ta cu kad mu se moram uvuc u paksu da i ja nesto od silne vlasti usicarimblah blah wrote:puce jaranstvo cim zlajcheta spomenuhdanas wrote:sta je sad ovozar ste niste vas dvojica sjaranili?
![]()
a moke ga pravo livo
![]()
![]()
TO HARE CARE - STOTI PUT!!!!!!
- danas
ja ipak najvolim kad bosanaC kaze 'lako je tebi srati sa 2000 kilometara distance'...blah blah wrote:_BosanaC wrote:Ja cu imati bar toliko obraza pa ne soliti pamet drugima za nesto s cim nemam vise nikakve vezeblah blah wrote: pa postaces valjda i ti objektivniji, cim te prime u tu austalijiu ili bjese novi zeland. valjda veca distanca, veca objektivnost![]()
eniteti i kantoni nemaju veze sa onim o cemu ja i zlatan pricamo, hajde ti lijepo nazad pa bukvar u sake. valjace ti na distanciAko se uopste odlucim na taj korak, naravno. A bukvar sam, hvala na pitanju, davno apsolvirao, za razliku od nekih kojima je opet potreban
![]()
![]()
to, vezarosu!
izvini, ali nikome ipak ne mogu soliti pamet dok je ne stekne.vazi naravo i za tebe
nama' mi milo oko srca...
haj jos jednom -- pa da opet reCe
-
blah blah
nemoj tako, ne kaze svima. samo onim sa kojima se ne slazedanas wrote:ja ipak najvolim kad bosanaC kaze 'lako je tebi srati sa 2000 kilometara distance'...blah blah wrote:_BosanaC wrote: Ja cu imati bar toliko obraza pa ne soliti pamet drugima za nesto s cim nemam vise nikakve vezeAko se uopste odlucim na taj korak, naravno. A bukvar sam, hvala na pitanju, davno apsolvirao, za razliku od nekih kojima je opet potreban
![]()
![]()
to, vezarosu!
izvini, ali nikome ipak ne mogu soliti pamet dok je ne stekne.vazi naravo i za tebe
nama' mi milo oko srca...![]()
![]()
![]()
haj jos jednom -- pa da opet reCe![]()
-
blah blah
pa ti si ono, kako sam rece, vjecno u opoziciji?mostarac wrote:ta cu kad mu se moram uvuc u paksu da i ja nesto od silne vlasti usicarimblah blah wrote:puce jaranstvo cim zlajcheta spomenuhdanas wrote:sta je sad ovozar ste niste vas dvojica sjaranili?
![]()
a moke ga pravo livo
![]()
![]()
- suncokret13
Pustinjski pjesnik i mrav wrote:"Fildzan drzava" ipak nije ostvarena. Zhvaljujuci armiji i Aliji koji su se borili za BiH.Medjutim, kada te tuku maljem a tebi su svezane ruke, moras misliti i racunati na sve, pa cak i na Findzan drzavu. ...junacino...suncokret13 wrote:to mi je slicno onome sto je doajen Jaser Arafat govorio aliji izetbegovicu,halo_ba wrote:U jednom su hare i mile uspjeli: po prvi put vecini muslimana postaje vaznije
"bosnjacko" od bosanskog. Po prvi put se na pomen diobe Bosne ne govori "pu, gluho bilo". Nema sta, jarani su dobro pripremili teren. Sretna nam republika bosnjacka...iako se bojim da ce prije biti begovat.
potpisi,pa nek' bude ko FINDzAN !
aha,
sad' na koji period mislis ?
onaj do 1993 ili onaj od 1993 ?
prije ISLAMIZACIJE armije ili poslije ?
