Vecina Bosnjaka se nisu borili 'u ime Allaha' vec kao gradjani zemlje koja je napadnuta, borili se za svoj grad, svoje selo, svoju porodicu, svoje imanje i svoj zivot. Da ne govorimo o ljudima koji uopste nisu vjernici, ili o krscanima koji su se borili zajedno s njima. I ako se neko borio 'za Allaha' nije problem nikakav, ovdje se govori o strancima koji su pod izgovorom da se 'bore za Allaha' dosli u BiH da ubijaju, pljackaju i sprovode teror nad lokalnim stanovnistvom.amko_sa wrote:Mudzahedin je borac na Allahovom putu, bori se u ime Allaha i ako kao takav pogine onda je Sehid.
Po ovome ko je se god kao musliman borio protiv onih krkana jer mu je Allah dž.š naredio da se bori ako je napadnut da brani sebe i svoju djecu i domovinu je mudzahedin.To znaci da smo i mi bili mudzahedini.
Alija Izetbegović plaćao mudžahedine kako bi došli u BiH
- jeza u ledja
- gospodar kuglastih munja
[quote="amko_sa"]Ja glupana mislite da su mudzahedini krivi za nas rejting.I sta ima lose u tome sto su mudzahedini bili tu.Vecina idiota na ovom forumu ko da nisu bili u ratu pa neznaju da bilo kakva pomoc u tom trenutku je dobro dosla.Bira li neko od vas ako vas zaskoci 10 huligana i lupaju vas tako da hoce da vas ubiju ko ce mu pomoci u tom trenutku.
Mudzahedin je borac na Allahovom putu, bori se u ime Allaha i ako kao takav pogine onda je Sehid.
Po ovome ko je se god kao musliman borio protiv onih krkana jer mu je Allah dž.š naredio da se bori ako je napadnut da brani sebe i svoju djecu i domovinu je mudzahedin.To znaci da smo i mi bili mudzahedini.
Sve su prilike da se nikad necemo osvijestiti i shvatiti da evropa ne trpi muslimane i zato ako budemo razmisljali da smo nesto izgubili zahvaljujuci mudzahedinskoj pomoci sa vana vjerovatno cemo odprditi sa ovih prostora.
Armija BiH je odbranila ideju Bosne sto se svakom imalo umnom covjeku moze nametnuti kao logika.Da nije bilo Armije BiH nebi bilo ni nas, nebi bilo Bosne a bila bi Velika Srbija ili Hrvatska i mi nebi forumali ovdje.[/quote
Kakva to patriotska osjecanja ima jedan mudzahedin iz Avganistana da bi branio Bosnu ? Nema nikakva. Njegov jedini motiv je rat za Islam. Alija kao pravi musliman je to trebao znati, a da ne govorim o politickim motivima i mudzahedina i Alije. On svakako nije imao namjeru braniti R BiH, vec iskoristiti guzvu, dati Armiji RBiH muslimanski karakter, srusiti Republiku i napraviti od nje, ili od jednog djela, nekakvu Bosnjacku muslimasku drzavu.
Ja sam Bosnjak i zelim imati ciste karte na stolu. Glasao sam za R BiH, njenu samostalnost, vjerovao sam da se A RBiH bori za te ideale, ali smo svi prevareni od covjeka kojem smo dali povjerenje. Narod treba probuditi, otvoriti mu oci i jasno reci ko su izdajnici u nasim redovima. Samo tako cemo dozivjeti katarzu, osvjescenje, postati u pravom smislu konstutivni narod ove drzave. Mi se moramo izdici iznad svog etnikuma, postati narod-nacija, jer smo jedini koji jos cuvamo tradiciju i ime jedine BiH. Sto duze zivimo u zabludama i lazima, sve je manje Bosne. I tako smo rastrkani po citavom svjetu, izgubljeni, pod pritiskom asimilacija svih vrsta i prijeti nam nestanak, ne biloloski , vec duhovni, ne vjerski vec kulturoloski.
Mudzahedin je borac na Allahovom putu, bori se u ime Allaha i ako kao takav pogine onda je Sehid.
