EDI MAAJKI ne daju HR pasoš, BEŠLAGIĆU već dali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Lutkice, njemu ne bih dao, pošto ga već ima. Njemu bih oduzeo.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

nausnica wrote: DO VIĐAJNA :bih:
Image

sta je vise s tobom i tom vaginom, zivota ti :? je li ti to zanimljivo izgovarati rijec?
Tesssa

Post by Tesssa »

dawn_upon_dawn wrote:
Image

sta je vise s tobom i tom vaginom, zivota ti :? je li ti to zanimljivo izgovarati rijec?
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
obuca

Post by obuca »

dinchy84 wrote:
dawn_upon_dawn wrote:
Image

_ambassador

Post by _ambassador »

ja mislim da je glupo sto edo trazi hrvatsku vizu vise od jedamput (koliko sam shvatio trazio je u vise navrata)

mislim, pogazio je sam svoje rijeci, ako jebes vladu i drzavu ostaj pri tome i jebi ih i dalje a ne sada kleciti da ti se pomiluju... :roll:

edo je dobar, al sam dosta puta rekao da NIJE reper u dusi, a to se iz ovog moze vidjeti :-) :roll: :D
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Papak ili ne, seljak ili gradsko dijete, Enis je postigao ono sto mnogi od nas nece u tri zivota. Nebitno sada kako je to postigao, o tome se da raspravljati. U ostalom ne pita ni vas niko kako ste pozavrsavali vecernje skole, fakultete, nasli posao i eventualno se obogatili. :D Ono sto je meni bitno je to da je covjek ostao jednostavan i isti onaj Enis od prije par godina. Covjek iz provincije i postigao u svakom segmentu svog zivota zavidan uspjeh, aferim.

Potpuno je sada ireleventno da li je Sekspira procitao prije ili u toku studija, da li je na Hayatu znao odgovor na trivijalno pitanje ili ne, to ga ne cini papkom ili gradskim djetetom, gospodinom ili prosijakom. Meni su licno draga obojica, kako Enis tako i Edo, izmedju ostalog zato sto su Bosanci od glave do pete.

I zaista mi je puna kapa malogradjanskih prica tipa ne valja Merlin, ne valja Danis, ne valja Hadzifejzovic, a sada ne valja ni Enis. Al' bitno je da valjaju svi oni preko Drine i svi oni preko Save. E valjaju 'urac, meni su moji iz BiH najbolji. :bih:
mema mo

Post by mema mo »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Potpuno je sada ireleventno da li je Sekspira procitao prije ili u toku studija,
Pa da, kao što je irelevantno da li je hirurg naučio anatomiju za vreme studija ili je kupio diplomu, pa naučio za operacijskim stolom. :-)
Pošto imaš takve kriterijume, onda nemoj da kukaš ako ti ne daj Bože lekar specijalista izda pogrešnu dijagnozu i uput, jer je kupio diplomu, ili ako odeš kod advokata, a ispostavi se da je čovek frizer, jer je primljen preko veze.
Fratris

Post by Fratris »

enes-s wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Potpuno je sada ireleventno da li je Sekspira procitao prije ili u toku studija,
Pa da, kao što je irelevantno da li je hirurg naučio anatomiju za vreme studija ili je kupio diplomu, pa naučio za operacijskim stolom. :-)
Pošto imaš takve kriterijume, onda nemoj da kukaš ako ti ne daj Bože lekar specijalista izda pogrešnu dijagnozu i uput, jer je kupio diplomu, ili ako odeš kod advokata, a ispostavi se da je čovek frizer, jer je primljen preko veze.
Cuj, kad mi Enis Beslagic bude presadjivao bubrege, brinut cu o ovakvim stvarima. A gluma, kao i svaka druga umjetnost dolazi iznutra. Od boga, kako Brodsky rece agentu KGB-a kad ga je pitao otkud mu dozvola da bude pjesnik. Ovakve price pricaju netalentirani ljudi koji su pozavrsavali skole ali kojima je krivo sto neko bez skole ima vise talenta od njih.