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Ona od prije ili ona od poslije, svejedno, ista je to armija i za isto se je borila. Za Bosnu i Hercegovinu.suncokret13 wrote:Pustinjski pjesnik i mrav wrote:"Fildzan drzava" ipak nije ostvarena. Zhvaljujuci armiji i Aliji koji su se borili za BiH.Medjutim, kada te tuku maljem a tebi su svezane ruke, moras misliti i racunati na sve, pa cak i na Findzan drzavu. ...junacino...suncokret13 wrote: to mi je slicno onome sto je doajen Jaser Arafat govorio aliji izetbegovicu,
potpisi,pa nek' bude ko FINDzAN !
aha,
Islamizacija se desila samo u nekim jedinicama, medjutim to nije imalo nikakve veze sa ciljevima i borbom nase armije!
Do kraja rata nas je branila od agresora, sve do Banja Luke kad su nas silnici zaustavili...
Islamizacija je uvelicana od strane onih kojima je cilj da se od postene borbe, stvori prica o gradjanskom ratu u kojem su toboze svi bili krivi.
- suncokret13
aha,Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Ona od prije ili ona od poslije, svejedno, ista je to armija i za isto se je borila. Za Bosnu i Hercegovinu.suncokret13 wrote:Pustinjski pjesnik i mrav wrote: "Fildzan drzava" ipak nije ostvarena. Zhvaljujuci armiji i Aliji koji su se borili za BiH.Medjutim, kada te tuku maljem a tebi su svezane ruke, moras misliti i racunati na sve, pa cak i na Findzan drzavu. ...junacino...
aha,
Islamizacija se desila samo u nekim jedinicama, medjutim to nije imalo nikakve veze sa ciljevima i borbom nase armije!
Do kraja rata nas je branila od agresora, sve do Banja Luke kad su nas silnici zaustavili...
Islamizacija je uvelicana od strane onih kojima je cilj da se od postene borbe, stvori prica o gradjanskom ratu u kojem su toboze svi bili krivi.
bilo bi to za svaku pohvalu,da je tako bilo. ( oko NEIslamizacije armije )
a da,
alijina borba za Bosnu i Hercegovinu,e sad za koju,
onu, za koju se borio za JAVNOST
ili
onu iz njegovih PRIVATNIH sfera ?
jer te dvije Bosne i Hercegovine - dijametralno se razlikuju.
ttttttc,
a ne zaboraviti i njegovog velikog jarana momcila krajisnika !
-
JahijaJilic
Sa dozvolom popravljeno je ime u veliko slovo Safet Halilovic. Zasto je gospodin korumpirani podgrijani les? Zar nije izveo BiH iz mnogih kriza? A vodi i to Ministarstvo za izbjeglice (vjerojanto protjerane i izgubljene) a tako dugo je na vlasti. Zar to nije pozitiva korupcije tzv. anti-korupcija?Izvini ali Haretov interes nije moj interes. Ja nemam interesa da zivim u bosnjackoj drzavici , da mi sef drzave bude , korumpirani podgrijani les Safet halilovic[/size][/b], da mi najuspjesniji biznismen bude lopov i istakuti seljacina Jata, da moram po drzavnim institucijama gledati polupismene ministre koje je taj tvoj Hare postavio.
uzas covjece, pa sta je taj tvoj Hare uradio za bosnjacki interes dosad.
"pa sta je taj (tvoj- moj nije) Hare uradio za bosnjacki interes dosad
Nahranio je tisuce izgladnjelih i osiromasenih Bosnjaka, a i ostalih naroda BiH. Izgradio stanove i smjestio u izgradjene novogradnje sluzbenike i radnike Zeljezare. Podigao, obnovio i izgradio fabrike u kojima je zaposlenje naslo preko 50% nezaposlenih Bosnjaka i "drugih". Posebno onih mladolikih od 20 do 45 godina. Osigurao internacinalni nivo "feudalnog skolstva iz 18. veka". GOVORI 7 JEZIKA, pa i ISTOVREMENO.
A gospodin Halilovic, kao ministar BiH malo jednog malo drugog ministarstva, radom i boljitkom na vise nivoa i razina, osigurao jedinstveno skolstvo na nivou Federacije i uveo Bosanski jezik cak i u skole sa "H predznakom". O "zajednickim" skolama na nivou Federacije cak je i EU raspravljala. Podigao obrazovni i drugi nivo svih prognanih, istjeranih, raseljenih i drugih.
