HSP predlaže: Od 4 županije napraviti dvije

Post Reply
jefferson

Post by jefferson »

Tomislav MO wrote:
jefferson wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: Blago tebi jaro moj.
A i ono bogatsvo te silne opljackane pare je isto prepoznao da narod zeli?
E nek ti je kako ti je. Nema dok ovaj narod nepocne lisce jest nema nsita od njega.
I Jelavic se osta boriti za hrvatske interese :lol:
Ne jedem lišće, zapravo mi svake godin primanja rastu, jako sam zadovoljan :thumbup:

Što se mene tiče, Čović neka nastavi pričati to što priča, ja ga podržavam. :thumbup:

Ako tko jede lišće, možda da razmisli o prestanku politike hegemonije nad hrvatskim narodom, i početku ustroja BiH kao moderne višenacionalne države, po uzoru na ostale uspješne primjere iz svijeta. A i ne mora, što se mene tiče, neka ostane ovako, ne valja biti gramziv, pa ne može ti sve u životu biti kako hoćeš. :D
Super, nek ga podrzavas. Steta samo sto je kriminalac koi se nerazlikuje uopce od kradljivaca auta i sl, samo sto je malo suptilniji.
Ali eto, mozda si mu mogao i koju marku dat da necrkne od gladi!
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

jefferson wrote: Jesil ti jaro zavrsio osnovnu skolu pa neznas kolimo je 2+2?
Ako ojacas lokalnu vlast, jel to znaci da ce vecina u toj opcini biti na vlasti?
Stoga u cemu je problem? Ako imas opcine sa hrvatskim vecinskim stanovnistvom onda ce tu biti hrvati vecina, i obrnuto!
neznam fakat sta je problem u ovome?
Nije ništa problem, to je ok, samo je Hrvatima ostala u sjećanju Federacija gdje je na početku bio paritet, pa onda radi "funkcionalnosti" su se ukidali zaštitni mehanizmi i na kraju imamo većinu bošnjačkih ministara i umanjenu ulogu doma naroda.

Tako da, kako kažu englezi: "ako me netko jednom prevari, sram ga bilo. Ako te opet prevari na isti način sram me bilo." Ovaj puta ne. ;)
jefferson

Post by jefferson »

Tomislav MO wrote:
jefferson wrote: Jesil ti jaro zavrsio osnovnu skolu pa neznas kolimo je 2+2?
Ako ojacas lokalnu vlast, jel to znaci da ce vecina u toj opcini biti na vlasti?
Stoga u cemu je problem? Ako imas opcine sa hrvatskim vecinskim stanovnistvom onda ce tu biti hrvati vecina, i obrnuto!
Nije ništa problem, to je ok, samo je Hrvatima ostala u sjećanju Federacija gdje je na početku bio paritet, pa onda radi "funkcionalnosti" su se ukidali zaštitni mehanizmi i na kraju imamo većinu bošnjačkih ministara i umanjenu ulogu doma naroda.

Tako da, kako kažu englezi: "ako me netko jednom prevari, sram ga bilo. Ako te opet prevari na isti način sram me bilo." Ovaj puta ne. ;)
Mogul u hrvatskoj muslimani imati isti broj ministara kao i hrvati?
osa

Post by osa »

jefferson wrote:
osa wrote:
jefferson wrote: De mi reci sto prakticno nije moguce da se ojaca lokalna vlast a ingerecije obrazovanja itd prebace na federalnu vladu i ukinu kantoni i sva ona silna administracija?
pa koliko para bi se ustedilo svako prkno u hercegovini bi moglo imati dijalizu, MRI, CT, skolske autobuse itd.
Ali ne, bolje Bosnjacki i hrvatski "nacionalni interes" stitii u obliku gradjenja vila i trosenja budzetskih sredstava na reprezentacije. jebote pa u FBiH je dosad bilo 2000 ministara od kraja rata, a vecina nije zasluzila mjesnu zajednicu vodit.
De mi samo reci sto je to teorijski moguce a prakticno nije?
teorijski je moguće sve a praktično moguće vidimo na terenu, praksa je trenutno stanje, a to što ti pričaš što ne bi moglo ovo ili ono, to je teorija i tvoje želje, a izgleda da su one trenutno neprovedive. nekako mi se čini da ste ti i takvi forumaši kao ti svim srcem za multietičnost ali ako je ikako moguće da su u toj multietičnosti bošnjaci ipak nekakva većina, svi slažu nekakve kantone, federacije, regije ali ako itko pokuša složiti nešto s hrvatskom većinom taj je odmah nacionalist i ustaša.
Jesil ti jaro zavrsio osnovnu skolu pa neznas kolimo je 2+2?
ma nemoj mi reći, ne vrijedi li tvoja konstaacija za sve razine državnog ustroja ili vlasti, nekako mi se čini da ti znaš koliko je 2+2 samo to vješto kriješ. u čemu je problem da postoji kanton, skup kantona, regija ili bilo što drugo s hrvatskom većinom, naravno multietično sa zagarantiranim pravima za sve ostale, tako nešto sa bošnjačkom većinom je normalno ali s hrvatskom već nije. možeš ti to ako tije drago zvati i nižom razinom vlasti.
Tomislav MO