A meni je Enis drag otkad sam vidio u onoj bolnickoj seriji da iza drzi sal od TOSK-a. Da se zna da i nas Tesnjaka ima negdje. :)
enes-s

Post by enes-s »

Neće ti Bešlagić presađivati bubreg nego neko ko je fakultet upisao i završio na isti nači na koji i on. Uopšte nije bitan Bešlagić, nego način na koji stvari funkcionišu. Možda jednom umetniku ne treba fakultet da bi bio dobar u svom poslu, ali možda je neko drugi bio bolji, ali eto, nije primljen jer nije po seljačkoj liniji poznavao nekog domara ili kafe kuvaricu. Uopšte se ne radi o Enisu.
Ne može jedna prodavačica kajmaka da radi kao novinar, a školovan novinar da sedi bez posla, ne može jedna frizerka da radi kao pravnica, a čovek sa završenim Pravnim fakultetom da sedi bez posla, i tako dalje.
district-beg

Post by district-beg »

enes-s wrote:Neće ti Bešlagić presađivati bubreg nego neko ko je fakultet upisao i završio na isti nači na koji i on. Uopšte nije bitan Bešlagić, nego način na koji stvari funkcionišu. Možda jednom umetniku ne treba fakultet da bi bio dobar u svom poslu, ali možda je neko drugi bio bolji, ali eto, nije primljen jer nije po seljačkoj liniji poznavao nekog domara ili kafe kuvaricu. Uopšte se ne radi o Enisu.
Ne može jedna prodavačica kajmaka da radi kao novinar, a školovan novinar da sedi bez posla, ne može jedna frizerka da radi kao pravnica, a čovek sa završenim Pravnim fakultetom da sedi bez posla, i tako dalje.
sta to na Balkanu jos ne moze :?
enes-s

Post by enes-s »

Fratris wrote: Ovakve price pricaju netalentirani ljudi koji su pozavrsavali skole ali kojima je krivo sto neko bez skole ima vise talenta od njih.
Pričao sam o lekarima i pravnicima. Za to ipak treba obrazovanje.
Osim toga, kako je to Enis imao toliko talenta, a nije znao najelementarnije stvari iz opšte kulture. Meni to govori da je fakultet upisao preko veze. :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

enes-s wrote:
Fratris wrote: Ovakve price pricaju netalentirani ljudi koji su pozavrsavali skole ali kojima je krivo sto neko bez skole ima vise talenta od njih.
Pričao sam o lekarima i pravnicima. Za to ipak treba obrazovanje.
Osim toga, kako je to Enis imao toliko talenta, a nije znao najelementarnije stvari iz opšte kulture. Meni to govori da je fakultet upisao preko veze. :D
Otkud ti znas da on nije imao ELEMENTARNO znanje iz opce kulture?
Obzirom da ima obicaj da se sprda non stop, da slucajno nije u zajebanciji govorio bitlisi i da ne zna grupu U2?

Mislim fakat vise bljak...

Ljudi traze jeftinu zabavu, traze komediju, tako da sigurno nece zvati Ermina Bravu koji je meni licno vanserijski glumac, vec ce zvati Enisa... jer ljudi vole face koje ih nasmiju a manje vole face koje ih znaju i rasplakati..
I dan danas kad vidim Bravu ja se rasplacem ko kisna godina, a u kinu sam gledajuci Remake potrosila 3 pakovanja maramica... i obojica su mi dobri glumci, samo mi je LAKSE kad vidim Enisa jer se makar u tom trenutku nasmijem...
PS Koliko si fakulteta ti zavrsio?
enes-s

Post by enes-s »

