Zenidba amidzica stricevica tecica i slicno
- lady midnight
shto ti je reci klanska veza, moj tiAhmmed wrote:A meni, Boga mi, bude drago kad se ovako iskupimo....
- shana_majka
@ahmede i Vi ostali vjernici!
Musliman sam,al'nisam vjernik.Ne zamjerite.Ne klanjam,ne postim...pa se ne mogu poistovjetiti.
Ali,ne odricem se svoje vjere i obicaja.Ne kradem,ne varam...Djecu odgajam u duhu ljubavi,tolerancije i saznanja ko su i shta su.Da nikad ne zaborave..Allaha dz.s. poshtujem i vjerujem u Njega na neki svoj nacin.
Zanima me ciji je "grijeh" veci?Moj shto sam takav ili onih shto "glume" vjernike"?
Hvala!
P.S. Malo je van ove teme,izvinjenje za sve.
Musliman sam,al'nisam vjernik.Ne zamjerite.Ne klanjam,ne postim...pa se ne mogu poistovjetiti.
Ali,ne odricem se svoje vjere i obicaja.Ne kradem,ne varam...Djecu odgajam u duhu ljubavi,tolerancije i saznanja ko su i shta su.Da nikad ne zaborave..Allaha dz.s. poshtujem i vjerujem u Njega na neki svoj nacin.
Zanima me ciji je "grijeh" veci?Moj shto sam takav ili onih shto "glume" vjernike"?
Hvala!
- Ahmmed
Sve si rekao u ovoj rečenici.....shana_majka wrote:@ahmede i Vi ostali vjernici!
Hvala!
Da Allah dž.š., tebi i tvojima, podari iz Svoga obilja, sve ono što od Njega zatražite!
-
BELLUNO
spreca wrote:Ako to rade turci ili arapi neznaci da je to ispravno i da to treba da radimo mi ili neko drugi.Ja koliko znam to nije grijeh samo pod uslovom da ne postoji druga mogucnost braka osim medju rodjacima.
Amazonka je uglavnom u pravu sa svojim postovima ili se vecina ovoj temi odnosi neozbiljno.
Nisam napisao da je ispravno to sto rade Turci i Arapi nego da jos to samo oni praktikuju ali i oni rjedje koji zive u gradu,samo jos negdje po selima.Druga stvar nije to samo rezervisano samo za Turce i Arape pa do pocetka 2 svjetskog rata bio je obicaj i u drugim religijama.
-
JokYouAre
Ahmmed wrote:Sve si rekao u ovoj rečenici.....shana_majka wrote:@ahmede i Vi ostali vjernici!
Hvala!
P.S. Malo je van ove teme,izvinjenje za sve.u kojoj nema nimalo glume....
Da Allah dž.š., tebi i tvojima, podari iz Svoga obilja, sve ono što od Njega zatražite!
Dobar posti i jos bolje pitanje!
Moje misljenje, ti si boljih od njih, glumaca, a posebno placenika sa bradicama i samijama!!
-
Ivanche
Nisam ni znala da je jos uvjek tako u Turskoj...znam za Pakistan, da je to normala zesca...imam dvije prijateljice sa kojima sam isla na fax, obe zavrshile fax i sad se udale, obe za rodjaka svog (koje koljeno nemam blage ali zar to nije isto, rodjak je rodjak). Jedna se preselila u Norvesku i probat ce naci posao u svojoj struci, a ova druga se vraca u Pakistan (rodjena u Danskoj) i zbog muza, ne smije da radi i sad ce da bude domacica sa inzinjerskom diplomom! E to vec takodje nije OK!