Post by Tomislav MO »

jefferson wrote: Mogul u hrvatskoj muslimani imati isti broj ministara kao i hrvati?
Ne mogu.
jefferson

Post by jefferson »

Tomislav MO wrote:
jefferson wrote: Mogul u hrvatskoj muslimani imati isti broj ministara kao i hrvati?
Ne mogu.
A sto?
osa

Post by osa »

Tomislav MO wrote:
Ne mogu.
nije istina teorijski mogu, ali kao članovi hdz,sdp,hns itd.
jefferson

Post by jefferson »

osa wrote:
jefferson wrote:
osa wrote: teorijski je moguće sve a praktično moguće vidimo na terenu, praksa je trenutno stanje, a to što ti pričaš što ne bi moglo ovo ili ono, to je teorija i tvoje želje, a izgleda da su one trenutno neprovedive. nekako mi se čini da ste ti i takvi forumaši kao ti svim srcem za multietičnost ali ako je ikako moguće da su u toj multietičnosti bošnjaci ipak nekakva većina, svi slažu nekakve kantone, federacije, regije ali ako itko pokuša složiti nešto s hrvatskom većinom taj je odmah nacionalist i ustaša.
Jesil ti jaro zavrsio osnovnu skolu pa neznas kolimo je 2+2?
ma nemoj mi reći, ne vrijedi li tvoja konstaacija za sve razine državnog ustroja ili vlasti, nekako mi se čini da ti znaš koliko je 2+2 samo to vješto kriješ. u čemu je problem da postoji kanton, skup kantona, regija ili bilo što drugo s hrvatskom većinom, naravno multietično sa zagarantiranim pravima za sve ostale, tako nešto sa bošnjačkom većinom je normalno ali s hrvatskom već nije. možeš ti to ako tije drago zvati i nižom razinom vlasti.
De mi reci kad sam rekao da je to normalno sa bosnjackom vecinom?
Ja sam rekao jacanje lokalne vlasti u federaciji, sto znaci da se ukine svih 10 kantona. Pojam demokratije je vladavina vecine.
Ako se usaglasimo kako ce biti ustroj vlade federacije, sto predstvalja problem da u zenici vecina iazbere svog predstavnika a u Vitezu vecina svog predstavnika? neznam u cemu je problem tu?
Problem sa kantonima je sto federacija trosi 68% svog GDP-ja na administraciju!
jefferson

Post by jefferson »

osa wrote:
Tomislav MO wrote:
Ne mogu.
A sto prakticno nemogu? nesjecam se da je neko imenovao ministra muslimana? Sto npr nebi mogao biti podjednak broj ministara iz reda muslimanskog i reda hrvatskog stanovnistva u HR?
osa

Post by osa »

jefferson wrote:
osa wrote:
Tomislav MO wrote: Ne mogu.
A sto prakticno nemogu? nesjecam se da je neko imenovao ministra muslimana? Sto npr nebi mogao biti podjednak broj ministara iz reda muslimanskog i reda hrvatskog stanovnistva u HR?
čuj mogli bi i praktično, bio bi to malo duži proces ali nije neizvodljivo, osnuju stranku (ili to urade kroz već postojeću sda-hrvatske), ponude dobar program, dobiju respektabilan broj mandata u saboru i ni ovo što ti kažeš nije neostvarivo.
jefferson

Post by jefferson »

osa wrote:
jefferson wrote:
osa wrote: nije istina teorijski mogu, ali kao članovi hdz,sdp,hns itd.
čuj mogli bi i praktično, bio bi to malo duži proces ali nije neizvodljivo, osnuju stranku (ili to urade kroz već postojeću sda-hrvatske), ponude dobar program, dobiju respektabilan broj mandata u saboru i ni ovo što ti kažeš nije neostvarivo.
Pa super covjece! hajmo onda tako izbore organizovati i u Federaciji. ko dobije vise mandata taj osnuje vladu, mozel tako?
osa