Koliko znam na jedno mesto na FDU-u konkuriše po 50 kandidata + imaju test iz opšte kulture. Ali eto, koga bole uvo za tim Šekspirom, Čehovim, pih, jaka muda, šta to glumac ima da zna.
Isto tako pravnik, šta on tu koji moj mora da ima fakultet. Sediš, tipkaš na kompu, sve ti piše u knjigama, pa kad ne znaš, pogledaš, a ne kao one netalentovane budale što studiraju i uče na pamet. Šta će im to, kad se to ionako zaboravi.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

enes-s wrote:Koliko znam na jedno mesto na FDU-u konkuriše po 50 kandidata + imaju test iz opšte kulture. Ali eto, koga bole uvo za tim Šekspirom, Čehovim, pih, jaka muda, šta to glumac ima da zna.
Isto tako pravnik, šta on tu koji moj mora da ima fakultet. Sediš, tipkaš na kompu, sve ti piše u knjigama, pa kad ne znaš, pogledaš, a ne kao one netalentovane budale što studiraju i uče na pamet. Šta će im to, kad se to ionako zaboravi.
koliko znam, mi nemamo FDU vec ASU...
sto se broja kandidata tice, mnogo veci omjer bude, a nesto ne vidim bilo kakvu vrstu dokaza da si mu bio na prijemnom, ni da je bilo ko od likova sto se napljuva po enisu bio na njegovom prijemnom, tako da je to puko naglabanje :D pocesto se osjetim da neke teme koje bi mogle biti ozbiljne i produktivne sve vise i vise lice na "sastale se kone uz litar kafe pa raspredaju"....

:-)
district-beg

Post by district-beg »

mIRCerka wrote:
enes-s wrote:Koliko znam na jedno mesto na FDU-u konkuriše po 50 kandidata + imaju test iz opšte kulture. Ali eto, koga bole uvo za tim Šekspirom, Čehovim, pih, jaka muda, šta to glumac ima da zna.
sto se broja kandidata tice, mnogo veci omjer bude, a nesto ne vidim bilo kakvu vrstu dokaza da si mu bio na prijemnom, ni da je bilo ko od likova sto se napljuva po enisu bio na njegovom prijemnom, tako da je to puko naglabanje :D pocesto se osjetim da neke teme koje bi mogle biti ozbiljne i produktivne sve vise i vise lice na "sastale se kone uz litar kafe pa raspredaju"....
nije te valjda i ova podsjetila na nesto ozbiljno i produktivno? bas je tema bezze! edo i enise,vratite se vi nama,ima i ovdje hljeba..i jakog mi pasosa za kojeg se bore
mIRCerka

Post by mIRCerka »

moje_brcko wrote:
mIRCerka wrote:
nije te valjda i ova podsjetila na nesto ozbiljno i produktivno? bas je tema bezze! edo i enise,vratite se vi nama,ima i ovdje hljeba..i jakog mi pasosa za kojeg se bore
pa da je nausnica htjela, mogla je mnogo ozbiljnije predstaviti ovu temu sa osrvtom na situaciju umjetnika u BiH ili teznjom za dobijanjem bilo kojeg drugog pasosa pored naseg...
ovako .....

deder naspi te kafe....pa da okrenemo fiNDJane...
enes-s

Post by enes-s »

Ne moram da budem na prijemnom, ali mi tu nešto smrdi. Isto kao što mi smrdi što on ima hrvatsko državljanstvo, a Edo Maajka ga nema, iako je u Hrvatskoj završio i osnovnu i srednju školu i + u Hrvatskoj živi godinama.
Kao što rekoh, nije bitan Enis u toj priči. Valjda si to shvatila. Ako je tebi svejedno da na primer jedan džudža proda njivu i završi Medicinski fakultet bez trunke znanja, a moj drug Ado, koji je imao skoro sve desetke, dođe do treće pa naleti na profesora kod koga se prolazi sa 500 maraka, pa mora da napusti fakultet i da se ispiše jer, jbg, nema da plati, e pa meni nije svejedno. Ne samo zbog Ade ( a Boga mi puno je takvih Ada ), nego što će onaj džudža jednog dana da me leči. Odosmo predaleko, ali očigledno da nisi shvatila šta želim da kažem.
district-beg

