FK Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DicaTM

Post by DicaTM »

Slavija, Široki & Modriča = -7 bodova kući :-)
testament

Post by testament »

DicaTM wrote:Slavija, Široki & Modriča = -7 bodova kući :-)
U jesi me zajeb`o :lol:

Nego reci ti nama hoće li napokon titula DRŽAVE CIJELE u dolinu ćupova u ovom ili idućem vijeku?? :D
DicaTM

Post by DicaTM »

Više imamo titula nego ti godina
testament

Post by testament »

DicaTM wrote:Više imamo titula nego ti godina
:lol: :lol: :lol: A koliko ti imaš godina sine? Jel` više od tlinest?

Kojih to titula? Ja samo znam da nemate,niti ćete dugo imati onu NAJBITNIJU:DRŽAVE CIJELE-šifra "samo nas titula interesuje" :lol: :lol:
nidje_veze

Post by nidje_veze »

hahahaha,dobro je.....mi bar 0:5 ne pusimo kuci,al hajd.....
sampioni..hahahha,al me nasmija....hahahha
ma dobro,smijesni ste vi nama,al mi vas volimo-vi ste nasa djeca! :lol:
Skoro

Post by Skoro »

Zato pusite sedmicu :roll:
karanana

Post by karanana »

1:1 je. Sretni ste, fulili smo 3 100%-tne sanse. Vidimo se u Vrapcicima.
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

Post by since1921 »

http://www.youtube.com/watch?v=fobfyTd1Ix4

POZDRAV STRIJELCU IZJEDNACUJUCEG GOLA

UZIVAJTE :music:
Neelix

Post by Neelix »

bestseler wrote:INSTITUCIJA F.K. ŽELJEZNIČAR se nikada nije zvao tako a vi maleni ste se zvali zvanicno TORPEDO - režimski klub. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sedam godina, Osman dolazi :D :D :D :D
van Basten

Post by van Basten »

agonija se nastavlja :(
Santos

Post by Santos »

Nemojte tako pa Velez je jak na strani sto je i potvrdio na grbavici.To rodzeni izbacite ovaj gradski klub,oni su sami protiv svih.Izgleda sad i sami protiv samih sebe.
kijameta

Post by kijameta »

shadow wrote:Krme debelo nikad otici nece, betoniro je svoju poziciju i glavni je buntovnik i pokretac raznih hajki u klubu...on shatro neki vjernik? :x to je najveca djoncina koju sam ikad upoznao, nula od covjeka, bjednik pravi! Skratio je mnogima zivote, ne znam kako uopste moze spavati jebo ga efendija ceric koji mu cuva ledja u guzove one debele :x
Potpisujem i dodajem jos 5 puta ovoliko na Alaima i jos mu porucujem sve sto je sa-x forumu zabranjeno napisati.
kijameta

Post by kijameta »

bestseler wrote:INSTITUCIJA F.K. ŽELJEZNIČAR se nikada nije zvao tako a vi maleni ste se zvali zvanicno TORPEDO - režimski klub. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Isti rezim sto je osnovao Torpedo je od ameterskog drustva Zeljeznicar koje nedeljom igra lopte a fudbalski klubovi Napredak i Slavija ih nabijaju po 10 razlike,napravilo fudbalski klub.Da Tito i komunisti nisu dobili rat i postavili REZIM i danas bi Slavija,utorkom popodne davala 10 komada Zeljeznicaru.
Zato reci hvala REZIMU sto stvori Zeljeznicara.Zeljeznicara koji do dolaska REZIMA nije bio REGISTROVANI FUDBALSKI KLUB i nije ODIGRAO NIJEDNU SLUZBENU UTAKMICU ali onda ga je REZIM pogurao.Ove podatke mozes naci u svakoj monografiji o Zeljeznicaru,koje je opet REZIM stampao o drzavnim parama.Ako znas citati,zeljeznicari su poznati kao slabi sa intelektuaalnim poslovima.
Topla voda