- lady midnight
a shta tachno nije OK? shto ce ova prva u norveshkoj probati da nadje posao u svojoj struci, ili shto se ova druga vraca u pakistan, ili shto ce jedna biti domacica sa diplomom, ili shto su se obje udale, ili shto su se udale za rodjake, ili shto se jedna ochigledno udala za kretena...Ivanche wrote:Nisam ni znala da je jos uvjek tako u Turskoj...znam za Pakistan, da je to normala zesca...imam dvije prijateljice sa kojima sam isla na fax, obe zavrshile fax i sad se udale, obe za rodjaka svog (koje koljeno nemam blage ali zar to nije isto, rodjak je rodjak). Jedna se preselila u Norvesku i probat ce naci posao u svojoj struci, a ova druga se vraca u Pakistan (rodjena u Danskoj) i zbog muza, ne smije da radi i sad ce da bude domacica sa inzinjerskom diplomom! E to vec takodje nije OK!
-
Orbini
Nema to veze sa religijom, vec sa tradicijom. I ta tradicija ima korjene jos prije objave Islama. Razlozi su uglavnom ekonomske prirode.
Zenidbe unutar familije ne cjepaju imanja, posjede,... tako da familija zadrzava sve svoje posjede odranije i dio ne ide na "tudju kost".
A i miraz, vrlo znacajan udio u Pakistanu, Turskoj,.... ide u cirkulaciju iste familije. Dodaj tome aranzirane brakove, odnosno gdje roditelji biraju za koga ce se djeca udati/ozeniti i cjeli sistem ima svoju "logiku".
Problem je sto je obicaj toliko star i ukorjenjen da se upraznjava i po gradovima gdje nema posjeda, vlasnistva nad zemljom,....
Naravno - to se provlaci kao vjera, poput mnogih drugih stvari koje nemaju uporiste u Kuranu. Muslimanski svijet po obicaju nije kritican vec prihvata zdravo za gotovo svo kulturno naslijedje.
Zenidbe unutar familije ne cjepaju imanja, posjede,... tako da familija zadrzava sve svoje posjede odranije i dio ne ide na "tudju kost".
A i miraz, vrlo znacajan udio u Pakistanu, Turskoj,.... ide u cirkulaciju iste familije. Dodaj tome aranzirane brakove, odnosno gdje roditelji biraju za koga ce se djeca udati/ozeniti i cjeli sistem ima svoju "logiku".
Problem je sto je obicaj toliko star i ukorjenjen da se upraznjava i po gradovima gdje nema posjeda, vlasnistva nad zemljom,....
Naravno - to se provlaci kao vjera, poput mnogih drugih stvari koje nemaju uporiste u Kuranu. Muslimanski svijet po obicaju nije kritican vec prihvata zdravo za gotovo svo kulturno naslijedje.
- vatana
To je u Turskoj koliko ja znam sasvim normalno. A ne bi me cudilo i za dobar dio ostalog islamskog svijeta.
Sa mnom je radio jedan Turcin i on je ozenio svoju amidzisnu!
Zato i jesu svi degenerici, zaostali, glupi, primitivni, itd...
-
Orbini
Cuj, nema tog naroda koji je islamski gledano 100% cist.vatana wrote:To je u Turskoj koliko ja znam sasvim normalno. A ne bi me cudilo i za dobar dio ostalog islamskog svijeta.
Obicaj zenidbe izmedju rodjaka nije u cjelom islamskom svijetu. Negdje drugdje obrezuju djevojcice kao nesto obavezno. Negdje se sibaju, lupaju po glavi dok krv ne potekne, negdje su praznovjerja, sujevjerja,... ispred svega, a negdje kao kod nas je destilacija i kunzumiranje alkohola takodjer dio tradicije. Razlike su samo sto je neko odvojio tradiciju od vjere a negdje se tradicija tumaci kao islam i od strane imama.
Imao sam jednom davno konflikt sa jednom curom, mislim iz Alzira, u svakom slucaju bila je iz sj. Afrike. I rece mi kako je gledala na svojoj satelitskoj reportazu o Bosnjacima, sve vezano za rat, uglavnom pozitivan ton,.. ali spomenuto je konzumiranje alkohola kao "politika evropeizacije muslimana za bivse YU", i da velika vecina vjernika klanja a nezna ni rjeci arapskog. A ja joj kazem da nije tacno, rakija se destilovala svoh 5 vjekova islama u BiH sto izvjestavaju i putopisci. A postoji i prjevod Kurana na nas.
