Muška dijasporo: forumašica traži brak zbog papira
- pitt
od mene euology na sahrani...ovaj svadbianais_nin wrote:evo od mene tepsija pite, serpa dolme i kolac/slatko po zeljipitt wrote:trebala je provodadzijka staviti kakvu nagradu....mozda bi se neki nesretnik i zaletio:D:D
moj doprinos ovoj akciji
- Bumbar
pitt wrote:od mene euology na sahrani...ovaj svadbianais_nin wrote:evo od mene tepsija pite, serpa dolme i kolac/slatko po zeljipitt wrote:trebala je provodadzijka staviti kakvu nagradu....mozda bi se neki nesretnik i zaletio:D:D
moj doprinos ovoj akciji
:D:D
hahaha...cicija???...de se prostijeti barem sa kilom pastrme?? hahahahahahaha....
hmm...od mene kljukusa
@anais...mmm..njam
-
artzy
#108 Re: Muška dijasporo: forumašica traži brak zbog papira
Koliko dugo moras biti ozenjen da zena dobije drzavljanstvo?Ivy wrote:Dragi moji dijasporaši,
Jedna forumašica (obratila mi se sa punim povjerenjem, ime poznato samo autorici) traži gospodina koji živi vani da je oženi zbog papira a ona će zauzvrat kuhati, prati, peglati, donositi pivu i novine, papuče, masirati umorna leđa i ručice za ugovoreni period braka. Bračne dužnosti nisu uključene i muž bi, shodno tome, bio slobodan da hoda i traži selameta negdje drugo! Ukoliko se rodi obostrana privlačnost tokom vremena to je dodatan plus! Mladoj dami je 25 godina, fina je i iz fine familije
Steta sto to i nije mala zajebancija... i u nekoj sredjenijoj situaciji mogao bi covjek tako esto napraviti...
Mozda bi vec bilo vrijeme da se napravi agencija za takve stvari...
- Ivy
moze mozedacina_curica wrote:ne znam ni ja sta ja? Hantraga daj receptcHupjahalic@ wrote:ja se vazda zafrkam sta je kljukusa (bez zeze).
sta je kljukusa?![]()
![]()
na temu: Ivy imam par slobodnih jarana, super finih....provjericu da vidim bil' se koji zenio (nadam se da SAD nije predaleko)
- anais_nin
ah sto si velikodushanpitt wrote:od mene euology na sahrani...ovaj svadbianais_nin wrote:evo od mene tepsija pite, serpa dolme i kolac/slatko po zeljipitt wrote:trebala je provodadzijka staviti kakvu nagradu....mozda bi se neki nesretnik i zaletio:D:D
moj doprinos ovoj akciji
@Bumbi, ma kad mladu udamo bice klope i za raje....ovo je za sada samo da potencijalne kandidate namamimo
- anais_nin
#111 Re: Muška dijasporo: forumašica traži brak zbog papira
duzina ili kratkoca braka zavisi od drzaveartzy wrote:Koliko dugo moras biti ozenjen da zena dobije drzavljanstvo?Ivy wrote:Dragi moji dijasporaši,
Jedna forumašica (obratila mi se sa punim povjerenjem, ime poznato samo autorici) traži gospodina koji živi vani da je oženi zbog papira a ona će zauzvrat kuhati, prati, peglati, donositi pivu i novine, papuče, masirati umorna leđa i ručice za ugovoreni period braka. Bračne dužnosti nisu uključene i muž bi, shodno tome, bio slobodan da hoda i traži selameta negdje drugo! Ukoliko se rodi obostrana privlačnost tokom vremena to je dodatan plus! Mladoj dami je 25 godina, fina je i iz fine familije
Steta sto to i nije mala zajebancija... i u nekoj sredjenijoj situaciji mogao bi covjek tako esto napraviti...
Mozda bi vec bilo vrijeme da se napravi agencija za takve stvari...
a nek me isprave forumski pravnici, ali mislim da bi agencija sa ovom svrhom bila malkice ilegalna
-
basta sljezove boje
postoje agencije koje mozete pronaci i na netu, ali nema Balkanki. Ruskinje, Ukrajinke, Bugarke ... za nase bi to bilo previse ofirno. Znam Makedonca koji je isao prijatelju koji je studirao u ppsjetu u L.A. Dobio je vizu na 3 mjeseca. Prvi dan je odmah otisao u makedonsku pravoslavnu crkvu i rekao popu da zeli upoznat Makedonku-Amerikanku i da su mu namjere ozbiljne. Pop mu je dao listu udavaca sa brojevima telefona. Nazvao prvu, nasao se - nista. Druga - nista. Eh treca mu se jako dopala. Ocito i on njoj, jer se prije isteka vize ozenio
sto se tice neta, znam ljude i koji su se upoznali i koji su se vjencali a i one koji su se razveli. Sve je indivudualno, ali kad pronadjes pravu osobu zaista je svejedno na koji nacin si je upoznao. Znam neke koje je stid reci da su se upoznali na netu pa izmisljaju, ali jedino sto je bitno je da su oni sretni
sto se tice neta, znam ljude i koji su se upoznali i koji su se vjencali a i one koji su se razveli. Sve je indivudualno, ali kad pronadjes pravu osobu zaista je svejedno na koji nacin si je upoznao. Znam neke koje je stid reci da su se upoznali na netu pa izmisljaju, ali jedino sto je bitno je da su oni sretni
-
Amor_dk
U Danskoj se ozenis/udas za nekoga koji imas Danski pasos, 3 godine braka i onda predas za drzavljanstvo, ceka se 2 godine = 5 godina imas pasos u ruci.

