava jer dokle god je i TVOJA meni ce bit' draza.
ja sam već u prvom postu na ovoj temi rekao da sam bio u armiji bih i tu je svakom jasno da je ovo moja država,isto kao i onog ko je ne voli.ne možeš nekog ko ne voli bih istjerati iz nje,ali možeš živiti sa tim čovjekom u miru
piskerernest

Post by piskerernest »

muthafuca wrote:
piskerernest wrote:
izbori2008 wrote:
-hahah maltretirali djevojke hahah... jest par nabrijanih (novopecenih) muslimana tada pokusali rastjerivat zaljubljene po kamberovicu al nikakvog nasilja nije bilo pogotovo ne prema djevojkama
-kafane su razbijali i jos uvijek razbijaju reketari ne samo u zenici i to je nazalost normalna pojava
-muzicka skola u zenici kako osnovna tako i srednja nema podrum a ubistva u istim nije bilo osim malo fizickog izivljavanja i ako se ne varam taj lik odgovoran za to (ispravite me) izvjesni Maktouf (sa adresom travniku) je osudjen za mucenja civila a ne ubistvo...
pa mene su dva puta zaustavljali arapi,jednom u radakovu jednom na hamidi i govorili meni i curi da je to što se držimo za ruke grijeh a ačak i pištolj vadili.bilo je nasilja i to je opće poznata stvar,samo što oto neko hoće a neko nećepriznati.razbijali su alkohol i to je isto tako opće poznata stvar.ja sam naveo ime čovjeka koji je ubijen u muz. školi ,ko ne vjeruje u sve ovo neka pročita nekolikotekstova novinara dana esada hećimovića,on je bošnjak valjda nećete imati predrasuda prema njemu kao što očito imate prema meni iako sam se borio za ovu državu.moram reći sda sam se ja borio za bih a ne za aliju,jebeš aliju i sve ostale političare
Meraklos

Post by Meraklos »

piskerernest wrote:
Citizen-X wrote:čitajete neke novine osim avaza pa ćete znati i za njegove grijehe
Piskaralo je melek.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

De ne citiraj me tako. To nisam ja rek'o :)
vasa66

Post by vasa66 »

Neka je njemu rahmet dusi i sve je to u redu, ALI covjek stvarno nije bio dorastao zadatku koji je bio pred njim. Dobar covjek- ne sumnjam, los politicar - bez imalo dileme. Samo par primjera: nepotizam, izjava kako vise voli poslusne od podobnih, odbijanje da se ukine SDS itd, itd...
BTW, Bosna bi se odbranila i da je neko drugi bio glavnokomandujuci. Moral te 92, 93 je bio puno jaci nego sto je to danas, zahvaljujuci djelomicno i njegovoj ostavstini.
kijameta

Post by kijameta »

ado-šampion wrote:
mehkoca wrote:
funaki wrote: + 1

Amin!

+1
+1. Amin.
+1 Amin.
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

..., taj COVIJEK je zivjeo i djelovao u vremenu neljudskosti, necovjecnosti, licemjerstva, lazova, izdajica, krvnika i dusmana...
pravopis "mrave pustinjski" i obrazovanje prije svega, a onda hvalospjevi!!
mada bi se neki od ovih epiteta mogli odnositi i na "COVIJEK"-a.
U svakom slucaju, mrtvima je lijepo predati rahmet.
Iliti, ona poznata "o mrtvima sve najbolje." (necemo sad ulaziti u detalje i zasluge, principi to ne dozvoljavaju :( )
bhxxl

Post by bhxxl »

imali ko u bih da valja pa nema haman covjeka da valja.svakom ini pamtnjakovici i kvazi intelektualci nadju manu i zapocnju paljbu.pa da vidimo cije ime od vas pametnih sa ovog foruma ce nositi i jedna ulica u svijetu ko je od vas dobio ili ce dobiti neku nagradu u svijetu. zasto se truditi biti bolji i uraditi nesto kad je lakse sjesti ispred racunara i pljuvati po necijem imenu liku i djelu. bas me zanima koliko ce ljudi biti na vasoj sahrani. izgleda da bih ga vishe cijenili da je iza njega ostalo desetine masovnih grobnica logora strusenih vjerskih objekata onda bi bio dobar i najbolji.sram vas bilo bosnjaci.koliko cujete srba da govore protiv radovana ili nekog ratnog zlocinca ili koliko hrvata protiv ante gotovine. imateli vi trun postovanja i morala , pa od pojedinaca vishe sazaljenja i dostojastva nadjem u postu o zastiti zivotinja.boze nek si nam ti samo na pomoci. ceka nas noz opet ako ne i sta gore.da je najgori moj je .
Ffff