I ona po starom dobrom arapskom obicaju "E vi niste onda muslimani".
A ja joj onda spomenem aranzirane brakove, zenidbe izmedju rodjaka, tretiranje zene kao stoke, zabranu skole djeci, siru nepismenost, ubijanja muslimana izmedju sebe u ime vjere,. ... i ona usuti.
- vatana
Ma zaostalost u islamu je prevelika. Dok su se sve druge religije transformisale koliko toliko, islam u arapskom svijetu je ostao na nivou srednjeg vijeka. Zato i mozemo vidjeti sve te fenomene koji si ti nabrojao, od zenidbe rodjaka, obrezivanja zena itd...
Ja to danas ne vidim u katolicizmu, budizmu..., samo u islamu, iako sto ti rece to nisu religiozne tradicije...
Ja to danas ne vidim u katolicizmu, budizmu..., samo u islamu, iako sto ti rece to nisu religiozne tradicije...
-
Orbini
Mislim da brkas pojmove. Ne mozes obicaje i tradicije diljem islamskog svijeta mjesati sa Islamom i nazvati krscanski svijete za napredniji. U krscanskom svijetu se desavaju svjetski ratovi, dekadencija, ateizam, komunizam,. ... pa niko ne kaze kako je krscanski svijet zaglibio. Uostalom, historijski gledano vise ljudi je ubijeno na raznorazne nacine u krscanskom svijetu, pa hajd reci da je to nesto savremenije od nekih primitivnih obicaja u islamskom svijetu.vatana wrote:Ma zaostalost u islamu je prevelika. Dok su se sve druge religije transformisale koliko toliko, islam u arapskom svijetu je ostao na nivou srednjeg vijeka. Zato i mozemo vidjeti sve te fenomene koji si ti nabrojao, od zenidbe rodjaka, obrezivanja zena itd...
Krscanski svijet je postao napredan od onda kada se desila reformacija,... i
generalno odstupanje od krscanskih nacela. A islamski svijet je postao nazadan onda kada je poceo napustati islamska nacela i moral. Prije vise vjekova kada su se oba svijeta imala drustvo uredjene po svojim vjerskim nacelima - slika je izgledala umnogome drugacije nego danas.
Valja razdvojiti Islam od mnogo toga, sto nazalost ne rade ni mnogi imami, sejhovi,... I naravno - pravila su jasna ali gdje je fokus, sta je bitnije a sta manje bitno? Ako je oblacenje vise bitno od obrazovanja, dogma od morala,... znaci problem je u ljudima koji to tako upraznjavaju i zagovaraju.
Rodbinske veze su defakto samo tradicija, prastara tradicija koja je nastala samo zarad ocuvanja imanja, posjeda,.. u okviru jedne familije.
-
JokYouAre
Vatana @
U Katolicizmu: U Filipinama se kucaju za krst misleci da ce se zbliziti Isusu (primitivno). Po vecini juzno americkih zemalja zene su ponizene i tretiraju kao gradjani drugog reda (primitivno). Irci i Englezi se krve u ime vjere (primitivno). Opsto je poznato za sve perverzije i zlostavljanje djecaka sa strane svestenika u Katolickim crkvama (bolesno i primitivno).
Sekte po Americi piju otrov od zmija i to sve u ime Boga. Uce svoju djecu da budu Boziji ratnici i da je krscanstvo samo pravi put (primitivno). Ortodoksni jevreji nose srednjoeuropsku odjecu iz 17 stoljeca, misleci da ih to cini pravim jevrejima. Ti isti ubijaju neduzne civile u ime neke drzave sto im je oteta prije 2000 godina (primitivno).
Pravoslavce pop blagoslovi prije pokolja u Srebrenici (primitivno)
I tako dalje i tako dalje!
