Spriječen teroristički napad na US ambasadu u Beču

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

armin00 wrote:Austrijske novine "HEUTE", u danasnjem izdanju, pisu da je "terorista" katolik porijeklom iz Bosne.
dje ? ja to nisam nasao na njihovoj stranici
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

evo heute.at

http://www.heute.at/news/wien/60198.php

Terror-Großalarm im Wiener Bezirk Alsergrund: Um 11.45 Uhr schlagen beim „Electronic Gate“ der US-Botschaft die Detektoren an. Ein bosnischstämmiger Tullner hat versucht, mit zwei Handgranaten und Nägeln im Rucksack die Sperrzone zu betreten. Der Mann flüchtet, wird von der Polizei zwei Minuten später überwältigt. „Eine Explosion wäre verheerend gewesen!“, so ein Ermittler. In der Embassy: Botschafterin Susan McCaw (45). Galt ihr der Anschlagsversuch?

Keine 50 Meter von den Amtsräumen der US-Botschafterin Susan McCaw an der Boltzmanngasse 16 spielten sich Mittwochmittag dramatische Szenen ab: Als ein Mann den Sicherheitsbereich der US-Botschaft betritt, schrillt der Alarm los – ein Terroranschlag?

Ein Verdächtiger mit rotem Rucksack flieht, Sicherheitskräfte riegeln das Gebäude ab, rufen die Exekutive. Wenige hundert Meter weiter wird der Bosnier (42) an der Pfluggasse von einer Polizeistreife gestellt und verhaftet. Das Gebiet wird großräumig abgesperrt, Bombenexperten rücken an, untersuchen den roten Rucksack – und finden darin Handgranaten! Der Sprengstoff wird mit gezielten Schüssen aus „Wassergewehren“ unschädlich gemacht.

Neben den zwei Handgranaten aus Ex-Jugoslawien lagen kiloweise Nägel – eine Detonation hätte in großem Umkreis schwere Verletzungen verursacht. Weiters fanden die Ermittler beim Täter eine Ausgabe von „Namaz u Islam“ (Gebet vom Islam) – ein Handbuch zum richtigen Koran-Gebet. Und, laut „Krone“, einen Zettel mit einem Psychiatertermin.

Der Rucksack-Bomber wurde umgehend verhört. Der in Tulln (NÖ) lebende Bosnier habe bisher nur „wirre Angaben“ gemacht, berichtete Polizeisprecherin Doris Edelbacher. Der Verdächtige sei „nicht vorbestraft“, aber offenbar „psychisch labil“, sagte Wiens Polizeipräsident Peter Stiedl.
basta sljezove boje

burekodsira wrote:nisam cito sad cijelu temu ali samo da dodam da uhiceni napadac nije musliman nego katolik kako svapski mediji javljaju! ovo neka zavjera!?
mediji iz Svapske (Schwaben)? Nema ni jedne rijeci o tome, ne zanimaju Svabe unutarnje austrijske frke, glavna vijest je - Britney Spears verliert das Sorgerecht für ihre Söhne
armin00

Post by armin00 »

Pise u novinama, za online izdanje ne znam, nisam gledo...
nestasna

Post by nestasna »

burekodsira wrote:nisam cito sad cijelu temu ali samo da dodam da uhiceni napadac nije musliman nego katolik kako svapski mediji javljaju! ovo neka zavjera!?
I ja sam procitala da je katolik, nemam link, inace bih vrlo rado postavila 8)
Edin H.

Post by Edin H. »

Ramiz Katolik po vjeri musliman :-)
basta sljezove boje

a pise li u tim novinama i da je iz Tuzle ili to raja izmislja?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

nestasna wrote:
I ja sam procita da je katolik, nemam link, inace bih vrlo rado postavila 8)
I jel' ista manja ili veca budala zbog toga? :roll:
nestasna

Post by nestasna »

basta sljezove boje wrote:a pise li u tim novinama i da je iz Tuzle ili to raja izmislja?
Ne pise, pise samo da je Bosanac, i to rimo-katolik, a uopste ne pise odakle je iz Bosne. Pusti mahalske price 8-) :zzzz:
Last edited by nestasna on 02/10/2007 14:11, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

basta sljezove boje wrote:a pise li u tim novinama i da je iz Tuzle ili to raja izmislja?
onda nije ni katolik ni musliman

vec komunjara :D:D:D
nestasna

Post by nestasna »