Sve su prilike da se nikad necemo osvijestiti i shvatiti da evropa ne trpi muslimane i zato ako budemo razmisljali da smo nesto izgubili zahvaljujuci mudzahedinskoj pomoci sa vana vjerovatno cemo odprditi sa ovih prostora.
Armija BiH je odbranila ideju Bosne sto se svakom imalo umnom covjeku moze nametnuti kao logika.Da nije bilo Armije BiH nebi bilo ni nas, nebi bilo Bosne a bila bi Velika Srbija ili Hrvatska i mi nebi forumali ovdje.[/quote
Kakva to patriotska osjecanja ima jedan mudzahedin iz Avganistana da bi branio Bosnu ? Nema nikakva. Njegov jedini motiv je rat za Islam. Alija kao pravi musliman je to trebao znati, a da ne govorim o politickim motivima i mudzahedina i Alije. On svakako nije imao namjeru braniti R BiH, vec iskoristiti guzvu, dati Armiji RBiH muslimanski karakter, srusiti Republiku i napraviti od nje, ili od jednog djela, nekakvu Bosnjacku muslimasku drzavu.
Ja sam Bosnjak i zelim imati ciste karte na stolu. Glasao sam za R BiH, njenu samostalnost, vjerovao sam da se A RBiH bori za te ideale, ali smo svi prevareni od covjeka kojem smo dali povjerenje. Narod treba probuditi, otvoriti mu oci i jasno reci ko su izdajnici u nasim redovima. Samo tako cemo dozivjeti katarzu, osvjescenje, postati u pravom smislu konstutivni narod ove drzave. Mi se moramo izdici iznad svog etnikuma, postati narod-nacija, jer smo jedini koji jos cuvamo tradiciju i ime jedine BiH. Sto duze zivimo u zabludama i lazima, sve je manje Bosne. I tako smo rastrkani po citavom svjetu, izgubljeni, pod pritiskom asimilacija svih vrsta i prijeti nam nestanak, ne biloloski , vec duhovni, ne vjerski vec kulturoloski.
-
izbori2008
Iskreno ne vjerujem da si Bosnjak, jer ti je prica isuvise otrcana. Supljak zesci koji se ne razlikuje od izvjestavanja Riste Djoge (eto alija pravio islamsku drzavu u bih, a na pregovore sa agresorom mu isao mudzahedin po imenu stjepan siber, zamjenik armije bio jovo divjak, u predsjednistvu od sedam clanova, 4 nisu bili bosnjaci, sekretar predsjednistva bio srbin, prisustvovao svim sastancima, predsjednik skupstine bio lazovic, mudzahedin da ne moze veci, a u glavnom stabu mu sjedio blaz kraljevic, koji je krst noso oko vrata, tokom opsade pod kisom granata tvbih prenosi ponocku, i cjelodnevni program za pravoslavni bozic, na ekranu uvije ispisano januar/sijecanj itd).gospodar kuglastih munja wrote:
ne trebas ti nama govorit o katarzi, trebas bez mrznje prema aliji ili armiji, ili islamu, uvazavat cinjenice, a ovo gore sto sam naveo su cinjenice koje pobijaju tvoju, ristinu, hdz-ovu, sds-ovu pricu.
btw, bosnjo ne kaze avganistan, nego afganistan.
Last edited by izbori2008 on 17/10/2007 22:18, edited 1 time in total.
-
izbori2008
ne znam ko je, i ne interesuje me ko je, ali su mu tvrdnje u koliziji sa cinjenicama.jeza u ledja wrote:Ma on ti je cetnik.
Kako objasnjavas ovu stvar? Bosna je u rat usla kao Republika, a iz njega izisla kao druga drzava.izbori2008 wrote:ne znam ko je, i ne interesuje me ko je, ali su mu tvrdnje u koliziji sa cinjenicama.jeza u ledja wrote:Ma on ti je cetnik.
Molim te samo mi to objasni bez silnih dodavanja. Uzmi naravno u obzir da je ta Republika medjunarodno priznata kao takva, da je imala svoj Ustav u kojem stoji da ni picka materina nema pravo potpisati kapitulaciju, a kamoli njen predsjednik. Samo Parlament moze odluciti o tome.