Post by Ffff »

bhxxl wrote:imali ko u bih da valja pa nema haman covjeka da valja.svakom ini pamtnjakovici i kvazi intelektualci nadju manu i zapocnju paljbu.pa da vidimo cije ime od vas pametnih sa ovog foruma ce nositi i jedna ulica u svijetu ko je od vas dobio ili ce dobiti neku nagradu u svijetu. zasto se truditi biti bolji i uraditi nesto kad je lakse sjesti ispred racunara i pljuvati po necijem imenu liku i djelu. bas me zanima koliko ce ljudi biti na vasoj sahrani. izgleda da bih ga vishe cijenili da je iza njega ostalo desetine masovnih grobnica logora strusenih vjerskih objekata onda bi bio dobar i najbolji.sram vas bilo bosnjaci.koliko cujete srba da govore protiv radovana ili nekog ratnog zlocinca ili koliko hrvata protiv ante gotovine. imateli vi trun postovanja i morala , pa od pojedinaca vishe sazaljenja i dostojastva nadjem u postu o zastiti zivotinja.boze nek si nam ti samo na pomoci. ceka nas noz opet ako ne i sta gore.da je najgori moj je .

to sto srbi ne govore nista lose o Radovanu najvise govori o njima samima!
a nagrade koje je Alija dobivao su imale (uglavnom) islamski predznak... kakav je covjek bio, ne znam, ali mislim da bi bilo svima bolje da je bio reis a ne predsjednik multietnicke drzave...
brdo

Post by brdo »

ado-šampion wrote:
mehkoca wrote:
funaki wrote: + 1

Amin!

+1
+1. Amin.
+1 .AMIN
bhxxl

Post by bhxxl »

Ffff wrote:
bhxxl wrote:imali ko u bih da valja pa nema haman covjeka da valja.svakom ini pamtnjakovici i kvazi intelektualci nadju manu i zapocnju paljbu.pa da vidimo cije ime od vas pametnih sa ovog foruma ce nositi i jedna ulica u svijetu ko je od vas dobio ili ce dobiti neku nagradu u svijetu. zasto se truditi biti bolji i uraditi nesto kad je lakse sjesti ispred racunara i pljuvati po necijem imenu liku i djelu. bas me zanima koliko ce ljudi biti na vasoj sahrani. izgleda da bih ga vishe cijenili da je iza njega ostalo desetine masovnih grobnica logora strusenih vjerskih objekata onda bi bio dobar i najbolji.sram vas bilo bosnjaci.koliko cujete srba da govore protiv radovana ili nekog ratnog zlocinca ili koliko hrvata protiv ante gotovine. imateli vi trun postovanja i morala , pa od pojedinaca vishe sazaljenja i dostojastva nadjem u postu o zastiti zivotinja.boze nek si nam ti samo na pomoci. ceka nas noz opet ako ne i sta gore.da je najgori moj je .
to sto srbi ne govore nista lose o Radovanu najvise govori o njima samima!
a nagrade koje je Alija dobivao su imale (uglavnom) islamski predznak... kakav je covjek bio, ne znam, ali mislim da bi bilo svima bolje da je bio reis a ne predsjednik multietnicke drzave...
pa eto ti dobi neku nagradu nek ima aboridjanski preznak ja cu biti ponosan na tebe zato sto je bosnac ostvario neki uspjeh na tom polju. a nasa prica o nashem presjedniku isto tako govori mnogo o nama samima. nedo bog nikom
Last edited by bhxxl on 19/10/2007 19:50, edited 1 time in total.
Locked