Post by osa »

jefferson wrote:
osa wrote:
jefferson wrote: A sto prakticno nemogu? nesjecam se da je neko imenovao ministra muslimana? Sto npr nebi mogao biti podjednak broj ministara iz reda muslimanskog i reda hrvatskog stanovnistva u HR?
Pa super covjece! hajmo onda tako izbore organizovati i u Federaciji. ko dobije vise mandata taj osnuje vladu, mozel tako?
naravno da može tako će i biti na izborima, pa zar nije tako bilo i dosad.
jefferson

Post by jefferson »

osa wrote:
jefferson wrote:
osa wrote: čuj mogli bi i praktično, bio bi to malo duži proces ali nije neizvodljivo, osnuju stranku (ili to urade kroz već postojeću sda-hrvatske), ponude dobar program, dobiju respektabilan broj mandata u saboru i ni ovo što ti kažeš nije neostvarivo.
Pa onda sto se bunis ako se ojaca lokalna vlast. To opet garantuje da ce vecina na tom podrucju vladat, samo ako uzmes digitron skontat ces da one pare koje opcine daju kantonu bi onda zadrzavale i mogle usmjeriti pare na svoje lokalne probleme.
To je cisto pitanje funkcionalnosti!
osa

Post by osa »

jefferson wrote:
osa wrote:
jefferson wrote: Pa super covjece! hajmo onda tako izbore organizovati i u Federaciji. ko dobije vise mandata taj osnuje vladu, mozel tako?
Pa onda sto se bunis ako se ojaca lokalna vlast. To opet garantuje da ce vecina na tom podrucju vladat, samo ako uzmes digitron skontat ces da one pare koje opcine daju kantonu bi onda zadrzavale i mogle usmjeriti pare na svoje lokalne probleme.
čuj ja ne znam što si ti toliko zapeo da digitron, funcionalnost i sl., ja nemam th problema financijski dobro stojim i trudim se da to bude i bolje, liječnička skrb je solidna, školstvo tako tako moglo bi i bolje. a oni koji loše stoje po tim pitanjima nek se malo potrude, pljunu u šake i uhvate se posla, a ne samo lamentirati što ne valja a istovremeno ne raditi ono što valja. vlast moože biti ovakva i onakva, dobra i loša, ali svaki čovjek je otok za sebe, svako je kovač svoje sudbine.
bosank_a

Post by bosank_a »

Ma ja Bih se ubila za posao. Svaki mjesec stotine novih radnih mjesta... :D
a eto narod nece da radi sto li ... :D
jefferson

Post by jefferson »

osa wrote:
jefferson wrote:
osa wrote: naravno da može tako će i biti na izborima, pa zar nije tako bilo i dosad.
čuj ja ne znam što si ti toliko zapeo da digitron, funcionalnost i sl., ja nemam th problema financijski dobro stojim i trudim se da to bude i bolje, liječnička skrb je solidna, školstvo tako tako moglo bi i bolje. a oni koji loše stoje po tim pitanjima nek se malo potrude, pljunu u šake i uhvate se posla, a ne samo lamentirati što ne valja a istovremeno ne raditi ono što valja. vlast moože biti ovakva i onakva, dobra i loša, ali svaki čovjek je otok za sebe, svako je kovač svoje sudbine.
Jebote, pa jel treba crtat?
A sta je sa komunalijama, opcinskim putevima, poticaju investicija, uredjenju grada, izgradnji sportskih objekata itd, itd.
Cijeli svijet se slaze da je lokalna samouprava osnov demokratije, samo ti jer je TEBi dobros e neslazes.
E svaka ti cast, dabogda ti bilo 100 puta bolje, neko ostali skapaju od gladi.
Nek si konacno rekao ono sto mislis!
osa

Post by osa »

jefferson wrote:
osa wrote:
jefferson wrote: Pa onda sto se bunis ako se ojaca lokalna vlast. To opet garantuje da ce vecina na tom podrucju vladat, samo ako uzmes digitron skontat ces da one pare koje opcine daju kantonu bi onda zadrzavale i mogle usmjeriti pare na svoje lokalne probleme.
A sta je sa komunalijama, opcinskim putevima, poticaju investicija, uredjenju grada, izgradnji sportskih objekata itd, itd.
Cijeli svijet se slaze da je lokalna samouprava osnov demokratije, samo ti jer je TEBi dobros e neslazes.
što se mene tiče tim ostalima može biti 1000 puta bolje je im ne zavidim ali im može biti isto tako i gore a to me se opet ne tiče, a u širokom je infrastruktura u redu,putevi solidni, sportski objekti na zavidnoj razini, samoupravni smo onoliko koliko mi to želimo, gradić ugodan za život.
jefferson

