musko-zenska prijateljstva???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

*mima*

Post by *mima* »

zena21 wrote:
_BosanaC wrote:Meni je nevjerovatnije da zena zeni moze biti prijatelj nego muskarac zeni.
zene zenama nisu prijatelji 8-) :D
Potpisujem.
*mima*

Post by *mima* »

bosmen wrote:
mima wrote:
zena21 wrote: zene zenama nisu prijatelji 8-) :D
Potpisujem.
Ne potpisujes ti :D ti samo donosis na potpis :D :D
Ma ko je to mene pozelio? :dance:
*mima*

Post by *mima* »

:dance:
*mima*

Post by *mima* »

veca_sa wrote:
mima wrote::dance:
Image
obuca

Post by obuca »

mimo reci nesto. ti samo klimas :lol: :lol: :lol:
Zhaba

Post by Zhaba »

mima wrote:
zena21 wrote:
_BosanaC wrote:Meni je nevjerovatnije da zena zeni moze biti prijatelj nego muskarac zeni.
zene zenama nisu prijatelji 8-) :D
Potpisujem.
glupost! ja imam 2 prijateljice s kojima se vec 27 godina druzim i nikad se nismo posvadjale a neliti nesto gore. Uvijek se mogu na njih osloniti a i one na mene!
*mima*

Post by *mima* »

obuca wrote:mimo reci nesto. ti samo klimas :lol: :lol: :lol:

*mima*

Post by *mima* »

bosmen wrote:
mima wrote:
obuca wrote:mimo reci nesto. ti samo klimas :lol: :lol: :lol:

Image
Znam da bi volio da me opalis tom sjekirom............. :dance:
zena21

Post by zena21 »

jel ovo opet zavladala ljubav i harmonija :D
*mima*

Post by *mima* »

zena21 wrote:jel ovo opet zavladala ljubav i harmonija :D
Draga moja zeno, ovdje je uvijek vladala neizmjerna ljubav i harmonija......mnogima je je jako tesko reci .....volim te......ali ispoljava na razne nacine.......kao psovanjem, udaranjem itd......... :lol:
*mima*

Post by *mima* »

bosmen wrote:
mima wrote:
zena21 wrote:jel ovo opet zavladala ljubav i harmonija :D
Draga moja zeno, ovdje je uvijek vladala neizmjerna ljubav i harmonija......mnogima je je jako tesko reci .....volim te......ali ispoljava na razne nacine.......kao psovanjem, udaranjem itd......... :lol:
Ne vidjeh nigdje psovki mima draga, bar s moje strane. :)
Dragi moj Bosmene............Zasto se ti u svemu nadjes? :dance:
incognito071

Post by incognito071 »

coek je inace 'snalazljiv' :D :-)
anais_nin

Post by anais_nin »

Fratris wrote:Problem zena je nacin na koji shvataju prijateljstva i nacin na koji formiraju prijateljstva sa drugim zenama. Ja govorim iz svog iskustva i mozda sam potpuno u krivu, ali drugih iskustava osim svojih nemam.

Zene generalno imaju u zivotu vise najboljih jaranica nego muskarci. Ja znam dosta srednjovjecnih muskaraca koji su jos uvijek dobri prijatelji s ljudima s kojim se znaju od malena. Ja znam vrlo malo zena mojih godina koje se jos paze s jaranicama iz osnovne, a kamoli starijih. Zene imaju potrebu da mijenjaju prijateljice, pogotovu na vaznim prekretnicama u zivotu, i imaju tendenciju da brze stvaraju ta prijateljstva. Nova skola, za dva mjeseca Alma iz razreda odmah super prijateljica. Novi posao, za par mjeseci ce biti nerazdvojna s Sanelom iz kancelarije preko puta. Kad dodje unaprijedjenje i nova kancelarija, jebo Sanelu, sad je Bojana glavna. Zene isto imaju tendenciju da grade prijateljstva kroz price i razgovore. Zena se moze u tebe zaljubiti preko MSN-a. Muskarci stvaraju prijateljstva kroz zajednicka, prozivljena iskustva. Tko je bio u vojsci i u ratu, zna o cemu pricam. U ratu provedes s frajerom 2 mjeseca, dijeleci dobro i zlo i spreman si zivot dati za njega, a da te neko pita kako mu se zovu roditelji, kakvu muziku voli, jel vjernik il nije, ne bi znao. Jer na kraju nije ni vazno.