Znam frajera u Svedi koji je bio ozenjen i onda se sa jaranom iz SA dogovorio da se on (taj iz Svede) razvede od svoje zene (ona Sarajka) i da se ona onda uda za tog jarana. Tako i bilo......poslije 3 godine braka dobio taj iz Sarajeva papire....

Znam frajera u Svedi koji je bio ozenjen i onda se sa jaranom iz SA dogovorio da se on (taj iz Svede) razvede od svoje zene (ona Sarajka) i da se ona onda uda za tog jarana. Tako i bilo......poslije 3 godine braka dobio taj iz Sarajeva papire....

Last edited by Amor_dk on 22/09/2007 17:32, edited 1 time in total.
- Ivy
- anais_nin
a sto su oni dobri jaraniAmor_dk wrote:U Danskoj se ozenis/udas za nekoga koji imas Danski pasos, 3 godine braka i onda predas za drzavljanstvo, ceka se 2 godine = 5 godina imas pasos u ruci.
- tech10
Joj, pa to mi je rodica.Ivy wrote: ma hoce sve samo da moze da nastavi skolovanje vani. evo pa joj se javi [email protected]
- Ivy
ovdje gdje ja zivim u PAPALAND-u inkvizicija mi je za vratom ... btw ja sam zensko pa skontaj!evy wrote:pa sto je ti "nezenis"Ivy wrote:ma hoce sve samo da moze da nastavi skolovanje vani. evo pa joj se javi [email protected]tech10 wrote:Hoce li ta jaranica da potpise "prenup"?mislim ako je vec dotle doslo budi frendica i pomozi
- pitt
taman se preselite u WVAtech10 wrote:Joj, pa to mi je rodica.Ivy wrote: ma hoce sve samo da moze da nastavi skolovanje vani. evo pa joj se javi [email protected]![]()
- Bumbar
tu sve u vamiliji ostajepitt wrote:taman se preselite u WVAtech10 wrote:Joj, pa to mi je rodica.Ivy wrote: ma hoce sve samo da moze da nastavi skolovanje vani. evo pa joj se javi [email protected]![]()
:D I Onda ti kum bude i prvi rodjak, dajdza, i ocuh, i tetak i zet ....sve u isto vrijeme
-
basta sljezove boje
bas je inteligentan, sve na drugarskoj bazi. Znam curu koja se udala za Nijemca za papire, sve je bilo dogovoreno, ali tip se zaljubio u curu, a ona u njega nije. Kad je skontao da ga ona definitivno nece poceo joj je praviti probleme kako ce je prijaviti, kako ce svima reci kako je to fiktivan brak, kako ce je istjerati iz Njemacke i jos svastaanais_nin wrote:a sto su oni dobri jaraniAmor_dk wrote:U Danskoj se ozenis/udas za nekoga koji imas Danski pasos, 3 godine braka i onda predas za drzavljanstvo, ceka se 2 godine = 5 godina imas pasos u ruci.
golemo mu nije mogao naci kakvu svedjanku, posebno znajuci kako se te sa sjevera loze na nase frajere
![]()