Na najnovije ´tuzbe protiv istih nitko se poslije toliko uspeha ne bi ni osvrtao. Na neumoljive zahtjeve o zajednickim strukturama, sigurno ce osigurati da tamo "nekakve" institucije iz RS ne mogu iznositi "proizvoljne" statistike o nezaposlenosti u Federaciji, o korumpiranosti u BiH, bez znanja zajednickih institucija BiH i kontrole iz Sarajeva. Bila bi i multietnicnost 100% osigurana, da policija i pravni eksperti iz RS dodju i na podrucje Federacije.
Zar je sve to tako pogresno? Neumoljivi borci za zajednicku BiH ...
-
_BosanaC
Shit of the dayJahijaJilic wrote:Sa dozvolom popravljeno je ime u veliko slovo Safet Halilovic. Zasto je gospodin korumpirani podgrijani les? Zar nije izveo BiH iz mnogih kriza? A vodi i to Ministarstvo za izbjeglice (vjerojanto protjerane i izgubljene) a tako dugo je na vlasti. Zar to nije pozitiva korupcije tzv. anti-korupcija?Izvini ali Haretov interes nije moj interes. Ja nemam interesa da zivim u bosnjackoj drzavici , da mi sef drzave bude , korumpirani podgrijani les Safet halilovic[/size][/b], da mi najuspjesniji biznismen bude lopov i istakuti seljacina Jata, da moram po drzavnim institucijama gledati polupismene ministre koje je taj tvoj Hare postavio.
Nahranio je tisuce izgladnjelih i osiromasenih Bosnjaka, a i ostalih naroda BiH. Izgradio stanove i smjestio u izgradjene novogradnje sluzbenike i radnike Zeljezare. Podigao, obnovio i izgradio fabrike u kojima je zaposlenje naslo preko 50% nezaposlenih Bosnjaka i "drugih". Posebno onih mladolikih od 20 do 45 godina. Osigurao internacinalni nivo "feudalnog skolstva iz 18. veka". GOVORI 7 JEZIKA, pa i ISTOVREMENO.
A gospodin Halilovic, kao ministar BiH malo jednog malo drugog ministarstva, radom i boljitkom na vise nivoa i razina, osigurao jedinstveno skolstvo na nivou Federacije i uveo Bosanski jezik cak i u skole sa "H predznakom". O "zajednickim" skolama na nivou Federacije cak je i EU raspravljala. Podigao obrazovni i drugi nivo svih prognanih, istjeranih, raseljenih i drugih.
Na najnovije ´tuzbe protiv istih nitko se poslije toliko uspeha ne bi ni osvrtao. Na neumoljive zahtjeve o zajednickim strukturama, sigurno ce osigurati da tamo "nekakve" institucije iz RS ne mogu iznositi "proizvoljne" statistike o nezaposlenosti u Federaciji, o korumpiranosti u BiH, bez znanja zajednickih institucija BiH i kontrole iz Sarajeva. Bila bi i multietnicnost 100% osigurana, da policija i pravni eksperti iz RS dodju i na podrucje Federacije.
