dje ? ja to nisam nasao na njihovoj straniciarmin00 wrote:Austrijske novine "HEUTE", u danasnjem izdanju, pisu da je "terorista" katolik porijeklom iz Bosne.
Spriječen teroristički napad na US ambasadu u Beču
- Alfons Kauders
-
basta sljezove boje
evo heute.at
http://www.heute.at/news/wien/60198.php
Terror-Großalarm im Wiener Bezirk Alsergrund: Um 11.45 Uhr schlagen beim „Electronic Gate“ der US-Botschaft die Detektoren an. Ein bosnischstämmiger Tullner hat versucht, mit zwei Handgranaten und Nägeln im Rucksack die Sperrzone zu betreten. Der Mann flüchtet, wird von der Polizei zwei Minuten später überwältigt. „Eine Explosion wäre verheerend gewesen!“, so ein Ermittler. In der Embassy: Botschafterin Susan McCaw (45). Galt ihr der Anschlagsversuch?
Keine 50 Meter von den Amtsräumen der US-Botschafterin Susan McCaw an der Boltzmanngasse 16 spielten sich Mittwochmittag dramatische Szenen ab: Als ein Mann den Sicherheitsbereich der US-Botschaft betritt, schrillt der Alarm los – ein Terroranschlag?
Ein Verdächtiger mit rotem Rucksack flieht, Sicherheitskräfte riegeln das Gebäude ab, rufen die Exekutive. Wenige hundert Meter weiter wird der Bosnier (42) an der Pfluggasse von einer Polizeistreife gestellt und verhaftet. Das Gebiet wird großräumig abgesperrt, Bombenexperten rücken an, untersuchen den roten Rucksack – und finden darin Handgranaten! Der Sprengstoff wird mit gezielten Schüssen aus „Wassergewehren“ unschädlich gemacht.
Neben den zwei Handgranaten aus Ex-Jugoslawien lagen kiloweise Nägel – eine Detonation hätte in großem Umkreis schwere Verletzungen verursacht. Weiters fanden die Ermittler beim Täter eine Ausgabe von „Namaz u Islam“ (Gebet vom Islam) – ein Handbuch zum richtigen Koran-Gebet. Und, laut „Krone“, einen Zettel mit einem Psychiatertermin.
Der Rucksack-Bomber wurde umgehend verhört. Der in Tulln (NÖ) lebende Bosnier habe bisher nur „wirre Angaben“ gemacht, berichtete Polizeisprecherin Doris Edelbacher. Der Verdächtige sei „nicht vorbestraft“, aber offenbar „psychisch labil“, sagte Wiens Polizeipräsident Peter Stiedl.
http://www.heute.at/news/wien/60198.php
Terror-Großalarm im Wiener Bezirk Alsergrund: Um 11.45 Uhr schlagen beim „Electronic Gate“ der US-Botschaft die Detektoren an. Ein bosnischstämmiger Tullner hat versucht, mit zwei Handgranaten und Nägeln im Rucksack die Sperrzone zu betreten. Der Mann flüchtet, wird von der Polizei zwei Minuten später überwältigt. „Eine Explosion wäre verheerend gewesen!“, so ein Ermittler. In der Embassy: Botschafterin Susan McCaw (45). Galt ihr der Anschlagsversuch?
Keine 50 Meter von den Amtsräumen der US-Botschafterin Susan McCaw an der Boltzmanngasse 16 spielten sich Mittwochmittag dramatische Szenen ab: Als ein Mann den Sicherheitsbereich der US-Botschaft betritt, schrillt der Alarm los – ein Terroranschlag?
Ein Verdächtiger mit rotem Rucksack flieht, Sicherheitskräfte riegeln das Gebäude ab, rufen die Exekutive. Wenige hundert Meter weiter wird der Bosnier (42) an der Pfluggasse von einer Polizeistreife gestellt und verhaftet. Das Gebiet wird großräumig abgesperrt, Bombenexperten rücken an, untersuchen den roten Rucksack – und finden darin Handgranaten! Der Sprengstoff wird mit gezielten Schüssen aus „Wassergewehren“ unschädlich gemacht.
Neben den zwei Handgranaten aus Ex-Jugoslawien lagen kiloweise Nägel – eine Detonation hätte in großem Umkreis schwere Verletzungen verursacht. Weiters fanden die Ermittler beim Täter eine Ausgabe von „Namaz u Islam“ (Gebet vom Islam) – ein Handbuch zum richtigen Koran-Gebet. Und, laut „Krone“, einen Zettel mit einem Psychiatertermin.
Der Rucksack-Bomber wurde umgehend verhört. Der in Tulln (NÖ) lebende Bosnier habe bisher nur „wirre Angaben“ gemacht, berichtete Polizeisprecherin Doris Edelbacher. Der Verdächtige sei „nicht vorbestraft“, aber offenbar „psychisch labil“, sagte Wiens Polizeipräsident Peter Stiedl.
-
basta sljezove boje
mediji iz Svapske (Schwaben)? Nema ni jedne rijeci o tome, ne zanimaju Svabe unutarnje austrijske frke, glavna vijest je - Britney Spears verliert das Sorgerecht für ihre Söhneburekodsira wrote:nisam cito sad cijelu temu ali samo da dodam da uhiceni napadac nije musliman nego katolik kako svapski mediji javljaju! ovo neka zavjera!?
-
basta sljezove boje
a pise li u tim novinama i da je iz Tuzle ili to raja izmislja?