Znaci nije samo u Islamu, ludih ljudi i tradicija ima svugdje i u svim religijama. Ja se potpuno slazem da se treba desiti evolucija u Islamskom svijetu i da se treba modernizovati u smislu uspijeha, kao sto se desilo u krscanstvu zadnjih 100 pa mozda i 200 godina. Smatram da se dosta tih Islamsta treba ugledati na nase sekularno tumacenje Islama. Niti smo postali teroristi, a imali smo vise razloga nego svi oni, niti smo postali grijesnici i krvolocni ratnici, vec nas je vecina za zajednicki zivot i prosperitet naravno. Vjera bi nam trebala biti licna stvar a ne je uvezivati u politiku i sve ostale segmente drustva. Malo sam odfurao od teme, al eto.. I na temu: Bolesno je svo mjesanje u familiji, i jako jako gadno..
Pozdrav
U Katolicizmu: U Filipinama se kucaju za krst misleci da ce se zbliziti Isusu (primitivno). Po vecini juzno americkih zemalja zene su ponizene i tretiraju kao gradjani drugog reda (primitivno). Irci i Englezi se krve u ime vjere (primitivno). Opsto je poznato za sve perverzije i zlostavljanje djecaka sa strane svestenika u Katolickim crkvama (bolesno i primitivno).
Sekte po Americi piju otrov od zmija i to sve u ime Boga. Uce svoju djecu da budu Boziji ratnici i da je krscanstvo samo pravi put (primitivno). Ortodoksni jevreji nose srednjoeuropsku odjecu iz 17 stoljeca, misleci da ih to cini pravim jevrejima. Ti isti ubijaju neduzne civile u ime neke drzave sto im je oteta prije 2000 godina (primitivno).
Pravoslavce pop blagoslovi prije pokolja u Srebrenici (primitivno)
I tako dalje i tako dalje!
Znaci nije samo u Islamu, ludih ljudi i tradicija ima svugdje i u svim religijama. Ja se potpuno slazem da se treba desiti evolucija u Islamskom svijetu i da se treba modernizovati u smislu uspijeha, kao sto se desilo u krscanstvu zadnjih 100 pa mozda i 200 godina. Smatram da se dosta tih Islamsta treba ugledati na nase sekularno tumacenje Islama. Niti smo postali teroristi, a imali smo vise razloga nego svi oni, niti smo postali grijesnici i krvolocni ratnici, vec nas je vecina za zajednicki zivot i prosperitet naravno. Vjera bi nam trebala biti licna stvar a ne je uvezivati u politiku i sve ostale segmente drustva. Malo sam odfurao od teme, al eto.. I na temu: Bolesno je svo mjesanje u familiji, i jako jako gadno..
Pozdrav
- lady midnight
vatana wrote:Ma zaostalost u islamu je prevelika. Dok su se sve druge religije transformisale koliko toliko, islam u arapskom svijetu je ostao na nivou srednjeg vijeka. Zato i mozemo vidjeti sve te fenomene koji si ti nabrojao, od zenidbe rodjaka, obrezivanja zena itd...
vatana wrote: To je u Turskoj koliko ja znam sasvim normalno. A ne bi me cudilo i za dobar dio ostalog islamskog svijeta.
ne bi te chudilo
i shta bi to bio srednji vijek u kontekstu islamske istorije?
a u svih tih sedam vijekova "evropskog" srednjovjekovlja u islamskoj istoriji od kine do maroka deshavali se usponi i padovi drzhava, kultura, dinastija, kao i svugdje na svijetu....pa ne znam tachno na kojem nivou su ostali...mongolskom u 13. vijeku? ili osmanskom u 14.om? ili shpanskom u 10.om? ili marokansko-beduinskom u 11.om
de preciziraj malo ako mozhesh, zhivA bio/la, chisto da bi se olakshala komparacija...
vatana wrote:Zato i jesu svi degenerici, zaostali, glupi, primitivni, itd...
po mom shvatanju, ovo je shovinistichki kretenlook. u tome smislu, pitanje za moderaciju: spada li ovo u vrijedjanje po nacionalnoj osnovi?