Mislim da imamo danasnjeg sampiona
-
zlatan01
Dobro, kao prvo pogresno si shvatio da sam ja pristalica SDP. Nisam, cak i nema u BiH partije po mom ukusu, ili da budem precizan program dvije partije mi se svidja ali posto je neprovodiv...da ne duzim. Licno sam protiv clanstva Svedske u EU a zagovornik sam slobodne trgovine i protoka ljudi, dakle Sengena. U gornjem postu pominjem SDP jer je to dobar primjer kako se jedna u biti nevazna stranka dovodi u poziciju glavnog krivca i najvece prepreke za nesto...Recimo oni nisu konstruktivna opozicija! Ne postoji opozicija u BiH. Postojece stanje je kreirano da se dobiju tri tora u kojem ce vladati najjaca nacionalna stranka. Niti jedna gradjanska partija nema nikakvu sansu jer ne moze imati znacajnu podrsku u sva tri tora istovremeno. Posebno ne moze SDp jer iako ima multietnicki sastav pa cak i organizaciju na cijeloj teritoriji, glasace ima uglavnom iz samo jednog naroda. Politicar/stranka koji zeli ujediniti BiH prije svega mora biti prihvacen od vecine pripadnika sva tri naroda. Prethodni uslov moze ispuniti i koalicija stranaka koje imaju podrsku u svom toru a zele saradnju na nekoj prihvatljivoj politickoj platformi. Radi prethodno recenog Harisa S. vidim samo kao prodavaca suplje!blah blah wrote:uh...zlatan01 wrote:Mislis na jedinstvo probosanskih snaga? Pa zasto onda nije SDP-i ponudjeno mjesto u vlasti na jednoj takvoj platformi? Nije, niti ce. SDA isto kao i svoj klon SBiH u SDP vide svog najveceg neprijatelja i nikad tu nece biti saradnje na zdravim osnovama. Oni imaju svoje prirodne saveznike jos od '90 i sa njma su jos uvjek u talu. Ovakvo komatozno stanje nema zapravo alternativu jer nema politicke volje u vecini ova nasa tri naroda za promjenama a ja i ne vidim politicku snagu koja to moze ostvariti. A opozicija i pozicija, zas to postoji u BiH? Ja vidim da SDA i SBiH prave sa Dodikom drzavnu vladu, a istovremeno su i jedni drugima opozicija. Ta tzv. opozicija u Federaciji BiH olicena u SDP-i sluzi samo kad treba podrska "protiv" Dodika! I onda ti ocajnicki prozoves, "pa gdje je taj SDP?". Vjerovatno da sa svojih 10% osvojenih glasova spasi situaciju. Ne znam sta je jadnije u svemu. I na kraju, ako se dobro sjecam, gore pomenuti gosp. Haris je dobio izbpre na obecanju 100% BiH. Sta je do sada konkretno, ponavljam, konkretno ucinio u tom smjeru.blah blah wrote:ne vidim da iko govori o prebacivanju odgovornosti, vec o nekakvoj (ne)jedinstvenosti.
posto zivis u svedskoj, valjda bi trebao znati da jedan iole demokratski sistem ne cini samo pozicija, vec i opozicija. zato, nula bodEva na bezveznim isprikama.ovo boldirano je ocito "neoprostivo" i izvor svega.
evo ovako, raspitaj se:
1. kada je svedska ulazila u eu (dakle pitanje od drzavnog interesa), koje stranke su bile "za", koje "protiv", koje "morebitbidne"
2. koje su bile na vlasti, a koje u opoziciji
3. povuci crtu po sredini
4. uporedi jednu i drugu stranu na osnovu i vlast/opozicija i da/ne,
pa ako ti jos uvijek nije jasno, i pokazes bar malo interesa za ono sto se desava izvan "ama", ici cemo dalje. ili ni svedska nije dovoljno (socijal)demokratska zemlja za zlajchetove socijaldemokrate?
-
blah blah
U dosta toga se slazem, ali ne u tome "da nijedna gradjansja stranka nema sansu". I taj SDP je ranije dobijao nesto sanse (bar u federalnom toru), pa ukakise motku. od tada je kake na sve strane, i sve se pitaju, "jao pa kako tako, trebamo zamijeniti narod, a ne nase vozdove, manire, floskule". Ali, nije tema.
Ukoliko zele postati pozicija, prvo trebaju postati prava opozicija. Dakle, ne neko ko jedva ceka svaku priliku da smislja sale i kaki po vlasti, vadeci se na "lomljenje oko po miliona kermasa" ili "nisu nas pustili u vladajucu koaliciju, jebali mater svoooju" (za ovo drugo ti nisi prvi, btw, zato izvini jer ih non stop slusam od "pravih" sdp-ovaca pa te zamjenih) jer time samo pokazuju do cega im je uistinu i stalo. Bas kao i ovim ostalim, bili na vlasti ili ne.