Post by jefferson »

osa wrote:
jefferson wrote:
osa wrote: čuj ja ne znam što si ti toliko zapeo da digitron, funcionalnost i sl., ja nemam th problema financijski dobro stojim i trudim se da to bude i bolje, liječnička skrb je solidna, školstvo tako tako moglo bi i bolje. a oni koji loše stoje po tim pitanjima nek se malo potrude, pljunu u šake i uhvate se posla, a ne samo lamentirati što ne valja a istovremeno ne raditi ono što valja. vlast moože biti ovakva i onakva, dobra i loša, ali svaki čovjek je otok za sebe, svako je kovač svoje sudbine.
što se mene tiče tim ostalima može biti 1000 puta bolje je im ne zavidim ali im može biti isto tako i gore a to me se opet ne tiče, a u širokom je infrastruktura u redu,putevi solidni, sportski objekti na zavidnoj razini, samoupravni smo onoliko koliko mi to želimo, gradić ugodan za život.
Ma Super! Sreca pa se ti nepitas, a ustvari nebi me iznenadilo i da se pitas kako razmisljas s obzirom kakvo je stanje u zemlji.
osa

Post by osa »

za (jefferson) da ne citiram.

ne sekiraj se ne pitam se ja ništa, ja se pitam samo za sebe i svoju obitelj, ali nekako mi se čini da bi u bih bilo puno bolje da je više ovakvih kao ja, koji ne brinu tuđe brige i ne žive tuđe živote.
bosank_a

Post by bosank_a »

nije ni bilo upitno da se u tvom kantonu zivi dobro. samo ima nas jos koji hocemo bolji zivot.
osa

Post by osa »

bosank_a wrote:nije ni bilo upitno da se u tvom kantonu zivi dobro. samo ima nas jos koji hocemo bolji zivot.
pa osigurajte si ga tko vam brani, iskoristite resurse zar se na ovom kamenjaru može živjeti bolje nego u nekom prirodnim resursima bogatom kraju.
bosank_a

Post by bosank_a »

Pa dok smo mi fino zivjeli do '92.g. vi ste stog kamenjara otisli vani i zaradili pare koje ste nakon '97.g. ulozili u otvaranje firmi i to je to.
Druga stvar sto ovi lokalni polticari lopovi udruzeni s pravim lopovima ovdje sve pokradose i sto im se nista nemoze.
osa

Post by osa »

bosank_a wrote:Pa dok smo mi fino zivjeli do '92.g. vi ste stog kamenjara otisli vani i zaradili pare koje ste nakon '97.g. ulozili u otvaranje firmi i to je to.
Druga stvar sto ovi lokalni polticari lopovi udruzeni s pravim lopovima ovdje sve pokradose i sto im se nista nemoze.
sad pustite nas da fino živimo jedno pedeset godina, pa nek se onda vrate vaši koji su od 92 ošli van zaraditipare pa nek jih lijepo ulože otvore firme i poprave kompletan standard kako komunalni tako i osobni.
Bihac_4_ever

Post by Bihac_4_ever »

da malo rezultiram...,evo moje zelje,moj prijedlog kako sam ja shvatio da bi bilo najbolje za gradjane Federacije BiH: :)

Najbolje bi bilo da se federacija protvori u regiju,u kojoj bi opcine dominirale,bila bi jedna policija koja bi se zvala po toj regiji (jedinici),postojali bi lokalni MUP-ovi koji bi imali ingerencije u Opcinama kojoj pripadaju.

Skolstvo bi bilo jos manji problem,jer su kod nas inace Opcine etnicki ciste tako da bi sve skole imale obrazovni program,takav kakav odgovara u odredjenoj Opcini.

Gradonacelnici (nacelnici Opcina) bi se birali na Izborima (Opcinskim).

Budzet svake Opcine odredjuje sama velicina Opcine i broj stanovnika u njoj,koji bi Vlada te regije(jedinice) odredjivala i koja bi se usvajala godisnjim proracunom Vlade.

Ko je za ...?
bosank_a

Post by bosank_a »

osa wrote:
bosank_a wrote:Pa dok smo mi fino zivjeli do '92.g. vi ste stog kamenjara otisli vani i zaradili pare koje ste nakon '97.g. ulozili u otvaranje firmi i to je to.
sad pustite nas da fino živimo jedno pedeset godina, pa nek se onda vrate vaši koji su od 92 ošli van zaraditipare pa nek jih lijepo ulože otvore firme i poprave kompletan standard kako komunalni tako i osobni.
A dotle nek ovi kradu ... :?

Nego ja se selim u vas kanton.
Post Reply