-
valajbeg
http://www.kuraninauka.com/archives/76
Brak medju rodbinom nije riskantan
PHILADELPHIA, Pennsylvania (AP) – Rizik rađanja mentalno zaostale djece od roditelja koji su međusobno srodni nije tako velik, kao sto su mnogi stručnjaci vjerovali. Ovo je rezultat studije koja baca novo svjetlo na ovakvu praksu, koja je među zapadnim kulturama satanizovana. U novo-objavljenoj studiji se ističe da postotak retardirane djece bračnih drugova, koji nisu u krvnom srodstvu iznosi 3-4%, dok taj udio među supruznicima koji su srodni pada na 1,7-2,8%.
Naučnik Robin Bennett, navodi da je taj postotak manji nego što su mnogi ljudi, uključujući i ljekare, mislili da je slučaj. „Rašireno je vjerovanje da postoji opasnost, ali ona je mnogo manja, nego što se je mislilo,“ kaze jedan od istrazivača, Dr. Arno G. Motulsky profesorica medicine i genetike na univerzitetu u Washingtonu.
Zenidba rođaka prvog koljena je u 30 saveznih drzava Amerike ilegalna i to je „tabu-tema“ u mnogim zapadnjačkim kulturama, što nije slučaj u drugim krajevima svijeta, posebno na Bliskom Istoku, Aziji i Africi.
“Dosta zena abortira jer nisu obavještene o stepenu rizika”, navodi ona.
Naučnici podvlače da je nemoguće izračunati rizik, zbog brojnih faktora koji utiču na to.
Rizik varira od: etničke pripadnosti ili bliskosti srodstva.
Doktori kazu da parovi moraju obaviti temeljnu medicinsku pretragu, prije začeća, da bi se ispitalo da li imaju sličnih recesivnih gena, koji bi mogli da negativno utiču na razvoj djeteta. Srodni bračni drugovi bi mogli imati taj gen, koji moze biti uzročnik raznih oboljena, bez da roditelji imaju simptome te bolesti. Dijete koje naslijedi recesivni gen od oba roditelja, više je sklono bolesti.
“Nas je iznenadilo da nisu potrebne neke dodatne pretrage nego one koje su i do sada bile standard,” navodi Bennett. “Mnoge od ovih pretraga su danas rutinske.”
Analiza šest do sada obavljenih pretraga je objavjlena u aprilskom izdanju časopisa “Journal of Genetic Counseling”. U ovih šest pretraga je ispitano hiljade medjusobno srodnih bračnih drugova. Preporuke koje su izdate u ovim analizama su rezultat dvogodišnjeg istraga genetskih stručnjaka, ljekara, epidemiologa. Ovaj rad je sastavljen i izdat od strane “National Society of Genetic Counselors” koji se nalazi u gradu Wallingford, drzava Pennsylvania.
Sponzori studije su bili ugledni ljudi iz društva, kao i ministarstvo zdravlja SAD-a.
Brak medju rodbinom nije riskantan
PHILADELPHIA, Pennsylvania (AP) – Rizik rađanja mentalno zaostale djece od roditelja koji su međusobno srodni nije tako velik, kao sto su mnogi stručnjaci vjerovali. Ovo je rezultat studije koja baca novo svjetlo na ovakvu praksu, koja je među zapadnim kulturama satanizovana. U novo-objavljenoj studiji se ističe da postotak retardirane djece bračnih drugova, koji nisu u krvnom srodstvu iznosi 3-4%, dok taj udio među supruznicima koji su srodni pada na 1,7-2,8%.
Naučnik Robin Bennett, navodi da je taj postotak manji nego što su mnogi ljudi, uključujući i ljekare, mislili da je slučaj. „Rašireno je vjerovanje da postoji opasnost, ali ona je mnogo manja, nego što se je mislilo,“ kaze jedan od istrazivača, Dr. Arno G. Motulsky profesorica medicine i genetike na univerzitetu u Washingtonu.