Ukoliko zele postati pozicija, prvo trebaju postati prava opozicija. Dakle, ne neko ko jedva ceka svaku priliku da smislja sale i kaki po vlasti, vadeci se na "lomljenje oko po miliona kermasa" ili "nisu nas pustili u vladajucu koaliciju, jebali mater svoooju" (za ovo drugo ti nisi prvi, btw, zato izvini jer ih non stop slusam od "pravih" sdp-ovaca pa te zamjenih) jer time samo pokazuju do cega im je uistinu i stalo. Bas kao i ovim ostalim, bili na vlasti ili ne.
-
Area_51
Dobar si blase. Samo mi malo objasni kako to SDP u okviru Alijanse od 9 stranaka, gdje je bila i nezaobilazna SBiH ukaki motku. Da je mozda majstore nije neko drugi ukakio a fakturisao SDP. Mozda bas cuveni SAFET HALILOVIC, sto ga najboljim postom po misljenju Bosanca, odbrani onaj Jahja. Doticni je bio kolovodja SBiH u Alijansi i najvezi uzrocnik njenog raspada. Sjeti se Alijansa je trajala 17 mjeseci.blah blah wrote:U dosta toga se slazem, ali ne u tome "da nijedna gradjansja stranka nema sansu". I taj SDP je ranije dobijao nesto sanse (bar u federalnom toru), pa ukakise motku. od tada je kake na sve strane, i sve se pitaju, "jao pa kako tako, trebamo zamijeniti narod, a ne nase vozdove, manire, floskule". Ali, nije tema.
Jel mozda frka oko floskule »policijska drzava.« Pa bolan Tihic bi danas dao sto kila zlata na ruke da mu se svrata skinu oni koje je bas on tada odbranio od policijske drzave a okorjeli su kriminalci iz njegove stranke. Da nije zbog tadasnjeg rasta ekonomije, mozda zato sto nije prodata licenca za treci telekom operater za 2 miliona EUR, ovo sto je Dodik prodao za 650 miliona.
Nije ni frka oko toga sto SDP nije u vlasti. Bili pregovori oko formiranja vladajuce koalicije, sklopili dogovor SBiH -SNSD - SDA - PDP - HDZ - HDZ1990 i nose primarnu odgovornost. Znas kakav imaju program, nikakav, zajednicko samo da se izdrzi do kraja mandata.
S onim sto kazes, da se posalicama ne moze biti opozicija apsolutno se slazem. Neozbiljno. Moras biti malo drcniji, glasniji, biti nazocan na svim temama, prvi kazat sta ne valja, biti kako kazes jaka opozicija, pa onda ce valjda neko od raje skontat da glasa za tebe. Ili ce opet svi za svoje.
Last edited by Area_51 on 10/09/2007 11:40, edited 2 times in total.
-
etovidis
Jahija je entuzijast..._BosanaC wrote:Shit of the dayJahijaJilic wrote:Sa dozvolom popravljeno je ime u veliko slovo Safet Halilovic. Zasto je gospodin korumpirani podgrijani les? Zar nije izveo BiH iz mnogih kriza? A vodi i to Ministarstvo za izbjeglice (vjerojanto protjerane i izgubljene) a tako dugo je na vlasti. Zar to nije pozitiva korupcije tzv. anti-korupcija?Izvini ali Haretov interes nije moj interes. Ja nemam interesa da zivim u bosnjackoj drzavici , da mi sef drzave bude , korumpirani podgrijani les Safet halilovic[/size][/b], da mi najuspjesniji biznismen bude lopov i istakuti seljacina Jata, da moram po drzavnim institucijama gledati polupismene ministre koje je taj tvoj Hare postavio.