_BosanaC wrote:
nestasna wrote:
nije stvar jeli budala ili nije, al da je kakav muslimanski ekstremista, sigurno bi bilo na svim vijestima, ovako posto je ocito katolik, onda se istice da je porijeklom iz Bosne.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

Post by arman1 »

_BosanaC wrote:
nestasna wrote:
Možda je veća jer CRO plače za EU u NATO. A i manje bi bilo bolno za sve nas.
A i ja sam preko chata saznao da je katolik-josipovac.
burekodsira

Post by burekodsira »

evo sam uspio stici prijateljicu da mi posalje skeniran taj clanak!

http://img223.imageshack.us/img223/1527 ... anogx7.jpg

ps: ako koje novine budu ovo uzimale za stampu neka stave i moj nick pokraj ;) da i ja jednom izadjem u novinama i budem faca na sa-x :lol: :D :-) :lol:
basta sljezove boje

pa sad je sve jasno, momak je htio samo da pokaze amerima kako izgledaju jugo granate :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

basta sljezove boje wrote:pa sad je sve jasno, momak je htio samo da pokaze amerima kako izgledaju jugo granate :D
aha, a da je nedaj boze bio musliman sad bi pisali kako je nosio nuklearku na ledjima... ali ovako... :D "er wolte die granaten bei der botschaft nur herzeigen" :D :lol:
basta sljezove boje

Alfons Kauders wrote:
basta sljezove boje wrote:pa sad je sve jasno, momak je htio samo da pokaze amerima kako izgledaju jugo granate :D
aha, a da je nedaj boze bio musliman sad bi pisali kako je nosio nuklearku na ledjima... ali ovako... :D "er wolte die granaten bei der botschaft nur herzeigen" :D :lol:
mozda im je samo htio ispricati onaj vic - Bomba, bush pukla? :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

basta sljezove boje wrote:
Alfons Kauders wrote:
mozda im je samo htio ispricati onaj vic - Bomba, bush pukla? :D
al kakva je furka to sto je nosio knjige o islamu... :D

nek oni ipak provjere jel osunecen :D ima tih konvertita po zapadu kolko hos... :D utrkuju se da budu veci muslimani od rodjenih muslimana :D isto ko sto se i kod nas neki ufuravaju da su veci srbi i hrvati od onih iz beograda i zagreba,, :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

arman1 wrote:
_BosanaC wrote:
nestasna wrote: I ja sam procita da je katolik, nemam link, inace bih vrlo rado postavila 8)
Možda je veća jer CRO plače za EU u NATO. A i manje bi bilo bolno za sve nas.
A i ja sam preko chata saznao da je katolik-josipovac.
Kakve veze ima CRO i EU sa konjem iz BiH koji je mozda katolik ali prije i iznad svega konj? :?

A i meni vrabac rekao da je budista... Maloprije evo na prozoru bio... Kaze pouzdano zna :roll: Cuj chat... :roll:
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

ispade tresla se gora rodio se mis :-?
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Lik se zove Mehmad D. sto hoce da kaze da vjerovatno jeste musliman. Ali je lik toliki kreten, koji ni sam ne zna sta je htio uraditi, tako da bi se tesko ovo moglo nazvati terorizmom...
albus

Post by albus »

pitt wrote:cuj kakav.....pa amater ocigledno. kakav god da je.......nece promjeniti kako ce nas gledati :)
Eh, jbg sad.Cuj amater. Bas bih volio vidjeti profesionalnog bombasa samoubicu.. :-) :D
forUMASH

Post by forUMASH »

albus wrote:
pitt wrote:cuj kakav.....pa amater ocigledno. kakav god da je.......nece promjeniti kako ce nas gledati :)
Eh, jbg sad.Cuj amater. Bas bih volio vidjeti profesionalnog bombasa samoubicu.. :-) :D
....tek nakon treceg samoubistva postajes profesionalac..... :D
albus

Post by albus »

Kazu da je prvo uvijek najteze. Sve poslije toga postaje rutina..
pitt

Post by pitt »

albus wrote:
u tome je fazon bolan.....ne vidis ga nikad vise :D:D:D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

pitt wrote:
albus wrote:
u tome je fazon bolan.....ne vidis ga nikad vise :D:D:D
ko golfa cetvorku na dobrinji... :D
Post Reply