-
_BosanaC
I jel' ista manja ili veca budala zbog toga?nestasna wrote:I ja sam procita da je katolik, nemam link, inace bih vrlo rado postavilaburekodsira wrote:nisam cito sad cijelu temu ali samo da dodam da uhiceni napadac nije musliman nego katolik kako svapski mediji javljaju! ovo neka zavjera!?
-
nestasna
- Alfons Kauders
onda nije ni katolik ni muslimanbasta sljezove boje wrote:a pise li u tim novinama i da je iz Tuzle ili to raja izmislja?
vec komunjara
-
nestasna
nije stvar jeli budala ili nije, al da je kakav muslimanski ekstremista, sigurno bi bilo na svim vijestima, ovako posto je ocito katolik, onda se istice da je porijeklom iz Bosne._BosanaC wrote:I jel' ista manja ili veca budala zbog toga?nestasna wrote:I ja sam procita da je katolik, nemam link, inace bih vrlo rado postavilaburekodsira wrote:nisam cito sad cijelu temu ali samo da dodam da uhiceni napadac nije musliman nego katolik kako svapski mediji javljaju! ovo neka zavjera!?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
Možda je veća jer CRO plače za EU u NATO. A i manje bi bilo bolno za sve nas._BosanaC wrote:I jel' ista manja ili veca budala zbog toga?nestasna wrote:I ja sam procita da je katolik, nemam link, inace bih vrlo rado postavilaburekodsira wrote:nisam cito sad cijelu temu ali samo da dodam da uhiceni napadac nije musliman nego katolik kako svapski mediji javljaju! ovo neka zavjera!?
A i ja sam preko chata saznao da je katolik-josipovac.
- burekodsira
evo sam uspio stici prijateljicu da mi posalje skeniran taj clanak!
http://img223.imageshack.us/img223/1527 ... anogx7.jpg
ps: ako koje novine budu ovo uzimale za stampu neka stave i moj nick pokraj
da i ja jednom izadjem u novinama i budem faca na sa-x

http://img223.imageshack.us/img223/1527 ... anogx7.jpg
ps: ako koje novine budu ovo uzimale za stampu neka stave i moj nick pokraj
-
basta sljezove boje
pa sad je sve jasno, momak je htio samo da pokaze amerima kako izgledaju jugo granate 
- Alfons Kauders
aha, a da je nedaj boze bio musliman sad bi pisali kako je nosio nuklearku na ledjima... ali ovako...basta sljezove boje wrote:pa sad je sve jasno, momak je htio samo da pokaze amerima kako izgledaju jugo granate
-
basta sljezove boje
mozda im je samo htio ispricati onaj vic - Bomba, bush pukla?Alfons Kauders wrote:aha, a da je nedaj boze bio musliman sad bi pisali kako je nosio nuklearku na ledjima... ali ovako...basta sljezove boje wrote:pa sad je sve jasno, momak je htio samo da pokaze amerima kako izgledaju jugo granate"er wolte die granaten bei der botschaft nur herzeigen"
![]()
- Alfons Kauders
al kakva je furka to sto je nosio knjige o islamu...basta sljezove boje wrote:mozda im je samo htio ispricati onaj vic - Bomba, bush pukla?Alfons Kauders wrote:aha, a da je nedaj boze bio musliman sad bi pisali kako je nosio nuklearku na ledjima... ali ovako...basta sljezove boje wrote:pa sad je sve jasno, momak je htio samo da pokaze amerima kako izgledaju jugo granate"er wolte die granaten bei der botschaft nur herzeigen"
![]()
nek oni ipak provjere jel osunecen
-
_BosanaC
Kakve veze ima CRO i EU sa konjem iz BiH koji je mozda katolik ali prije i iznad svega konj?arman1 wrote:Možda je veća jer CRO plače za EU u NATO. A i manje bi bilo bolno za sve nas._BosanaC wrote:I jel' ista manja ili veca budala zbog toga?nestasna wrote: I ja sam procita da je katolik, nemam link, inace bih vrlo rado postavila
A i ja sam preko chata saznao da je katolik-josipovac.
A i meni vrabac rekao da je budista... Maloprije evo na prozoru bio... Kaze pouzdano zna
- Bosanac sa dna kace
ispade tresla se gora rodio se mis 
- GandalfSivi
Lik se zove Mehmad D. sto hoce da kaze da vjerovatno jeste musliman. Ali je lik toliki kreten, koji ni sam ne zna sta je htio uraditi, tako da bi se tesko ovo moglo nazvati terorizmom...
-
forUMASH
....tek nakon treceg samoubistva postajes profesionalac.....albus wrote:Eh, jbg sad.Cuj amater. Bas bih volio vidjeti profesionalnog bombasa samoubicu..pitt wrote:cuj kakav.....pa amater ocigledno. kakav god da je.......nece promjeniti kako ce nas gledati![]()
- pitt
u tome je fazon bolan.....ne vidis ga nikad visealbus wrote:Eh, jbg sad.Cuj amater. Bas bih volio vidjeti profesionalnog bombasa samoubicu..pitt wrote:cuj kakav.....pa amater ocigledno. kakav god da je.......nece promjeniti kako ce nas gledati![]()
- Alfons Kauders
ko golfa cetvorku na dobrinji...pitt wrote:u tome je fazon bolan.....ne vidis ga nikad visealbus wrote:Eh, jbg sad.Cuj amater. Bas bih volio vidjeti profesionalnog bombasa samoubicu..pitt wrote:cuj kakav.....pa amater ocigledno. kakav god da je.......nece promjeniti kako ce nas gledati![]()
:D:D