Mislim da imamo danasnjeg sampiona![]()
![]()
Kamo srece da je tako.
- Novi_Nick
Na zalost, tako je. Zatim ce od takvog rezervata napraviti turisticku atrakciju vjerskog turizma gdje ce turistima pokazivati bosnjake (muslimane) kao egzoticnu grupu jednog malog naroda u srcu evrope koji nema svoju drzavu ali ima svoj rezervat koji je pod upravom srba, hrvata i EZ.mostarac wrote:Nece bit begovat nego rezervathalo_ba wrote:U jednom su hare i mile uspjeli: po prvi put vecini muslimana postaje vaznije
"bosnjacko" od bosanskog. Po prvi put se na pomen diobe Bosne ne govori "pu, gluho bilo". Nema sta, jarani su dobro pripremili teren. Sretna nam republika bosnjacka...iako se bojim da ce prije biti begovat.
-
Area_51
Hoces kume u petsto marki da ce ovih iz 100% i u tom slucaju biti u vlasti. Imaju ljudi slifa.Novi_Nick wrote: Na zalost, tako je. Zatim ce od takvog rezervata napraviti turisticku atrakciju vjerskog turizma gdje ce turistima pokazivati bosnjake (muslimane) kao egzoticnu grupu jednog malog naroda u srcu evrope koji nema svoju drzavu ali ima svoj rezervat koji je pod upravom srba, hrvata i EZ.
- Novi_Nick
Slazem se i oni ce biti u vlasti bosnjackog vjerskog rezervata ali samo dekoracije radiArea_51 wrote:Hoces kume u petsto marki da ce ovih iz 100% i u tom slucaju biti u vlasti. Imaju ljudi slifa.Novi_Nick wrote: Na zalost, tako je. Zatim ce od takvog rezervata napraviti turisticku atrakciju vjerskog turizma gdje ce turistima pokazivati bosnjake (muslimane) kao egzoticnu grupu jednog malog naroda u srcu evrope koji nema svoju drzavu ali ima svoj rezervat koji je pod upravom srba, hrvata i EZ.
- Novi_Nick
Zatim ce srbi otvoriti uz pomoc domacih izdajnika i MZ LOV na bosnjake i bosance u tom bosnjackom vjerskoturistickom rezervatu odnosno kavezu ovako nesto dva tri puta godisnje. Vec je pocela srpska sezona lova bosanaca i bosnjaka po bosnjackom rezervatu tipa Ilija Jurisic, Dudakovic i drugi 
-
artzy
Nedavno su nas uspavali pred klanje. Zar nam nije dosta? sve dok mi drzimo "zajednicku" stranu a oni ekstremisticku - kompromisi (negdje izmedju) su na nasu stetu. Da oni imaju makar dijelom ideju o zajednistvu i zajednickom interesu lakse i se pricalo. Ako njih same pustis da skroje drzavu po svojoj mjeri Bosnjackog uha nece biti nigjde vec za 20-tak godina. Ovo je neporeciva istina. U njihiovim planovima nema mjesta za zive Bosnjake. Zato prebacivati Bosnjacima da su poceli razmisljati "sebicno" ne zvuci vise dobronamjerno. Ovdje se sada radi o opstanku.halo_ba wrote:U jednom su hare i mile uspjeli: po prvi put vecini muslimana postaje vaznije
Samo nedaj nam boze sudbine Focaka i Bosnjaka drugih gradova na Drini. Preduslov za takvu sudbinu je "srpska vladavina".
-
artzy
JA Jahija je onaj sto postavlja izmisljene tekstove... a sudeci po ovim recenicama o Halilovicu izgleda da je nekakav iz politike a to inkognito...etovidis wrote:Jahija je entuzijast..._BosanaC wrote:Shit of the dayJahijaJilic wrote: Sa dozvolom popravljeno je ime u veliko slovo Safet Halilovic. Zasto je gospodin korumpirani podgrijani les? Zar nije izveo BiH iz mnogih kriza? A vodi i to Ministarstvo za izbjeglice (vjerojanto protjerane i izgubljene) a tako dugo je na vlasti. Zar to nije pozitiva korupcije tzv. anti-korupcija?