Zbog ovih, i nekih drugih razloga, zenska prijateljstva su cesto krhka, i zene se lakse posvadjaju. I to zbog razloga koji nama muskim izgledaju nenormalno. Jel ona druga kupila cipele, a zna da ih je ona prva htjela, ne pricaju. Muskarci, odjeca, fizicki izgled, posao, sve to zene vrlo lako posvadja. Meni dodje muka kad god sam na vjencanjima i vidim zlobu s kojom mladine neudane jaranice je gledaju. Ljubomora im se ocrtava u osmjehu. Zenama je cesto tesko imati prijateljice koje su znatno manje ili znatno vise uspjesne od njih, jer ljubomora uskace. Muskarce za to zaboli ona stvar. Ja imam jarane koji voze mercedese i piju samo uvozna pica kad izadjemo i imam jarane koji rade na bausteli i jos uvijek mastaju da ce jednog dana biti opako zestoki reperi. A ja negdje na sredini, ucitelj u osnovnoj. I nit sam ja ljubomoran na one koji se vozaju u meckama nit su oni koji idu na posao tramvajem ljubomorni na mene. A svadje? Pa posvadjas se i poslije pomiris, u stilu " moj jarane jarane jarani smo mi ne daj ne daj jednoj zeni da nas zavadi." Nekad se posvadjas to te mjere da se potuces, pa sta? Nije vazno jel svadja zbog zene il zbog Zelje, jarani su jarani. Zene pa cak i timovi prolaze, ali ostaje prijateljstvo.

E sad tek dolazimo do nase teme. Ja mogu iskreno reci da nemam ni jednu prijateljicu da ne smatram da je zgodna. Bar teoretski. To ne znaci da su sve supermodeli, nego jednostavno imaju kvalitete zbog kojih volim s njima provoditi vrijeme. Znaci, zgodna ne iskljucivo u fizickom smislu, nego i u drugim. Ne gledamo ni mi muskarci samo sise i guzove. U tom smislu je svaka prijateljica potencijalna cura, jer ako ja ne bi s zenom izlazio, zasto bih bio s njom prijatelj? Elem, problem je sto zene misle da su sva prijateljstva krhka i da ce bilo kakav pokusaj da to bude nesto vise od prijateljstva izazvati potpuni krah cijelog prijateljstva. Dramatican nacin razmisljanja cesto popracen frazama is meksickih sapunica. "Ne zelim te izgubiti kao prijatelja." "Sta ce s nama biti poslije?" "Ovo ce sve promijeniti." Zvuci ludo, dok ne skontas da ako je neko uvjeren da prijateljstva pucaju zbog cipela, ne cudi najmanje da vjeruja da bi malo guzenja isto to izazvalo. A da ne pricam kad ti ovakve nebuloze prodaje osoba koju znas 6 mjeseci. Jazuk prijateljstva koje traje pola godine. Ali zenama je sve to tako dramaticno. A ne znam zasto, jer ja jos uvijek odrzavam poznanstva i prijateljstva s bivsim curama. I nije problem sto smo mi jedno drugog vidjeli gole. Ali za vecinu zena, pa makar s njima bio prijatelj decenijama, tako nesto izgleda da bi preko noci sve unistilo. Ono, ako se ja i ti malo hvatamo pijani na derneku, sutra ce odmah sve biti drugacije. Znate ono, mozda ce on stalno htjet me hvatat od sad, mozda je sad smrtno zaljubljen i nonstop ce me cezljivo gledat i sta vec ne.

Al jebi ga, to su zene. Tesko nama s njima a jos teze bez njiha.
:D :D :D :D :D
izgubi se odlican post u moru naprdivanja :oops: :D dosta tacna analiza, mada ce sada sve redom poceti da se pravdaju :roll: :D :D :D

iz ove gore navedene slike jedino bih iskljucila zavist i raskide prijateljstava zbog nevaznih stvari, ali obicno se desava da kad zenska prijateljstva kad riknu obicno bude velika eksplozija :D istina, imam par prijateljica s kojima sam jos uvijek bliska s kojima se druzim od malih nogu, ali posto smo razbacane po cijelom svijetu desilo se ovo o cemu gore pises....kako te zivot baca tako i stices nova prijateljstva....mada u mom slucaju to ne znaci da zatvaras vrata onim starim....istina, rezultat je na kraju da crkavas pokusavajuci odrzati sve kontakte, vidjeti sviju, posjetiti, nazvati, napisati e-mail :D ali vrijedno je tog truda :D

moja prijateljstva s muskima su sasvim drugi esej :D
Post Reply