-
izbori2008
Kao prvo Bosna nije usla u rat. Bosna je napadnuta. Napad su izvrsile dvije susjedne zemlje, Srbija i Hrvatska, formirale su svoje paradrzave i prije referenduma za nezavisnost, 18. novembra 1991. formirana Herceg-Bosna, kao zaseban teritorijalni i politicki teritorij, istog mjeseca srbi odrzali svoj referendum, a 9. januara 1992. proglasili Srpsku Republiku BiH. I to sve prije referenduma za nezavisnost, gdje Bosna jos uvijek nije pravno, ni vojno, ni bilo kako, smjela poduzimat neke kontraakcije, jer su samo to cekali i jedni i drugi, pa da krenu u juris. Tada je partija trebala nesto uradit, jer BiH je bila dio SFRJ, jos uvijek. To se razvlacilo koliko toliko do referenduma, kada se desio referendum, Bosna je postala svoja zemlja i imala je pravo na svaku reakciju, ali niko nije vjerovao da imamo tako fine susjede. Ja prvi, ne znam za tebe?! I ti se pitas kako je Bosna iz rata (u kojeg je uslagospodar kuglastih munja wrote:Kako objasnjavas ovu stvar? Bosna je u rat usla kao Republika, a iz njega izisla kao druga drzava.izbori2008 wrote:ne znam ko je, i ne interesuje me ko je, ali su mu tvrdnje u koliziji sa cinjenicama.jeza u ledja wrote:Ma on ti je cetnik.
Molim te samo mi to objasni bez silnih dodavanja.
- Citizen-X
Najgore je sto nam se provlaci "katarza" k'o da smo mi pakovali slepere raketnih projektila sa "banana-otpremnicama" k'o da smo mi sutali ljude cizmom po ulicama, k'o da smo pucali 20mm PRAG-om po ljudima koji bjeze po brdu.izbori2008 wrote:Iskreno ne vjerujem da si Bosnjak, jer ti je prica isuvise otrcana. Supljak zesci koji se ne razlikuje od izvjestavanja Riste Djoge (eto alija pravio islamsku drzavu u bih, a na pregovore sa agresorom mu isao mudzahedin po imenu stjepan siber, zamjenik armije bio jovo divjak, u predsjednistvu od sedam clanova, 4 nisu bili bosnjaci, sekretar predsjednistva bio srbin, prisustvovao svim sastancima, predsjednik skupstine bio lazovic, mudzahedin da ne moze veci, a u glavnom stabu mu sjedio blaz kraljevic, koji je krst noso oko vrata, tokom opsade pod kisom granata tvbih prenosi ponocku, i cjelodnevni program za pravoslavni bozic, na ekranu uvije ispisano januar/sijecanj itd).gospodar kuglastih munja wrote:
ne trebas ti nama govorit o katarzi, trebas bez mrznje prema aliji ili armiji, ili islamu, uvazavat cinjenice, a ovo gore sto sam naveo su cinjenice koje pobijaju tvoju, ristinu, hdz-ovu, sds-ovu pricu.
btw, bosnjo ne kaze avganistan, nego afganistan.
Ma nema sta - mi smo pocinili zlocin - prema samima sebi najvise - svojim idiotizmom i gluposcu koja se opisat' moze upravo gore navedenim i brdom slicnih komentara "diljem foruma".
Pozdrav Domovini - a pozdrav i tebi.
-
bosanska rijec
izbori 2008, nista dodati ni oduzeti ...
-
bosanska rijec
ma kuglasti ko' da je pao s marsa ili je na marsu... ili se pravi lud ili...Citizen-X wrote:[]
Najgore je sto nam se provlaci "katarza" k'o da smo mi pakovali slepere raketnih projektila sa "banana-otpremnicama" k'o da smo mi sutali ljude cizmom po ulicama, k'o da smo pucali 20mm PRAG-om po ljudima koji bjeze po brdu.
Ma nema sta - mi smo pocinili zlocin - prema samima sebi najvise - svojim idiotizmom i gluposcu koja se opisat' moze upravo gore navedenim i brdom slicnih komentara "diljem foruma".
Pozdrav Domovini - a pozdrav i tebi.