Zenidba rođaka prvog koljena je u 30 saveznih drzava Amerike ilegalna i to je „tabu-tema“ u mnogim zapadnjačkim kulturama, što nije slučaj u drugim krajevima svijeta, posebno na Bliskom Istoku, Aziji i Africi.
“Dosta zena abortira jer nisu obavještene o stepenu rizika”, navodi ona.
Naučnici podvlače da je nemoguće izračunati rizik, zbog brojnih faktora koji utiču na to.
Rizik varira od: etničke pripadnosti ili bliskosti srodstva.
Doktori kazu da parovi moraju obaviti temeljnu medicinsku pretragu, prije začeća, da bi se ispitalo da li imaju sličnih recesivnih gena, koji bi mogli da negativno utiču na razvoj djeteta. Srodni bračni drugovi bi mogli imati taj gen, koji moze biti uzročnik raznih oboljena, bez da roditelji imaju simptome te bolesti. Dijete koje naslijedi recesivni gen od oba roditelja, više je sklono bolesti.
“Nas je iznenadilo da nisu potrebne neke dodatne pretrage nego one koje su i do sada bile standard,” navodi Bennett. “Mnoge od ovih pretraga su danas rutinske.”
Analiza šest do sada obavljenih pretraga je objavjlena u aprilskom izdanju časopisa “Journal of Genetic Counseling”. U ovih šest pretraga je ispitano hiljade medjusobno srodnih bračnih drugova. Preporuke koje su izdate u ovim analizama su rezultat dvogodišnjeg istraga genetskih stručnjaka, ljekara, epidemiologa. Ovaj rad je sastavljen i izdat od strane “National Society of Genetic Counselors” koji se nalazi u gradu Wallingford, drzava Pennsylvania.
Sponzori studije su bili ugledni ljudi iz društva, kao i ministarstvo zdravlja SAD-a.
- IZVANZEMALJAC
Koliko ja znam je veči grjeh iči u đamiju klanjati sve i jedan namaz samo zato da te narod vidi.shana_majka wrote:@ahmede i Vi ostali vjernici!
Hvala!
- IZVANZEMALJAC
koliko ja znam su ti brakovi bili dozvoljeni u ona doba jer je bilo muslimana manje pa da se nebi ženili u druge vjere (muslimani se smiju ženiti samo sa kriščankama, jevrejkama i naravno muslimankama. dok muslimanke smiju samo sa muslimanima) i sa tim smanjili broj muslimanske populacije.
sad to neki mogu tumačiti šta je onda bilo dozvoljeno, dozvoljeno je i sada.
sad to neki mogu tumačiti šta je onda bilo dozvoljeno, dozvoljeno je i sada.
-
valajbeg
IZVANZEMALJAC izgleda da ti i jesi IZVANZEMALJAC
1. Jesi li ti uopste musliman?
ako jesi .. musliman se mora pokoravati Allahovim zakonima koji su u posljednjoj Allahovoj objavi ostali konacni i ne promjenjljivi do sudnjeg dana!!!
to je primarna stvar...
to "koliko ja znam" mozes macku o rep jer ne znas ocigledno nista nego po nahodjenju pricas sta ti se svidi!!!
tako rade i mnogi drugi
zato ne izmisljaj i ne lazi i ne siri nered na zemlji
ako si musliman i ako hoces da poboljsas vjeru svoju,, onda uci o vjeri
ocigledno da nista ne znas..
reci koliko si hadisa procitao, reci koliko Kur'ana znas... sam ces samo potvrditi ovo sto ti govorim!!!