Mislim da imamo danasnjeg sampiona![]()
![]()
![]()
![]()
Kamo srece da je tako.
- cyprus
A kad "mi" (ma koga ova zamjenica u prvom licu množine predstavljala) budemo držali ekstremističku stranu, Dodik će valjda reći: jao, izvinite, stvarno nisam znao ste tako opasni, evo odstupam od svojih zahtjeva.artzy wrote:
Nedavno su nas uspavali pred klanje. Zar nam nije dosta? sve dok mi drzimo "zajednicku" stranu a oni ekstremisticku - kompromisi (negdje izmedju) su na nasu stetu. Da oni imaju makar dijelom ideju o zajednistvu i zajednickom interesu lakse i se pricalo. Ako njih same pustis da skroje drzavu po svojoj mjeri Bosnjackog uha nece biti nigjde vec za 20-tak godina. Ovo je neporeciva istina. U njihiovim planovima nema mjesta za zive Bosnjake. Zato prebacivati Bosnjacima da su poceli razmisljati "sebicno" ne zvuci vise dobronamjerno. Ovdje se sada radi o opstanku.
Samo nedaj nam boze sudbine Focaka i Bosnjaka drugih gradova na Drini. Preduslov za takvu sudbinu je "srpska vladavina".
-
blah blah
Za ovo prvo si u pravu, a svoje stado ces imati vjerovatno tek kada si Zlajche svoje prepusti na cuvanje, nije ni ono malocyprus wrote:Hare je moj idol. Ima svoje stado koje ga ničim izazvano u stopu prati. Eh, nadam se da ću i ja jednog dana kad porastem imat svoje stado bar približne veličine.
-
Area_51
Promaseno. Samo dvije opcije postoje za pricu o nasoj zemljiartzy wrote:Nedavno su nas uspavali pred klanje. Zar nam nije dosta? sve dok mi drzimo "zajednicku" stranu a oni ekstremisticku - kompromisi (negdje izmedju) su na nasu stetu. Da oni imaju makar dijelom ideju o zajednistvu i zajednickom interesu lakse i se pricalo. Ako njih same pustis da skroje drzavu po svojoj mjeri Bosnjackog uha nece biti nigjde vec za 20-tak godina. Ovo je neporeciva istina. U njihiovim planovima nema mjesta za zive Bosnjake. Zato prebacivati Bosnjacima da su poceli razmisljati "sebicno" ne zvuci vise dobronamjerno. Ovdje se sada radi o opstanku.halo_ba wrote:U jednom su hare i mile uspjeli: po prvi put vecini muslimana postaje vaznije
1. Bosna i Hercegovina drzava svih njenih gradjana bez nacionalnih i drugih organiziranja unutar nje.
2. Nema Bosne i Hercegovine.
Uvijek nas svakom mjestu i u svako vrijeme treba braniti opciju jedan. Ako mislis kako ce se okupljanjem bosnjaka, njihovom nekom najnovijom nacionalistiskom retorikom ucvrstiti polozaj Bosne i Hercegovine i njena buducnost. Ti si u zabludi. Pojava tako neceg vodice izvjesno u Opciju 2. Niti ce neku eksluzivno Bosnjacku drzavu podrzat medjunarodna zajednica, koja htjeli mi to ili ne ima najvazinju ulogu ovdje, niti ce se dozvoli njeno formiranje u startu.
Kako cemo doci do Opcije 1. jedino je pravo pitanje. Ne nasjedaj nikad na Dodikove retorike, blizi se vrijeme kad ce on zbog toga dobit po usima, da ce to dobro zapamtiti. S njim u paketu, nogu u dupe ce dobit svi koji razmisljaju kao on, bez obzira iz kojeg naroda dolazili.