Hajde ovako.izbori2008 wrote:Kao prvo Bosna nije usla u rat. Bosna je napadnuta. Napad su izvrsile dvije susjedne zemlje, Srbija i Hrvatska, formirale su svoje paradrzave i prije referenduma za nezavisnost, 18. novembra 1991. formirana Herceg-Bosna, kao zaseban teritorijalni i politicki teritorij, istog mjeseca srbi odrzali svoj referendum, a 9. januara 1992. proglasili Srpsku Republiku BiH. I to sve prije referenduma za nezavisnost, gdje Bosna jos uvijek nije pravno, ni vojno, ni bilo kako, smjela poduzimat neke kontraakcije, jer su samo to cekali i jedni i drugi, pa da krenu u juris. Tada je partija trebala nesto uradit, jer BiH je bila dio SFRJ, jos uvijek. To se razvlacilo koliko toliko do referenduma, kada se desio referendum, Bosna je postala svoja zemlja i imala je pravo na svaku reakciju, ali niko nije vjerovao da imamo tako fine susjede. Ja prvi, ne znam za tebe?! I ti se pitas kako je Bosna iz rata (u kojeg je uslagospodar kuglastih munja wrote:Kako objasnjavas ovu stvar? Bosna je u rat usla kao Republika, a iz njega izisla kao druga drzava.izbori2008 wrote: ne znam ko je, i ne interesuje me ko je, ali su mu tvrdnje u koliziji sa cinjenicama.
Molim te samo mi to objasni bez silnih dodavanja.) izasla kao ovakva zemlja? E pa isto onako kako su Srebrenicani "usli u rat" s glavama na ramenima, a iz njega su izasli bez glava, a sve od komsija i brace s one strane Drine, s kojima su do jucer rakiju cugali.
Na Republiku BiH je izvrsena agresija od strane Srbije i podmuklo od strane Hrvatske. Alija je bio predsjednik te Republike. Polozio je zakletvu da ce cuvati njen suverenitet , granice i drzavno uredjenje. U Ustavu stoji da niko nema pravo potpisati kapitulaciju niti promjeniti drzavni poredak , jer o tome odluku donosi Parlament iste.
Alija potpisa i izda i drzavu i Ustav. Nestade gradjanske republike i pojavi se nova drzava sa dva entiteta, podjeljena upravo onako kako su se i prije rata dogovorili Karadjic , Boban i Izetbegovic. Prije i poslije rata su bili koalicijski partneri u vodjenju politike. Pa sad ti kazi da ON nije izdao drzavu, u korist svoju i svojih koalicijskih partnera.
Sjeca li se ko izjave Sacirbegovica kad je pala Srebrnica ?.....JEDAN PROBLEM MANJE...
- suncokret13
#114 Re: Alija Izetbegović plaćao mudžahedine kako bi došli u BiH
stecak wrote:Del Ponte: "Možemo dokazati da je Alija Izetbegović plaćao mudžahedine kako bi došli u BiH"
Glavna tužiteljica Haaškog suda Carla del .............su SAD skrivale dokaze protiv Miloševićeve umiješanosti u srebrenički pokolj. Glavna tužiteljica je istovremeno ukazala na to da se u Den Haagu ne sudi samo Srbima.
Ona je istakla suđenje Rasimu Deliću zbog dovođenja mudžahedina u Bosnu i Hercegovinu za što je okrivila i bivši državni vrh zemlje. "Mi možemo dokazati da je muslimanski bosanski predsjednik Alija Izetbegović plaćao kako bi mudžahedini došli u zemlju", zaključila je Del Ponte.
hina
ako se ovo i ZVANICNO dokaze i potvrdi,onda je lose,vrlo lose,cak izuzetno lose.....
#115 Re: Alija Izetbegović plaćao mudžahedine kako bi došli u BiH
Sad je jasno zasto je zaustavljena Armija R BiH kod Banja_luke!suncokret13 wrote:stecak wrote:Del Ponte: "Možemo dokazati da je Alija Izetbegović plaćao mudžahedine kako bi došli u BiH"
Glavna tužiteljica Haaškog suda Carla del .............su SAD skrivale dokaze protiv Miloševićeve umiješanosti u srebrenički pokolj. Glavna tužiteljica je istovremeno ukazala na to da se u Den Haagu ne sudi samo Srbima.