Post by district-beg »

enes-s wrote:Ne moram da budem na prijemnom, ali mi tu nešto smrdi. Isto kao što mi smrdi što on ima hrvatsko državljanstvo, a Edo Maajka ga nema, iako je u Hrvatskoj završio i osnovnu i srednju školu i + u Hrvatskoj živi godinama.
Kao što rekoh, nije bitan Enis u toj priči. Valjda si to shvatila. Ako je tebi svejedno da na primer jedan džudža proda njivu i završi Medicinski fakultet bez trunke znanja, a moj drug Ado, koji je imao skoro sve desetke, dođe do treće pa naleti na profesora kod koga se prolazi sa 500 maraka, pa mora da napusti fakultet i da se ispiše jer, jbg, nema da plati, e pa meni nije svejedno. Ne samo zbog Ade ( a Boga mi puno je takvih Ada ), nego što će onaj džudža jednog dana da me leči. Odosmo predaleko, ali očigledno da nisi shvatila šta želim da kažem.
de ba,jos sasmo kazi da je i rodjen u hrvatskoj...rodjeni Brcak,osnovnu skolu zavrsio u Brckom,tokom agresije boravio u hrvatskoj,poslije se vratio u Tuzlu da studira gdje se nije bas proslavio he...tek mislim 2000. se ponovo vraca u Zagreb i pravi karijeru!
usput, de ziv bio regulisi tu ekavicu,uf sto para usi...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

enes-s wrote:Ne moram da budem na prijemnom, ali mi tu nešto smrdi. Isto kao što mi smrdi što on ima hrvatsko državljanstvo, a Edo Maajka ga nema, iako je u Hrvatskoj završio i osnovnu i srednju školu i + u Hrvatskoj živi godinama.
Ovo je tema o Enisu Beslagicu. Koji je dobio PUTOVNICU. I Edi Maajki. Koji nije.
Hrvatska udruga umjetnika (napisah ti vec dva puta, al mozda sad treci put skontas) gura i pazi GLUMCE koji doprinose kulturnom stvaralastvu HRVATSKE. Guraju oni i pjevace tipa Gibonnija i Olivera, dok pop, rock, techno, folk i hip hop NE PODNOSE i kad ne mogu pomoci, trude se da odmognu.
Dokaz za to su Alka Vuica i Super Silva.
Alka prije godinu dana pokrenula hajku da i pjevaci budu zdravstveno i penziono osigurani, medjutim to nije proslo, a cak je kod Hloverke bila.
Super Silva, ne znam nijednu njenu pjesmu, ali je jedna od prvih folkerica iz Hrvatske i super izgleda, je nedavno imala tesku saobracajku, i na Red Carpetu je bio prilog u kojem se navodi pitanje PIO i zdravstvenog osiguranja kojeg ona NEMA jer je Udruga umjetnika hrvatske NIJE PRIZNALA KAO CLANA, ali su se ponudili da uskoce sa jednokratnom pomoci iz njihovog Crnog fonda...

Jel ti sad ista jasnije?

TO NEMA NIKAKVE VEZE SA CINJENICOM KO JE PRODAO NJIVU (a ne znam ko ti daje za pravo da Tesanj nazivas selom, jer ispade svi prodaju krave pa nam pootimase poslove jadna nam majka) VEC SA ZAKONOM U REPUBLICI HRVATSKOJ.
enes-s

Post by enes-s »