Post by Topla voda »

i evo jos jednom ista boljka..
nakon sto povedemo 1-0...pokusavamo utakmicu tako i zavrsiti i primamo gol u periodu 65-80minuta,a onda se kasno vratiti.
protiv slavije kuci,nerijeseno,nakon 1-0,primamo gol u tom periodu
siroki kuci nakon 1-0,primamo gol sa 20 metara i kasnije jedva izvucemo bod.
prosle godine ispadamo u polufinalu kupa jer nakon 1-0 na kosevu,primamo gol u 85 minuti sa 20 metara za 1-1...i ispadamo sa 1-2 u lukavici i gubimo kup.
protiv slobode,neki dan, smo vodili istim rezultatom i opet 1-1 do 89 minute(primili gol u 80 minuti).
ima ovog jos...
ovo je 5 tekmi od zadnjih 10 u nasim takmicenjima,odigranih na kosevu.
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

Topla voda wrote:i evo jos jednom ista boljka..
nakon sto povedemo 1-0...pokusavamo utakmicu tako i zavrsiti i primamo gol u periodu 65-80minuta,a onda se kasno vratiti.
prosle godine ispadamo u polufinalu kupa jer nakon 1-0 na kosevu,primamo gol u 85 minuti sa 20 metara za 1-1...i ispadamo sa 1-2 u lukavici i gubimo kup.
protiv slobode,neki dan, smo vodili istim rezultatom i opet 1-1 do 89 minute(primili gol u 80 minuti).
ima ovog jos...
Jesi ovo slucajno upisao 0 viška??? :D :D :D Sjetit ces se da je Slavija zabila nakon slobodnjaka i uobičajene intervencije Alaima, a natrčaje jedan igrač slavije i sa nepunih 2 metra posprema loptu u gol.
since1921

Post by since1921 »

kijameta wrote:
Isti rezim sto je osnovao Torpedo je od ameterskog drustva Zeljeznicar koje nedeljom igra lopte a fudbalski klubovi Napredak i Slavija ih nabijaju po 10 razlike,napravilo fudbalski klub.Da Tito i komunisti nisu dobili rat i postavili REZIM i danas bi Slavija,utorkom popodne davala 10 komada Zeljeznicaru.
Zato reci hvala REZIMU sto stvori Zeljeznicara.Zeljeznicara koji do dolaska REZIMA nije bio REGISTROVANI FUDBALSKI KLUB i nije ODIGRAO NIJEDNU SLUZBENU UTAKMICU ali onda ga je REZIM pogurao.Ove podatke mozes naci u svakoj monografiji o Zeljeznicaru,koje je opet REZIM stampao o drzavnim parama.Ako znas citati,zeljeznicari su poznati kao slabi sa intelektuaalnim poslovima.
malo si se zeznuo s tim rezimom u doba kad je nas klub osnovan komunisticka partija je bila zabranjena tek sa njihovim dolaskom na vlast krece istorija vaseg crvenog kluba znam da ti je tesko nosit teret rezimskog kluba
Topla voda

Post by Topla voda »

vjecnobordo wrote:
Topla voda wrote:i evo jos jednom ista boljka..
ima ovog jos...
Jesi ovo slucajno upisao 0 viška??? :D :D :D Sjetit ces se da je Slavija zabila nakon slobodnjaka i uobičajene intervencije Alaima, a natrčaje jedan igrač slavije i sa nepunih 2 metra posprema loptu u gol.
u pravu si .....prenese me na onaj gol u prvenstvu.....to je ona situacija kad je spustio loptu nakon bezveznog centarsuta ,tipu koji je stajao sam ispred njega 3 metra...........al tajming je bio otprilike oko 80 minute.do mene :roll:
since1921

Post by since1921 »