Ona je istakla suđenje Rasimu Deliću zbog dovođenja mudžahedina u Bosnu i Hercegovinu za što je okrivila i bivši državni vrh zemlje. "Mi možemo dokazati da je muslimanski bosanski predsjednik Alija Izetbegović plaćao kako bi mudžahedini došli u zemlju", zaključila je Del Ponte.
hina
ako se ovo i ZVANICNO dokaze i potvrdi,onda je lose,vrlo lose,cak izuzetno lose.....
Mi smo mislili da je to jos uvijek ona ista Armija u koju smo se kleli i vjerovali. Medjutim , svjet, USA su znali da to nije tacno, vec su je tretirali kao Alijinu Miliciju. Kad su ispunili zadatak, zaustavljeni su, isto kao sto su Srbi kasnije potisnuti na dogovorene linije.
Ovo je najveca izdaja u historiji Bosne. Niko je nije toliko raskomadao i unistio kao ludi dido.
Ljudi otvorite oci !? Sto prije prepoznamo izdajnike u nasim, bosnjackim redovima, prije cemo se moci suprostaviti cetnicima i ustasama.Mi prvi moramo ponovno postati bosanci da bi odbranili ovo malo Bosne sto je ostalo.
-
VMG
#116 Re: Alija Izetbegović plaćao mudžahedine kako bi došli u BiH
suncokret13 wrote:stecak wrote:Del Ponte: "Možemo dokazati da je Alija Izetbegović plaćao mudžahedine kako bi došli u BiH"
hina
ako se ovo i ZVANICNO dokaze i potvrdi,onda je lose,vrlo lose,cak izuzetno
lose.....
Jasta bolan, Arapi davali pare da Alija placa Arape.De bolan, saberi se malo.
- suncokret13
#117 Re: Alija Izetbegović plaćao mudžahedine kako bi došli u BiH
VMG wrote:suncokret13 wrote:stecak wrote:Del Ponte: "Možemo dokazati da je Alija Izetbegović plaćao mudžahedine kako bi došli u BiH"
hina
ako se ovo i ZVANICNO dokaze i potvrdi,onda je lose,vrlo lose,cak izuzetno
lose.....
Jasta bolan, Arapi davali pare da Alija placa Arape.De bolan, saberi se malo.![]()
![]()
nazalost,ako se prezentiraju dokazi,s tim ce se MNOGO,MNOGO toga promjeniti....na losije.
cuh nedavno,u subotu na CD hayata,anegdotu o Meha Sefić ( boem,slikar .... )
po nekom nalogu je morao otici u sarajevo i biti u njemu 2 mjeseca.
po povratku iz Sarajeva u Mostar,
jarani ga upitase,
''bola Meha,kako bi u Sarajevu ?
ah,kako bi ?
bola, stalno AKSAM ! ''
-
bosank_a
dioklecian wrote:tebe izgleda nisu zaobisli pa ih tako dobro zapamtila, bas mi te je zao za te strasne traume sto dozivjela od njih, kad razmisljam malo bolje mogu ti reci da sad pocinjem te malo bolje razumijeti i svatiti.bosank_a wrote:test01 wrote: ljudi dosli da pomognu kad je bilo najteze ,a ti tako?
a da nisu savrseni,nisu,kao i svako od nas.
Jah stvarno ... da si ih ikad srela nebi tako ....
zaobidji
pozdröav
Bas mi je drago da pocinjes shvatati.
Medjutim jos mi nije jasno zasto se javljas na teme o kojima nista ne znas.
Haj' ti igrat igrice bolje ti je.
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Dusmana je na pretek, koji na svaki nacin pokusavaju da onima koji su se branili imputiraju zlocine i da ih izjednace sa stvarnim krivcem i agresorom!
Nemojmo prestati kritikovati, ni armiju, ni Aliju, a ni sebe, ali ipak uvjek uporno i sa pravom drzimo tu distancu izmedju cetnika i branilaca, istine i neistine. Jedna se mrlja da lahko oprati ali milion jok!!
Nemojmo prestati kritikovati, ni armiju, ni Aliju, a ni sebe, ali ipak uvjek uporno i sa pravom drzimo tu distancu izmedju cetnika i branilaca, istine i neistine. Jedna se mrlja da lahko oprati ali milion jok!!