a i jos nesto... muslimanima jeste dozvoljeno da zene krscanke i jevrejke ali ne ove kakve su sada.. tj. one koje se 1. ne drze svoje vjere kakva je bila a vise je nigdje na zemlji takve neme (jer da ima odma bi prihvatili islam) i ne smiju pored Allaha smatrati nikoga za Boga .. a krscani to rade sa isusom.. ili ti Isa a.s.!!!
ako jesi .. musliman se mora pokoravati Allahovim zakonima koji su u posljednjoj Allahovoj objavi ostali konacni i ne promjenjljivi do sudnjeg dana!!!
to je primarna stvar...
to "koliko ja znam" mozes macku o rep jer ne znas ocigledno nista nego po nahodjenju pricas sta ti se svidi!!!
tako rade i mnogi drugi
reci koliko si hadisa procitao, reci koliko Kur'ana znas... sam ces samo potvrditi ovo sto ti govorim!!!
a i jos nesto... muslimanima jeste dozvoljeno da zene krscanke i jevrejke ali ne ove kakve su sada.. tj. one koje se 1. ne drze svoje vjere kakva je bila a vise je nigdje na zemlji takve neme (jer da ima odma bi prihvatili islam) i ne smiju pored Allaha smatrati nikoga za Boga .. a krscani to rade sa isusom.. ili ti Isa a.s.!!!
- IZVANZEMALJAC
pa ja jesam IZVANzemaljac jer živim izvan zemlje Bosne.valajbeg wrote:IZVANZEMALJAC izgleda da ti i jesi IZVANZEMALJAC
to je primarna stvar...
tako rade i mnogi drugi
http://www.youtube.com/watch?v=7boA3baF2dg
- NIN
@Univerzalac,
zamolio bih te da ljudima pojasnis pogubnost genetskog krizanja u bliskom srodstvu posto vidjeh da si apsolvent biologije, kako si napisao na temi Kuran i nauka. Kratko, jasno i slikovito (znam da se moze
), bez strucne terminologije da te vasljudi skontaju. Hvala!
@Valajbeze,
daj originalni izvor onog teksta AP-a jer ono sto pise je "veze s vezom"...
...
...ispade sad, jebote, da se preporucuje incest i guznjavina sa rodbinom, jer, brate moj, stoji da je upola manji rizik da ces imati retardiran potomak sa rodbinom nego sa osobom koja ti nije u srodstvu! Eto ljudi, ozanjite...
.....
Pozdrav...
zamolio bih te da ljudima pojasnis pogubnost genetskog krizanja u bliskom srodstvu posto vidjeh da si apsolvent biologije, kako si napisao na temi Kuran i nauka. Kratko, jasno i slikovito (znam da se moze
@Valajbeze,
daj originalni izvor onog teksta AP-a jer ono sto pise je "veze s vezom"...
...ispade sad, jebote, da se preporucuje incest i guznjavina sa rodbinom, jer, brate moj, stoji da je upola manji rizik da ces imati retardiran potomak sa rodbinom nego sa osobom koja ti nije u srodstvu! Eto ljudi, ozanjite...
Pozdrav...
-
seansarah
valajbeg wrote:IZVANZEMALJAC izgleda da ti i jesi IZVANZEMALJAC
to je primarna stvar...
tako rade i mnogi drugi
Ne, krscani imaju samo jednog boga a Isus je bozji sin NE BOG!
Ako je samo taj musliman, koji je procitao Kur`an ili hadise onda moja nana nije muslimanka a jos ovako par miliona koji nisu znali ili neznaju citati. Kojima se vjera samo prenosila od roditelja ili muzeva....
-
venera888
shana_majka wrote:@ahmede i Vi ostali vjernici!
Hvala!
kako ces biti musliman a nisi vjernik? ili si vjernik ili nevjernik,Allah se u Kuranu obraca samo vjernicima-i nevjernicima,ne nekim muslimanima koji nisu vjernici
kazes ne postis,ne klanjas,ne dajes zekat itd itdd-de mi reci sta tebe cini MUSLIMANOM? navedi ono sto tebe cini muslimanom a ne krscaninom,budistom ili sintoistom