[img][img=http://img225.imageshack.us/img225/5439/fsarajeov607m9d8de9ekj3.th.jpg][/img]

prvi grb fks nigdje vece petokrake ne vidjeh a nesto mi puno i plave boje tu

dug je put od petokrake do ljiljana
bordouze

Post by bordouze »

since1921 wrote:[img][img=http://img225.imageshack.us/img225/5439/fsarajeov607m9d8de9ekj3.th.jpg][/img]

Aha, a za vas je srp i cekic. Budite realni i vratite se svojim tradicionalnim vrijednostima dobri moji kanticari.
kijameta

Post by kijameta »

since1921 wrote:
kijameta wrote:
malo si se zeznuo s tim rezimom u doba kad je nas klub osnovan komunisticka partija je bila zabranjena tek sa njihovim dolaskom na vlast krece istorija vaseg crvenog kluba znam da ti je tesko nosit teret rezimskog kluba
Nista se ja nisam zeznuo,nego ti lazes i to puno.1921 prve je osnovano sportsko drustvo Zeljeznicar a ne fudbalski klub Zelejznicar.Koji da ti ponovim historijske CINJENICE ,NIJE bio REGISTROVAN u FUDBALSKOM SAVEZU i NIJE odigrao NIJEDNU SLUZBENU UTAKMICU do 1946.Kada je REZIM dosao na vlast i kada je REZIM 1946 je od Zeljeznicara stvorio fudbalski klub.Tako da ste vi rezimski kao i Sarajlije.Da nije bilo REZIMA ne bi bilo ni nas ni vas,nego samo;Slavija,Napredak,Dzerzelez.
DicaTM

Post by DicaTM »

Raja, čuo sam da nakon uzvratne tekme sa Veležom dolazi neki novi trener zna li ko više informacija? Nagađa se da bi to mogao biti popularni kineski stručnjak Chao Liga Chao Kup! Već je boravio u prostorijama kluba i dogovarao neke detalje sa Dučićem. Evo slike sa FKSinfo:

Image
shadow

Post by shadow »

ovo juce je bilo vise nego smjesno. U prvom poluvremenu je to na nesto i licilo, imali smo inicijativu, napadali, stvarali sanse i samo velezov golman je zasluzan sto smo na odmor otisli sa minimalnim vodstvom. Treba napomenuti da je velez tada igrao na kontre i imao dvije odlicne prilike (jedan pokusaj loba koji je zavrsio preko gola i jedna stativa).
U drugom su Sarajevo i velez zamjenili uloge pa su oni napadali i bili bolji, zasluzeno su izborili remi. Stid me je priznati da nam je linijski sudija dobro pomogao, sjeckao je svaki njihov napad. Hajde, kontam i pad u formi i sve ali kako shvatiti dva skroz razlicita poluvremena?!? Totalno nezalaganje, vucaranje po terenu, svadja sa Husrefom itd, uzas! Ne moze me niko ubjediti da ga ne bojkotuju jebem im majku manekensku svima redom. Nek propadne sezona, nek propadne sve, i dalje sam za Husrefa pa makar sa juniorima igrali, sminkeri mrs iz kluba jebo vam suman i ducic mater!

velezu (iako ih nakon nasih zadnjih susreta u vrapcicima vise nimalo ne gotivim, i bolio bi me qrac da opet ispadnu iz lige a radovao sam se prije par godina njihovom povratku u "premijerku") cestitam na dobroj partiji u drugom poluvremenu i vjerovatnom prolazu dalje.
komadinamujo

Post by komadinamujo »

Jel istina da je sknut grb BiH sa dresa Torpeda, zarad želja sponzora iz Beograda...

:roll:
komadinamujo

Post by komadinamujo »

since1921 wrote:[img][img=http://img225.imageshack.us/img225/5439/fsarajeov607m9d8de9ekj3.th.jpg][/img]

Hahahahahahaha. Ja grba majo mila.. petuša ko na kadinjači. Hahahahahahaha

Zbilja, meni je ipak ljepši odo ovo g sad.
Neelix

Post by Neelix »

jah al ne kontam sta je lose u petokraci :? da je hoce i sad vratit :-)
Locked