-
bosank_a
rajvosa^ wrote:Nidje veze! Ono za Nik je bila sala zato postoji i smajo poslije recenice. Naucit ces valjda. Procitaj jos jednom naslov teme, i pusti se price o meni nego se uhvati teme. Valjda i to naucis brzo. Pozdravi raju iz tvog grada.bosank_a wrote:rajvosa^ wrote: Haj sad fino reci raji koji ti je bio Nik prije?Jedna stvar je jasna - mudjahedin se nije borio za mene, jer nisam bosnjak - nego za BiH a u njihovim glavama islam. Al ispade oni oslobodise ono nesto BiH sto cetnici uzese, a ARBiH samo gledala. Nije tacno, znam da se Hattab ne bi slozio - al su vise stete napravili BiH nego pomoci, a saucesnik pokojni Franjo Tudjman. Jel rahmetli Alija Iztebgovic placao ili ne, nema veze. Vazno je da ARBiH vise nikad bije bila kao i 92ge godine.
Ajd sad ti reci raji koji ti je bio Nik prije?
Puste ti pameti.
Kad se ne zna sta reci onda se gluposti valjaju.
Jesi se to napusio pa te puklo![]()
l gdje to pise na ovom forumu da svi trebaju da pisu iste postove pa nismo klonovi![]()
Gdje sam ja to rekla da su se mundjosi borili vise od ABiH?
To mozemo cuti i od Delica.
Ako ti tema nije bitna sto se javljas - da meni solis pamet jel!?
Tu si se malo zeznuo.
lma nas jos koji razmisljaju svojom glavom za razliku od tebe.
Saneru raja iz mog grada ne gotivi mundjose, previse su drugaciji od nas i neke stvari (da se ne ponavljam) im se nemogu zaboraviti.
Mozes li ti to dokucit. Hajd ono majke ti kad se otrijeznis pa pokusaj.
A sad razguli u skokovima sarajlio
Nevidjeh da se ti drzis teme pa nemoram ni ja.
-
bosank_a
Podpisujem.jeza u ledja wrote:[Vecina Bosnjaka se nisu borili 'u ime Allaha' vec kao gradjani zemlje koja je napadnuta, borili se za svoj grad, svoje selo, svoju porodicu, svoje imanje i svoj zivot. Da ne govorimo o ljudima koji uopste nisu vjernici, ili o krscanima koji su se borili zajedno s njima. I ako se neko borio 'za Allaha' nije problem nikakav, ovdje se govori o strancima koji su pod izgovorom da se 'bore za Allaha' dosli u BiH da ubijaju, pljackaju i sprovode teror nad lokalnim stanovnistvom.
l nije mi jasno zasto na ovoj temi jedni nijecu postojanje mudzahedina, drugi ih pravdaju, a i jedni i drugi ih brane.
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Mudzahedini su fakat, i to niko ne spori.
Ljudi su dolazili ko zna kakvim putevima i ko zna uz ciju pomoc.
Medjutim, problem ovdje je taj sto neki zele te iste ljude da iskoriste u svrhi relativizovanja i izjednacavanja zlocina.
Svi namjerno zaboravljaju cinjenicu da smo mi bili NAPADNUTI i da nismo imali ni armiju ni oruzije da se branimo! A morali smo se braniti od mnogo jaceg agresora... a usput smo bili zaboravljeni i od Europe s embargom na plecima...
Lazi i manipulacije istinom... E nece proci...
Ljudi su dolazili ko zna kakvim putevima i ko zna uz ciju pomoc.
Medjutim, problem ovdje je taj sto neki zele te iste ljude da iskoriste u svrhi relativizovanja i izjednacavanja zlocina.
Svi namjerno zaboravljaju cinjenicu da smo mi bili NAPADNUTI i da nismo imali ni armiju ni oruzije da se branimo! A morali smo se braniti od mnogo jaceg agresora... a usput smo bili zaboravljeni i od Europe s embargom na plecima...
Lazi i manipulacije istinom... E nece proci...
-
zemo_online
sta ti bona radis u ovo doba?
pa nije ni cudo kako komentiras i drzis moralne prodike.
aj u kpe bona,ja sam slucajno tu.
pa nije ni cudo kako komentiras i drzis moralne prodike.
aj u kpe bona,ja sam slucajno tu.