U Piramidi rekli da je osnovnu i srednju završio u Hrvatskoj. :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

enes-s wrote:U Piramidi rekli da je osnovnu i srednju završio u Hrvatskoj. :D
Edo Maajka (pravo ime Edin Osmić), poznat i kao Glavonja je bosanskohercegovački reper i autor hip-hop tekstova. Rođen je 22. decembra 1978. u Brčkom, Bosna i Hercegovina..............U proljeće 1992. godine rat je zahvatio i njegov kraj, pa je Maajka bio prisiljen pobjeći u selo Ograđenovac nadomak Brčkog. Kamionom, kao i mnoštvo ljudi zahvaćeni ratom, prelazi u Hrvatsku gdje prvo u Privlaci kraj Vinkovaca, a zatim i u Zagrebu pronalazi svoje mjesto pod suncem.
Sa 14 godina je mogao samo zavrsiti osmi razred u Hrvatskoj.
enes-s

Post by enes-s »

Mircerka, pa ja o ovome uopšte nisam ni pričao. Odgovorio sam čoveku po kome je Enis Bešlagić dobar glumac jer je iz njegovog mesta, a ja se pitam kako je uopšte dospeo na FDU ( :D ), ako nije znao osnovne stvari iz opšte kulture, i onda to reflektujem na celo društvo, na sve sfere, od doktora, advokata, novinara, da se baš taj princip primenjuje, da je bitno da je naš, rođo, komšija, ne mora da zna, ne mora ni da završi, šta će mu, naučiće.
Tešanj nisam nazvao selom, već provincijom, i da... cenim poljoprivredne proizvođače.
* Njivu nije prodao ovaj iz Tešnja. Uopšte ne pratiš fabulu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

enes-s wrote:Mircerka, pa ja o ovome uopšte nisam ni pričao. Odgovorio sam čoveku po kome je Enis Bešlagić dobar glumac jer je iz njegovog mesta, a ja se pitam kako je uopšte dospeo na FDU ( :D ), ako nije znao osnovne stvari iz opšte kulture, i onda to reflektujem na celo društvo, na sve sfere, od doktora, advokata, novinara, da se baš taj princip primenjuje, da je bitno da je naš, rođo, komšija, ne mora da zna, ne mora ni da završi, šta će mu, naučiće.
Tešanj nisam nazvao selom, već provincijom, i da... cenim poljoprivredne proizvođače.
* Njivu nije prodao ovaj iz Tešnja. Uopšte ne pratiš fabulu.

Ja tebi pokusavam objasniti ovaj problem detaljno, i opet te pitam OTKUD ZNAS DA NIJE ZNAO ELEMENTARNE STVARI?

Aludiranje je na Enisa da je seljacina, onda mom kolegi sa faxa, koji je isto iz Tesnja su govorili da mu je otac prodo krave da bi studirao, i slicni primjeri tvom Adi vise govore o vama koji takve komentare dajete nego o njima.

I btw, zahvalna sam Bogu sto dolazim iz porodice u kojoj se cijeni djelo covjeka, a ne rodni list.
PS Zasto Ado nije prijavio profesora vlastima?
enes-s

Post by enes-s »

Kojim vlastima majke ti. Jesi ti uopšte svesna gde živiš? Jesi videla dekana DIF-a. Čovek mason, iluminat, svi znaju i opet mu niko ništa ne može. Plaše ga se profesori, a kamoli studenti.
Dečko se nije ni pojavljivao na predavanjima, došao i za jedan dan položio sve ispite iz cele godine. To se bre zna. Tako ti je na skoro svim fakultetima. Tako ti je kod upisa dece u srednju školu, kod polaganja ispita na fakultetu, tako ti je kad te zaustavi policajac, tako ti je kad hoćeš da se zaposliš. O čemu ti pričaš majke ti?
i opet te pitam OTKUD ZNAS DA NIJE ZNAO ELEMENTARNE STVARI?

Znači samo se zajebavao. Ma idi molim te. Verovatno se ubijao od Šekspira, Čehova, trčao u Pariz da se šeta uz Senu, pa posle u svakoj seriji glumio budalu i seljaka. :lol:
Post Reply